Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 9 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: adkah kita patut percaya pada chatter?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» adkah kita patut percaya pada chatter?

Please Mendaftar To Post


Oleh adkah kita patut percaya pada chatter?

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 14:35


assalamualaikum...
adakah berchatting itu membazir masa?sampaikan ada yang terjerat dengan chatter2 dan akhirnya ditipu.adakah semua chatter itu menipu?apabila kita lihat sekarang ni akibat percaya pada chatting banyak berlaku kes2 rogol dan sbgnya dalam akhbar dan juga berita.pada pendapat kamu,adakah kita patut percaya pada chatter?

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

hasmah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2438
Posting: 65
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 23:12


hmmm..bergantung pada tujuan dan topik perbincangan jugakk...kita pernah chatting...tengok nasib laaa...tapi tak dinafikan..lebih ramai yang menipu...dan tak jujur...pada kita...tak payah la pecaya...apatah lagi nak keluar berjumpa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hasmahProfil   Hantar PM kepada hasmah   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 00:17


jangan percaya bulat-bulat. setakat percaya 20% tu oklah...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 14-10-05 08:23


bahaya...bincang yang positif dah lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-05 08:55


orang yang berchatting ni selalunya rasa boring,nak cari kawan,suka berborak dan ada yang suka-suka saja tanpa tujuan yang nyata.Tapi selalunya 100% memang tak boleh di percayai...bergantung juga la pada individu tu.
Ada yang berchatting sebab nak cari jodoh dan tak di nafikan di luar sana ramai yang bertemu jodoh melalui alam cyber ni.So pendek kata,nawaitu masing-masing.Terpulang pada individu nak menilai atau nak percaya pada chatters

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-05 14:52


depends on situation...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 08:47


percaya pada chatter atau tidak beregantung pada diri kita la.....setengah chatter jujur dan sebaliknya

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:09


saya chatting dengan orang yang dikenali sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 09:17


tidak boleh percaya 100%........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-06 09:37


Tak semestinye....kita kena nilai juga chatter jenis yang macam mana
my sis kawin dengan husband dia kenal di sihat room la...
Lepas diorag kawin dua-dua dah stop chatting
Now dah ada anak 2 dah...
bahagia betul mereka sekarang ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 20:31


yang kena tipu sampai tahap tu ...chatterz yang kurang ilmu agaknya... yang penting selalulah bersangka baik dan elakkan janji temu yang tak selamat dengan chatterz yang anda tak kenal...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 20:32


lupalak nak cerita..my bro. jumpa bini kat sihat room juga...i tengok happy2 saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 20:38


sup 2 u guy

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 20:46


hmm....chattng ni memang melalaikan....mengabiskan masa saja....memang tak dapat dinafikan...tapi kita sebagai pengguna dan pengurus masa yang bijak, pandai2 la uruskan masa tu....jangan duduk syok mengadap skrin sehingga lupa pada lain2 tanggungjawab...

bergantung pada individu tu sendiri...sejauh mana dia nak memberi kepercayaan pada orang yang dia tak kenali...hati-hati of course, memang perlu diutamakan walau dimana kita berada...tapi dalam soal ni, tahap kewaspadaan tu perlu tinggi sikit sebelum menerima seseorang sebagai kawan kita....sebab risikonya amat banyak...

soal pertemuan dan jodoh melalui cyber world tu adalah ketentuan...dah jodoh mereka berjumpa kat situ...Tuhan dah tentukan.....apa apa pun, semua bergantung pada nawaitu kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 21:38


emmm, dari laman chatting ke jinjang pelamin...
macam tak percaya, tapi sendiri dah alaminya...
yang penting,jujur,ikhlas.walaupun kenal dari laman sihat.tapi pandai2la jadikannya tak dijalan kemurkaan ROBB...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 22:28


wah..tahniah..tahniiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.098699 saat. Lajunya....