Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 41
Ahli: 0
Jumlah: 41




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: siapa GENIUS?? jom cuba jawab...


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» siapa GENIUS?? jom cuba jawab...

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa GENIUS?? jom cuba jawab...

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-10-05 14:33


tak tahulah kalau soalan ini pernah keluar ke tak dalam ukhwah...

nombor apa bila dibahagikan dengan 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 dapat hasil nombor bulat??(tak ada baki)

sakeenah bagi tempoh 5 hari..siapa dapat jawab dapat memang genius macam...(nanti sakeenah bagi tahu)cepat jawab jangan malu2..jawab saja apa yang antum tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 04-10-05 23:43


nampaknya tak ada siapa yang mampu jawab lagi..baiklah sakeenah bagi satu kemudahan iaitu nombor ini ada kaitan dengan bulan Islam..cepat kira...
[ Telah diedit oleh: sakeenah pada 06-10-05 10:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-10-05 22:04


(2 hari dah berlalu)...mustahil tak ada ahli ukhwah yang mampu jawab..baiklah kemudahan yang kedua..seminggu kali dengan hari dalam sebulan lepas itu kalikan dengan bulan dalam setahun...ha..dah bagi kemudahan ini , cepat jawab...
[ Telah diedit oleh: sakeenah pada 06-10-05 10:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 01:46


saya rasa jawapan nya adalah tak tahu.... susah jugak ini... kejap nak ambil calculator nak kira..

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 06-10-05 02:37


...erm...apa kata saya teka nombor tu nombor sifar...sifar dibahagi dengan semua nombor akan menghasilkan sifar...dan sifar itukan btk nya bulat maka ia juga dipanggil nombor bulat....rasa2 nya kalau betul dapat hadiah tak...hihi...

~wallahualam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 09:54


memang sifar pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-10-05 10:50


jawapan ainul dan ina tidak tepat...nombor bulat yang dimaksudkan di sini ialah
whole number (dalam english) di mana nombor ini tak ada baki macam 100,43,65&etc..bukan 23 baki 6 atau nombor pecahan...jika nombor itu berbaki atau nombor pecahan itu bukan nombor bulat....teruskan usaha ,cuba lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 06-10-05 10:57


sejarah teka-teki ini ialah orang yahudi bagi soalan ini kat saidina Umar..jadi saidina Umar ini dapat jawab sebab macam sakeenah kata jawapannya ada kaitan dengan bulan Islam...jadi sakeenah nak tengok pula ahli ukhwah dapat jawab ke tak manelah tahu tiba2 ada orang soal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-05 12:39


entahlah sakeenah...interested juga tapi tak terfikir jawapannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-10-05 23:12


a ah...sifar lah kan?no sifar lah jawapannyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 07-10-05 23:30


erm...biar saya cuba sekali lagi...jawapan nya nombor 2520...rasa2 betul tak sakeenah...sakeenah kenalah blanja makan berbuka lepas ni....hihi....

~wallahualam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-05 01:54


assalamualaikum...
erm...rasanya bulan islam yang sakeenah kata itu bulan ramadhankan?tapi tak tau lah..connection antr no. itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-05 15:30


Pada 07-10-05 23:30 , ainulfaizah posting:

!!! QUOTE !!!

erm...biar saya cuba sekali lagi...jawapan nya nombor 2520...rasa2 betul tak sakeenah...sakeenah kenalah blanja makan berbuka lepas ni....hihi....

~wallahualam~


ermmm rasanya betul dah jawapan ini... :-di


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-05 16:02


Pada 07-10-05 23:12 , srikandisutera posting:

!!! QUOTE !!!

a ah...sifar lah kan?no sifar lah jawapannyer...


a'ah..sifar lah kan?:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-10-05 16:42


362880/1 = 362880
362880/2 = 181440
362880/3 = 120960
362880/4 = 90720
362880/5 = 72576
362880/6 = 60480
362880/7 = 51840
362880/8 = 45360
362880/9 = 40320
362880/10 = 36288

soalan terlalu banyak jawapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 09-10-05 11:13


no 1

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 09-10-05 12:41


saya pun rasa satu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

sheeda
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14370
Posting: 13
Dari: jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 13:46


jawapannya..
4x30x12=1440
betul ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheedaProfil   Hantar PM kepada sheeda   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 13:58


Pada 07-10-05 23:30 , ainulfaizah posting:

!!! QUOTE !!!

erm...biar saya cuba sekali lagi...jawapan nya nombor 2520...rasa2 betul tak sakeenah...sakeenah kenalah belanja makan berbuka lepas ni....hihi....

~wallahualam~
setuju dengan jawapan ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 14:05


:di...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 14:06


Pada 09-10-05 13:46 , sheeda posting:

!!! QUOTE !!!

jawapannya..
4x30x12=1440
betul ke??
entahlah, tapi seminggu tu 4 hari ke 7 hari...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-10-05 16:16


tahniah kepada ahli ukhwah yang telah memerah otak untuk jawab soalan ini...

sekarang sakeenah akan bertitahu jawapan sebenarnya...:)

7(seminggu) tak 30(hari dalam sebulan) tak 12(bulan dalam setahun) = 2520

kalau tak percaya cuba bahagikan nombor ini dengan 1 sampai 10..

siapa yang jawab betul tu TAHNIAH diucapkan..yang tak jawab betul juga sakeenah ucapkan TAHNIAH juga sebab sudi kira juga..lepas ini soal pula dekat rakan2 anda.
mesti serabut otak depa...yang tak jawab soalan ini memang takut dengan nombor..(gurau saja)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

RnieZah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17048
Posting: 70
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 12-10-05 13:30


laaa....
ingatkan no y boleh bahagi dengan 1 hingga 10.....
rupanya no y boleh dibahagi dengan 1 hga 10....

tak baca soalan dengan teliti....:):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RnieZahProfil   Hantar PM kepada RnieZah   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-05 16:50


masih tak paham...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-10-05 20:46


Pada 10-10-05 16:16 , sakeenah posting:

!!! QUOTE !!!

tahniah kepada ahli ukhwah yang telah memerah otak untuk jawab soalan ini...

sekarang sakeenah akan bertitahu jawapan sebenarnya...:)

7(seminggu) tak 30(hari dalam sebulan) tak 12(bulan dalam setahun) = 2520

kalau tak percaya cuba bahagikan nombor ini dengan 1 sampai 10..

siapa yang jawab betul tu TAHNIAH diucapkan..yang tak jawab betul juga sakeenah ucapkan TAHNIAH juga sebab sudi kira juga..lepas ini soal pula dekat rakan2 anda.
mesti serabut otak depa...yang tak jawab soalan ini memang takut dengan nombor..(gurau saja)


maaf salah tulis...sepatutnya 7 darab dengan 30 dapat 210 lepas itu darabkan lagi dengan 12 dan akhirnya dapat jawapan 2520.

jika tak percaya atau tak faham tengok di bawah ini:

2520 bahagi dengan 1=2520
2520 bahagi dengan 2=1260
2520 bahagi dengan 3=840
2520 bahagi dengan 4=630
2520 bahagi dengan 5=504
2520 bahagi dengan 6=420
2520 bahagi dengan 7=360
2520 bahagi dengan 8=315
2520 bahagi dengan 9=280
2520 bahagi dengan 10=252

p/s:sesiapa yang tak faham lagi bagi tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

din_arif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8486
Posting: 166

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-05 04:22


Ahli2 ukhwah memang hebat2 belaka. tapi cik sakeenah lagi hebat sebab bagi soklan yang power begini.
p/s: Puji harapkan belanja. hehehe. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For din_arifProfil   Hantar PM kepada din_arif   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129905 saat. Lajunya....