Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 21 jam, 9 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Betul ker.. kalau Status Perempuan lebih tinggi dr lelaki.. akan menjadi Sombong?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Betul ker.. kalau Status Perempuan lebih tinggi dr lelaki.. akan menjadi Sombong?

Please Mendaftar To Post


Oleh Betul ker.. kalau Status Perempuan lebih tinggi dr lelaki.. akan menjadi Sombong?

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 19-07-03 02:20


A'kum... Nak tanya pendapat kaum hawa x-specially.. about " Perempuan Kalau Status Lebih Tinggi @ lebih kuasa dia akan menjadi Sombong... tinggi diri @ sebagainyer... terutama dlm kerukunan rumahtangga.. biler Si Isteri.. b'jawatan tinggi.. b'pelajaran tinggi.. Si Suami... diperkecilkan.. d'rendah2kan... mmg x d'nafikan.. ader yg... x mcm tue.. cth: si isteri cikgu.. tp, suaminyer hanya s'org tukang kebun... bahagia..

so, kat sini.. nak tahu mengapa dan kenapa situasi begini seringkali berlaku terjadi dlm pejabat 2 rumahtangga?

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 13:44


Assalamualaikum..

Sepertimana yang dipersoalkan saudara akuzakie, perkara sebegini memang sudah banyak berlaku kerana kebanyakan wanita zaman ini, menjawat jawatan yang tinggi, mungkin setaraf atau lebih tinggi dari lelaki.

Sekadar pendapat, apabila seseorang itu sudahpun merasa diri mereka hebat dan besar, mulalah perasaan ego dan riak itu bertamu di hati. Tambahan lagi sekiranya pangkat si wanita itu lebih tinggi daripada lelaki. Mungkin kerana sebelum ini lelaki yang mengatasi perempuan.. Tapi kini, bila terjadi perkara yang sebaliknya, si perempuan itu akan merasa diri mereka terlalu hebat kerana berjaya mengatasi lelaki dan berkemampuan dalam melakukan kerja2 lelaki dan perempuan i think.

Whateva, Tak semua yang macaam tu. Perkara macam ni, normal. Akhir zaman, ramai orang yang merasakan mereka lebih dan yang paling hebat, Ini mungkin salah satu faktor yang telah melahirkan fenomena ini. Wassalam..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 14:19


tak semua macam tu tapi kebanyakannya memang macam tu



-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 19-07-03 19:36


A'kum

depends... tapi tak pernah kaji lak.. rasenye ade jugak yg mcm tue.. ada kisah nie.. tebalik.. bini show off pangkat laki..(majalha wanita).. kelakar kan?

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 21-07-03 18:35


Rasernyer tak..
kenapa??
Sebab..
Wanita yang solehah , dia akan menghormati suaminya..
Dia akan mengikut kata suaminya selagi tidak melanggar syarak..
Dia takkan sombong..
Sebab..
Sombong tu sifat mazmumah..

Tapi...
Mungkin ader sesetengah wanita akan merasa dirinya 'best' mungkin sedikit berlagak...atau memang berlagak..
Yela..
Pangkat tinggi..

sesungguhnya.. apabila Agama menjadi junjungan kita... maka sejahtera lah kehidupan ..

Wallaualam...

[ Posting ini telah di edit oleh: Rabbit_cute pada 2003-07-21 18:36 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 21-07-03 23:16


assalamualaikum...

sebenarnya utk jawab soalan nih..kita kene lihat kepada dua aspek...

yg pertama..ilmu agama.,,bilamana suami dapat menerapkan nilai2 islam dalam rumahtangga masalah ni takkan timbul...sebab isteri akan tahu tahap ketaatan kepada suami mengikut kehendak islam yg sebenar...

yg kedua...kasih sayang..nilai kasih sayang yg sebenar,bilamana dipupuk dan dibajai ngn jujur dan ikhlas..i'allah kedua2 pihak takkan ader perasaan utk meninggi dri ngn kelebihan yg ader pada dri masing2..malah akan timbul satu perasaan saling lengkap melengkapi...

akhir sekali..keluarga yg harmoni akan terbentuk..i'allah tanpa sebarang masalah,,,,

wallahua'lam...





-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 01:57


erm...walau macam maan pun......kita kena tau dan sedar diri.....ada yg lebih berkuasa drpd kita......ingat!tuhan boleh tarik bebila masa jer nikmat dunia nih.....
pada saya,hentikanlah soal2 cam nih.....jgn dipandang rendah org bertaraf rendah...apa ade pada pangkat,darjat.....tp x dpt redho Allah.....

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

Hubb_qilaf
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1762
Posting: 39
Dari: USM Health Campus

turkey  


posticon Posting pada: 24-07-03 09:31


BETUL KATA RABBIT_CUTE N WIDAD,PD SY TAK SALAH KALU WOMEN IS "SUPERIOR" THAN MEN ASALKAN ADA FAHAMAN AGAMA YG MENDLM N TAHU KEDUDUKAN DAN FUNGSI MASING2,YANG PENTING RUMAHTANGGA YG DI BINA ADALAH KERANA ALLAH!!

-----------------
Solehah woman smiles in trouble,
Gather strength from doa,
And grow brave by istighfar and solat,
Her great love is only for Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 27-07-03 02:13


Tak semua daripada setiap org perempuan memiliki ilmu agama yg mencukupi...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 27-07-03 12:06


lelaki memang dijadikan di dunia ini salah satunya untuk menjadi kalifah di muka bimi ini,memanag betul bukan kebanyakan perempuan macam apa yang dikatakan oleh sesetengah lelaki, tapi Allah telah menetapkan yang perempuan ni nenpunyai 9 nafsu bebanding dengan 1 akal,kebanyakan perempuan bila menjadi pemimpin pertamanya sekali aia berfikir ikut nafsu dan dari segi akal terlalu kurang.....bukan untuk menrendahkan kaum wanita tapi ini adalah kenyataan..dan bukannya wanita tak boleh memimpin tetapi menjadi pemimpin untuk kaum hawa boleh la


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Fatimah_azZahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 63
Posting: 87
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-07-03 12:55


assalamualaikum..,

manusia mmg tak terlepas dr perasaan sombong...
tp, pd firasat ana, tak ramai perempuan begitu..
bukanke perempuan amat kaya dgn sifat merendah diri..?
ataupun jika soalan ini diutarakan kpd lelaki,mmgla mereka kata ya...
sebab naluri lelaki selalu berkata begitu...sdgkan perempuan sebolehnya sedikitpun tidak mahu menganggap begitu...
perempuan bila dah bersuami secara automatik akan taat pd suaminya dan setiap hari akan cuba mengambil hati supaya suaminya tak mudah tersinggung.

p/s: ini cuma pendapat ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fatimah_azZahraProfil   Hantar PM kepada Fatimah_azZahra   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-07-03 17:03


saye tak faham kenapa perempuan ni tak mahu mengaku kelemahan sendiri.bukan nye saye nak merendah-rendah kan wanita dan bukan semuanya wanita begitu tetapi mereka harus juga memahami perasaan lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-07-03 20:26


Assalamualaikum...

Sebab takde sivik....sebab tu perempuan tu sombong..jangan marahlah..laki cari bini no2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Impiana_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2712
Posting: 3

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-07-03 13:30


Memang ade yg mcm tu. Tapi kalau si suami mempunyai ilmu agama yg tinggi di dada pasti dapat menundukkan sifat sombong si isteri. Jadi, pihak Adam tunjukkanlah kepimpinan...itulah yg si isteri mahukan hari ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Impiana_SolehahProfil   Hantar PM kepada Impiana_Solehah   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 13:37


huhuhuhuh.....tak baik sombong..kalau suami tersa hati..berdosa isteri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 15:53


ni nak bagt tahu sikit nire..kalau pempuan tu sombong sangat lelaki tak nak tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-03 01:26


kengkadang... pernah x muslimin semua terjumpa... seorang perempuan yg sebelum nie.. kita ingat dia sombong.. tp bila dah b'tegur sape.. jd baik lakk ngan kita.. akuzakie pernah alami... kenapa sebelum nie tgk sombong giler.. tp lepas kenal.. jadi geng lak.. rupanyer.. dia pun ingat kita pun sombong... ..



moral:- jgn sombong2 kat dunia nie... bior ramai kawan dari ramai musuh...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

princess_mia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1671
Posting: 32
Dari: petaling jaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-08-03 15:57


erm..rasanya tak jugak...susah jugak nak jadi cam tu kalau isteri betul2 sayangkan suaminya... semua ni depend bagaimana sikap isteri... wassalam...~

-----------------
life is good life is bad
life is unbelieveble

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_miaProfil   Hantar PM kepada princess_mia   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 15:42


ye la tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-08-03 16:14


Hai x tau lah knapa jadik gitu... Itu case yg x sedar diri tu... tapi bg ana jika seorg wanita tu ader ilmu ISLAM dier x buat macam tu..


Betul tak sisters ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-08-03 22:28


Assalamualaikum,pada pandangan saya sebagai wanita tak semuanya begitu setiap kejayaan yang di capai oleh wanita adalah sokongan dari lelaki dan keluarga,di rumah wanita tue akan menjalankan tanggungjawabnya sebagai surirumah dan di tempat kerja pulak sebagai pekerja yang berdidikasi.
Walau setinggi mana seorang wanita tue takkan kemana.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Qurratul_ain
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2019
Posting: 15
Dari: Bandar Baru Bangi

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-03 00:11


askum..

sebenarnye x jadi hal perempuan itu lebih tinggi statusnye atau lelaki lebih tinggi statusnye..

yang paling penting kita ikutlah apa yang dah islam garis kan..
if seorg isteri itu statusnye atau jawatan dia lebih tinggi dari suami, tapi dia paham tanggungjawab seorg isteri.. adab2 dgn suami.. soal sombong tak kan timbul.. semuanye bergantung pada pembawakan dan akhlak diri seseorg itu..

sorg suami yg berjawantan tinngi pun x perlu la rasa diri tertalu tinggi sangat sebab allah itu lebih Maha Tinggi..

kita kena ingat.. ar rijalu qawwamuna 'alan nisa'..
lelaki itu pemimpin ke atas kaum perempuan..

kita ni perlu banyakkan tuntut ilmu.. tambahkanlah ilmu bila berkesempatan.. agar kita x lari dari prinsip yg dah ditetapkan.. islam itu syumul.. islam itu MUDAH.. tapi kita ni sebagai umat islam yg selalu meyusahkan..

tuntutlah ilmu.. kerana umar abdul aziz pernah berkata.. melaksanakan amal tanpa ilmu lebih banyak merosakkan berbanding memperbaikinya..



-----------------
.. Ya allah, cantikkanlah akhlak ku seperti mana cantiknye akhlak rasulullah.. tenangkanlah hatiku bagai tenangnye air di tasik & serikanlah wajahku bagai bercahayanya bulan pernama dihari berserinya wajah org2 beriman.. amin.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qurratul_ainProfil   Hantar PM kepada Qurratul_ain   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-03 03:26


kalau betul laa... perempuan yg berjawatan tinggi x sombong .. Alhamdulillah laa... bukan apa... biasalaa norma masyarakat... bila ader kuasa,ader kekayaan... mulalah d'salahguna... tp, kalau majoriti kaum hawa kata... hanya segelintir saja... baguzz laa... W'salam

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

sebiru-laut
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3107
Posting: 61
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 08-10-03 14:33



assalammualaikum


kenapa harus membandingkan status.kan tak baik tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For sebiru-lautProfil   Hantar PM kepada sebiru-laut   Pergi ke sebiru-laut's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-10-03 16:06


mmg ade tp x sume. kwn2 pompuan saya ade yg dh ade degree & yg tgh amik master, tp lgsg x sombong. yg ade keje best pun cam biase je. bole ajak sembang walhal mase skolah dulu nmpk cam sombong. cuma yg penting jiwa tu disemai ngn ruh Islam, walau setinggi mana status diorg sekalipun diorg xkan sombong nye......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 01:28


tak dpt dinafikan memang ada segelintir yang macam tu..combong.....
idong tinggi...bongkak..
materialistik dan sebagainya..
dalam hal mcm ni..suami kena tegas la..
kalau suami pun auwww...
tak boleh nak buat ape dah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 06:59


Waalaipun sombong camana pun..pangkat lelakilaaa yang tentukan wanita itu ke syurga atau ke neraka. Sebagaimana pesan Nabi. perempuan ni kalau dia patuh kepada Suaminya...tu pun dah cukup utk jamin dia ke syurga. Jadi kalau kita tengok kat sini...perempuan ni tak der laa perlua sembahyang sampai tak tidur malam, berzikir sampai melebihi suami nak puasa pun kena mintak izin suami. kan suami ada kuasa VETO tu...tapi segala2nya bergantung kepada persefahaman masing2..memanglaa masa belum kawin semuanya manis..tapi renungkan sejenak jika perkara tak diigini berlaku. Soi bincang bebaik sebelum kawin....

terima kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-10-03 07:20


walaupun mungkin si isteri mempunyai pangkat yang lebih tinggi dari suami, si suami perlu mempunyai ciri kepimpinan nya sebagai suami. jika tidak, di manakah harga diri seorang lelaki jika dengan isteri pun kena tunduk. jadi dalam soal ini, kalau si isteri mula menunjukkan kesombonagnnya,si suami perlu menghadapi dengan cara berhikmah,jika tidak kebahagiaan rumah tangga yang dikecapi sebelum ini dikhuatiri tidak akan dinikmati kembali. kesimpulannya, si suami perlulah bijak menangani situasi sebegini,


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maksud firman Allah: Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan senda gurau. Dan jika kamu beriman serta bertakwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (Muhammad:36)




Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 10:25


assalamualaikum... ana rase tak semua isteri macam tu biar pun dia berjawatan tinggi.... cume mungkin ader yang susah sikit nak ikut cakap suami... sebab ego tuuu memang ader jugak .... walau pun sedikit.... kalau iman menguasai diri comferm akan bahagia... wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

wawa_san
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3058
Posting: 15
Dari: Setapak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-03 10:35


semuanya bergantung kepada seorang lelaki yang bernama SUAMI.
kalau elok ajarannya kepada isteri,maka eloklah isterinya.
kalau tak elok,maka jadilah yang sebaliknya.
Wallahu'alam.

-----------------
If you lost all hope & excuses
And the cheapskates and the losers
nothing's left to cling onto
you gotta hold on to yourself...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_sanProfil   Hantar PM kepada wawa_san   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-12-03 15:16


Cam best je. Kalau saya dapat isteri jawatan tinggi senang sikit hidup, tak perlu saya kuar duit untuk dia. Kalau boleh saya nak cari yang berpangkat datin. Tapi yang penting mesti lawa dan bergetah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-03 15:43


klu dh sisuami amik risiko nk kawin ngan isteri yg pangkat lbh tinggi...
dia kena bersedia jg laa utk didik isteri tu jgn jd sombong...
sombong tu kn penyakit hati...carilaa ubat yg sesuai utk hati tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.118159 saat. Lajunya....