Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua masalah boleh diselesaikan dengan cemerlang, asalkan kita menumpukan pada penyelesaian, bukan pada masalah. Allah SWT menyertakan penyelesaian untuk setiap masalah.
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kelakar tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kelakar tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh kelakar tak?

eyza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.01.2004
Ahli No: 6867
Posting: 90

Pahang  


posticon Posting pada: 22-09-05 14:52


uji minda anda
"Test ini sudah dicuba dan kebenarannya sudah terbukti..pilihan Anda
menunjukkan keperibadian Anda...

Anggap diri anda saat ini sedang memasuki
sebuah rumah kecil di tepi sungai di tengah hutan
tebal. Setelah Anda buka pintunya dan masuk,
didalamnya terdapat:

7 tempat tidur kecil di sebelah kanan di sebelah
kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi
kecil. Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macambuah.Buah-buahan tersebut terdiri daripada:


a. epal
b. pisang
     c. jeruk
     d. mangga
         e. rambutan
         f. papaya


Buah manakah yang akan anda pilih?

Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat
peribadi anda!
Berfikirlah..dengan berhati-hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyzaProfil   Hantar PM kepada eyza   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 14:54


Saya suka epal dan mangga especially epal fuji yang dari china tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 15:45


saya suka mangga, lg2 mangga yang king punya dari thai...apa dia jawabla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

ainun_nazihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14739
Posting: 15
Dari: sg buaya

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 16:52


kalau ana pilih buah rambutan...sebab ia buah tempatan dan sedap.macam2 rasa ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_nazihahProfil   Hantar PM kepada ainun_nazihah   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:05


kalau pilih 2 jenis blehx?
ana nak pilih mangga and rambutan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:22


saya suka pisang,tapi buah kat atas meja tu buah siapa orang punya ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:42


Ala saya suka durian dan dokong lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:52


saya tak akan mengambil mana-mana buah kerana saya tidak mengetahui siapakah tuan punya yang sebenar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:53


kita tak ada hak untuk pilih buah tersebut kerana ia bukan milik kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:53


tak kelakar langsung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:54


em, kita perlu minta izin tuan dia dulu kalau nak makan

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:55


tak halal kakau ambil tapi takat nak pilih boleh tapi tengok saja. jangan ambil atau makan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

RaihanaSafiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2005
Ahli No: 19244
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 17:56


apa pasal masuk rumah orang? tak baik tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanaSafiyyahProfil   Hantar PM kepada RaihanaSafiyyah   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 18:20


kalau saya tak akan makan buah,tu..iyelah mana tahu ada apa-apa,ke...
tapi kalau bagi pilihan saya memang suka buah pisang..
bagitahulah apa cerita disebalik pemilihan buah-buah itu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 18:51


saya suka buah mangga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 20:30


RaihanaSafiyyah, nak attention orang ke? nak ambil perhatian orang ke? anda berjaya sebab saya respon ni, tapi lepas ni naik menyampah pula dengan perangai begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 21:17


> takut nak makan... tak ada orang yang bagi izin...
> kalau dapat...nak rambutan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-09-05 10:36


kalau dapat izin tuannya,jeruk yang first sekali lepas itu rambutan dan mangga :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

eyza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.01.2004
Ahli No: 6867
Posting: 90

Pahang  


posticon Posting pada: 23-09-05 18:43


Ini dia jawapannya...

a. jika anda pilih epal: bererti Anda adalah orang
yang suka makan epal


b. jika anda pilih pisang: bererti Anda adalah
orang yang suka makan pisang


c. jika anda pilih jeruk: bererti Anda adalah orang
yang suka makan jeruk


d. jika anda pilih mangga: bererti Anda adalah
orang yang suka makan mangga


e. jika anda pilih rambutan: bererti Anda adalah
orang yang suka makan rambutan


f. Jika anda pilih papaya: bererti Anda adalah
orang yang suka makan papaya





aderke...hehehehheh......hehehee... tipah tertipu ..
hehehee..tak kan nak kena seorang pergi lah hantaq kat orang lain.....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyzaProfil   Hantar PM kepada eyza   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-09-05 15:56


saya ambil buah mangga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 16:00


eceh, terkono den.. :-P


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 16:09


arrkkk...tertipu ana!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 16:59


buah mangga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 17:00


siapa yang buat lawak ni....??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 17:23


nasib baik tak sempat jawab... kalau tak, terkena...

tapi saya paling suka makan pisang... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114178 saat. Lajunya....