Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 11 jam, 14 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kenapa orang gemuk pengotor???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kenapa orang gemuk pengotor???

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa orang gemuk pengotor???

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 21-09-05 14:44


Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 14:52


Emm... Saya tak bersetuju jika dikatakan orang2 gemok pengotor.orang kuurus pun ada juga yang pengotor yang sakit pun ada sampai jadi dari sdn bhd.Tajuk ni macam nak kondem orang gemok.Saya dengan sekeras2nya menyatakan bahawa orang gemok itu tidak pengotor

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 14:55


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik


semua orang sama saja..kalau dah jenis pengotor, tak kira kurus ke gemuk ke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 15:04


Pada 21-09-05 14:55 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik


semua orang sama saja..kalau dah jenis pengotor, tak kira kurus ke gemuk ke..


setuju sesangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 15:11


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???


Assalamualaikum

kajian ilmiah atau pemerhatian rambang?

tak elok buat generalization begitu :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-05 15:16


kalau dah manusia tak retu jaga kebersihan..pengotorlah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

mazyrah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19167
Posting: 2

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-05 15:59


aik, betul ke? rasa2nya...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazyrahProfil   Hantar PM kepada mazyrah   Quote dan BalasQuote

puterinur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10170
Posting: 30

Johor  


posticon Posting pada: 21-09-05 16:16


:-) Assalamualaikum...

Sepanjang observation saya terhadap orang sekeliling yang gemuk ni...most of them memang pengotor...tapi ada juga yang tak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterinurProfil   Hantar PM kepada puterinur   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 02:57


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik



mana kajianya????tak elok tuduh-tuduh macam tu saja...kita bincang cara profesional..kena ada bukti..kalau tak..fitnah namanaya


-----------------
"CaRiLaH KaSiH InsaN DemI CinTa TuHAn"


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 07:26


macam mana yang dikatakan 'pengotor' kat orang gemuk ni?


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 07:56


macam mana yang dikatakan pengotor tu?....jangan main serkap jarang saja...yang kurus pun kekadang tu pengotor lagi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 22-09-05 08:34


YOU ARE IMPLYING IT IN A VERY RUDE WAY

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-05 08:38


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik


kesiannyer orang ni... dah tak ada idea nak buat generalization tiba-tiba buat statement begini..tak kasihan kat orang gemuk, tapi kasihan kat orang ni.... (ayat farhanna yang suka cakap kasihan)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-05 09:14


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???

wassalam

Jika tiada jalan penyelesaian, penceraian adalah jalan terbaik



memandai saja buat kenyataan macam tu....
pengotor atau tak tu bergantung pada individu...
ada saja orang kurus yang kiut miut tu pengotor...
kalau betul lah kajian tu...
tunjuk bukti dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 10:17


hmmm..saya rasa farhanna ni bukan nak bertanya dengan gaya kurang sopan..tapi nak bikin tajuk tu laris dan panas begitu.

memang sesetengah orang obes pengotor skt..saya rasa sebab self-esteem mereka rendah...kurang berkeyakinan diri. itu boleh buat sapa2 pun nampak clumsy dan ACTING CLUMSY.

kadang-kadang bau badan orang obes ni pun kuat. tu tak semestinya mereka tak mandi @ tak jaga kebersihan,...tapi hormon badan tu kuat. menybabkan bau...kasihan juga, tentu mereka pun tau malu., kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-05 18:26


yelah..kalau nak laris pun kan....bukan tajuk yang macam ini...kalau kena balik kat dia...agak2..terasa tak????,fikirlah perasaan orang lain dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-05 19:41


:roll: :roll: :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-05 22:01


....tak semua orang obesiti itu seperti apa yang anda sangkakan.....
:):):)

null

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 20:54


assalamualaikum...
saya tak rasa macam tulah...bukan semua orang gmuk pengotor...
ada juga orang kurus yang pengotor...
sifat ni bukan bergantung kepada keadaan fizikal seseorang...tetapi kesedaran bagi setiap orang untuk menjage kebersihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-05 21:26


tak baik menuduh mereka yang bukan-bukan ... kita yang kurus pun apa kurangnya.. saya rasa tak semua mereka pengotor.. ada banyak kawan2 saya yang gemuk tak pengotor pun.. memang bersih mereka orgnya.. bilik pun bersih..

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 25-09-05 21:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 21:38


.k tak mengapa nak tanya ?
Tapi bentuk persoalan...sebab ia sensitif...

Kenapa boleh ditukar kepada Betulkah
Jika terus kepada Kenapa...seolah-olah dah ketegori orang obes ni teruk....
Maaf jika tersinggung tapi harap prihatin jika persoalan diutarakan...dan perbincangan mesti profesional...

Salam Ukhwah...

Prof Muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:06


betul ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-05 22:14


Aik...baru explain dah tanya terus...bagus......
hehehe... takpa teruskan bincang ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 26-09-05 02:37


Pada 21-09-05 14:44 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

Menurut beberapa kajian yang dijalankan orang2 yang gemuk/obesiti ni pengotor???



merepek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129372 saat. Lajunya....