Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: siapa [email protected] sekolah YIK?


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» siapa [email protected] sekolah YIK?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa [email protected] sekolah YIK?

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-03 16:13


Assalamualaikum..
saya dulu pernah belajar dibawah YIK Kelantan dalam tahun 95-98.siapa kat sini yang pernah belajar kat sekolah agama bawah YIK?

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

AyuHumaira
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1342
Posting: 294
Dari: IIUM, Garden of Knowledge & Virtue.

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 16:32


a'kum...ana dulu sekolah YIK gak... sek. men. Ugama (A) Syamsul Maarif...
skrg ni dok kat uia gombak...

-----------------
Bilaku menjejak tapak ke pasir,
Ikutlah dibelakangku sebagai pejuang,
Bila kuseru,"Perjuangan itu pahit!!"
Maka kau sahut kembali,"Syurga itu manis!!!"
HADIAHKANKU DARAH SYAHIDMU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AyuHumairaProfil   Hantar PM kepada AyuHumaira   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 11:57


Assalamualaikum..

Ana bukanlah pelajar di bawah sekolah YIK, tapi, sekolah ana menggunakan sukatan pelajaran yang sama dengan sekolah YIK.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

gadisyurga
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 806
Posting: 58
Dari: PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-03 15:11


assalamualaikum,
saya pun pelajar sekolah yik...
kenapa? atau nak buat jejak kasih bekas pelajar [email protected] yik?

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadisyurgaProfil   Hantar PM kepada gadisyurga   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 06-08-03 13:43


saya berada di salah sebuah sekolah YIK cuma 3 minggu sahaja. lepas tu cabut pegi SMKA . tapi sebelum tu belajar di sekolah yang bukan under YIK tapi menggunakan silibus YIK.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Aisyamin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 194
Posting: 108
Dari: Kota Bharu,Kelantan

pakistan  


posticon Posting pada: 08-08-03 10:16


Saya bekas pelajar di SMU Tarbiah Mardhiah,Panchor...

salam ukhwah buat semua pelajar YIK

-----------------
`Syurga itu di bawah tapak kaki ibu`

Bookmark and Share

    


  Member Information For AisyaminProfil   Hantar PM kepada Aisyamin   Pergi ke Aisyamin's Website   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-08-03 10:51


eh elaeh utk bebudak YIK je ke? ana x pernah pun sek. kat bawah YIK mahupun m'gunakan sukatan YIk , tapi pernah duk kat YIK 3 Bln join PBA kat Nilam Puri ader lek !

TApi kengKAwan kat MPI < Ma'HAd M'madi dan Sek. Melor ader lerk ..

............
saje je m'yibuk kat sini
tak pe ke multazam ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

snur_nurani
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2867
Posting: 2
Dari: Selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-03 10:53


Assalamualaikum........Ana pun bekas student YIK gak.Ana belajar di Maahad Muhammadi .Salam ukhwah buat [email protected] YIK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For snur_nuraniProfil   Hantar PM kepada snur_nurani   Quote dan BalasQuote

snur_nurani
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2867
Posting: 2
Dari: Selangor

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-03 10:53


Assalamualaikum........Ana pun bekas student YIK gak.Ana belajar di Maahad Muhammadi .Salam ukhwah buat [email protected] YIK.

Bookmark and Share

    


  Member Information For snur_nuraniProfil   Hantar PM kepada snur_nurani   Quote dan BalasQuote

Nuha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 844
Posting: 43
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-03 20:17


assalamualaikum...

Ana pun salah seorang bekas palajar YIK.
Ana dulu bersekolah di SMU maahad Muhammadi Lilbanat.Tahun 1999-2000.Kenapa?Ana nak tahu juga apa tujuan bertanya.Harap dapat dimaklumkan.
jazakumullah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuhaProfil   Hantar PM kepada Nuha   Quote dan BalasQuote

Aisyamin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 194
Posting: 108
Dari: Kota Bharu,Kelantan

pakistan  


posticon Posting pada: 18-08-03 20:20


Assalamualaikum buat pelajar-pelajar dari Sekolah YIK ...tujuan kita buka topik ni sebab nak jalinkan ukhwah...manalah tahu dalam ramai-ramai pelajar sekolah YIK ni..ada yang kita kenal...kat sini ada tak yang belajar di SMU Darul Anwar ( SMUDA )...sebab sekolah tu dekat dengan sekolah saya....

p/s : Pelajar maahad muhammadi kota bharu...tahun 2003...ada tak ?



-----------------
`Syurga itu di bawah tapak kaki ibu`

Bookmark and Share

    


  Member Information For AisyaminProfil   Hantar PM kepada Aisyamin   Pergi ke Aisyamin's Website   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-03 15:38


Assalamualaikum

Al-Hamdulillah,ramai juga [email protected] pelajar YIK yer.itupun ada lagi yang tak bagitau.ala kulli hal,semoga sahabat semua berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

gadisyurga
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 806
Posting: 58
Dari: PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-03 17:38


assalamualaikum...
thanks Multazam...

so... buat semua pelajar Yik yang tengah dok trial SPM skang ni...
Good Luck...
semoga kalian berjaya...
specially to student SMUAPM...
and MMp(maahad muhammadi \perempuan)

-----------------
Dirimu pembakar semangat perwira,
rela berkorban demi agama,
kau jadi taruhan berjuta pemuda,
yang bakal dinobat sebagai syuhada'

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadisyurgaProfil   Hantar PM kepada gadisyurga   Quote dan BalasQuote

nenek_uia
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2003
Ahli No: 1555
Posting: 10
Dari: GoLden-Sand

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 15:45


assalamualaikumm wbt..

kaifahal...

erm..ana pun dr yik jugak...

2 thn yg lalu...rindu dooh kat skoloh dah nie...

dulu blajar kat mmp..kb..wassalam..slm ukhwah buat semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nenek_uiaProfil   Hantar PM kepada nenek_uia   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-03 23:12


YIK ????

ana teringin gak nak merasa sekolah kat sekolah YIK ni...

tapi takdir telah menempatkan ana di SMKA.
alhamdulillah... ada ilmu yang ana dapat dari SMKA ni...

ilmu Allah luas di muka bumi ini
hanya kita yang perlu mencari
untuk sinari diri
dan cerahi rohani

maaf... ana tumpang lalu jap kat sini


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-09-03 19:00


Assalamualaikum.........dulu sekolah YIK juga....Maahad Muhammadi L....2001/2002...rasa nak gi sekolah balik..member2 best!!

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-10-03 18:37


Ana spm 2000 kat maahad laki...lama dah tak pi maahad...rindu lak kat ustaz2 dan cikgu2....minat belaajq agama...tapi dah berada di aliran sc..

kalia doakanlah agar SAR ini terus bertapak sehingga ketitisand arah terakhir. Semoga islam (hak) akan tertegak jua.

Amiin..Salam ramadhan

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

islamic_student
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1695
Posting: 9
Dari: serambi makkah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-03 03:06


Saye pun student Ma'ahad Muhammadi Lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_studentProfil   Hantar PM kepada islamic_student   Pergi ke islamic_student's Website   Quote dan BalasQuote

nieza_mohd
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 734
Posting: 7

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-10-03 08:42


Assalamualaikum w.b.t.

Ana pun student YIK jugak, SMUA Maahad Muhammadi Perempuan. Dari tahun 1995-1998. Lepas PMR 1998, ana pergi SMKA Tangok. Ada tak ahli komuniti yang sama batch ngan ana?

Wassalam

-----------------
Tiada Mutiara Seindah Kata, Tiada Kata Sebenar Al-Quran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nieza_mohdProfil   Hantar PM kepada nieza_mohd   Quote dan BalasQuote

andriyana
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2003
Ahli No: 4822
Posting: 1
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-11-03 00:15


assalamualaikum..
saya x-student smua pasir mas from 91 - 97

Bookmark and Share

    


  Member Information For andriyanaProfil   Hantar PM kepada andriyana   Quote dan BalasQuote

shakirah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.11.2003
Ahli No: 4852
Posting: 8
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-03 06:32



Salam ukhwah...... ana pun pernah sek. YIK tahun 1999-2000 di SMKU (A) khairiah, PAsir Puteh.....
Nak kumpulkan pelajar YIK ke????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For shakirahProfil   Hantar PM kepada shakirah   Quote dan BalasQuote

bluemoon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6716
Posting: 11
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 02-02-04 00:48


sekolah yik?
saya dulu penuntut kat sana.2000-2003.pastu tukar sekolah.rindu sangat nak balik sana lagi.miss mmp kb 4 ever &ever.saper2 skarang penuntut kat sana lagi skarang nie x payah la keluar.lainla kalau dah abis sekolah.menyesal sangat kalau keluar.ilmu kat sana berlambak2 tambah lagi cikgu2 yang paling best.x dapat cari kalau kat lain.nasihat saya,staylah kat sana yerk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bluemoonProfil   Hantar PM kepada bluemoon   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-04 22:15


assalamulaikum wbt..
ana bekas pelajar SMUDA pulau melaka..sesi 94-2000..
hemm ok lah majulah YIK untuk islam ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

putripuisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15926
Posting: 156
Dari: Allah & kepada-Nya jua

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 07:55




ana skoleh kat MAAHAD MUAHMMADI LILBANAT..........sekarang pun.....

baru aje form 2





Bookmark and Share

    


  Member Information For putripuisiProfil   Hantar PM kepada putripuisi   Pergi ke putripuisi's Website   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 13:47



Ana pun belajar dibawah bumbung YIK gak. Ana sekarang sekolah kat SMU(A)TARBIAH MARDHIAH PANCHOR.Insyaallah tahun ni ambil STAM.Kepada member2 yang ambil STAM tu, teruskan perjuangan kalian.

...........................................................................................
HARGAILAH BILA BERSAHABAT, MAAFKANLAH BILA TERLUKA,RINDULAH BILA BERJAUHAN,FAHAMILAH BILA KELIRU,NASIHATILAH BILA TERLEKA,TEGURILAH BILA TERSILAP,INGATILAH BILA KESUNYIAN DAN SAYANGILAH PERHUBUNGAN.........

salam perjuangan yang belum selesai daripada :
>mtm student<



Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10381 saat. Lajunya....