Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa boleh cakap dalam 4 bahasa


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa boleh cakap dalam 4 bahasa

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa boleh cakap dalam 4 bahasa

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-09-05 00:56


assalamualaikum...

buat warga ukhwah..semoga d rahmati ALLAH
saja nak kemukan soalan..sambil kongsi maklumat

siapa yang ada kat sini boleh berbahasa dengan 4 jenis bahasa ..bahasa apa ye yang antum/dan boleh bercakap..???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-05 01:14


sakeenah....boleh cakap 3bahasa sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 11-09-05 01:31


Bahasa Melayu, Bahasa Baku, Bahasa Kelantan, Bahasa Terengganu dan Dewan Bahasa dan Pustaka :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 16:59


Assalamualaikum.

mengapa topik had kepada 4 bahasa sahaja sedangkan saya boleh bertutur dalam bahasa rasmi, bahasa kebangsaan, bahasa kesat, bahasa slanga dan bahasa pasar, itu belum masuk lagi bahasa kreol, pidgin, lingua franca :-D :-P :-)


-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar


Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 11-09-05 17:32


seriuslah sikit sahabat..
kasihan kat kawan kita tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 18:05


lawak jugak para geng ukhwah ni..tapi serius sikitlah....
saya dalam proses nak mantapkan 3 bahasa dan akan cuba belajar 3 bahasa dunia lagi jika berkemampuan dan ada masa....su agung pas belajar banyak bahasa...mahadzir luqman,dari bukhari lubis,...dan lain2
siapa lagi ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 21:22


ana boleh bertutur dalam 5 bahasa....erm boleh ke masuk sini
ana boleh berbahasa melayu (of course sebab ana orang melayu), bahasa inggeris, bahasa arab, bahasa russian and bahasa turki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

Syi-syiRa
Warga Rasmi
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 12213
Posting: 3
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-05 21:30


waaa..hebat boleh berbahasa russian..
ana boleh 4 saja..bahasa melayu, bahasa inggeris, bahasa mandarin, bahasa arab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Syi-syiRaProfil   Hantar PM kepada Syi-syiRa   Quote dan BalasQuote

rieduan
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2005
Ahli No: 18474
Posting: 11
Dari: berlin

germany   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 22:00


gutEn tAG!

Bookmark and Share

    


  Member Information For rieduanProfil   Hantar PM kepada rieduan   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 11-09-05 22:00


ala...ana baru boleh cakap dalam 3 bahase, BA

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-05 22:05


assalamualaikum wbt...
ana boleh bertutur dalam 5 bahasa...bahasa melayu,bahasa inggeris,bahasa arab,bahasa mandarin dan bahasa kantonis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 22:20


assalamualaikum wbt,

ana boleh berbahasa melayu loghat kelantan, melayu standard, broken english, english standard, bahasa jepun.

bagaimana nak terer belajar bahasa lain ek... ana belajar bahasa jepun pun separuh mati dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

cikacung
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16419
Posting: 23
Dari: changloon

Kedah  


posticon Posting pada: 11-09-05 22:47


assalamualaikum...

saya boleh bertutur dalam 4 bahasa jugak,tapi berlainan dengan geng ukhwah,iaitu
BM,BI,SIAM(THAI) & batak(INDONESIA)....siapa yang nak belajar bolela...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cikacungProfil   Hantar PM kepada cikacung   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 14-09-05 15:19


cikacung ada darah batak ke? Wah~!
bagaimana lah gamaknya bunyi bahasa batak eh?
Teringin sangat nak dengaq!

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 14-09-05 20:39


bonjour!
sekarang boleh 3 bahasa aje...BM BI BA
dulu blajo bahasa perancis sekerat jalan...susah nak sebut oo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

indraputra_trg
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18889
Posting: 185
Dari: Universiti Malaya

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-09-05 11:12


ala, boleh 2 bahasa saja. tapi loghat boleh agaknya??? saya boleh bercakap bahasa malayu dengan wokkayy dan english pula insyaallah, sebelum tamatkan study di taman ilmu um ni, saya akan kuasai jugak this language. bukan senang nak mengajara anak-anak bangsa oiiiiiiiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For indraputra_trgProfil   Hantar PM kepada indraputra_trg   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-05 12:56


ana pandai bahasa melayu and klate (mest sebab orang melayu klate) dan sabah :-P :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:19


hehe...topik best ni...pasni boleh bukak ruangan "MARI BELAJAR PELBAGAI BAHASA" ek...
saya boleh berbahasa MELAYU (semestinyala), INGGERIS (ok lah), ARAB (boleh tahan lah), JAWA (WORLD), BANJAR (belajar bahasa ni sebab dulu kawan dengan bebudak banjar)....kira ok lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 10:15


bahsa melayu, inggeris, arab... alamak... tak cukup lagi 4 bahasa lah... hehe.. harap2 dapat belajar lagi bahasa mandarin ke... telegu.. malayalam... hindi... jawa pun ok juga... :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121214 saat. Lajunya....