Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: GEMPAR..!!ghost in brunei


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» GEMPAR..!!ghost in brunei

Please Mendaftar To Post


Oleh GEMPAR..!!ghost in brunei

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-09-05 04:16


Assalamualaikum..
bebaru ni-seminggu lepas mak ada call makcik di Brunei kekonon nak tanya pasal perkahwinan sultan brunei tapi cerita terbaru masa tu pasal students kena rasuk...memang cerita benar sampai Ustaz Harun Din turun padang..!!jadikan iktibar..tapi tak reti nak attach video tu kat sini..macam mana ye..??? cause video dia dirasuk menarik dan terang..

-----Original message-----
From: "Lisa Nurdin" [email protected]
Date: Wed, 7 Sep 2005 15:38:20 +0100
To: [email protected]
Subject: FW: attachment ghost in brunei tadi


JADIKAN PENGAJARAN ...

(kasik kuat sikit volume)


jangan dibuat !!!

Yoooo,yaaaaaaa aaa auuu , lama tak jumpa anda dalam ruangan spykedai ni,kali ini uncle nak cerita satu kisah misteri yang sedang melanda negara jiran terdekat kita di malaysia timur iaitu Brunei,Uncle pun baru balik dari sana beberapa hari lepas dan sempat juga berjumpa dengan seorang kenalan di sana

Cerita ini pun di khabarkan oleh kenalan kepada uncle semasa kat
Brunei,Al-Kisah bermula di sebuah sekolah bernama STPRI atau di kenali sebagai Sekolah Tinggi Perempuan Raja Isteri,Sekolah ini menempatkan hanya pelajar-pelajar perempuan sahaja dan kira-kira dua bulan lepas terdapat segolongan pelajar-pelajar dari sekolah ini yang bermain 'spirit games' atau memanggil roh menggunakan duit syiling,uncle percaya ramai yang tahu mengenai games ini kan ? 'Games' ini menjadi sebagai satu trend di sekolah ini di mana di kebanyakan kelas ada membuat permainan ini sehinggalah ada satu kumpulan yang menggunakan darah kotor (darah haid) dalam permainan ini.Mengikut
ceritanya mereka ini hendak bertanyakan 'spirit' tentang soalan exam form 3 dan ada yang menyatakan nak tanya pasal lelaki,ada dua versi kat sini tetapi apapun ketika games ini berjalan tiba-tiba syiling yang di gunakan itu bergerak sendiri dan kemudian terdengar satu suara meminta darah,so apa lagi lalu di buang syiling tu dan semua berterabur lari ketakutan,maklumlah perempuan.

Bermula dari sinilah episod angker ini berlaku,'spirit' yang di panggil tadi khabarnya begitu marah kerana tidak di beri makan dan kemudian tidak di hantar balik kembali ke dunia dia lalu dari situ berlakulah peristiwa kerasukan pelajar-pelajar sekolah itu malahan guru-guru juga terlibat sehingga merebak ke sekolah-sekolah lain di seluruh brunei.Mengikut kenalan uncle yang juga seorang guru, sekolah tempat dia mengajar juga turut terlibat dan ada pelajar-pelajar yang kerasukan malah guru-guru sendiri pun takut hendak ke tandas walaupun hari siang.

Mengikut ceritanya lagi,bagi mereka yang ada 'sixth sense' mereka nampak satu kapal besar terapung di STPRI dan katanya jika permintaan 'spirit' ini tidak tertunai (nak darah) mereka akan menyerang dengan kekuatan bala tentera mereka seramai 28 000 pada 18th (tidak di nyatakan 18 bulan berapa samaada
masihi atau hijrah),Dari peristiwa ini juga banyak SMS di hantar di
kalangan warga brunei dengan pelbagai cerita dan pada 18 ogos lepas satu SMS berbunyi :

"4ward dis mesej to everyone u noe ok. Kami dapat informasi, anda jangan keluar rumah lepas pkl 12 tengah mlm sebab guris d skulah men. STPRI kana buka." ,

Katanya mengikut kenalan uncle lagi pada 18 ogos lepas kebanyakan orang berkurung di dalam rumah kerana takut berlaku apa-apa musibah yang tidak di ingini dan tidak kurang ramai juga mereka-mereka yang pergi ke STPRI pada jam 12 malam untuk melihat sendiri apa yang bakal berlaku,pihak polis
di kerahkan untuk berjaga-jaga pada malam tersebut tetapi tiada apa yang berlaku,mungkin hari ke 18 pada bulan lain yang di
maksudkan.Terdapat pelbagai rumor lagi yang di sebarkan sehingga menimbulkan ketakutan di kalangan penduduk. Khabarnya juga 2 pelajar yang bertanggungjawab dengan 'games spirit' menggunakan darah itu telah di hantar ke oversea oleh keluarga masing-masing bagi mengelakkan kejadian tidak di ingini.


(gambar di capture dari video)

Mengikut cerita terbaru,pelajar-pelajar di STPRI sekarang yang berada di dalam form 3 dan 5 terpaksa di tangguhkan 'oral test' mereka sedangkan sekolah-sekolah lain sudah menjalankan test tersebut untuk pelajar masing-masing dan baru-baru ini sekolah ini memberi cuti mengejut kepada pelajar mereka akibat daripada peristiwa ini.Uncle juga sempat di tunjukkan satu rakaman video seorang pelajar yang kerasukan yang mana rakaman tersebut telah uncle serah kepada pihak TKO untuk di letakkan di
portal ini,tidak salah uncle video itu anda boleh download di ruangan download.Baru-baru ini juga Sultan Brunei telah mengadakan lawatan mengejut di sekolah-sekolah terlibat yang mana kebetulan Baginda ada di satu sekolah tu tiba-tiba ada pelajar kerasukan dan khabarnya Baginda sendiri
bercakap-cakap dengan pelajar yang di rasuk tadi dan permintaan yang sama masih lagi di nyatakan 'darah kamu'.anda boleh tengok gambar kat bawah ni.


(lawatan mengejut sultan brunei)

Ok lah, cukup setakat ini dulu uncle bebel dalam ruangan yang tak
seberapa ini yang mana kali ini kita menyusuri dunia mistik,dunia
makluk yang bukan sebangsa dengan kita,ada orang yang tidak percaya dengan hal-hal sedemikian dan ada yang percaya, malah di dalam rukun iman sendiri ada di sebut salah satu rukun ialah 'percaya kepada benda2 ghaib' , malaikat , jin, iblis , syurga ,neraka dan sebagainya itu termasud dalam kategori ini
dan kewujudan jin serta iblis adalah untuk menyesatkan anak adam, yang penting jangan percaya meraka ada kuasa untuk memusnahkan atau merosakkan kita,yang berkuasa hanya Allah dan mereka itu adalah sebagai alat propaganda bagi tuhan menguji keimanan kita masing-masing serta jangan main perrmainan yang boleh merosakkan akidah kita.


----------------------------------------------------
     Name: hantu1_0001.wmv
     Type: application/octet-stream
Encoding: base64
Length: 2569.97 kB

     Name: image003.jpg
     Type: image/jpeg
Encoding: base64
Length: 83.2 kB

     Name: image002.jpg
     Type: image/jpeg
Encoding: base64
Length: 17.58 kB


p/s: diny ada video file ni tapi tak reti nak attach untuk tontonan.. macam mana ye..?? ada sesiapa boleh ajarkan..memang menarik video dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

tasbih
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18720
Posting: 14
Dari: sTuDy-uPsI hOmE-mELaKe

Melaka  


posticon Posting pada: 08-09-05 07:42


awak boleh tak tolong attach kat email saya...

dapat kat web mana..biar saya download sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbihProfil   Hantar PM kepada tasbih   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 08-09-05 08:31


Diny, bagi address web dia, @ kat mana saya boleh download... ???


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-05 09:54


uhm....macam pernah dapat email itu....best juga lah....gerun juga dengar suara jin ye...last2 jin tu masuk islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

al-hafizz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18407
Posting: 41
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 11:57


Pada 08-09-05 09:54 , bocah_anom posting:

!!! QUOTE !!!

uhm....macam pernah dapat email itu....best juga lah....gerun juga dengar suara jin ye...last2 jin tu masuk islam...



ana pun sama pernah dapat email ini :oops: :oops: :oops: :oops:

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-hafizzProfil   Hantar PM kepada al-hafizz   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-09-05 11:59


Ana nak attach jugak file tu...boleh bagi kat ana tak...?thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:30


errrmmm,seram juga..boleh bagi web add. tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-05 13:05


Ok lah, saya kongsi link tentang hantu ye....... ni link kisah kena rasuk version panjang kat brunei tu...
http://www.filefarmer.com/torotyphn/Stpri.mpg
[ Telah diedit oleh: Akhi_Arab pada 08-09-05 13:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-09-05 02:04


Assalamualaikum..

thanks akhi_Arab..but then diny dapat dari mak diny..dia forwardkan kepada diny..bukan dari web..

anyway nak tengok kat laman web yang akhi arab bagi kejap ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 03:02


tegak bulu tengkok nengoknye... serammmmmmmmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 07:27



    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 08:00


den tak berapa ingat pernah tengok hantu ke tak seumur hidup setakat ni...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 09:35


Perghhhhh... naik bulu roma yang nak tengok jangan tengok sorang2 takut lemah semangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 09:40


Moralnya disini janganlah sesekali kita menyekutui Allah...
Itu yang penting...
Kita Semua Makhluk Allah...
"Katakanlah Wahai Muhammad,Allah Itu Tuhan Kamu,Tuhan Yang Satu,
Allah Tempat Bergantung Semua Makhluk,
Ia Tidak Melahirkan dan Tidak Pula Dilahirkan,
Dan Tiada Sesuatupun Yang Setara Dengan Dia."

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

ayied82
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14732
Posting: 12
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 09-09-05 14:59


assalamualaikum semua.....memang ada keinsafan dari video ini....harap2 semua ambil iktibar...

Ada version yang lagi panjang dari ini tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayied82Profil   Hantar PM kepada ayied82   Pergi ke ayied82's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 15:08


Assalamualaikum

Ermmm.....saya pun dah tengok juga clip tu... menggerunkan bila tengok video tu walaupun pendek. Teringat pula pada pandangan orang yang kena rasuk tu....tajam.
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 15:41


huuuuu.... memang seram.... sesiapa yang lemah semangat tu janganla tengok....

pekara macam ini dah pernah belaku pada ana.... jiran ana kena rasuk.... habis kami semua kena pukul.... sakit dia jangan cakapla... kuat tu.... kalau nak pegang orang yang kena rasuk ni mahu sampai 5 hingga 10 orang..... baru si kena rasuk ini rebah.... ini semua iktibar untuk kita semua.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 09-09-05 16:24


tak takut pun.....ana tak boleh bukak lah video ni..selamattttt

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 16:30


emmm...ana pun ada juga tengok.tak lah takut biasa saja..tapi, kurang yakin dengan video tu..timbul persoalan, betul ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 16:35


emmm........

kiamat semakin hampir..sama2 lah kita menjadikan vedio itu iktibar.,.,

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 19:41


Ana pun dah tengok video tu,kakak tunjuk,memula tu macam takut juga,lepas itu bila dah tengok..hmmm biasa-biasa saja,cuma macam...

ye tak ye ke ini??..biar betul??..hehehe..Wallahualam..
Percaya tentang perkara tu benar-benar terjadi ke tak..terpulang lah..cuma berhati-hati lah dengan perkara terlalu mistik ni.

Tetapi percaya tentang adanya Makhluk lain,yakni Jin,adalah WAJIB.Jin juga makhluk Allah s.w.t,yang diwajibkan sembah kepada Allah s.w.t.

Rajin-rajin lah baca Al-Quran,baca ayat kursi ,dan doa selalu..Insya Allah..rumah kita aman... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 22:22


assalamualaikum,
I'm....speechless.
uiii..
seram ....
ana tengok video tu tak sampai setengah minit.lepas itu ana terus tutup.
bimbang juga, ana selalu tidur lewat, jika terpaksa menyiapkan kerja2 dan asgnmnt.

iktibar kejadian ini,
janganlah melakukan perkara2 yang mengundang kemurkaan Allah.
ana simpati dengan nasib student2 sekolah tu.
terutama mangsa terbabit.
oleh kerana perbuatan mungkar pelajar lain, seluruh warga sekolah menjadi mangsa.
datanglah ke sekolah dengan hati yang ikhlas semata-mata kerana Allah,
untuk menuntut ilmu.
janganlah buat perkara2 maksiat dan syirik.
jangan sekali2!!

semoga perkara tersebut tidak berlaku dikalangan pelajar2 kita.
semoga kita sentasa dilindungi oleh Allah dari gangguan musuh anak adam yang nyata.
tingkatkan ilmu dan amal.
Allahuakbar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-09-05 22:35


ana baru tengok starting video ni terus tutup...seram lah..so tak habis tengok!memang menyeramkan..kalau entiti tu ana tak takut pula...tapi yang ni memang menyeramkn..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-09-05 23:28


ya Allah...tak tahu nak cakap apa...tak berani saya nak tengok...mlm2 ni...bimbang rasanya...mengelakkn sebarang mudharat, tak apa lah...bagi yang dah tengok 2, jdkan ini sebagai iktibar...kuasa semuanye dtangan Allah...jk Allah nak tunjukn sesuatu,tiada halangan bgNya...jangan dpermudahkn apa yang dilarang Allah...saya ingatkan pada dari saya sdr dan sahabat2,jauhilh larangan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-05 20:33


saya belum lagi tengok, takut pulak nak tengok bila baca komen
sahabat2 semua........... :-o :-o :-o
:-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: narato pada 10-09-05 20:34 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

Asmiedi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18490
Posting: 39
Dari: Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 20:57


misteri nusantara!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsmiediProfil   Hantar PM kepada Asmiedi   Pergi ke Asmiedi's Website   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-05 11:53


huhu...berani betul ayied82....bagus2...camnila orang yang kita nak....hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 11-09-05 14:04


tak jadi lah nak tengok video ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 01:57


tak payah takut nak nengok, dia tak keluar pun dari skrin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 08:16


emmm....jangan kita percaya seratus peratus..semua tu belum tentu betul...apapun, terpulang pada individu nak menilainya....percaya pada Allah yang satu.....




-------------------------
*Seikhlas nasihat diberi...Mencari Redha Ilahi*

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-09-05 09:29


alhamdulillah.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 14:35


pengajaran bermakna...jangan menyekutukan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 14:56


> baru tengok mlm tadi dengan kawan2...
> seram jugak...
> semoga Allah swt sntiasa melindungi diri ini daripada hasutan syaitan & sekutunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 15:22


boleh bgi gmba tak kat saya di [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 12-09-05 16:12


tak lah gerun sangat.....
kasihan orang yang kena rasuk tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

jeemiau
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15900
Posting: 8
Dari: kl

Perak  


posticon Posting pada: 12-09-05 16:19


BARU hari SABTU LEPAS VIDEO NI keluar DALAM MYSIASAT kat NTV7...TAPI DIA KATA TU PENGANTIN....BUKAN DAK SEKOLAH....
TAPI SERAM GAKSSS.....EHEEEE........!!!!! :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For jeemiauProfil   Hantar PM kepada jeemiau   Quote dan BalasQuote

nurilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11596
Posting: 14
Dari: pinggir desa

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 16:32


Subhanallah...Kenapa sampai macam ni. dulu ada juga kes macam ni tapi xsmpai truk macam kat brunei...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilahiProfil   Hantar PM kepada nurilahi   Pergi ke nurilahi's Website   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-09-05 17:26


salam ukhwah...

seram tu seram juga...
ana pun tengok sikit2 saja dengan sahabat2 ana yang lain...
takut juga sebenarnya...

yang penting...peristiwa ini memberi impak yang mendalam dan pengajaran terbaik kepada mereka yang kufur pada Al-Khaliq...
IMAN adalah faktor terpenting dalam menjana pembentukan ummah dan pengukuhan aqidah yang mantap...

Jika kita terleka atau ter'alpa'..ingatlah padaNya kembali...kerana sesungguhnya setiap yang berlaku itu mempunyai perkara atau hikmah yang tersirat seribu erti yang tidak mampu kita tafsirkan...apa yang terBAIK daripada Allah itulah jua yang terBAIK buat kita sebagai hambaNya...

MARTABATKAN ISLAM dalam HIDUP MU KERANA sesungguhnya kita beruntung dan bertuah dikurniakan iman dan Islam..dan kita dilahirkan dalam Islam berbanding mereka yang terpaksa mencari nur Iman dan Islam itu...

wallahua'lam...sesungguhnya Dia yang maha Mengetahui segalanya...

wassalam...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-09-05 18:36


uish...saya pun dah tengok...seram beb!! saya tengok kat cc...masa tu mlm...masa nak balik rumah,terngiang-ngiang pula suara jin tu kat telinga saya...apa lagi. saya pun lari lah masuk rumah cepat2....terus saya tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-09-05 18:40


siapa yang ada e mail tu, tolong forwardkan kat saya boleh tak? [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 20:20


:-o :-o :-o Ya Allaaaah....,seram nyeerr,saya baru saja tengok tadi dengan kawan-kawan......
tapi apa-apa pun,Jin tu dah masuk Islam...dan dah berjanji yang tak kan ganggu manusia lagi :-)

setiap perkara yang berlaku mesti ada hikmah nya,dan hanya Dia saja yang mengetahui akan segala sesuatu perkare yang tidak kita ketahui,betul tak? ;-) ;-) ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 11:40


apa lah anda ni. nak takut pada ALLAH ke nak takut pada hantu???

ps: jangan dipersekutukan Allah!

ps lagi: kalau dah dasar penakut, jauhi dari bahan2 bodoh macam ni.!!!

ps lagi dan lagi: kalau tak nak jadi orang yang sebarkan bahan2 yang boleh mempersekutukan Allah, jangan letak benda bodoh macam ni lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 15:57


Benda ni bukan bodoh tapi sbgi satu peringatan dan membuktikan bagimana Allah itu lebih berkuasa dari yang lain2

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 16:24


> betul...
> Mustaqqim sokong pandangan Subuhku...
> sifat takut tu kan fitrah manusia... kadang-kadang benda2 yang kecil pun kita rasa takut juga..
> tak dapat nak kita elakkn sepenuhnya
>
> apa-apa pun, setiap yang b`laku tu ada nilai & hikmahnya yang t`sendiri...
> yang pastinya, kekuasaan Allah swt itu melebihi segala-galanya..
> amin.......
> ..............................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 13-09-05 16:29


WASPADALAH SEMUA...
:hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint::hammer::pint:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-09-05 16:30


Ahlan wa sahlan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-05 16:48


ermmmmmmmm, memang seram, boleh menang festival filem2 seram...apapun hendaklah kita takut kepada Allah untuk berbuat dosa....pada saya tayangan ni perlu dipandang secara positif..moral of the story..jgnlah menyekutukan Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 16:53


Pada 13-09-05 16:24 , Al-Mustaqqim posting:

!!! QUOTE !!!

> betul...
> Mustaqqim sokong pandangan Subuhku...
> sifat takut tu kan fitrah manusia... kadang-kadang benda2 yang kecil pun kita rasa takut juga..
> tak dapat nak kita elakkn sepenuhnya
>
> apa-apa pun, setiap yang b`laku tu ada nilai & hikmahnya yang t`sendiri...
> yang pastinya, kekuasaan Allah swt itu melebihi segala-galanya..
> amin.......
> ..............................

benda kecil macam mana yang nak takut?

ps: takut memang fitrah, tapi kalau dah takutkan hantu lebih dari takutkan Allah memang mempersekutukan Allah nama tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 17:30


saya video yang 80 minit punya.yang sekejap dah tengok.seram juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 18:57


> emm...
>
> ada benarnya juga apa yang mukasyaf cakap...
> saya ni sebenarnya...
> tidaklh t`lalu berani... tidaklh t`lalu takut juga orgnya...
> lebih2 lagi tinggal di bukit kachi2 yang penuh dengan misteri nusantara ni..
> sekadar mengingati & mengingatkn saja...
>
> apa pun, ketakutan saya t`hdp Allah swt melebihi segala-galanya...
> terima kasih di ats teguran saudara mukasyaf...
> ....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

ayatakhras85
Warga Rasmi
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15614
Posting: 8
Dari: taiping,perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-09-05 21:38


Assalamualaikum. kat mana nak dapatkan video tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayatakhras85Profil   Hantar PM kepada ayatakhras85   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 09:24


orang sekarang banyak jadi penakut sebab banyak tengok movie hantu2 ni. kekadang takut tu melebihi takut pada Allah. sebab tu ana sarankan agar dijauhi movie2 sebegini.

ps: banyak lagi movie yang elok untuk ditonton.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

jeemiau
Warga Rasmi
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15900
Posting: 8
Dari: kl

Perak  


posticon Posting pada: 14-09-05 11:57


tak dinafikan kat dunia ni memang ada yang penakut...saya mengaku saya penakut bab2 cerita antu ni....hehe...dah habit agaknya...cuma kita kontrol lah...jangan sampai lebih takutkan antu pulak dari allah...tapi jangan lah cakap beso pulak konon tak takut...macam saya yang dah tua ni apa boleh buat...dah penakut....tapi.....jangan lah kita tanamkan sifat penakut tu kat anak2 kita...

contohnya setengah orang suka menakut-nakutkan bebudak...konon ada antu lah...bukan tu saja...ada yang suka sakat budak dengan kelin botol lah...kelin todi lah...
nanti dia jadik penakut betul lah....hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jeemiauProfil   Hantar PM kepada jeemiau   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 12:04


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Astaghfirullah. Kita doakan agar saudara seIslam kita di Brunei dapat atasi masalah tersebut. Inilah kesan gara-gara menonton dan membaca Harry Porter, Lord of the Ring dan macam macam lagi kisah karut dan tahyul. Sememangnya ada makhluk tersebut tetapi sekiranya kita menjalani hidup sebagai seorang Islam sebenar-benarnya makhluk lain tidak akan menganggu kita kerana Allah bersama-sama dengan orang yang beriman dan beramal soleh, tidak tinggal solat dan sentiasa zikrullah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Berdoalah kepada Ku nescaya akan Ku kabulkan (mafhum QS Al Mu'minun:60)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-09-05 12:42


ayaakkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 14:04


Pada 14-09-05 11:57 , jeemiau posting:

!!! QUOTE !!!

...
contohnya setengah orang suka menakut-nakutkan bebudak...konon ada antu lah...bukan tu saja...ada yang suka sakat budak dengan kelin botol lah...kelin todi lah...
nanti dia jadik penakut betul lah....hehehe...
ini ana sangat setuju. orang tua pula yang ajar agar anak takut pada hantu. bukannya nak ajar anak takut pada Allah.

ps: dah mak bapak pun penakut..takut pada hantu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

zuezainol
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13709
Posting: 27
Dari: SP

Kedah  


posticon Posting pada: 14-09-05 16:11


assalamualaikum...
kalau sapa2 yang ada video 2, tolong lah attach kat saya juga ek, saya tak pernah tgko lagi. ni alamat email saya: [email protected]. terima kasih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuezainolProfil   Hantar PM kepada zuezainol   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 17:53


siapa nak jumpa hantu live??

ps: tak payah video2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-09-05 09:43


salam...:)

hmm..takderlaa takut sangat...
dah biasa dah tengok benda-benda gine live...
alqibtiaz pun begitu juga...kan?
tu anda belum tengok lagi yang power punya menjerit...
2 blok asrama pun boleh dengar...
kita kena akui yang benda-benda semua tu ada...
nak takut pun boleh juga,tapi jangan sampai melebihi takut pada Allah..
amalkan selalu doa2 dan amalan pendinding diri...
nabi dah ajar lama dah kan...
ada satu doa...
tapi takle nak tulis kat cini...
takut orang silap baca...
salah maksud pula...
tapi yang mudahnye...
jangan lupa baca 3 qul itu...
paling mujarab nak jauhkan dari benda-benda tu semua...
hmm...kepada sahabat2 seperjuangan d maahad sanun...
jangan lupa ngulang sokmo..
biar masyi...
dekat2 nak periksa nnie..lagilaaa sedap bende2 tu usik...
buat donno saja ..dah laa...
ok...assalamualaikum...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

razman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9196
Posting: 81
Dari: Universiti Utara Malaysia, Sintok

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-10-05 01:28


;-) ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For razmanProfil   Hantar PM kepada razman   Quote dan BalasQuote

rifhan_irfan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19826
Posting: 19
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 26-10-05 13:09


Pada 08-09-05 04:16 , diny posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
bebaru ni-seminggu lepas mak ada call makcik di Brunei kekonon nak tanya pasal perkahwinan sultan brunei tapi cerita terbaru masa tu pasal students kena rasuk...memang cerita benar sampai Ustaz Harun Din turun padang..!!jadikan iktibar..tapi tak reti nak attach video tu kat sini..macam mana ye..??? cause video dia dirasuk menarik dan terang..

-----Original message-----
From: "Lisa Nurdin" [email protected]
Date: Wed, 7 Sep 2005 15:38:20 +0100
To: [email protected]
Subject: FW: attachment ghost in brunei tadi

assalamualaikum..
hmm,kalau pasal hantu kat brunei tu saya pun dapat videonya dari kawan saya..act,bnd 2 dah lme..
agpn,cte2 cm2 memang banyak terjadi kat mne2 tpt pun..
dah sendiri yang cari pasal,tntulah dapat blsn cm2..
bukan dndm,tapi semua yang berlaku ada hikmahnya..
Allah ada,tapi pergi mtk kat sumber lain..
mungkin gaya saya agk ksr,
tapi itu realiti msyrkt sekarang..
meminta kepada yang slh..
Allah ada,sentiasa menunggu doa dari hambaNya..
Dia merindui doa dari kita semua..
tapi..
entah lah..
sedih bila insiden begini berlaku..
wallahualam..

JADIKAN PENGAJARAN ...

(kasik kuat sikit volume)


jangan dibuat !!!

Yoooo,yaaaaaaa aaa auuu , lama tak jumpa anda dalam ruangan spykedai ni,kali ini uncle nak cerita satu kisah misteri yang sedang melanda negara jiran terdekat kita di malaysia timur iaitu Brunei,Uncle pun baru balik dari sana beberapa hari lepas dan sempat juga berjumpa dengan seorang kenalan di sana

Cerita ini pun di khabarkan oleh kenalan kepada uncle semasa kat
Brunei,Al-Kisah bermula di sebuah sekolah bernama STPRI atau di kenali sebagai Sekolah Tinggi Perempuan Raja Isteri,Sekolah ini menempatkan hanya pelajar-pelajar perempuan sahaja dan kira-kira dua bulan lepas terdapat segolongan pelajar-pelajar dari sekolah ini yang bermain 'spirit games' atau memanggil roh menggunakan duit syiling,uncle percaya ramai yang tahu mengenai games ini kan ? 'Games' ini menjadi sebagai satu trend di sekolah ini di mana di kebanyakan kelas ada membuat permainan ini sehinggalah ada satu kumpulan yang menggunakan darah kotor (darah haid) dalam permainan ini.Mengikut
ceritanya mereka ini hendak bertanyakan 'spirit' tentang soalan exam form 3 dan ada yang menyatakan nak tanya pasal lelaki,ada dua versi kat sini tetapi apapun ketika games ini berjalan tiba-tiba syiling yang di gunakan itu bergerak sendiri dan kemudian terdengar satu suara meminta darah,so apa lagi lalu di buang syiling tu dan semua berterabur lari ketakutan,maklumlah perempuan.

Bermula dari sinilah episod angker ini berlaku,'spirit' yang di panggil tadi khabarnya begitu marah kerana tidak di beri makan dan kemudian tidak di hantar balik kembali ke dunia dia lalu dari situ berlakulah peristiwa kerasukan pelajar-pelajar sekolah itu malahan guru-guru juga terlibat sehingga merebak ke sekolah-sekolah lain di seluruh brunei.Mengikut kenalan uncle yang juga seorang guru, sekolah tempat dia mengajar juga turut terlibat dan ada pelajar-pelajar yang kerasukan malah guru-guru sendiri pun takut hendak ke tandas walaupun hari siang.

Mengikut ceritanya lagi,bagi mereka yang ada 'sixth sense' mereka nampak satu kapal besar terapung di STPRI dan katanya jika permintaan 'spirit' ini tidak tertunai (nak darah) mereka akan menyerang dengan kekuatan bala tentera mereka seramai 28 000 pada 18th (tidak di nyatakan 18 bulan berapa samaada
masihi atau hijrah),Dari peristiwa ini juga banyak SMS di hantar di
kalangan warga brunei dengan pelbagai cerita dan pada 18 ogos lepas satu SMS berbunyi :

"4ward dis mesej to everyone u noe ok. Kami dapat informasi, anda jangan keluar rumah lepas pkl 12 tengah malam sebab guris di skulah men. STPRI kana buka." ,

Katanya mengikut kenalan uncle lagi pada 18 ogos lepas kebanyakan orang berkurung di dalam rumah kerana takut berlaku apa-apa musibah yang tidak di ingini dan tidak kurang ramai juga mereka-mereka yang pergi ke STPRI pada jam 12 malam untuk melihat sendiri apa yang bakal berlaku,pihak polis
di kerahkan untuk berjaga-jaga pada malam tersebut tetapi tiada apa yang berlaku,mungkin hari ke 18 pada bulan lain yang di
maksudkan.Terdapat pelbagai rumor lagi yang di sebarkan sehingga menimbulkan ketakutan di kalangan penduduk. Khabarnya juga 2 pelajar yang bertanggungjawab dengan 'games spirit' menggunakan darah itu telah di hantar ke oversea oleh keluarga masing-masing bagi mengelakkan kejadian tidak di ingini.


(gambar di capture dari video)

Mengikut cerita terbaru,pelajar-pelajar di STPRI sekarang yang berada di dalam form 3 dan 5 terpaksa di tangguhkan 'oral test' mereka sedangkan sekolah-sekolah lain sudah menjalankan test tersebut untuk pelajar masing-masing dan baru-baru ini sekolah ini memberi cuti mengejut kepada pelajar mereka akibat daripada peristiwa ini.Uncle juga sempat di tunjukkan satu rakaman video seorang pelajar yang kerasukan yang mana rakaman tersebut telah uncle serah kepada pihak TKO untuk di letakkan di
portal ini,tidak salah uncle video itu anda boleh download di ruangan download.Baru-baru ini juga Sultan Brunei telah mengadakan lawatan mengejut di sekolah-sekolah terlibat yang mana kebetulan Baginda ada di satu sekolah tu tiba-tiba ada pelajar kerasukan dan khabarnya Baginda sendiri
bercakap-cakap dengan pelajar yang di rasuk tadi dan permintaan yang sama masih lagi di nyatakan 'darah kamu'.anda boleh tengok gambar kat bawah ni.


(lawatan mengejut sultan brunei)

Ok lah, cukup setakat ini dulu uncle bebel dalam ruangan yang tak
seberapa ini yang mana kali ini kita menyusuri dunia mistik,dunia
makluk yang bukan sebangsa dengan kita,ada orang yang tidak percaya dengan hal-hal sedemikian dan ada yang percaya, malah di dalam rukun iman sendiri ada di sebut salah satu rukun ialah 'percaya kepada benda2 ghaib' , malaikat , jin, iblis , syurga ,neraka dan sebagainya itu termasud dalam kategori ini
dan kewujudan jin serta iblis adalah untuk menyesatkan anak adam, yang penting jangan percaya meraka ada kuasa untuk memusnahkan atau merosakkan kita,yang berkuasa hanya Allah dan mereka itu adalah sebagai alat propaganda bagi tuhan menguji keimanan kita masing-masing serta jangan main perrmainan yang boleh merosakkan akidah kita.


----------------------------------------------------
     Name: hantu1_0001.wmv
     Type: application/octet-stream
Encoding: base64
Length: 2569.97 kB

     Name: image003.jpg
     Type: image/jpeg
Encoding: base64
Length: 83.2 kB

     Name: image002.jpg
     Type: image/jpeg
Encoding: base64
Length: 17.58 kB


p/s: diny ada video file ni tapi tak reti nak attach untuk tontonan.. macam mana ye..?? ada sesiapa boleh ajarkan..memang menarik video dia..
:roll: :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhan_irfanProfil   Hantar PM kepada rifhan_irfan   Pergi ke rifhan_irfan's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 06:04


assalamualaikum..

terkadang remaja ini dengan sikap yang terlalu ingin tau melakukan sesuatu yang agak kurang bijak... masa buat tak fikir kesan pada masa akan datang..

semoga ianya menjadi pengajaran yang baik buat kita semua... permainan spirit ni memang dah lama berlaku.. jika kita buat maka banyak lagi perkara yang akan menimpa.. kerana perbuatan main spirit ni seolah-olah satu pemujaan memanggil roh.. amat bahaya untuk aqidah dan diri kita...

teringat pulak nostalgia lama.. semasa kawan kena rasuk dengan jin.. kejadian bermual apabila dia dan persatuan pelajar pergi berkelah disebuah persisiran pantai.. masa berkelah dia mengambil 2 jenis batu kat situ untuk dijadikan perhiasan projek taman mini dia.. memang cantik batu tu.. kesan dari itu penghuni batu tu.. mengikutinya sehingga ke asrama dan menuntut balik haknya...

selepas itu bermulalah episod demi episod ganguannya... malah kawan saya tu smepat berkawan dengan benda tu.. tak paham apa alasannya... akhirya memakan diri apabila terus dikacau..

satu pengalaman yang tak boleh dilupakan apabila pada malam satu hari tu.. dia tidur kat sebelah saya.. malam tu kami baru lepas buat "open table" ada kawna beli ais batu sebaldi untuk buat air.. jadi ada baki lebih.. masa saya nak tidur pesan kan kawan yang tu jangan makan ais batu anyak snagat,nanti sakit..lebih kurang pukul 3 pagi saya dikejutkan dengan hentakan di badan dengan baldi yang ada ais tu.. mungkin dia marah sebab saya tegur dia tadi.. dlama keadaan tidka sedar dia mahu mencekik leher saya... alhamdulillah saya cepat sedar dan cuba melawan dengan kedrat yang ada.. sehingga lah mendapat bantuan dari rakan yang lain... memang kenangan tu tak boleh nak dilupakan.. sebab ada kesan juga bekas cakaran dileher.. tapi sekarang dah tak ada lah...

pengajarannya... kemana jua anda berada jangan lah gatal tangan dok ambil barang yang bukan milik kita.. sebab kita tidka tau barang itu ada penghuni atau tidak..

sekadar berkongsi cerita dan pengalaman...

salam ukhwah dan perjuangan..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 07:39


Kenapa tak boleh buka pun web tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 20:50


assalamualaikum..

web tu dah kena tutup agaknya..

kalau nak tengok cuba download kat tokeikedai online...

www.tokeikedai.net.my

cari kat bahagian download.. tapi yang kat sekolah tu tak jelas sikit.. yang lagi satu kisah jin yang merasuk tu masuk islam... yang tu terang dan jelas sikit...

just info..

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 07-07-06 22:17


errm Sorry lah saya tak dengar bunyi...............seram jugak cerita ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169838 saat. Lajunya....