Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Kelakar
Topik: KASIK ILANG TENSION sikit


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» KASIK ILANG TENSION sikit

Please Mendaftar To Post


Oleh KASIK ILANG TENSION sikit

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 22:36


Satu hari seorang peguam yang sedang menaiki limousine ternampak dua orang lelaki yang sedang memakan rumput di tepi jalan. Dia pun suruh drivernya berhenti lalu bertanya pada salah seorang daripada mereka," kenapa anda makan rumput?"

Lelaki itu pun menjawab, "Kami tak ada duit nak beli makanan."

"Ooo... kalau begitu anda ikut aku balik," kata peguam itu.

"Tapi encik, saya ada seorang isteri dan dua orang anak," kata lelaki itu.

"tak mengapa, ajak mereka jugak," kata peguam tersebut.

"Saya pulak mempunyai enam orang anak," kata lelaki yang kedua.

"Tak kisah lah beb, bawa mereka jugak," ujar peguam itu.

Jadi mereka pun menaiki kereta limousine yang serba mewah itu. Salah seorang dari lelaki itu pun berkata, "Baiknya hati encik mengajak kitaorang pulang. Makaseh bebanyakk."

"Yelahh, sebab rumput kat rumah aku berkurun dah tak dipotong. Dah tinggi macam menara dah," balas peguam itu sambil tersengih.


ps: Hah tu laa... jangan mengharap sangat. Kan ke dah kena suruh makan rumput... :)



Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-05 22:58


hahaha..lawak2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 23:17


hehehe....kasihan..lawak memang lawak tapi tu dah sampai tahap melampau.. :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

eNira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17047
Posting: 102
Dari: somewhere in Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 00:47


ishh tak baik betul penguam ni...apa lah...macam menghina saja..sib baik cerita lawak saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eNiraProfil   Hantar PM kepada eNira   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 18:31


tu lah paseii.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 11-09-05 14:52


hehe..kasihan orang tu ingatkan nasib dah bertukar

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-05 20:50


tak baik main2kan perasaan orang...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-09-05 21:02


ada ke orang macamtu??kalau ada memang tak ada prsn langsung orgtu!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

linda_115
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18820
Posting: 7
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 22:38


lah...kesiannya orang susah tu.....tak baik lah peguam tu...tapi rasanya..dia buka peguam betul agaknya...ntah2 lawyer buruk agaknya...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For linda_115Profil   Hantar PM kepada linda_115   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-05 23:06


tak mengapa, maybe peguam tu nak upah 2 orang tu mesin rumput kat rumah dia then dia bagi lah upah, boleh beli makanan, kan? kan? kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 20:35


Alahai

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 21:40


kasihan....ingat nak tolong ... tambah beban ada lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

aqil
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.08.2005
Ahli No: 17966
Posting: 162
Dari: PAHANG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-05 11:13


Lailahaillallah....bior betul,ada orang makan rumput.
Harapnya kita tak tergolong dalam speisis peguam tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-09-05 12:05


macam pernah dengar saja lawak ni..TAPI DI MANA YA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

kama_klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18331
Posting: 181
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 09:20


:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D jangan uka sangat mengharap pada perkara yang belum pasti :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama_klateProfil   Hantar PM kepada kama_klate   Pergi ke kama_klate's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-05 22:07


kalau dah kaya tu kena lah bersyukur banyak-banyak. jangan lupa rezki yang dapat tu semua Allah yang bagi...semoga menjadi pedoman kepada yang beriman...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 09:43


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-05 15:58


sampai hati en. peguam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103877 saat. Lajunya....