Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Bila Lelaki kata....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Bila Lelaki kata....

Please Mendaftar To Post


Oleh Bila Lelaki kata....

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 07-09-05 17:18


assalamualaikum...
nak tanya lah...
apa sebenarnya yang tersirat dari kata-kata seorang lelaki....
bila bertanya khabar makayah..."apa khabar makayah kita"
bila nak kirim salam... "sampaikan salam kat makayah kita ye"
macam2 lagi yang hujung tu ditambah perkataan "kita"...
tapi tak pernah pulak dia luahkan perasaan dia kat perempuan tu...
em...musykil lah...
kalau dia suka kat perempuan tu...Kenapa tak pernah terus terang saja???
lelaki memang begitu ke???ish...masalah kan???
nasib lah bukan kena kat diri sendiri...


-----------------
CINTA itu CAHAYA sanubari
Kurniaan TUHAN, FITRAH insani
dan di mana terciptanya CINTA
di situ RINDU bermula.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 17:26


ni ayat kbkk ni. laki saja nak uji saja, dah memang hobi lelaki mengusik budak perempuan. kalau respon baik, ada chance.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 18:24


Assalamualaikum...
topik "bila lelaki kata..." memang menarik minat saya...
Firdaus 15...tak semua begitu...saya pernah ada xboy macam ...mastermind03 kata tu..
nak buat macam mana...setiap lelaki ada cara tersendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

tasbih
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18720
Posting: 14
Dari: sTuDy-uPsI hOmE-mELaKe

Melaka  


posticon Posting pada: 07-09-05 18:32


cinta tak boleh dipaksa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbihProfil   Hantar PM kepada tasbih   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 21:37


agaknya budak lelaki tu anak yatim piatu, sebab tu dia nak menumpang kasih mak ayah kawan perempuan dia agaknya, tu yang panggil "makayah kita" tu...heheh, mungkin juga kan
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 07-09-05 21:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 22:11


A`kum..
ana nak tanya macam mana pula Kalau lelaki tersebut hanya cakap " mak ayah sihat ?" Bunyi macam tanya mak dia saja.. :-(

Kalau suka kan senang berterus terang, tak payah guna ayat berbelit2..memeningkan kepala.perempuan pun ada ego juga.

" Ku melafazkan kata penuh makna,
bersaksi tuhan yang Maha Pemurah,
Hidup mati jodoh pertemuan ditentukanNya..
Perkenankan hasrat di hatiku..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 17:37


betul tu.
straigth to dah point.
tak payah lah nak melalut pula............

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 18:02


erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-05 13:47


em...tu lah yang jadi kemusykilan...kenapa tak hendak straight to the point saja...
macam yang firdaus15 kata tu, memang lah ada kebenaran...mungkin sekadar nak mengusik...tapi sampai bila???
memang sifat semulajadi LELAKI ke suka mengusik????lagi2 hal yang melibatkan perasaan....takkan lah nak jadikan tu sebagai gurauan semata2????mana lah tau kan, benda tu seolah-olah memberi harapan pada si perempuan yang ntah2 memang dah taruh perasaan kat lelaki tu...bukan ke parah jadinya....memendam perasaan, tapi last2 dapat tau, apa yang dikata selama ni cuma gurauan...entah lah...rumit jugak kan nak faham orang yang kuat MENGUSIK 'pesyen' tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:39


dia bagi hint tu..tapi jangan cepat percaya...selidik dulu ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-05 14:46


Assalamualikum...
tu bila laki berkata2..bagaimana pula kalau dari segi perangai..macam kalau laki 2 asyik pandang2 kat perempuan tu..mesti lah perempuan tu ingat laki tu syok kat dia..kalau sekali dua tak apa..ni setiap kali selisih pandang sampai nak teleng..kang tergolek siapa yang malu..dia juga yang malu..kalau suka cakap lah suka..jangan nak buat perempuan tu main dengan perasaan sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 15:16


lelaki memang macam tu kalau dah berkenan kat mana-mana gadis idamannya..
tapi boleh percaya ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 15:43


assalamualaikum wbt
apa laaa....bagi diri saya..Kalau tanya pasal mak ayah orang yang kita kenal ke...tak semestinya kita nak kat dia.....cuma ambil berat saja.......satu lagi xdok soalan doh nak tanya.....maka tanya lah soalan pasal mak ayah dia.....
Kalau lah saya minat pada seseorang perempuan tu..saya akan berterus terang dengan dia...saya suka berterus terang dalam hal yang berkaitan dengan hati dan perasaan cinta ini....he..hee

orang perempuan sangat suka jika kita ni orang lelaki tanya pasal mak ayah. rasa macam tak adil lah...Kalau ye pun nak pikat anak orang kenalah pikat mak ayah dulu....he..he tak ke begitu?????

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 16-09-05 15:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-05 16:07


Pada 07-09-05 17:18 , mastermind03 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
nak tanya lah...
apa sebenarnya yang tersirat dari kata-kata seorang lelaki....
bila bertanya khabar makayah..."apa khabar makayah kita"
bila nak kirim salam... "sampaikan salam kat makayah kita ye"
macam2 lagi yang hujung tu ditambah perkataan "kita"...
tapi tak pernah pulak dia luahkan perasaan dia kat perempuan tu...
em...musykil lah...
kalau dia suka kat perempuan tu...Kenapa tak pernah terus terang saja???
lelaki memang begitu ke???ish...masalah kan???
nasib lah bukan kena kat diri sendiri...



Kalau tak pernah terkena kat diri sendiri yang dok fikir pasal tu Kenapa? hmmm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-05 16:30


mungkin juga dia saja gurau saja.biasala lelaki,diaorang kadang-kadang suka main2 saja.tapi kadang-kadang juga apa yang dikatakan olehnya serius tapi dalam nada main2.so,kita pun tak tahu yang dia serius atau main2

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 16:51


Salam Ukhuwah!
Itu membuktitkn dia ambik berat kat keluarga awak!
May be dia sanggup terima keluarga awak!
so dia terima awak jugaklah!
laki ni ego sikit!
nak tahu Kenapa?
sebab saya pun buat begitu!hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 16:59


kadang kala tak semua perasaan terucap dengan kata-kata...kadang kala sebuah kata itu lebih berat daripada bebanan didunia ni...tak terzahir bila berkata...betullah tu bagi hint...orang kata nak tackle anaknya kena tackle ibu bapanya betul tak...senang nak jadi bakal menantu...taklah susah nanti bila hantar rombongan meminang nanti ye tak....huhuhuuhuhu~ macam ada pengalaman pula :-P :-P :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 11:58


Pada 16-09-05 13:47 , mastermind03 posting:

!!! QUOTE !!!

em...tu lah yang jadi kemusykilan...Kenapa tak hendak straight to the point saja...
macam yang firdaus15 kata tu, memang lah ada kebenaran...mungkin sekadar nak mengusik...tapi sampai bila???
memang sifat semulajadi LELAKI ke suka mengusik????lagi2 hal yang melibatkan perasaan....takkan lah nak jadikan tu sebagai gurauan semata2????mana lah tau kan, benda tu seolah-olah memberi harapan pada si perempuan yang ntah2 memang dah taruh perasaan kat lelaki tu...bukan ke parah jadinya....memendam perasaan, tapi last2 dapat tau, apa yang dikata selama ni cuma gurauan...entah lah...rumit jugak kan nak faham orang yang kuat MENGUSIK 'pesyen' tu....


erm..lelaki sepatutnya memainkan peranan..
mereka perlu sedar..
jiwa wanita ni halus..
hati mereka mudah terusik dengan 'hint' sebegitu..
jadi,jgnlah dijadikan gurauan perkara2 yang boleh merosakkan
ukhwah sesama kita di hari kelak...
jangan sampai tak sedar yang anda sedang memberikan harapan
kepada orang dalam keadaan tak sengaja...

ps:banyak lagi benda lain yang boleh diguraukan.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 13:27


lelaki ni tak sah kalau tak mengusik...dah lumrah feelnye macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-05 13:32


Biasa laa.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

nurjannahtulfirdaus
Warga Rasmi
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16333
Posting: 3
Dari: tampin

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-09-05 13:42


assalamualaikum....... saya dah terbaca ruangan ni,so nak komen sikit pasal isu ni.well..normallah kalau lelaki 2 just tanya soalan begitu..saya pun pernah juga disoal macam 2,tapi saya tau cara orang lelaki ni cakap hanya penting kita tau dia seorang hamba ALLAH yang prihatin..mereka ni kekadang nak TEST POWER saja.. nak tengok gadis yang dia minat 2 cmna responnye.. apa skalipun niatnye..... HANYA ALLAH yang TAHU.....wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjannahtulfirdausProfil   Hantar PM kepada nurjannahtulfirdaus   Quote dan BalasQuote

salsyafiqah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4174
Posting: 53
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 13:49


em assalamualaikum..... boleh menyampuk sikit...
saya pun pernah ada pengalaman macamtue .....memang susah nak cakap lelaki tu cakap serius ke tak tapi kalau saya saya tak ambk serius sebab lelaki memang suka bergurau macamtue ....jangan terlalu ambk seriuslah takut kita kecewa sendiri nanti.....
selagi dia takjumpa mak bapak slagi itu anggap biasa sajalah
taktahulah kalau saya buat camtjer....
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsyafiqahProfil   Hantar PM kepada salsyafiqah   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 30-09-05 13:59


Kalau tak pernah terkena kat diri sendiri yang dok fikir pasal tu Kenapa? hmmm....


memang lah bukan kena kat diri sendiri...
tapi terkena kat kawan baik sendiri...tu lah pasal saya tanya...
habis tu, dia asik tanya saya...
saya minta lah tolong kawan2...
mana tau, tanggapan yang saya beri dan jawapan yang saya beri kat kawan saya tu tak betul...
kan elok lagi terima pandangan dari orang pelbagai jenis...
bermusyawwarah...tak begitu....tru_frnshp


-----------------
CINTA itu CAHAYA sanubari
Kurniaan TUHAN, FITRAH insani
dan di mana terciptanya CINTA
di situ RINDU bermula.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 15:01


lelaki zaman sekarang...
alahai... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 16:18


assalamualaikum...
salam ukhwah..
lelaki...biasanya lelaki ego sikit...so kena faham betul2...
biasalahkan...takkan nak tunjuk depan2 pulak...apapun kita boleh tahu reaksi seorag lelaki...wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114065 saat. Lajunya....