Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: siapa role-model anda...?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» siapa role-model anda...?????

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa role-model anda...?????

al_akh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17041
Posting: 20
Dari: Daerah Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 02:07


:roll: siapa role-model anda pada zaman kini..? Tun dari. Mahadthir...,Dato Najib....,Dato Khir Toyo....,Amelina....???? bagitau kami disini cepat...!!!!

:-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For al_akhProfil   Hantar PM kepada al_akh   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-08-05 08:33


sudah pasti bukan Mawi and artis2 yang sewaktu dgnnya....mereka ini hanya mengajak remaja2 lalai dengan hiburan2 mereka sahaja....bencilah pada orang yang menjauhkan dan mengajak orang lain jauhkan diri daripada Allah SWT.

Tun M??...sorilah..jauh sekali untuk dijadikan idola...orang yang menghina Rasulullah SAW dan yang menyuburkan budaya rasuah di malaysia ini nak dijadikan contoh??

Dato' Najib???...Khir Toyo???....pengamal rasuah dan juga yang menyalahgunakan kuasa dan suka tipu dan kelentong rakyat....mana boleh dijadikan idola..mengarut saja.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 26-08-05 08:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 08:51


habis itu siapa role-model awak yang sebenar nya...
naruto-san??
[ Telah diedit oleh: imansyazwani pada 26-08-05 08:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-08-05 08:58


role-model zaman kini???...rasanya tak ada agaknya.

role model saya ialah Rasulullah SAW dan khulafa' arrashidin r.a...mereka adalah role model umat Islam sepanjang zaman. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:49


Role model yang masa kini seeloknya biarlah orang yang terdekat dengan kita ... saya pulak role model ikut zaman ... bila zaman berubah role model pun bertukar orang .. masa budak-2 dulu saya jadikan abang-2 student pengajian Islam sebagai role model .. bila besar sikit, bila saya sedar yang pemikiran sedikit berbeza dan melihatkan kekemarukan sesetangah abang-2 yang dah tak sabar nak berbini maka saya pun dah tak ada siapa nak buat role model ...

Namun saya pnh mengagumi bbrp orang rakan .. antaranya ialah seorg hafiz al-Quran yang wara' , tawadu' , tak cakap banyak , tidak riak/takabbur dan tidak jiwang (tapi sekarang dah dia kawin pun :) )

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 17:17


umi abah yang tersayang kerna banyak bersusah payah untuk anin

ketabahan seseorang...

dan kesibukkan seseorang dalam society di samping cemerlang dalam pelajaran..

moga anin dapat menjadi sehebat dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

darkisai
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2005
Ahli No: 15890
Posting: 8
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 17:22


idola kita tentulah nabi Muhammad saw...dan para sahabat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For darkisaiProfil   Hantar PM kepada darkisai   Pergi ke darkisai's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 17:39


role model sepanjang zaman adalah nabi muhammad saw...
tapi pada zaman sekarang ini....saya SENDIRI AKAN JADI ROLE MODEL PADA orang LAIN..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-08-05 19:07


Assalamualaikum wwt...

First my role model...tentuler ibubapa saya.... :-)

and second.... dari HM TUAH ISKANDAR AL HAJ.. :-)

melalui..buku MOTIVASI nya yang bertajuk:

#membina imaginasi cemerlang
#membina jati diri gemilang

mampu meningkatkan semangat untuk mencapai KECEMERLANGAN melalui formula 3M dan banyak lagi rahsia kejayaan beliau.. ;-)

so,kalau nak lebih informasi...belilah dan bacalah buku tersebut..
mungkin diri anda PERLU DI MOTiVASI...
percayaler tak rugi punya... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 20:43


role model. ?
brader2 mirwana, sebab mereka bukan saja excel dalam studi, malah m'jadi penyanyi yang diminati.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 26-08-05 20:52


assalamualaikum...

role model ana...???..

mmm...USTAZAH SITI NOORBAHYAH MAHAMOOD...
dan mereka yang mampu menarik diri ini kejalan yang di redhai ALLAH SWT...

wallahualam. ;-)


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 22:37


firstly....Rasulullah s.a.w. and his companion...
then...my dad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 22:49


assalamualaikum
pertama sudah tentulah Rasulullah S.A.W kemudian ibu dan ayah saya.



________________
praise to you
just for you....Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 09:11


Dulu ingat nak jadikan diri sendiri sebagai role model untuk diri sendiri .. tapi memikirkan yang ada masanya kita pun tertewas, maka ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

al_akh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17041
Posting: 20
Dari: Daerah Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 09:31


maka.....? habiskanLah ayat itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_akhProfil   Hantar PM kepada al_akh   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-05 09:33


ehem

Bookmark and Share

    


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 15:35


Maka kena lah perbaiki diri ke tahap maksimum dulu sebelum nak jadikan diri tu sebagai role model ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-08-05 16:03


Dato dari Harun Din, Ustaz Samsuri Ahmad,Dato Harunssani ,ulama2 dan para pejuang yang menjuangkan agama ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-05 17:54


para ulamak

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 17:56


> Rasulullah saw...
> ibu saya...
> 2 idola yang dikagumi...
> ...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:24


Rasulullah S.A.W.
Para anbia'
My parents
And............

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:38


siapa erk? Mawi agaknya... hahahaha

saya tak dah role-model yang spesifik, mana-mana insan yang mempunyai personaliti yang baik untuk diteladani saya jadikan panduan untuk diri ini. tapi buat masa ni, saya jadikan cikgu2 yang sangat komited dalam usaha mendidik anak muridnya sehingga berjaya... TERIMA KASIH CIKGU

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

al_akh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17041
Posting: 20
Dari: Daerah Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 01:35


alhamduLiLLah.......masing2 ada role model yang boleh mndorong mencapai redo ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_akhProfil   Hantar PM kepada al_akh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108058 saat. Lajunya....