Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa yang perempuan mahu dari lelaki yang betul2 dia cinta?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa yang perempuan mahu dari lelaki yang betul2 dia cinta?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa yang perempuan mahu dari lelaki yang betul2 dia cinta?

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:45


assalamualaikum...
saya ni hamba Allah yang serba kekurangan...
apa yang perempuan mahu dari lelaki yang betul2 dia cinta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 09:56


Pada 24-08-05 09:45 , alhafiz posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
saya ni hamba Allah yang serba kekurangan...
apa yang perempuan mahu dari lelaki yang betul2 dia cinta?



waalaikumussalam..
assalamualaikum..

Kenapa tanya macam tu??????? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

ima_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17672
Posting: 21
Dari: penang

jordan  


posticon Posting pada: 24-08-05 10:21


Assalamualaikum...bagi ana, semestinya lah seorg lelaki tu seorg yang beriman, menjaga syariat, bertanggungjwb, caring, openminded, dan sewaktu dgnnya, asalkan tidak melanggari perintah Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ima_83Profil   Hantar PM kepada ima_83   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 12:17


betul tu...kenapa tanya soalan begitu???
apapun....
biasanya, perempuan boleh terima macammana pun diri lelaki tu...
yang penting, keimanan, akhlak, tangungjawab dan ciri2 keislaman sentiasa jadi sandaran pada dirinya...
kalau dah cinta, kita kena terima dirinya yang sebenar...kekurangan dan kelebihan dirinya...kalau yang tak baik, kita boleh bentuk...
ni mesti ada apa-apa kan???

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 12:21


Segala yang dikurnia adalah milik Allah..jadi BERSYUKURLAH selalu! SENTIASALAH REDHA DAN MENERIMA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-05 22:32


yang penting lelaki tu dapat menjaga wanita sehingga akhir hayat

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-05 23:03


responsble, komited, loyal....
kalau ana ini saja yang ana nak..
heheheeheh

::nobody's perfect::

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 00:49


bagi diri sakeenah sakeenah nak lelaki itu setia,berfikiran terbuka dan beriman..tapi kalau dah jadi suami nak tambah isteri lagi satu kena minta izin..tak boleh kahwin nyorok2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 01:05


assalamualaikum....bagi saya, tak perlulah mengharap tinggi menggunung sebab tiada siapa sempurna terima seadanya yang penting agamanya,akhlak dan budi bahasa...tapi dalam keidupan berumahtangga, suami perlu jujur lah same berkongsi masalah suka dan duka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-05 01:13


dapat membimbing saya ke jalan yang diredhai Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 09:10


tak prnh pun harapkan zape2 lagi perempuan...
cukplah sekadar sekelumit keikhlasan dan kejujuran, dan kesetiaan barangkali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

luvsalsabila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16168
Posting: 34
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 10:15


yang penting ikhlas,saling memahami,.....menjadi pembimbing&pendidik kepada kaum hawa.....bukanya sama2 buat maksiat.....tapi biarlah dengan cara yang boleh diterima sebab lelaki adalah pemimpin....
Whateva ...trimalah diri seadanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For luvsalsabilaProfil   Hantar PM kepada luvsalsabila   Quote dan BalasQuote

balqis2004
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10740
Posting: 33
Dari: darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 10:27


erm...kan baik kl dia seorang yang mampu terima segala ok'kurangan dan ok'lemahan kita..dan most important...cintai kita kerana cintanya pada Allah....amin...(",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqis2004Profil   Hantar PM kepada balqis2004   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 10:29


em...scara azali tak ada siapa pun yang perfect. tapi mengikut pada soalan,
seorang prempuan yang cinta pada ssorang laki 2 cuma mahu laki2 2 balas cinta dia..
2 pada pendapat ana lah..


-----------------------------
~setiap masalah ada penyelesaiannya~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 10:33


tak bagus lah bercinta ni............
menghalang diri kita mendekati allah....
kalau salah langkah, buat maksiat pula tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 11:20


kalau boleh ana nak bakal suami ana tu setia, saling mempercayai, boleh terima kita seadanya dan yang paling penting ada didikan agama yang kukuh dalam diri dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 26-08-05 11:31


Assalamualaikum

hehehe... banyak betul jawapan dak pmpn... Ni nak promote sikit. nak dengar pandangan seorang laki, try baca 'rizal hafizuddin'

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-05 12:27


erm....Kenapa tanya macam tu????pelik juga..... :-)
well....bagi saya,lelaki itu mestilah mampu membimbing ke jalan yang diredhai oleh Allah......bahagia dunia akhirat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-05 12:33


Kalau nak diikutkan....tentulah banyak benda yang kita nak dari leleki yang kita cintai kan...namun kita harus tahu tiada manusia yang perfect atas muka bumi ni...bagi saya cukuplah dia seorang yang mentaati Allah dan Rasul..boleh bimbing kita ke jalan yang diredhai...dan boleh sediakan kita keperluan asas...like makan, pakai dan rumah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-05 12:05


emm..mencari cinta ke ??

soklan ni...bagi ana,seorang perempuna takkan mengharap sesuatu yang dianggap melampau andai kasihsayang dan cinta itu adalah adalh kerana ALLAH..memadai memiliki akhlak yang baik..beriman dan bertakwa...

perlu jugak diingatkan..untuk mencari yang solehah itu..maka perlu kita sempurnakan kesolehan dalam diri terlebih dahulu..dan bukannya sekadar mengharap...dan berdoa...

wanita yang solehah mendambakan kehidupan rumahtangga yang di serikan dengan kalam ALLAH..penuh tarbiah ke arah mencari keredhaaNya

ye alhafiz??:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 12:11


assalamualaikum wbt...

alin terima suami alin seadanya... for me, he is the best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 12:12


assalamualaikum wbt...

alin terima suami alin seadanya... apa yang dia berikan, jika dia fikirkan itu adalah yang terbaik, maka itu juga adalah yang terbaik buat alin...for me, he is the best!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-08-05 12:37


dah posting dah... tak ada jodoh kut... Allah tak bagi kita show Lelaki idaman ana... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-08-05 13:23


bagi ana...ana nak lelaki tu jujur..tahu tnggugjwb..lembut tetapi tegas..tak mudah marah..sabar..dan yang paling penting mesti kuat peganagan agama..tapi tu semua untuk bakal suami ana..sebab ana tak ada yang special..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 29-08-05 14:47


Assalamualaikum.... menumpang sekejap ye... Kalau kita nak yang terbaik, cuba perbaiki diri kita agar sesuai dengan yang terbaik.. Moga apa yang kita dapat adalah yang dirahmatiNYA... Lagi satu, kalau ALLAH dah tentukan dia untuk kita, terima dan sama-samalah membina istana atas dasar Islam dan berlandaskan syariatNYA...... InsyaALLAH, teman itu juga yang akan kita harapkan di akhirat kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-08-05 15:20


ima & alin...... ????

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 15:33


assalamualaikum...
act...saya pun tak ada experience pasal benda ni...
tapi, pada pendapat saya..setiap perempuan mahukan lelaki yang dapat mengubah mrke ke arah kebaikan...beriman...mampu menjage mrke dengan baik... dan banyak lagi sift2 mahmudah yang lain...
itulah pendapat saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 18:12


assalamualaikum?........
celah sikit ek..saya setuju dengan akhi arab..apapun yang penting pilihan kita untuk membina sebuah mahligai yang tentunya kebahagiaan kita sendiri..pastikn diri kita betul..sentiasa positif..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-05 18:44


assalamualaikum...bagi ana,ana nak lelaki yang berpegang kepada agama,ingat Allah dan rasul,berakhlak,jujur,setia ,bertanggungjawab dan dapat mendidik ana dalam agama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-05 20:49


tapi kalau nak lelaki yang macam digambar-gemburkan oleh kaum hawa..
first of all...diri tu dulu kena betulkan baru lah dapat macam lelaki idaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 29-08-05 21:50


sebenarnya perempuan ni tak lah minta macam-macam sangat..kalau ana lah ckupla seorang lelaki yang mementingkan dunia dan akhirat..so dia fikir lah sendiri akhirat apa nak buat untuk dunia pula apa nak buat.. :-) ;-)


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 22:14


lebih baik memberi dari meminta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 29-08-05 22:24


w'salam...depend on that girl...kalau saya,sudah tentu dia mempunyai ilmu pengetahuan yang luas dalam semua perkara,penyanyang,caring,mudah memaafkan kesalahn orang dan pndai memanfaatkan masa yang ada sebaik mungkin....sebelum kita nak 'begitu',kita dulu yang mesti 'begitu'....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 22:33


ala, yang gitu2 ke?...
perempuan ni ibarat cermin, kena selalu tengok, baru lah hati happy...
kena selalu jaga, baru lah bersih...
tapi hati2, bila pecah cermin tu, tak mustahil dia boleh melukakan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 23:21


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah wanita sebenarnya perlukan perlindungan dari lelaki. Jadi lelaki hendaklah berwibawa menjadi pelindung dalam setiap aspek. Lelaki hendaklah akur akan konsep wanita itu seperti tulang rusuk yang mudah patah jadi kenalah berhikmah dalam mendidik wanita bila sudah berkawin.

Umi tidak galakkan berhubungan selalu sebelum bernikah kerana lebih banyak mendatangkan mudharat dari kebaikan. Kekadang bila berkawin dah jadi jemu pula.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - bercinta itu biarlah dalam syarak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-05 23:47


Pada 24-08-05 10:21 , ima_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...bagi ana, semestinya lah seorg lelaki tu seorg yang beriman, menjaga syariat, bertanggungjwb, caring, openminded, dan sewaktu dgnnya, asalkan tidak melanggari perintah Allah....


Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 22:37


assalamualaikum...bagi ana apa yang ana inginkan dari lelaki yang ana cintai adalah dia dapat menambahkan rasa syahdu dan mekarnya kasih sayang dan cinta ana pada Allah...yakni dia dan ana sama2 menjadikan cinta yang kami punya sebagai landasan untuk mendekatkan diri kami pada Pencipta YAng Satu itu...insyaAllah...tetapi,masih adakah lagi rijal seperti itu sekarang? doakan ana,wahai sahabat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 31-08-05 13:25


ana nakkan ikatan yang sah,ikatan yang diredhai,ana nakkan dia terima,layan dan anggap keluarga ana seperti keluarga sendiri bukan sebagai keluarga mentua kerana bagi ana apabila seseorang itu berkahwin dia bukan hanya kawin dengan pasangannya tetapi juga dengan seluruh family spouse dia tu.ana nakkan dia bimbing,didik ana ke jalan Allah,insyaAllah..amin..ana nakkan dia jujur..kongsi susah senang dengan ana..ana nak dia terima ana bererti menerima segala kekurangan ana.



ana: keluarga mentua = keluarga kandung,insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

jamilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4031
Posting: 33
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 01-09-05 10:45


assalamualaikum...
bagi ana cukup sekadar dia ikhlas menyayangi ana dan menerima ana dengan seadanya...
menerima kelebihan dan jua kekurangan diri ana...
setiap yang kurang,sama2 kita tambahkan.....
cuma satu yang ana harapkan...
jgnlah dipermainkan hati dan perasaan....
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jamilahProfil   Hantar PM kepada jamilah   Quote dan BalasQuote

azareenzulaikha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.07.2004
Ahli No: 10383
Posting: 122
Dari: kangar

Perlis  


posticon Posting pada: 01-09-05 11:00


assalamualaikum w.b.t
kalau ana ada lelaki yang mencintai ana sepenuh hati ana cuma nak dia dapat membimbing ana jadi wanita solehah...terima segala yang ada pada ana....laksana kan tanggungjawab dia terhadap ana, keluarga dia dan keluarga ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azareenzulaikhaProfil   Hantar PM kepada azareenzulaikha   Pergi ke azareenzulaikha's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-09-05 11:10


1. lelaki yang beriman, hidup bertunjangkan Allah dan berkiblatkan Kaaba...

2. Nak lelaki yang bertanggungjawab

3. tak banyak muslihat / pembohong

4. Teguh pendirian

5. Berkepimpinan

6. Beadab/ sopan

7. Menghormati orang tua

8. Berani mengaku kesilapan diri

9. Penyayang

10. Mampu berdiri sama tinggi / duduk sama rendah in my family... :)

benda yang baik, untuk yang baik jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 02-09-05 16:28


Pada 01-09-05 10:45 , jamilah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
bagi ana cukup sekadar dia ikhlas menyayangi ana dan menerima ana dengan seadanya...
menerima kelebihan dan jua kekurangan diri ana...
setiap yang kurang,sama2 kita tambahkan.....
cuma satu yang ana harapkan...
jgnlah dipermainkan hati dan perasaan....
wassalam....


Assalamualaikum...
kalau betul itu yang awak inginkan...
nanti shah tunaikan...
tapi siapa "dia" tu?
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

jamilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4031
Posting: 33
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-05 13:50


Pada 02-09-05 16:28 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-05 10:45 , jamilah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
bagi ana cukup sekadar dia ikhlas menyayangi ana dan menerima ana dengan seadanya...
menerima kelebihan dan jua kekurangan diri ana...
setiap yang kurang,sama2 kita tambahkan.....
cuma satu yang ana harapkan...
jgnlah dipermainkan hati dan perasaan....
wassalam....


Assalamualaikum...
kalau betul itu yang awak inginkan...
nanti shah tunaikan...
tapi siapa "dia" tu?
wassalam...


assalamualaikum
insyaallah...kalau dizinkan Allah...
nak tahu siapa???
shah lah...
tak ada siapa selain shah dalam hati ini... :-D
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jamilahProfil   Hantar PM kepada jamilah   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 13:56


aik bekenan kat shah ke?shah mana tu?sempat lagi ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-05 20:01


Pada 04-09-05 13:50 , jamilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-09-05 16:28 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-05 10:45 , jamilah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
bagi ana cukup sekadar dia ikhlas menyayangi ana dan menerima ana dengan seadanya...
menerima kelebihan dan jua kekurangan diri ana...
setiap yang kurang,sama2 kita tambahkan.....
cuma satu yang ana harapkan...
jgnlah dipermainkan hati dan perasaan....
wassalam....


Assalamualaikum...
kalau betul itu yang awak inginkan...
nanti shah tunaikan...
tapi siapa "dia" tu?
wassalam...


assalamualaikum
insyaallah...kalau dizinkan Allah...
nak tahu siapa???
shah lah...
tak ada siapa selain shah dalam hati ini... :-D
wassalam




Assalamualaikum....
betul ke ni???
percaya lah... tapi shah rasa...
ada lagi insan lain di hati shah...
mungkin muslimahsejati....
mungkin mawar....
mungkin rynar_abadi...
tak pun anissa_tasnim...
mungkin nawwal...
takk kisah lah..
janji ikut syarat...
jangan pula awqak report kat En.Haris...
wassalam... :lol: :lol: :lol:


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-05 20:03


Pada 04-09-05 13:56 , alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

aik bekenan kat shah ke?shah mana tu?sempat lagi ye...



Assalamualaikum...
jangan marah pula saudara...
shah yang ni lah agaknya....
takkan lah ada shah yang lain lagi agaknya...
yang ni saja famous kat ukhwah.com ni...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-05 20:05


Pada 01-09-05 11:10 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

1. lelaki yang beriman, hidup bertunjangkan Allah dan berkiblatkan Kaaba...

2. Nak lelaki yang bertanggungjawab

3. tak banyak muslihat / pembohong

4. Teguh pendirian

5. Berkepimpinan

6. Beadab/ sopan

7. Menghormati orang tua

8. Berani mengaku kesilapan diri

9. Penyayang

10. Mampu berdiri sama tinggi / duduk sama rendah in my family... :)

benda yang baik, untuk yang baik jugak




Assalamualaikum...
yang pun kira ok juga ....
kira ookla..
tak ke begitu jamilah...
:-D :-D :-D


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-05 08:50


betul kata cincai tu...saya setuju sangat-sangat!actaully in depends.kalau perempuan dah benar-benar suka dah akan terima...INSYAALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-05 09:03


sebenarnya wanita hanya mahukan lelaki yang boleh menerimanya seadanya...tak lebih daripada itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-09-05 09:15


:roll: :roll: :roll:

saya juga serba kekurangan...
kalau boleh, yang "betul2" boleh mndidik saya ke jalan yang dredhai Allah...

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 10:36


Pada ana ia ibarat sebuah rumah tak perlu cantik, tak perlu indah tapi bahagia dalam nya dengan keimanan dan ketaatan pada Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-05 12:35


Pada 07-09-05 10:36 , ellina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada ana ia ibarat sebuah rumah tak perlu cantik, tak perlu indah tapi bahagia dalam nya dengan keimanan dan ketaatan pada Allah.


Assalamualaikum

setuju dengan ellina...yang paling penting....BIARLAH DIA faham ERTI ISLAM DAN DAKWAH yang SEBENAR2NYA...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 09-09-05 14:01


erm......... open minded... selalu bimbing ana kearah yang diredhoi dah mencukupi

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

azimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8814
Posting: 28

japan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 15:06


ermmm.......

saya nak seseorang wanita yang hadir dalam hidup saya dapat buatkn saya bahagia dan rumahtangga yang dilalui bersama sentiasa berlandaskan syariat islam...yeesss!errr...kejap..kejap,macam salah forum saja...ops!soli.tumpang lalu makcik pakcik ye.. :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aziminProfil   Hantar PM kepada azimin   Quote dan BalasQuote

af_zubaiti
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2005
Ahli No: 18828
Posting: 107
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 15:42


Menyintai DIA lebih dari ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For af_zubaitiProfil   Hantar PM kepada af_zubaiti   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-09-05 10:00


Pada 09-09-05 15:42 , af_zubaiti posting:

!!! QUOTE !!!

Menyintai DIA lebih dari ini...




Assalamualaikum...
betul tu...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.14546 saat. Lajunya....