Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: perempuan tak suka lelaki gemuk???


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» perempuan tak suka lelaki gemuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh perempuan tak suka lelaki gemuk???

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:29


tanya pendapat saja lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-05 09:50


Ntahle...
Kita pandang dari segi akhlak bukan rupa paras...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:15


wallahualam....tapi ingatla kalau dah elok akhlak gemuk ke kurus ke Kalau dah terpaut hati don't worry she's urs

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 17:20


biasalah, laki pun ada nafsu juga. mesti nak yang come saja dak begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:20


gemuk yang sihat dan comel takpelah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 17:23


silap, perempuan bukan laki

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 17:27


Lelaki selalu yang lebih2..
nak yang lawa2
perempuan tak kisah sangat
janji orangnya baik
kalau handsome/kurus tapi keja jual orang buat apa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:46


*******************************
"PEREMPUAN tak SUKA LELAKI GEMUK??"

perempuan tak suka laki gemuk in case laki
tu bukan pakwe/tunang/suami dia!!!
Kalau memang dah tunang/pakwe/hubby dia,
for sure, suka punya laki gemuk ni!!!
gemuk pun gemuk lah..
asal happy ever after!!! :):):):)

******************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 20:03


????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:31


Kenapa ye penampilan luaran tu asyik kena based on apa lelaki kata,apa perempuan kata..:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:38


tak sedap mata memandang agaknya....hakikatnya,hati budi jauh lebih penting dari rupa paras...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 21:02


yelah kalau chubby tapi cute apa salahnya...........masing2 kena terima,baik yang lelaki mahupun yang perempuannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 21:43


perempuan sebenarnya bukan tak suka, cuma dia malu kalau kwn2 dia mengata kat dia nanti...
betul tak kaum hawa?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-05 22:03


entahlah cincai

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-08-05 22:06


aduh...banyaknyer posting camnih..baru saja posting lelaki tak suka perempuan gemuk??

yang penting Kalau dah jodoh tak ke mana...

macam cinta kolestrol tu..
pq2kanla..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 22:22


Assalamualaikum...

hmm memang manusia telah dijadikan mempunyai 'perasaan' terhadap kecantikan.....ini memang naluri setiap manusia...xboleh nak elak...

lelaki yang gemuk and so o nxjadi masalah....lelaki yang handsome,kurus + baik tu kira BONUS lah...heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:58


assalamualaikum wbt...

pada pendapat saya, orang perempuan ni lebih terbuka dalam hal keadaan fizikal pasangan mereka berbanding dengan orang lelaki...
[ Telah diedit oleh: fairuzah pada 24-08-05 22:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-08-05 00:43


dah ada topic laki tak suka prempuan gemuk dan lepas bukak topic perempuan tak suka laki gemuk.

why?

by research, kebanyakan perempuan tak suka laki gemuk not because of their looking. tapi sexuality. in simple word, lelaki gemuk tak memuaskan. nak terang detail kang jadi 18sx.

tapi zaman sekarang ni, kalau laki gemuk berduit pun senang dapat pasangan.
[ Telah diedit oleh: Jackie_uniten7 pada 25-08-05 00:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 25-08-05 08:30


wah.....dassatttt betul...

by research, kebanyakan perempuan tak suka laki gemuk not because of their looking. tapi sexuality. in simple word, lelaki gemuk tak memuaskan. nak terang detail kang jadi 18sx.
......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

akidah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 18011
Posting: 8
Dari: Perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-08-05 13:35


emmm...laki gemuk nmpk cute...disebalik kegemukan dia mesti terselindung kebaikan dia...kalau dapat lelaki kurus pun...handsome bergaya tapi kaki perempuan dan busuk hati pun tak guna jugak!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For akidahProfil   Hantar PM kepada akidah   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 14:14


he... he... bagi no komen...
tentu bagi wanita ada alasan tersendiri nak terima or tidak lelaki gemuk..
yang penting jodoh... kalau dah jodoh dengan lelaki gemuk nak buat macam mana...
kita hanya mampu merancang tuhan menentukan segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

irdeena_shah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12496
Posting: 16
Dari: al-ard

Perak  


posticon Posting pada: 25-08-05 14:38


gemuk atau kurus tu adalah ketentuan...bukan fizikal yang jadi pilihan tapi hati budi....lelaki yang beriman mampu membimbing wanita(isterinya)menuju ke jalan yang di redhai....walaupaun fizikal lelaki itu adalah seorang yang gemuk...tapi apa guna kita mempunyai pasangan yang cantik pada pandangan mata manusia tapi pada pandangan Ilahi sebaliknya....harta,darjat,kecantikan bukan faktor utama dalam memilih pasangan....agama yang ada pada pasangan kita yang paling utama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For irdeena_shahProfil   Hantar PM kepada irdeena_shah   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-05 20:42


Tak semestinya perempuan tak suka lelaki gemuk... kalau lelaki itu bertanggungjawab, leadership bagus, perempuan pun akan tegila-gilakan dia...
Takderlaaa sampai tak tidur mlm.. heheheehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-05 22:02


kalau semua perempuan tak suka lelaki gemuk, tak ada lah golongan mereka yang ada psgn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 22:04


siapa kaum hawa yang suka lelaki gemuk?...
sila angkat tangan.... :-D


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-05 15:22


Pada 24-08-05 21:43 , cincai posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan sebenarnya bukan tak suka, cuma dia malu kalau kwn2 dia mengata kat dia nanti...
betul tak kaum hawa?...



Assalamualaikum...
betul agaknya...
memang lah malu nkalau isteri dah mengandung 6 bula...
tapi besar perut suami daripada isteri...
silap2 orang kaan tanya...
"suami awak tu dah berapa bulan"
isteri dia jawab....
"2 tahun dah.. tapi tak kuar2 juga"
kesiannya...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:31


huhuhu....terima saja kurniaan tuhan...BERSYUKURLAH SELALU ..SENTIASALAH REDHA,DAN MENERIMA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

sumaiyya_cleo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8022
Posting: 43
Dari: bumi Allah yang dingin bersalju

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-05 19:16


assalamualaikum,
tiba-tiba ana rasa nak berkongsi pengalaman juga,teringat pula dulu-dulu sejak zaman sekolah smpailah sekarang ni,ana memang selalu kena kacau dengan orang2 berbadan besar ni(sama makna dengan gemuklah,macam tak sopan nak cakap gemuk),bukan kacaulah,tapi selalu dirisik-risik lah,ana pun tak tahu Kenapa..mungkin kerana saiz ana yang agak kecik agaknya.Ada yang ingin menyunting ,aduh,ana kata no way,mana boleh..Dia pula silap faham,tanya dekat ana Kenapa reject dia,sebab dia gemukkan?Kecik hati ana bila dianggap macam tu,sedangkan ana menolak sebab tak terbukak hati ana untuk bercinta dengan dia,atau dengan mana-mana lelaki pun,..at least for now lah.Matlamat nak bahagiakan ibu bapa ana pun belum lagi tercapai,mana nak bahagiakan hati orang lain lagi.
kesimpulannya bagi ana,kepada kaum lelaki yang berbadan besar ni janganlah bimbang,janganlah resah,sudah ditetapkan jodoh masing2 kan,yang penting jagalah iman,amal,akhlak anda sudah pasti ada muslimah sejati yang sedang menunggu anda..kalau tidak di dunia pun di taman syurga nanti sudah pasti~~insyaAllah

p/s;tapi kalau berbadan gemuk kena pndai2 jaga kesihatan juga ya,takut nanti kena diabeteslah,kencing manis lah,heart prolemsla,macam-macam pula kasihan nanti isteri asyik sedih2 ;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumaiyya_cleoProfil   Hantar PM kepada sumaiyya_cleo   Quote dan BalasQuote

MatRock
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2005
Ahli No: 20711
Posting: 5
Dari: Kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-05 20:49


Perempuan dan lelaki sama saja, semua suka kepada kecantikan..terutama sekali masa kali pertama tengok..tapi yang pastinya jodoh, maut dan semuanya ditentukan Tuhan. Kita? Usaha dan tawakkal sajalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MatRockProfil   Hantar PM kepada MatRock   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 20:55


bagi ana.tak salah kalau gemuk..asalkan ada iman dan berakhlak mulia pun dah alright. :lol: :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 22:34


:-) Assalamualaikum....

Biasanya lelaki yang tak suka perempuan gemuk...mereka nak yang cantik dan slim....yang sihat2 ni sebelah mata tak pandang....betul tak?


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Ameen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20162
Posting: 146

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 09:19


Ameen baru fham.....Sebelum Ameen memandang rendah terhadap mereka ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmeenProfil   Hantar PM kepada Ameen   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-05 09:54


mmmmm sebenarnya ini terlalu subjektif nak dibincangkan.... ada sahabat saya yang insyaAllah akan menglangsungkan perkahwinannya pada bulan ni pun gemuk juga.... tetapi dia di kurnaikan seorang wanita yang elok paras rupanya..... mmmmm inikan kuasa Allah...... Allah yang menentukan segala2nya.... berusahalah menjadi yang terbaik di sisi Allah..... insyaAllah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-05 12:21


bagi saya semua tu tak penting sangat...
yang paling utama dapat membimbing kita ke jalan Allah...
apa guna hansome tapi perangai tak elok......betul tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 12:26


rupa paras & fizikal tak penting... yang penting agama & hati budi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-05 13:43


kalau cantik hansome bergaya pun kalau attitude zero nak buat apa..hampeh saja..


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 13:59


luaran tu salutan saja
yang penting dalam itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

ajefikrah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20170
Posting: 264
Dari: Bukit Mahkota

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 18:56


InsyaALLAH..kita yang menilai suka ke tak..
yang penting,bila dah beraja di hati kita..moga jadi hak kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajefikrahProfil   Hantar PM kepada ajefikrah   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-12-05 20:35


perempuan tak suka lelaki gemuk?....
tak jugak...ada saja yang tak kisah..
tapi saya kisah jugak...sebab saya jenis yang memandang paras rupa... hehehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 20:40


Assalammualaikum wbt semua. Bila membaca post ini, ana rasa tertarik nak memberikan pendapat ana pula. Sebenarnya ana merupakan seorang yang gemuk. Berat ana lebih kurang 100 kampung. Ana pernah bercinta. Kalau nak dikirakan, ana telah bercinta dengan 9 orang perempuan. Tetapi semua gagal ditengah-tengah jalan semata-mata kerana satu perkara...kekasih ana malu dengan ana kerana GEMUK.

Alhamdunillah, walaupun terluka ana tetap bersyukur kepada Yang Esa kerana memberikan ana tubuh badan yang sebegini rupa. Walaupun ana gemuk, ana seorang yang aktif mengikuti perkhemahan, ana juga suka jungle trekking & hiking dan pelbagai lagi perkara-perkara yang orang biasa boleh buat, ana juga boleh lakukan.

Jadi nasihat ana, Allah tidak akan mencipta seseorang itu dengan sia-sia tetapi ana sebab dan maksud yang tersirat. Wassalam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 06-12-05 21:05


tak kisahlah....dah jodoh.....gemuk2 pun still lelaki jugak kan
[ Telah diedit oleh: annamuslimah pada 06-12-05 21:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

mumtazah_najihah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2005
Ahli No: 19834
Posting: 13

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 21:20


memang lah benda ant aspek yang perempuan tengok tpp bagi saya benda ini penting juga sebab ant faktor dy penarik..hehe..disamping iman yang kuat dan dapat bimbing orang perempuan..advice 4 men..juga lah makan ..dont be too fat..sikit-sikit tak apa lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mumtazah_najihahProfil   Hantar PM kepada mumtazah_najihah   Quote dan BalasQuote

onelove
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5349
Posting: 38
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-05 22:30


semua orang tahu.........dan faham.....

' perpuan solehah(baik) untuk lelaki soleh(baik).. '
perpuan jahat untuk lelaki yang jahat...

tapi...ini boleh di ambil kira ke.......

' perpuan tembam untuk lelaki yang tembam... '
perpuan slim untuk lelaki yang slim jugak...hehehehehe

tapi kan....setiap satu tu diciptakan berpasangan....so macam annamuslimah cakap...kalau dah jodoh.....takpelah....

ape2x...ana nak kasi pandang ckitlah...masalah gemuk ini actually tak timbul dalam kehidupan seseorang muslim...yelah...kalau ikut cara kehidupan rasulullah s.a.w seperti sunnah makan...rasa ok saja body...sederhana...tampan lagi segak bergaya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For oneloveProfil   Hantar PM kepada onelove   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-05 22:34


gemuk ke...kurus...lonjong ke....lebar ke...
kalau pandai bimbing kita ke jalan yang baik tak mengapa la.
kalau menyesatkan ....tak guna.
yang penting baik...ada ciri2 yang boleh kita terima.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

qaisy_ida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22014
Posting: 39
Dari: qElaTE

malaysia  


posticon Posting pada: 19-01-06 09:49


kebanyakan lelaki sekarang ni beutylistik...
ana tak kisah dia gemuk @ tak,yang penting sejuk mata ana memandangnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaisy_idaProfil   Hantar PM kepada qaisy_ida   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:55


Pada 19-01-06 09:49 , qaisy_ida posting:

!!! QUOTE !!!

kebanyakan lelaki sekarang ni beutylistik...
ana tak kisah dia gemuk @ tak,yang penting sejuk mata ana memandangnya...


sejuk mata memandang mcmana itu qaisy_ida? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:10


Pada 06-12-05 20:40 , cairel_harriz posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum wbt semua. Bila membaca post ini, ana rasa tertarik nak memberikan pendapat ana pula. Sebenarnya ana merupakan seorang yang gemuk. Berat ana lebih kurang 100 kampung. Ana pernah bercinta. Kalau nak dikirakan, ana telah bercinta dengan 9 orang perempuan. Tetapi semua gagal ditengah-tengah jalan semata-mata kerana satu perkara...kekasih ana malu dengan ana kerana GEMUK.

Alhamdunillah, walaupun terluka ana tetap bersyukur kepada Yang Esa kerana memberikan ana tubuh badan yang sebegini rupa. Walaupun ana gemuk, ana seorang yang aktif mengikuti perkhemahan, ana juga suka jungle trekking & hiking dan pelbagai lagi perkara-perkara yang orang biasa boleh buat, ana juga boleh lakukan.

Jadi nasihat ana, Allah tidak akan mencipta seseorang itu dengan sia-sia tetapi ana sebab dan maksud yang tersirat. Wassalam!



jangan sedih cairel...kita hidup didunia ini bukan atas dasar pandangan orang lain, tapi ikutilah dasar Al-Quran dan Sunnah...janji kita sihat walafiat...insya4JJ1


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 12:50


tak kisah gemuk ke tak asal akhlak baik. habis tu lelaki ni suka perempuan gemuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 13:46


perempuan & lelaki gemuk???

rata2 perempuan memang tak kisah kalau lelaki tu agk berisi @ gemuk...
tapi...
lelaki memang kisah sangat kalau perempuan tu gemuk....
tak percaya??
pandai2lah menilai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-01-06 14:32


Pada 25-08-05 14:38 , irdeena_shah posting:

!!! QUOTE !!!

gemuk atau kurus tu adalah ketentuan...bukan fizikal yang jadi pilihan tapi hati budi....lelaki yang beriman mampu membimbing wanita(isterinya)menuju ke jalan yang di redhai....walaupaun fizikal lelaki itu adalah seorang yang gemuk...tapi apa guna kita mempunyai pasangan yang cantik pada pandangan mata manusia tapi pada pandangan Ilahi sebaliknya....harta,darjat,kecantikan bukan faktor utama dalam memilih pasangan....agama yang ada pada pasangan kita yang paling utama....



setuju betul dengan irdeena_shah..
:) :)


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 20:32


:roll: :roll: :lol:

entahlah...no komen...

    "Cinta itu buta...atau butakah kita kerana cinta...??"



Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:32


tak menarik agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:38


perempuan tak suka lelaki gemuk...

ini tak bermakna yang perempuan suka lelaki yang tidak gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna perempuan membenci lelaki gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna yang perempuan tidak membenci lelaki yang tidak gemuk kan??

apatah lagi rasanya ini tak bermakna perempuan...

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-01-06 16:54


terserah pada setiap individu itu sendiri.
yang penting jangan tersilap memilih pasangan kerana kesannya amat pedih...............
setiap kejadian ciptaan ALLAH ada kelebihan masing2........ ;-) :-) :-) ;-)


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:57


Pada 24-01-06 16:38 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan tak suka lelaki gemuk...

ini tak bermakna yang perempuan suka lelaki yang tidak gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna perempuan membenci lelaki gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna yang perempuan tidak membenci lelaki yang tidak gemuk kan??

apatah lagi rasanya ini tak bermakna perempuan...

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


entah apa-apa la...macam2


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 17:01


assalamualaikum. make sure tak gemuk sangat. anyway kan kita ada formula untuk kira keseimbangan badan. ala... yang ada iklan kat tv tu... acctually kalau chubby tapi still balance kan kira ok...

kalau gemuk sangat akan timbul banyak penyakit. tapi.. gemuk tak la menjadi sebab utama untuk kejayaan sesebuah hubungan.

lagipun cuba fikir kalau pasangan kita ni... antara yang terrrrrr....cantik and terrrrrrr.....hensome... (kalau gemuk kurus dikira sebagai faktor kecantikan dan kehensomeman la) mana nak senang hati... takut ada saja yang berkenan nak kacau daun. ;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:29


:-di :-di yang pentg akhlak yang baik.....tapi biasanya gemuk ini banyak penyakit.......susah la sikit :roll:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:27


Pada 24-01-06 16:57 , teru_teru_bozu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-01-06 16:38 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan tak suka lelaki gemuk...

ini tak bermakna yang perempuan suka lelaki yang tidak gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna perempuan membenci lelaki gemuk kan???

dan ini juga tidak bermakna yang perempuan tidak membenci lelaki yang tidak gemuk kan??

apatah lagi rasanya ini tak bermakna perempuan...

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di


entah apa-apa la...macam2



mmm... macam-macam ada.. macam-macam jenis orang ada dalam dunia sekarang ni.. hahahaha..

eh.. dah tukar nickname ke?? dulu bukan ke hatateruterubozu...

:-? :-? :-?


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 15:58


Kebanyakan lelaki sukakan wanita yang cantik, kurus sahaja.
Mereka hanya melihat dari segi rupa paras seseorang wanita itu dan mereka tak lihat dari segi hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang wanita.
Ana tak setuju bahawa perempun tak sukkan lelaki gemuk bagi ana itu semua sama saja dengan kaum wanita..ada sesetengah wanita pun memilih paras rupa juga...
Bagi ana paras rupa itu tak penting yang penting hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang insan yang bergelar lelaki @ wanita..

wallahhu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 16:39


Pada 26-01-06 15:58 , lieynnakkpb posting:

!!! QUOTE !!!

Kebanyakan lelaki sukakan wanita yang cantik, kurus sahaja.
Mereka hanya melihat dari segi rupa paras seseorang wanita itu dan mereka tak lihat dari segi hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang wanita.
Ana tak setuju bahawa perempun tak sukkan lelaki gemuk bagi ana itu semua sama saja dengan kaum wanita..ada sesetengah wanita pun memilih paras rupa juga...
Bagi ana paras rupa itu tak penting yang penting hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang insan yang bergelar lelaki @ wanita..

wallahhu'alam...


saya memang biasa dengar ayat ni.. "paras rupa tak penting.. yang penting hati budi.. keikhlasan.. kejujuran.. itu yang penting dati luaran.." boring betul saya dengar ayat ni.. sedangkan realitinya??? realistik la sikit sahabat2 sekalian..

ada jugak orang yang cakap begitu semasa awal perkenalan.. akhirnya membawa ke jinjang pelamin.. but at last.. porak peranda jugak rumahtangga.. apa la.. sembang kemas..


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 10:30


Pada 26-01-06 16:39 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-06 15:58 , lieynnakkpb posting:

!!! QUOTE !!!

Kebanyakan lelaki sukakan wanita yang cantik, kurus sahaja.
Mereka hanya melihat dari segi rupa paras seseorang wanita itu dan mereka tak lihat dari segi hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang wanita.
Ana tak setuju bahawa perempun tak sukkan lelaki gemuk bagi ana itu semua sama saja dengan kaum wanita..ada sesetengah wanita pun memilih paras rupa juga...
Bagi ana paras rupa itu tak penting yang penting hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang insan yang bergelar lelaki @ wanita..

wallahhu'alam...


saya memang biasa dengar ayat ni.. "paras rupa tak penting.. yang penting hati budi.. keikhlasan.. kejujuran.. itu yang penting dati luaran.." boring betul saya dengar ayat ni.. sedangkan realitinya??? realistik la sikit sahabat2 sekalian..

ada jugak orang yang cakap begitu semasa awal perkenalan.. akhirnya membawa ke jinjang pelamin.. but at last.. porak peranda jugak rumahtangga.. apa la.. sembang kemas..



maafkan ana... ni respon ana pada kenyataan enta, kalau porak peranda kan banyak faktor lain?. tak kan gemuk jadi alasan. kalau ikut contoh enta buat pun, kenal2 memang dah gemuk. buat apa nak tunggu lepas kawin baru porak peranda. banyak faktor lain.

kalau gemuk bila dah tua pun... bukan masalah sangat, perempuan pun bukan muda selamanya. (bagi perempuan yang sedar diri la. yang tak tu... no komen la)

KEBANYAKKAN (bukan semua) perempuan memang tak kisah sangat rupa asalkan peribadi dan tanggungjawab ok. kalau merungut pun sekadar aktiviti semulajadi (perempuan memang macam tu) hakikatnya dalam hati maintain ok lagi.
-diriku seorang wanita- chewah.

sorry kalau tak setuju.
[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 01-02-06 10:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-02-06 10:59


hmm...banyak prmp yang komen tak kisah 'bout lelaki gemuk...memang gitulaa sebenonyee..kalau gemuk,acti..bertanggungjawab dan ada sifat mahmudah dan boleh membimbing si wanita supaya sama-sama dapat masuk syurga,sure tak ada masalah punya!:) cuma..saya fikir kalau badan 'sihat' sangat takke menyusahkan dia nak beribadat dan buat kerja lain?
so..mari duhat kaum kerabat hawaku..kita kuruskan depa semuaa!! :) hehehehe....jangan mara aaa.... ;) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

teluki
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22172
Posting: 4
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 11:09


bagi ana pulak...gemuk ke..kurus ke...itu semua mainan dunia...yang penting dia beragama...tahu tanggujawab dia...dan menerima ana dengan penuh keikhlasan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telukiProfil   Hantar PM kepada teluki   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 14:33


Pada 01-02-06 10:30 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-06 16:39 , hafiz_along_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-01-06 15:58 , lieynnakkpb posting:

!!! QUOTE !!!

Kebanyakan lelaki sukakan wanita yang cantik, kurus sahaja.
Mereka hanya melihat dari segi rupa paras seseorang wanita itu dan mereka tak lihat dari segi hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang wanita.
Ana tak setuju bahawa perempun tak sukkan lelaki gemuk bagi ana itu semua sama saja dengan kaum wanita..ada sesetengah wanita pun memilih paras rupa juga...
Bagi ana paras rupa itu tak penting yang penting hati budi, keiklasan dan kejujuran seseorang insan yang bergelar lelaki @ wanita..

wallahhu'alam...


saya memang biasa dengar ayat ni.. "paras rupa tak penting.. yang penting hati budi.. keikhlasan.. kejujuran.. itu yang penting dati luaran.." boring betul saya dengar ayat ni.. sedangkan realitinya??? realistik la sikit sahabat2 sekalian..

ada jugak orang yang cakap begitu semasa awal perkenalan.. akhirnya membawa ke jinjang pelamin.. but at last.. porak peranda jugak rumahtangga.. apa la.. sembang kemas..



maafkan ana... ni respon ana pada kenyataan enta, kalau porak peranda kan banyak faktor lain?. tak kan gemuk jadi alasan. kalau ikut contoh enta buat pun, kenal2 memang dah gemuk. buat apa nak tunggu lepas kawin baru porak peranda. banyak faktor lain.

kalau gemuk bila dah tua pun... bukan masalah sangat, perempuan pun bukan muda selamanya. (bagi perempuan yang sedar diri la. yang tak tu... no komen la)

KEBANYAKKAN (bukan semua) perempuan memang tak kisah sangat rupa asalkan peribadi dan tanggungjawab ok. kalau merungut pun sekadar aktiviti semulajadi (perempuan memang macam tu) hakikatnya dalam hati maintain ok lagi.
-diriku seorang wanita- chewah.

sorry kalau tak setuju.


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
SENYUMLAH SELALU.. SENYUM ITU SEDEKAH.. :-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-06 14:45


:).. faktor fizikal seseorang pun memang ada mempengaruhi dalam pemilihan pasangan.. memang tak dapat dinafikan.. itu semua kurniaan Tuhan.. cuma kita tak perlula terlalu memilihb sangat.. kalau dah dapat yang macam tu terime sajalah.. hehe.. no comen la.. janji bahagie. wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 01:01


dah tu suka laki boroi ke...hihihi


"islam ITU Indah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 07:44


bentuk fizikal penting! haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 11:29


gemuk tapi tak menyakitkan hati, ok apa,
kurus tapi menyakitkan hati, buat apa,
gemuk @ kurus yang penting tengok agamanya...
kalau agamanya kurus dengan amal, buat apa,
biar agamanya gemuk dengan ikhlas, ok apa..

fikir2 kanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 07-02-06 13:35


tak kira gemuk ke tak...dulu i used to be a playboy...i ni gemuk tapi gul banyakkan tak pandang rupa paras...yang penting laki tu tau ambil hati dan ambil berat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-06 15:32


gemuk @ kurus...?
ini semua cerita dah lapuk la...
sekarang ni ada duit, ada wang semua boleh jadi...
duit..duit..duit...

carilah wanita itu kerana 4 perkara...
-agamanya..
-hartanya..
-keturunannya..
-kecantikannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-03-06 13:27


gemuk kurus sama saja......bosan betul dengan topic macam ni....tak membena langsung....orang gemuk nak kurus, orang kurus nak gemuk.....masing2 ada kelebihan lah.....yang penting hati budi tu....bukan bentuk fizikal.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-03-06 14:39


saya suka..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-06 14:40


tak payah lah...kang kena kutuk pulak orang gemuk....kurus pun kalau tulang saja, buat apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 20:23


gemuk ke kurus ke........yang ptg hati dia.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

wanie85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2006
Ahli No: 23417
Posting: 190
Dari: uk

Selangor  


posticon Posting pada: 20-03-06 20:41


gemuk ke kurus tu,lain cerita,yang penting hati mesti baik...dan dapat membimbing perempuan ke arah kebaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanie85Profil   Hantar PM kepada wanie85   Quote dan BalasQuote

badshah78
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20980
Posting: 80
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 20-03-06 21:57


Pada 19-03-06 14:39 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka..huhuhu


enti suka lagi gemuk ye....Pelik!tapi benar... :-di :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For badshah78Profil   Hantar PM kepada badshah78   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 20-03-06 22:35


xkesah kalau horizontally challenged, asalkan sihat walafiat.

ada kawan saya memang suka lelaki gemuk..maybe since dia anak bongsu, lelaki yang berbadan demikian nampak lebih protektif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

zeolous_muslim
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22601
Posting: 15
Dari: uTp

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 23:14


assalamualaikum,
tiba-tiba ana rasa nak berkongsi pengalaman juga,teringat pula dulu-dulu sejak zaman sekolah smpailah sekarang ni,ana memang selalu kena kacau dengan orang2 berbadan besar ni(sama makna dengan gemuklah,macam tak sopan nak cakap gemuk),bukan kacaulah,tapi selalu dirisik-risik lah,ana pun tak tahu Kenapa..mungkin kerana saiz ana yang agak kecik agaknya.Ada yang ingin menyunting ,aduh,ana kata no way,mana boleh..Dia pula silap faham,tanya dekat ana Kenapa reject dia,sebab dia gemukkan?Kecik hati ana bila dianggap macam tu,sedangkan ana menolak sebab tak terbukak hati ana untuk bercinta dengan dia,atau dengan mana-mana lelaki pun,..at least for now lah.Matlamat nak bahagiakan ibu bapa ana pun belum lagi tercapai,mana nak bahagiakan hati orang lain lagi.
kesimpulannya bagi ana,kepada kaum lelaki yang berbadan besar ni janganlah bimbang,janganlah resah,sudah ditetapkan jodoh masing2 kan,yang penting jagalah iman,amal,akhlak anda sudah pasti ada muslimah sejati yang sedang menunggu anda..kalau tidak di dunia pun di taman syurga nanti sudah pasti~~insyaAllah

p/s;tapi kalau berbadan gemuk kena pndai2 jaga kesihatan juga ya,takut nanti kena diabeteslah,kencing manis lah,heart prolemsla,macam-macam pula kasihan nanti isteri asyik sedih2 ;p

um...ana setuju dengan pendapat ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeolous_muslimProfil   Hantar PM kepada zeolous_muslim   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-03-06 23:35


gemuk xsemestinya xsihat...yang gemuk itulah yang sihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 16-07-06 05:37


Pada 20-03-06 20:41 , wanie85 posting:

!!! QUOTE !!!

gemuk ke kurus tu,lain cerita,yang penting hati mesti baik...dan dapat membimbing perempuan ke arah kebaikan...




itu memang menjadi kemestian..kami kaum Adam..;)


-----------------
Impianku menjadi lelaki acuan Al-Quran..
Doa-doakanlah ek..
Hidup dan matiku kerana ilahi..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-07-06 10:33


Pada 24-08-05 17:27 , strawberri posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki selalu yang lebih2..
nak yang lawa2
perempuan tak kisah sangat
janji orangnya baik
kalau handsome/kurus tapi kerja jual orang buat apa....


sokong 110%..asal sejuk hati memandang udahle...means tak menyakitkn hati..baik akhlak


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 13:48


Bagi ana janganlah terlalu gemuk/kurus...cukuplah sekadar sederhana..yang penting ialah kesihatan...kalau kurus/gemuk tapi tak jga kesihatan masalah juga....

"Amalkan gaya hidup yang sihat mental/fizikal dan rohani...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 16-07-06 13:55


ana tak kisah...
yang penting,dia boleh bimbing ana ke jalan yang lurus...
boleh jadi imam pada solat ana...
jujur dan ikhlas menyanyangi ana dan bla2 lah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

mi-zah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16980
Posting: 12
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 14:56


assalamualaikum...
bagi saya rupa parat bukan ukuran. yang penting hati baik dan boleh bimbing saya menjadi wanita solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mi-zahProfil   Hantar PM kepada mi-zah   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 19:11


emm isu ini tak betul lah..Selalunya yang memilih sangat-sangat ini lelaki bukan perempuan..perempuan Selalunya tak pandang pada prs ruper cukup lah yang sedap mater memandang,yang boleh membimbing perempuan ke arah jalan yang diredhai Allah itu yang utama...lelaki lain lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-07-06 20:25


erm ana xkesah..tapi jangalah terlalu gemuk..sedih pula tengok..nak jalan pun susah huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 22:04


perempuan jangan lah memilih sangat lelaki ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 16-07-06 23:03


siapa kata?comel saja?..hehe :smile:


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak
[ Telah diedit oleh: aina_2410 pada 16-07-06 23:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

nana_klate
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12131
Posting: 54
Dari: KeLaTe

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 15:57


yang penting hati budinya;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nana_klateProfil   Hantar PM kepada nana_klate   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 22:55


Pada 19-07-06 15:57 , nana_klate posting:

!!! QUOTE !!!

yang penting hati budinya;)


em...betul itu...sokong nana_klate!
kebanyakkan mereka yang macam ini lah yang lebih tahu menghargai hati dan perasaan orang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 25-07-06 01:13


banyak saja yang perempuan kurus yang saya kenal suka kat lelaki "gemuk"...jadi saya rasa kenyataan tu tak tepat...saya rasa ada "chemistry" buat mereka..kalau dah jodoh tu "accept" sajalah...tak semua yang kita nak boleh dapat...dah cinta, ok saja...cuma saya rasa bila dah kawin tu laki tu kenalah turunkan berat badan ( fhm2 sajalah)...tak-classmate saya berbadan besar tapi handsome...saya rasa perempuan sangat kisah tentang tubuh badan mereka, lelaki tak kisah sangat...apapun, "point" penting saya nak cakap ni, kalau seseorang suka kat kita, dia akan terima kita seadanya, atas nama cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 08:44


Pada 24-08-05 09:50 , Shahida09 posting:

!!! QUOTE !!!

Entahlah...
Kita pandang dari segi akhlak bukan rupa paras...


na'am...ana setuju kekuatan akhlak dan akidah adalah kriteria utama...


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 09:56


huhuhuhu...nak kata bagaimana lah...? kekadang betul kekadang tak..kalau kita tengok zaman sekarang ini..ramai yang pilih yang hensem2 saja (tak semua tapi ada juga)..tak percaya? pergi tengok dalam Myspace dan Friendster...semua pilih yang hensem2 saja...

tapi..kekadang laki gemuk pun ada yang handsome dan cute...dan selalunye laki yang gemuk ni kalau tiba-tiba saja dia dah kurus..sturdy..dia lagi hAWT daN MaChO dr laki yang memang handsome..time tu barulah ramai yang sedar yang si budak gemuk ni rerupanye handsome...time tu barulah nak terhegeh2 nak tekel mamat tu..Sorry lah........Hahahaahha.....

pendek kata...jangan pandang orang sebelah mata...yang nampak baik tu tak semestinye baik...yang nampak tak best tu tak semestinye dia hampes..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 13:09


kalau hati dah suka... tak kisah gemuk atau kurus ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 13:27


salam..
tak kisah laki gemuk ke kurus ke...asalkan baik agamnya..baik akhlaknya...boleh jadi pemimpin family yang baik...cukupla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 13:53


topik ni tak relevan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

an_nurizah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25405
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-07-06 16:35


kalau dah jodoh terima sajalah...lagipun rupa paras bukannya menjamin kebahagiaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For an_nurizahProfil   Hantar PM kepada an_nurizah   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 11:25


Pada 25-08-05 14:38 , irdeena_shah posting:

!!! QUOTE !!!

gemuk atau kurus tu adalah ketentuan...bukan fizikal yang jadi pilihan tapi hati budi....lelaki yang beriman mampu membimbing wanita(isterinya)menuju ke jalan yang di redhai....walaupaun fizikal lelaki itu adalah seorang yang gemuk...tapi apa guna kita mempunyai pasangan yang cantik pada pandangan mata manusia tapi pada pandangan Ilahi sebaliknya....harta,darjat,kecantikan bukan faktor utama dalam memilih pasangan....agama yang ada pada pasangan kita yang paling utama....


ana sokong...

hadiths

Wassalam :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 21:27


kalau dah jodoh nak buat bagaimana lagi..
dah ditetapkan pun jdoh kia..
tak payah nak mengeluh tentang pasangan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 07-08-06 22:06


Pada 25-07-06 09:56 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

huhuhuhu...nak kata bagaimana lah...? kekadang betul kekadang tak..kalau kita tengok zaman sekarang ini..ramai yang pilih yang hensem2 saja (tak semua tapi ada juga)..tak percaya? pergi tengok dalam Myspace dan Friendster...semua pilih yang hensem2 saja...

tapi..kekadang laki gemuk pun ada yang handsome dan cute...dan selalunye laki yang gemuk ni kalau tiba-tiba saja dia dah kurus..sturdy..dia lagi hAWT daN MaChO dr laki yang memang handsome..time tu barulah ramai yang sedar yang si budak gemuk ni rerupanye handsome...time tu barulah nak terhegeh2 nak tekel mamat tu..Sorry lah........Hahahaahha.....

pendek kata...jangan pandang orang sebelah mata...yang nampak baik tu tak semestinye baik...yang nampak tak best tu tak semestinye dia hampes..!


setuju sangat!senior sekolah lama ana dulu macam ini lah..dulu dia sangat comel..kalau tengok..macam teddy bear saja..tapi sekarang dia da kurus dan slim..macam papan..ramai pulak yang berkenan kat dia sejak dia dah kurus ini..masa dia chubby dulu..orang tak pandang pun..huuu :-di


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» perempuan tak suka lelaki gemuk???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19038 saat. Lajunya....