Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: SeLaMaT MeNyAmBuT MaKsIaT 05


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» SeLaMaT MeNyAmBuT MaKsIaT 05

Please Mendaftar To Post


Oleh SeLaMaT MeNyAmBuT MaKsIaT 05

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 22-08-05 22:17


assalamualaikum............

hari ni dah 22 ogos 05............so lagi 9 hari akan meymbut hari kemerdekaan ke 48 yang bertemakan KERANAMU MALAYSIA........

so apa yang ana nak ckpkan pada malam merdeka jagalah diri masing2 ye...........

selalunya pada malam kemuncak ni lah ramai pakwe/makwe keluar pergi jalan2...........lepas jalan2 macam-macam ada........faham sendiri lah ye.........


igatlah antum semua igatlh orang dulu-dulu mancari kemerdekaan.......betapa susuhnya menempuh pelbagai dugaan.......so kita kenalah hargai...........jangan buat perbuatan yang xsenonoh pada malam bersejarah itu.......


so ana mengucapkan seLAmat MEnyaMBUT keMERDEkaan KE 48.............TAKBIR!!!!!!!!!!!!!!!TAKBIR!!!!!!!!!!!!


sesiapa yang nak menyampaikan slam kemerdekaan dipersilakan ok............jangan malu2..........

malaysia boleh!!!!!!!!!!!!

;-)


-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...


Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 22:37


berbanggalah kerana anda salah seorang rakyat Malaysia...
tapi lebih berbanggalah anda kerana anda seorang MUSLIM...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 22-08-05 22:52


mari kawan2 ucap selamat menyambut kemerdekaan ke 48.........

jangan lambat nati lupa...........

erm.........banggalah jadi rakyat malaysia ...........berbanding dengan rakyat palestin

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 18:56


assalamualaikum wbt...

pokjak...rakyat palestin tu walaupun tak bernasib baik...tapi tanah air mereka adalah tempat suci ke-3 (masjidil al-aqsa) bagi umat islam...dan mereka mempunyai peluang untuk mati syahid dalam mempertahankan maruah dan hak orang Islam...mana satu lebih bangga?

kita berbanggakah dengan malaysia ni? memang benar kita telah bebas merdeka...tapi merdeka dari perspektif yang mana? sedangkan anak2 muda kita terbelenggu dengan pemikiran penjajah? lebih mengagungkan budaya asing daripada budaya sendiri?

budak2 zaman sekarang ni kalau ingat tanggal 31 Ogos tu mereka ingat nak pergi berpesta tengah2 malam saja....sedangkan segelintir saja yang betul2 menghayati erti kemerdekaan yang sebenar....padahal perjuangan kita bukan setakat ini tetapi masih jauh...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 23-08-05 19:38


Merdeka jangan disalah ertikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-05 20:58


ingatkan apelah tadi "selamat menyambut maksiat 05"rupa2nya sambutan kemerdekaan...apapun sakeenah nak ucapkanselamat menyambut kemerdekaan ke-48 pd310gos ini dan tidak kelewatan selamatmenyambut hari al-Qudspd 21Ogos yang lepas kepada semua ahli ukhwah...dan ingat.. MERDEKAkanlah diri anda daripada SERANGAN PEMIKIRAN dan bukannya setakat MERDEKA dari penjajah...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 23:01


bolehlah tengok orang merdeka kat dataran merdeka, padang kota...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 04:18


Tadi saya buka astro,terbuka ria ada rancangan "Tanya Linda"...rasa tergelak juga tengok dorang gaduh pasal "Kemerdekaan ni".
seorang kata remaja kurang penghayatan tentang kemerdekaan
seorang kata apa salahnyer sambut merdeka dengan konsert,dengan konvoi,dll,
lepas itu ada kata kalau buat konsert,nak tengok artis ke nak sambut merdeka?
eish..macam macam..

cuma yang pasti,sambutan kemerdekaan ni memang tak salah...kerana banyak hadis Rasulullah s.a.w membenarkan sambutan perayaan sesuatu kaum.

TETAPI,bagaimana kita sambut??
sambut dengan konsert campur laki prempuan,arak,dll??..hmmm ni sudah cukop menunjukkan kita sebenarnyer memang belum merdeka sepenuhnya,kita masih dijajahi dengan hiburan yang melampau-lampau...

patutnyer hari kemederkaan ni kita kenang,bagaimana bangsa dan agama kita bangkit,
patutnyer hari kemerdekaan ni kita bersyukur kepada Allah s.w.t telah menyelamatkan kita dari penjajah sewaktu dahulu kala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 04:19


"Kita memang dah merdeka dari penjajah,tapi kita kalah pada penjajahan baru"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-05 08:43


Merdeka ..........
Merdeka dari penjajahan dan pemikiran ....
Elakkan maksiat yang menyesatkan.....
Rabbul Izzati senantisa melindungi umatnya.......
Dunia hanya pinjaman.....
Esok kita semua pasti akan di mati kan dan dihitung segala yang kita lakukan....
okenikmataan dunia sudah tiada makna lagi......
Allah S.W.T adalah matlamat kita yang sebenar......


Sapa setuju :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-05 08:45


Merdeka ..........
Merdeka dari penjajahan dan pemikiran ....
Elakkan maksiat yang menyesatkan.....
Rabbul Izzati senantisa melindungi umatnya.......
Dunia hanya pinjaman.....
Esok kita semua pasti akan di mati kan dan dihitung segala yang kita lakukan....
okenikmataan dunia sudah tiada makna lagi......
Allah S.W.T adalah matlamat kita yang sebenar......

Sapa setuju :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 08:48


merdeka,merdeka jugak tapi bila nak merdekakan diri sendiri daripada apa yang kita sendiri takutkan... untuk yang bercinta itu janganlah lupa merdekakanlah sidia bunga tu...biar tiada salah faham,biar aman... tiada fitnah....tiada maksiat....merdeka kepada semua rakyat malaysia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 16:24


bagi StokinWangi..

!!! QUOTE !!!

MERDEKA = bebas untuk melaksanakan suruhan&undang2 ALLAH tanpa SEBARANG gangguan&halangan.



selagi tak dapat semua tu,StokinWangi tak rasa merdeka lagi,lebih2 lagi kalau yang menghalang&mengganggu tu ialah orang yang MENGAKU Islam tu sendiri. :-| ada fehem...?!


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

EmEmEs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12052
Posting: 60
Dari: segumpal_Darah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 17:18


huh~

tajuk topik...ganas itu..!
alhamdulillah..

selamatlaa time tu stay sekolah..
buleh lah penuh dengan aktiviti yang best..
tak ada maksiat..~
insya-Allah...


~
assalamualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For EmEmEsProfil   Hantar PM kepada EmEmEs   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 17:31


perak menang piala malaysia

malaysia menang piala dunia

MERdeka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,Sabah@Seremban

Sabah  


posticon Posting pada: 25-08-05 17:31


Assalamualaikum wwt....

Yups... saya jugak nak ucap sElAmAt mEnYaMbUt HaRI KeMeRdEkAAn yang KE-48.... :-)

MeRdeKa kita MeRdEkA jugak...
Tapi jangan lah sampai lupa diri pula.. :lol:

emms sambut kat hostel saja lah...tak dapat nak balik...
banyak assignment yang belum diMERDEKAkan lagi :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nieha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.11.2004
Ahli No: 12531
Posting: 61
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 25-08-05 19:42


saya tak boleh nak merdeka sangat,kena study sebab ada banyak test menunggu.
apa pun selamat menyambut hari merdeka buat kawan-kawan semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For niehaProfil   Hantar PM kepada nieha   Pergi ke nieha's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 01:10


Pada 24-08-05 08:45 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Merdeka ..........
Merdeka dari penjajahan dan pemikiran ....
Elakkan maksiat yang menyesatkan.....
Rabbul Izzati senantisa melindungi umatnya.......
Dunia hanya pinjaman.....
Esok kita semua pasti akan di mati kan dan dihitung segala yang kita lakukan....
okenikmataan dunia sudah tiada makna lagi......
Allah S.W.T adalah matlamat kita yang sebenar......

Sapa setuju :-)


sakeenah setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:11


Pada 22-08-05 22:37 , wafa_mawaddah posting:

!!! QUOTE !!!

berbanggalah kerana anda salah seorang rakyat Malaysia...
tapi lebih berbanggalah anda kerana anda seorang MUSLIM...


saya setuju..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1308
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-06 16:26


assalamualaikum.'

amboih awalnya ucapkan selamat hari merdeka. insyaAllah mungkin akan dianjurkan xpdc da'wah pada malam tersebut, sama-sama lah kita join.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Yob
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11600
Posting: 57
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 09:46


Assalamualaikum....
Kita sudah merdeka.....sudah lama kita merdeka....tapi kita masih di jajah....minda di jajah....akhlak di jajah...sebab tu sambut merdeka buat pesta..buat konsert...pemerintah pun di jajah sebab tu tak halang pesta merdeka untuk maksiat ni....kita ada kitab panduan tapi kita ikut kitab penjajah....nak berhibur ikut penjajah...nak bersukan pun ikut penjajah..makan dan minum ikut penjajah....undang-undang pun ikut penjajah...so....MERDEKA KAH KITA

Bookmark and Share

    


  Member Information For YobProfil   Hantar PM kepada Yob   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.125645 saat. Lajunya....