Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-05-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
muslimiman: 5 hari yang lalu
ucu_nuriman: 9 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: dating sampai larut malam?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» dating sampai larut malam?

Please Mendaftar To Post


Oleh dating sampai larut malam?

kama05
Warga Rasmi
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17497
Posting: 6
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 12:38


8-) 8-) 8-) 8-)
saya tertanya Kenapa remaja sekarang perlu pergi dating sampai larut malam?
adakah ianya satu kemestian?
kekadang tu terpikir adakah pasangan lelaki mahu menguji pasangannye?
:-? :-? :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kama05Profil   Hantar PM kepada kama05   Quote dan BalasQuote

farahdilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2005
Ahli No: 16149
Posting: 24
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 13:01


pada pdpt saya, remaja kini lebih ikutkan hati dan perasaan yang mana tiada batasan masa untuk membuat sesuatu yang difikirkan seronok....

wallaualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farahdilahProfil   Hantar PM kepada farahdilah   Pergi ke farahdilah's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-05 23:33


tak tahulah sebab apa remaja sekarang suka sangat dating sampai larut malam...w/pun sakeenah remaja tapi sakeenah tak tahu nak komen apa sebab sakeenah tak pernah buat dan tak teringin nak buat..actually,mungkin mereka nak lepaskan tension atau sudah menjadi satu budaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 09:13


assalamualaikum...

entah lah...waktu tu sunyi agaknya.lepas itu tak panas sangat dan waktu malam orang tak macam sangat muke mereka tengah buat maksiat...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 09:54


saya pernah lepak kat titiwangsa tengah-2 malam .. amat menyedihkan bila perempuan yang bertudung pun ada jugak yang berdating kat situ ... apa sebenarnya yang ada dalam kepala otak perempuan bertudung ni haa ??? kalau nak buat kerja tu pun tanggallah tudung .. jangan nak malukan Islam .. itu baru yang berdating kat taman tasik .. belum lagi yang beromen kat tempat-2 tersembunyi sebagaimana didedahkan dalam vcd ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-08-05 10:16


eeemm kes ni lagi????... perangai macam ni wajar dilakukan oleh budak2 bawah umur saja or orang yang baru first time masuk City saja :) he, he he....BUDAK2 yang tak baligh lagi...Orang matured tak buat. Melainkan nak intip perangai budak2 bawah umur tu lah... Orang matured dating kat coffee stall, kat cafe house ke??? professional begitu...

( to obey be wise )

hotak jangan letak kat lutut ye.....
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 22-08-05 10:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 10:18


saja saja nak dating............
apa nak pelik, dah ramai sangat dating siang, cari port untuk tengah mlam lah pula..
lagipun malam-malam lagi banyak syaitan dan manusia kurang

adik-adik semua....

dating tak kira malam ke siang ke sama- sama berdosa, cuma mla tu lebih banyak peluang syaitan.

nak uji ? tak ada cara lain ke?
uji ilmu fadhu ain ke? solat dah perfect ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-05 10:26


kalau tengah hangat bercinta dah tak ingat apa yang dibuat..
:-( :-( :-( :-( :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-08-05 10:27


tak lah perfect... tapi tak ada lah buat perangai macam begitu... weii, uisskkk... just memalukan diri sendiri saja... lebih2 kalau dah tua bangka wak..wak..wak :) Sorry terlezer pula... jangan jual muarah sangat!!! nanti kena lelong pun tak orang nak... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-08-05 10:29


yang nak pun yang seangkatan saja lah... wassalam, maaf ye andai perkataan menyinggung sesiapa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 22-08-05 10:50


Assalamualaikum

Pada pendapat ana,dating pun xperlu!!!
buang masa,buang duit dan macam-macam lagi lah..
huh...insaflah wahai temanku!!!
wassalam


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 13:07


nauzubillah..Ya Allah jauhkan ku dan keturunanku serta kami semua dari perbuatan maksiat ini..astaghfirullahalazim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 13:19


mereka ni tak fikir masa depan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-05 14:44


soal hati..tiada siapa yang tau..bila..nafsu menguasai akal fikiran..perkara yang di larang di anggap remeh...entah lahh


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-07 23:38


DATING TEMPAT RAMAI ORANG APA SALAHNYE...JANJI JAGA SYARIAT

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 08:09


TAPI JANGAN lah DATING MALAM2.....GELAP2 NAK UAT apa LAGI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-07 10:50


kat uia sekarang ni sedang menguatkuasakn undang2..sesiapa yang dating atau berduaan dalam kerete pada pukul 9 ke atas akan dikenakan hukuman atau diberi nasihat..mungkin cara tu lebih baik dari pak guard duduk perhati tengok saja dari jauh...

......................

CINTA ITU SUATU ANUGERAH,PELIHARALAH IA dengan SEBAIKNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 12:24


mereka anggap dating larut malam ni = tiada gangguan.
bebas sikit.
Apa lah faedahnya...hish.... :-(
tak payah dating2 ni.....lagi bagus kan3....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:24


Posting pada: 21-08-05 12:38


    
saya tertanya Kenapa remaja sekarang perlu pergi dating sampai larut malam?
adakah ianya satu kemestian?
kekadang tu terpikir adakah pasangan lelaki mahu menguji pasangannye?
    




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• farahdilah
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2005
Ahli No: 16149
Posting: 24
Dari: johor





     Posting pada: 21-08-05 13:01


pada pendapat saya, remaja kini lebih ikutkan hati dan perasaan yang mana tiada batasan masa untuk membuat sesuatu yang difikirkan seronok....

wallaualam...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sakeenah
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 299
Dari: johor





     Posting pada: 21-08-05 23:33


tak tahulah sebab apa remaja sekarang suka sangat dating sampai larut malam...walaupun sakeenah remaja tapi sakeenah tak tahu nak komen apa sebab sakeenah tak pernah buat dan tak teringin nak buat..actually,mungkin mereka nak lepaskan tension atau sudah menjadi satu budaya..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• aprill
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan





     Posting pada: 22-08-05 09:13


assalamualaikum...

entah lah...waktu tu sunyi agaknya.lepas itu tak panas sangat dan waktu malam orang tak macam sangat muka mereka tengah buat maksiat...

wassalam...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• transmissionline
AHLI SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 519
Dari: Kuala Lumpur





     Posting pada: 22-08-05 09:54


saya pernah lepak kat titiwangsa tengah-2 malam .. amat menyedihkan bila perempuan yang bertudung pun ada jugak yang berdating kat situ ... apa sebenarnya yang ada dalam kepala otak perempuan bertudung ni haa ??? kalau nak buat kerja tu pun tanggallah tudung .. jangan nak malukan Islam .. itu baru yang berdating kat taman tasik .. belum lagi yang beromen kat tempat-2 tersembunyi sebagaimana didedahkan dalam vcd ...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• farhanna
AHLI SENIOR
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah





     Posting pada: 22-08-05 10:16


eeemm kes ni lagi????... perangai macam ni wajar dilakukan oleh budak-budak bawah umur saja or orang yang baru first time masuk City saja he, he he....budak-budak yang tak baligh lagi...Orang matured tak buat. Melainkan nak intip perangai budak-budak bawah umur tu lah... Orang matured dating kat coffee stall, kat cafe house ke??? professional begitu...

( to obey be wise )

hotak jangan letak kat lutut ye.....





--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sahlon
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 225
Dari: kelantan





     Posting pada: 22-08-05 10:18


saja saja nak dating............
apa nak pelik, dah ramai sangat dating siang, cari port untuk tengah mlam lah pula..
lagipun malam-malam lagi banyak syaitan dan manusia kurang

adik-adik semua....

dating tak kira malam ke siang ke sama- sama berdosa, cuma mla tu lebih banyak peluang syaitan.

nak uji ? tak ada cara lain ke?
uji ilmu fadhu ain ke? solat dah perfect ke?




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• budakkedah
Ahli 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 37





     Posting pada: 22-08-05 10:26


kalau tengah hangat bercinta dah tak ingat apa yang dibuat..
    




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• farhanna
AHLI SENIOR
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah





     Posting pada: 22-08-05 10:27


tak lah perfect... tapi tak ada lah buat perangai macam begitu... weii, uisskkk... just memalukan diri sendiri saja... lebih2 kalau dah tua bangka wak..wak..wak Sorry terlezer pula... jangan jual muarah sangat!!! nanti kena lelong pun tak orang nak...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• farhanna
AHLI SENIOR
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah





     Posting pada: 22-08-05 10:29


yang nak pun yang seangkatan saja lah... wassalam, maaf ye andai perkataan menyinggung sesiapa...




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• khazinatul_asrar47
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 245
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.





     Posting pada: 22-08-05 10:50




Pada pendapat ana,dating pun tak perlu!!!
buang masa,buang duit dan macam-macam lagi lah..
huh...insaflah wahai temanku!!!
wassalam


-----------------
"bEkuNya Air Mata keRana kErasNya haTi,kErasnya Hati KerAna baNyakNya doSa,bAnyaKnya doSa kerAna luPakan MatI,luPakan Mati kErana terLalu ciNtakAn duNia"





--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• sitishuhada
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu





     Posting pada: 23-08-05 13:07


nauzubillah..Ya Allah jauhkan ku dan keturunanku serta kami semua dari perbuatan maksiat ini..astaghfirullahalazim..




--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• cheekmate
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 229
Dari: perak





     Posting pada: 23-08-05 13:19


mereka ni tak fikir masa depan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin
• winna_huwaida
Ahli 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132





     Posting pada: 23-08-05 14:44


soal hati..tiada siapa yang tau..bila..nafsu menguasai akal fikiran..perkara yang di larang di anggap remeh...entah lahh


-----------------
aku ada lah aku





--------------------------------------------------------------------------------
Profil     Quote    Lapor Kepada Admin
• muhamad_azrul86
Ahli 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 158
Dari: FroM KoTa TiNggi





     Posting pada: 29-01-07 23:38


DATING TEMPAT RAMAI ORANG APA SALAHNYE...JANJI JAGA SYARIAT




--------------------------------------------------------------------------------
Profil         Quote    Lapor Kepada Admin

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 13:31


peringatan keras untuk diri ana dan org lain...tiada istilah kawan antara lelaki dan perempuan..no coupling in Islam maka dan sesungguhnya tidak ada dan tidak wujud situasi dating sampai larut malam...org perempuan especially tolongalah...ana merayu..menyeru..jagalah maruah diri..letakkan maruah kita sebagai seorang perempuan ditempat yang paling tinggi...jangan sampai maruah kita diinjak-injak sesuka hati...apapun alasan sebanrnya tiada alasan yang memungkinkan kita berdating...what for??puasalah ya akhi wa ukhti kalau tak tahan sangat...puasa tiap-tiap hari pun tak mengapa asal jangan sesekali mengundg kemarahan Allah...ayuh bangkit dari lena dan mimpi yang pura2..jangan ikutkn nafsu...tundukkanlah nafsu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-02-07 13:32


kiamat dah dekat

Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-07 17:43


bagi mereka yang nak berdating ni, kalau boleh bawalah muhrim sekali..yang penting pelihara batasan2 yang telah ditetapkn agama islam..ingatlah,setiap pasangan yang berdua, pasti ada makhluk yang ke3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

wandafarhana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24187
Posting: 35
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-02-07 16:27


assalamualaikum...remaja sekarang dah banyak terbabas dari landasan...tak perlu dating sampai lewat malam...kena jaga batas dalam perhubungan...tak semestinya bercinta mesti berdating...keredhaan allah penting dalam sesuatu perhubungan itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandafarhanaProfil   Hantar PM kepada wandafarhana   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 16:37


Pada 21-08-05 12:38 , kama05 posting:

!!! QUOTE !!!

8-) 8-) 8-) 8-)
saya tertanya Kenapa remaja sekarang perlu pergi dating sampai larut malam?
adakah ianya satu kemestian?
kekadang tu terpikir adakah pasangan lelaki mahu menguji pasangannye?
:-? :-? :-? :-? :-?



Sebab kebanyakannya bersekolah atau ada kuliah atau bekerja pada waktu siang...


emmm apa bila perasaan ingin bebas dan budaya seronok telah menguasai...inilah natijahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 17:56


Pada 07-02-07 13:31 , attuffah_humairah posting:

!!! QUOTE !!!

peringatan keras untuk diri ana dan org lain...tiada istilah kawan antara lelaki dan perempuan..no coupling in Islam maka dan sesungguhnya tidak ada dan tidak wujud situasi dating sampai larut malam...org perempuan especially tolongalah...ana merayu..menyeru..jagalah maruah diri..letakkan maruah kita sebagai seorang perempuan ditempat yang paling tinggi...jangan sampai maruah kita diinjak-injak sesuka hati...apapun alasan sebanrnya tiada alasan yang memungkinkan kita berdating...what for??puasalah ya akhi wa ukhti kalau tak tahan sangat...puasa tiap-tiap hari pun tak mengapa asal jangan sesekali mengundg kemarahan Allah...ayuh bangkit dari lena dan mimpi yang pura2..jangan ikutkn nafsu...tundukkanlah nafsu...


Betul tu...TOLONGLAH JAGA MARUAH DIRI


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mechaboyz87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27308
Posting: 94
Dari: -ump->> kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 21-02-07 20:35


tak sepatutnya lah dating sampai larut malam. dalam AL-QURAN pun ada mengatakan bahawa ' janganlah kamu menghampiri zina'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechaboyz87Profil   Hantar PM kepada mechaboyz87   Pergi ke mechaboyz87's Website   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-02-07 22:55


entahla mereka ni apala best sangat dating malam2 dahlah nyamuk banyak.eeeiiii rimasnya.maybe mereka ini sanggup menderma darah kepada si nyamuk asalkan dapat puaskan kiinginan masing-masing...masyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

side
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2007
Ahli No: 28639
Posting: 52
Dari: Bumi pimpinan ulama'

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 23:03


assalamualaikum..

apa best ke dating sampai larut malam??
tak ada faedahnya..baik tidur daripada buat maksiat..
lepas itu mula lah kes buang bayi sana-sini..
yang lebih dahsyat lagi,sengaja gugurkan ketika dalam kandungan..
nau'zubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sideProfil   Hantar PM kepada side   Quote dan BalasQuote

nur_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8815
Posting: 109
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 00:35


tak perlulah sampai nak b`dating...menambahkn dosa saja...
na`uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_nasyidProfil   Hantar PM kepada nur_nasyid   Pergi ke nur_nasyid's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 02:37


nak dating ye?sekarang memang jadi satu budaya agaknya keluar dengan pasangan..buat temu janji tempat tertentu...kekadang sampai larut malam..
hukumnya tetap haram..dating malam ke siang ke..ia tetap berdosa..tetapi kalau ada hajat tertentu mesti ada muhrim yang menemani..contohnya pasangan yang bertunang dan akan mendirikan rumah tangga nak beli baju pengantin hari kenduri..itu di bolehkan,,tapi kalau saja2 dan semata2 nak berjumpa ia berdosa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 03:41


berdating sesuka dan sampai larut malam...islam tak ajar...maaf ye...sebab akan datang makhluk yang ketiga iaiatu |SYAITAN) dah ma'rufkan semua so takyahlah nak dibebelkan lafi...tapi manusia seringkal;i perlu diberi nasihat dan teguran sebab ia bernama MANUSIA..amal ma'ruf ...tapi jangan tinggalkan Nahi Mungkarnya...ingat itu

tingkatkan iman dan amal inysyaAllah

ilalliqa maa salamah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-07 07:35


memang tak digalakan sangat keluar dating malam2 ni..tapi semuanya terpulang pada diri sendiri..pandai-pandailah jaga adab susila,jangan birakan nafsu menguasai diri kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 23-02-07 07:23


buat apa lah nak dating2...dating depan org ramai tak ada sentuh2...bercakap perkara yang baik...tapi macamana dengan mata dan hati?! zina mata dan hati macam mana?? halal ke? Na'uzubillahi min zalik.. Astaghfirullahal'azim..

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 23-02-07 07:25


saya sokong attuffah_humairah

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

hanafirazali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26499
Posting: 327
Dari: negeri sembilan dan perak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 12:08


Assalamualaikum...
bagi saya kalau dah dating tu sama seperti mendekati zina... maaflah kalau saya silap... sekadar pandangan peribadi sahaja... Lebih elok dijauhkan... tak timbul fitnah... Wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanafirazaliProfil   Hantar PM kepada hanafirazali   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27690
Posting: 77
Dari: J0hor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-07 13:02


hurm..lagi komen?

Bookmark and Share

    


  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

nurifarah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11636
Posting: 7
Dari: bumi allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-07 14:36


pada pendapat saya dr mula lagi apa yang mereka buat adalah salah di sisi syara'....samaada dating siang atau mlm ianya adalah sama..tiada percintaan sebelum nikah dalam Islam....ianya jelas dalam al-Quran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurifarahProfil   Hantar PM kepada nurifarah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116784 saat. Lajunya....