Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: wajah asli atau mekap pilihan hati???


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» wajah asli atau mekap pilihan hati???

Please Mendaftar To Post


Oleh wajah asli atau mekap pilihan hati???

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 23:52


Assalamualaikum....

Ana sekadar ingin bertanya....jika ingin memilih teman hidup..mana satu menjadi pilihan hati?yang memiliki wajah asli atau yang punya mekap ...???

sebab kadang-kadang kita mudah tertipu dengan pandangan pertama tanpa menyelidiki apa yang tersirat di sebalik seraut wajah...

:-P :-o :lol: ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 23:57


ala..soalan senang saja...bagi diri saya..tak perlu nak cari yang bermekap2...bagi diri saya cukup kejernihan wajah yang berseri2 yang boleh memikat hati...
nak mekap(berhias) bila kawin nanti,khas untuk suami...

sekadar pandangan saja buat diri saya..
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 23:58


wajah yang ada nur...insya Allah... tak perlu mekap.. penuh bercahaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-05 00:01


>>>natural beauty>>>..

orang lelaki selalu kata macam tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:03


alhamdulillah....moga2 saudara Ghufranallah dan Amrizal akan diketemukan dengan jodoh yang sebaik2nya.....amin :):):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:13


:) emm..kadang-kadang air muka dapat diterjemah maksudnya kan??? ia kadang-kadang dapat dilihat sama pada akhlaknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:17


insyaallah buat sesejuksalju jugak....semoga dapat yang terbaik....
air muka dan aura seseorang itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:21


emm??ada aura ka??.....:):)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 00:30


laa..dalam diri kita ini ada aura...dan aura ini lah yang membuat seseorang itu bila kita tengok saja...rasa macam nak tegur dan ssebagainya...dan jugak dalam diri kita ini tersimpan tenaga dalaman yang kita tidak tahu nak menggunakannya...

betul cakap.....
wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 01:59


Hati yang tulen...kerana hati yang tulen akan mengaslikan wajah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 02:54


wajah asli

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 05:01


mekap sikit-sikit cukuplah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-05 05:25


yang wajah asli lah, sebab tu yang akan kita tengok hr2 nanti bila dah kawin.
saya lebih gemar kalau perempuan keluar rumah dengan tidak bersolek. sebab secare peribadi saya berpendpt bahawe wajah tanpe solekan itu lebih cantik.

walaupun orang tu merasekan bahawe dirinye tak cantik tanpe solekan. tapi jikalau ingin mengurat saya, silelah pakai bedak aje.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-08-05 06:04


Muka original pilihan hati.
Mekap2 tak main nanti habis duit kat bini beli mekap saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 17:44


apa yang dikategorikan sebagai make up...

ps: bedak baby yang tepek kat muke pun dkire make up ke... :-? :-? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 18:42


Make up tu boleh....tapi untuk tunjuk kat suami aje lah. kalau nak tunjuk kat orang ramai jadi dosala. Dosa tempatnya bukan di sisi Allah...Kan mudah nak paham.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-08-05 19:43


Mek up yang tak terlalu tebal dan menarik perhatian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 21:11


yang menjadi pilihan hati ialah wajah yang bila bangun tidur taklah teruk sangat rupanya.

ps: nanti terkejut beruk pula. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 16-08-05 21:16


saya tak make up...tapi tengok orang lain make up cantik jugak...tapi sederhana sajalah...tak nak muka pucat sangat kan... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 21:17


Pada 16-08-05 21:16 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak make up...tapi tengok orang lain make up cantik jugak...tapi sederhana sajalah...tak nak muka pucat sangat kan... :-)
orang pahang dah cukup comel dah mawar. tak payah mekap2. pucat pun lawa juga. banyakkan senyum.

ps: senyum pada ana tak mengapa. hehe. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 21:53


pakai lipice sudah lah...tak nak bibir kering sebab kena aircond

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:37


assalamualaikum...
wajah asli indah...ianya lebih indah jika seraut wajah itu diserikan dengan cahaya keimanan dan keihklasan...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 22:53


syukur saja lah dengan yang Allah dah bagi.

ps: nak mekap pun tak salah. asalkan buat tatapan orang yang boleh tengok saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 06:02


assalamualaikum.

    saya lagi suka tanpa mekap sebab ianya lebih alami dan yang penting takmau wanita yang dah biasakan diri dengan mekap sehingga dinampakkan kepada bukan muhrim

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 07:10


Pada 16-08-05 22:37 , puteriayahanda posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
wajah asli indah...ianya lebih indah jika seraut wajah itu diserikan dengan cahaya keimanan dan keihklasan...insyaAllah


saya setuju...dan saya cadangkan kepada muslimah2 yang nak ber 'make up' gunalan make up paling afdal iaitu wudhu ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:44


make up sekadar untuk tatapan yang berhak :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 18:52


mekap tak best

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

syafika
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11542
Posting: 45
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 19:16


Assalamualaikum.............Boleh percaya ke lelaki ni. Cakap saja nak yang asli, tapi kalau jumpa yang make up yu terpukau jugak...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafikaProfil   Hantar PM kepada syafika   Quote dan BalasQuote

laila_qaisy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17496
Posting: 74
Dari: punck perdana,u10

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 19:31


bermekap untuk menutup muka yang pucat..supaya tak terkejut sangt bila orang memandang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For laila_qaisyProfil   Hantar PM kepada laila_qaisy   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 15:40


Assalamualaikum...

Mekap tu sementara saja...itu adalah satu tipu muslihat...wajah sejati akan kekal abadi....itu adalah satu kebenaran....


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-05 16:11


Pada 18-08-05 19:16 , syafika posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.............Boleh percaya ke lelaki ni. Cakap saja nak yang asli, tapi kalau jumpa yang make up yu terpukau jugak...........



Assalamualaikum...
siapa kata...
tak semua begitu...
shah lebih suka yang biasa2 saja...
taknak lah yang terlampau...
kira sedap lah mata memandang...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 16:35


Pada 26-08-05 16:11 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-05 19:16 , syafika posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.............Boleh percaya ke lelaki ni. Cakap saja nak yang asli, tapi kalau jumpa yang make up yu terpukau jugak...........



Assalamualaikum...
siapa kata...
tak semua begitu...
shah lebih suka yang biasa2 saja...
taknak lah yang terlampau...
kira sedap lah mata memandang...
wassalam...



itu shah yang xterpukau(alhamdulillah)...
lelaki yang lain macam mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:52


hihi...dah jumpa yang berkenan baru lah sendiri tau...ikut individu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 11:47


:):)....

hebat jugak opinion alifyanmimnun,jejak_sabar..dan lubaina...erm...kejernihan wajah..tanpa mekap pastilah yang terbaik..ianya asli...

kata orang bukan dari mata turun ke hati tapi dari hati yang seadanya merindukan sesuatu yang asli..ciptaan ILAHI..yang memikliki kesempurnaan yang hakiki

............:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 11:48


:):)....

hebat jugak opinion alifyanmimnun,jejak_sabar..dan lubaina...erm...kejernihan wajah..tanpa mekap pastilah yang terbaik..ianya asli...

kata orang bukan dari mata turun ke hati tapi dari hati yang seadanya merindukan sesuatu yang asli..ciptaan ILAHI..yang memikliki kesempurnaan yang hakiki

............:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 11:51


:):)....

hebat jugak opinion alifyanmimnun,jejak_sabar..dan lubaina...erm...kejernihan wajah..tanpa mekap pastilah yang terbaik..ianya asli...

kata orang bukan dari mata turun ke hati tapi dari hati yang seadanya merindukan sesuatu yang asli..ciptaan ILAHI..yang memiliki kesempurnaan yang hakiki

............:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 11:52


:):)....

hebat jugak opinion alifyanmimnun,jejak_sabar..dan lubaina...erm...kejernihan wajah..tanpa mekap pastilah yang terbaik..ianya asli...

kata orang bukan dari mata turun ke hati tapi dari hati yang seadanya merindukan sesuatu yang asli..ciptaan ILAHI..yang memiliki kesempurnaan yang hakiki

............:) :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-05 15:26


no komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-09-05 15:41


em...its up 2 u...kalau make-up,ada reasonnye...begitu juga dengan yang tak make-up...ikut pilihan indvdu lah...dok begitu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13278 saat. Lajunya....