Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Cermin diri peminat warna biru??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Cermin diri peminat warna biru??

Please Mendaftar To Post


Oleh Cermin diri peminat warna biru??

luMInosiTY
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2180
Posting: 6
Dari: Bumi makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 15-07-03 12:57


Assalamualaikum kpd semua peminat warna biru...ana adlh seorang dari berjuta peminat warna yg best ni..x tau la knp ana minat sgt warna ni..bukan sengaja buat2,tapi naluri semulajadi..pendek kata semua benda yg warna biru ana suka...setelah sekian lama meminatinya..barulah ana tau..rupa2nya warna ni boleh melambangkan peribadi dan kecenderungan kita...setiap kejadian Allah tu terlalu uniq dgn rahsia2 yg tersembunyi..
Ha...kalau x caya, cuba check betul tak fakta ni dgn diri korang atau kwn2 korang yg minat wrna ni........

BIRU MUDA - suka merendah diri, tenang,suka mengalah,bijak ,cerdas dan suka berkorban utk org lain....

BIRU TUA - sangat setia dalam hubungan, tinggi kemahuan, berterus terang,murah rezeki, jujur pemaaf tapi tegas...

- segala sifat kesempurnaan itu hanyalah milik Allah....-


-----------------
acu

Bookmark and Share

    


  Member Information For luMInosiTYProfil   Hantar PM kepada luMInosiTY   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 15-07-03 13:08


camner pulak kalau suka smuer color???

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 13:22


benda lain warna biru kita suka tak apa, jangan filem biru dah le........

-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

kagome
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1477
Posting: 17
Dari: iium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 13:23


akum..ana pun suka kale biru.sedap mata memandang.byk ciptaan Allah kale biru...bila tgk biru ni hati jadi tenang semacam.ana paling suka tgk langit yg biru warnanya.cantik sesangat.SUBHANALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kagomeProfil   Hantar PM kepada kagome   Quote dan BalasQuote

aiz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 273
Posting: 275
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 13:34


akum..
aiz pun suka sgt warna biru warna biru tu lembut,entah la klau pandang warna biru hati ni tenang je,lagi2 tgk awan.SUNGGUH BESAR CIPTAAN-MU YA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizProfil   Hantar PM kepada aiz   Pergi ke aiz's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-07-03 14:24


Bila dah masuk sekolah menengah..baru anis sedar yang anis ni peminat warna biru (lebih-lebih lagi biru muda)..
rasa macam ada suatu tarikan dengan warna biru ni...

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 19:19


erm..color biru?
ana suka gak....hehehe
mendamaikan bila tgk...lagi satu ana suka color hijau..pagi2 tgk kat bukit2 blakang umah....terasa segar bijik mata tgk warna hijau.....

org kata sape minat color biru nih pandai berjiwang?heheheh..ana x tau...org yg kata bkn ana..

erm...luMInosiTY nih org temerloh yer...amboi,baru nih keh jumpa org temerloh....
tp sayang seribu kali sayang,sungai pahang kat temerloh tu tak warna biru....kalo color biru mesti luMInosiTY dah buat umah kat atas sungai pahang tu....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 20:29


Ermm..ader terkena jugak fakta yg diberikan tu...tak taulah samaada ia kebetulan ataupun sebaliknya...baik buruk semuanya dtg dr Allah kan...cuma yg buruk itu disandarkan pd hambaNya yg daif ini...

Warna biru adalah warga kegemaran ana...Rasanya setiap kali nak buat pemilihan warna atas sesuatu btr..warna birulah yg first ana pilih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-03 23:26


syukran buat luMInosiTY atas info di atas..ana pun peminat setia warna biru..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 16-07-03 13:52


aa

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

nur_marha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2371
Posting: 64
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-07-03 15:18


assalamualaikum,

saya ni punmmg minat ngan warna biru...kira setiap kali nak kuar mesti cari baju colour biru.. kalu warna lain kureng skit... warna biru...sedamai warna langit..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_marhaProfil   Hantar PM kepada nur_marha   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 15:32


Syukran jazilan untuk info ini Vice Treasurer II LSA !

Ana suka BIRU ! Pakaian BIRU paling best ! Pendek kata, serba-serbi BIRU !

P/s : Tapi ada satu perkara, BIRU bukan pilihan ana ! Apa agaknya ? Rahsiaaa...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-07-03 20:32


orang kat biru tu pemarah dan simpan dendam
tul ke
jadik le cam ana
ana suka hijau
sesejuk mata memandang hutan hijau khatulistiwa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 16-07-03 20:54


assalammualaikum ....

saya pun antara ribuan peminat warna biru ....hiidup ni tak indah tanppa warna biru ...heheheheheh...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

Aisyamin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 194
Posting: 108
Dari: Kota Bharu,Kelantan

pakistan  


posticon Posting pada: 16-07-03 21:30


alhamdulillah...nampaknya ada jugak kelebihan orang yang meminati warna biru ni..
sebenarnya saya baru sahaja menjadi peminat warna biru ni...entahlah kenapa tetiba je jadi minat warna biru...semua bendalah nak warna biru...kalau boleh mata pon nak warna biru..tapi takdelah over macam tu...

-----------------
`Syurga itu di bawah tapak kaki ibu`

Bookmark and Share

    


  Member Information For AisyaminProfil   Hantar PM kepada Aisyamin   Pergi ke Aisyamin's Website   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 16-07-03 22:52


cek pun suka sangat warna biru..tambat2 biru laut..tenang rasanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

sakura
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2003
Ahli No: 3081
Posting: 2
Dari: malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-03 18:11


bestnya biru memang suka pun..cantikkan biru

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakuraProfil   Hantar PM kepada sakura   Quote dan BalasQuote

zieka
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 583
Posting: 66
Dari: MMU

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-08-03 18:35


zieka paling, paling & paling suke sgt color biru. biru mmg best!!!

-----------------
Harta menjamin dunia. Iman menjamin akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziekaProfil   Hantar PM kepada zieka   Pergi ke zieka's Website   Quote dan BalasQuote

izzatun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2003
Ahli No: 883
Posting: 57
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-08-03 14:56


memang minat sesangat kat warna biru...pantang nampak warna biru je mesti nak...tapi ada gak 'biru' yang tak suka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzatun_nisaProfil   Hantar PM kepada izzatun_nisa   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 01:48


ana suka warna biru khas utk t-shirt ana..tak tau naper..kalu lain2 ana suke ijau/..dlm almari ana kebanyakan ade kaler biru jer..hhaa..berkenan ngan patern ngan kaler dia aa tuh.klau tak lawa..ana tak pilih aa..hahaha!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

jundullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3276
Posting: 105
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 02:14


warna pon main peranan ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullahProfil   Hantar PM kepada jundullah   Pergi ke jundullah's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-03 21:35


Assalamualaikum

Kalau suka dua-dua warna macam mana...?
Dalila suka dua-dua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 09:51


Pada 15-07-03 12:57 , luMInosiTY posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum kepada semua peminat warna biru...ana adalah seorang dari berjuta peminat warna yang best ni..tak tau lah Kenapa ana minat sangat warna ni..bukan sengaja buat-buat,tapi naluri semulajadi..pendek kata semua benda yang warna biru ana suka...setelah sekian lama meminatinya..barulah ana tau..rupa-rupanya warna ni boleh melambangkan peribadi dan kecenderungan kita...setiap kejadian Allah tu terlalu uniq dengan rahsia2 yang tersembunyi..



paling minat biru muda diikuti biru tua


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 12:41


suka biru gelap.....
tu kira yang mana ek????
suka merah, ungu, hija.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:18


saya suka laut... laut kale biru...
tapi sekrang laut dah kele itam.. uhuk uhuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:25


Pada 15-07-03 12:57 , luMInosiTY posting:

!!! QUOTE !!!

BIRU MUDA - suka merendah diri, tenang,suka mengalah,bijak ,cerdas dan suka berkorban untuk org lain....

BIRU TUA - sangat setia dalam hubungan, tinggi kemahuan, berterus terang,murah rezeki, jujur pemaaf tapi tegas...

saya suka biru muda... :kelip:

tapi,... boleh percaya ke ni? :berfikir:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:30


Pada 14-07-08 13:18 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka laut... laut kale biru...
tapi sekrang laut dah kele itam.. uhuk uhuk...



biru mata hitamku..



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 14-07-08 13:36


kegilaan pada biru masa zaman sekolah dulu..
habis semua barang2 sekolah wrna biru..

sekarang suka lagi tapi sudah ada yang menandingi biru..
Hijau..hijau :kelip:habis semua warna hijau..
habis semua baju, tabung, tuala, botol air,
pencil, pemadam.etc...hikss :sopan:

p/s: kwn2ku semua tensyen..adeiina..balekk..balekk hijau :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:42


Pada 14-07-08 13:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-07-08 13:18 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka laut... laut kale biru...
tapi sekrang laut dah kele itam.. uhuk uhuk...



biru mata hitamku..


erm, tapi ada juga laut yang berwarna hijau... saya selain biru, minat juga warna hijau kebiru-biruan macam color air laut tu, selain tu minat warna silver, grey... (off topic) :sopan:

wahh, CU dah bertukar dari warna biru kepada hijau ye, bagus2...

p/s: majulahh hijau untuk negara :welcome:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:46


Pada 14-07-08 13:36 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

kegilaan pada biru masa zaman sekolah dulu..
habis semua barang2 sekolah wrna biru..

sekarang suka lagi tapi sudah ada yang menandingi biru..
Hijau..hijau :kelip:habis semua warna hijau..
habis semua baju, tabung, tuala, botol air,
pencil, pemadam.etc...hikss :sopan:

p/s: kwn2ku semua tensyen..adeiina..balekk..balekk hijau :kelip:


warna hijau dan ungu adalah warna up-to-date sekarang....
tak dapat dinafikan lagi.....tengok saja majlis kawin2....
berapa banyak yang pakai 23 warna ni......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:54


macmne pulak kalau masa kecil-kecil kita suka warna pink (atau warna lain), kemudian bila dah besar barulah kita suka warna biru... hohoho. so mana satu nak ikut ni? sila jawab sesiapa yang pakar.. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 14:00


RAHSIA PERSONALITI WARNA MELALUI TARIKH LAHIR

Sebenarnya banyak rahsia boleh diungkapkan hanya dengan mengetahui tarikh lahir seseorang itu. Okay..kali ini selidik pula personaliti seseorang itu berdasarkan warna yang mewakili tarikh lahir. Malah sikap diri sendiri pun boleh kamu kenali dengan mudahkan? Jadi, sekiranya tarikh lahir kamu jatuh pada 24hb Februari, bermakna kamu mewakili warna kuning. Setelah kenal pasti warna kamu, bolehlah kamu melihat keperibadian diri kamu menerusi warna tersebut.

23 hingga 1hb Disember - Merah
2 hingga 11hb Januari - Oren
12 hingga 24hb Januari - Kuning
25hb Januari hingga 3hb Februari - Merah jambu
4 hingga 8hb Februari - Biru
9 hingga 18hb Februari - Hijau
19 hingga 28hb Februari - Perang
1hb Februari hingga 10hb Mac - Aqua (Biru kehijauan)
11 hingga 20hb Mac - Lime
21hb Mac - Hitam
22 hingga 31hb Mac - Ungu
1 hingga 10hb April - Biru
11 hingga 20hb April - Perak
21 hingga 30hb April - Putih
2 hingga 14hb Mei - Biru
15 hingga24hb Mei - Emas
25 hingga 3hb Jun - Krim
4 hingga13hb Jun - Kelabu
14 hingga 23hb Jun - Maroon
24hb Jun - Kelabu
25 hingga 4hb Julai - Merah
5 hingga 14hb Julai - Oren
15 hingga 25hb Julai - Kuning
26hb Julai hingga 4hb Ogos - Merah jambu
5 hingga 13hb Ogos - Biru
14 hingga 23hb Ogos - Hijau
24hb Ogos 2hb September - Perang
3 hingga 12hb September - Aqua (Biru kehijauan)
13 hingga 22hb September - Lime
23hb September - Olive
24hb September hingga 3hb Oktober - Ungu
4 hingga 13 Oktober - Biru
14 hingga 23hb Oktober - Perak
24hb Oktober hingga 11hb November - Putih
12 hingga 21hb November - Emas
22hb November hingga 1hb Disember - Krim
2 hingga 11hb Disember - Kelabu
12 hingga 21hb Disember - Maroon
22hb Disember - Teal Merah


MERAH

Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Kamu juga suka disayangi dan menyayangi. Kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda 'angin satu badan'! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Krim

Ha! Kamu ini seorang yang suka bersaing dalam apa juga bidang yang kamu ceburi dan ingin berjaya. Tapi persaingan secara sihatlah. Kamu juga bersikap suka mendorong orang lain untuk mencapai apa yang diidamkan. Namun kamu cukup takut akan 'kehilangan' sama ada teman ataupun kekasih! Selain itu, sudah tentunya kamu seorang yang ceria selalu! Sebagai seorang kawan, kamu boleh dipercayai 100% dan setia pada janji.Dari segi percintaan, kamu amat berhati hati dalam menjalinkan hubungan cinta dan tak mudah jatuh cinta hingga kamu rasakan menemui seseorang yang benar-benar kamu cintai! Ketika itu, kamu tak perlukan masa yang lama untuk melafazkan sayang!

TEAL (Warna Kayu)

Bukan main lagi kamu ni ye! Tak kira lelaki ataupun perempuan,terlalu menitikberatkan soal kecantikan dan penampilan fizikal diri kamu. Kamu sering melakukan kesilapan dalam membuat keputusan lantaran sikap kamu yang suka sangat ambil mudah terhadap sesuatu masalah. Manakala dalam memilih pasangan, kamu bercitarasa cukup tinggi. Kamu tak akan pilih yang sebarangan saja! Kamu juga suka memerintah dan gemar orang lain menurut perintah kamu. Walau bagaimanapun, sikap kamu yang peramah membuatkan diri kamu punya ramai teman.

Merah Jambu

Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berpra sangka buruk terhadap orang lain.Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.

Hijau

Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru di kenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar benar sesuai untuk dirinya!

Emas

Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar-benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.

Kuning

Kamu seorang yang manis, tenang dan sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang-orang yang ada di sekeliling kamu. Selain itu, kamu juga lebih suka menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta.Kembang semangkuk hidung bila tiap kehendak kamu dituruti oleh si dia! Kamu juga mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke depan. Tapi, jangan tak tahu. Kamu ni jiwang karat juga orangnya. Sentiasa saja berminta hal-hal yang romantik bersama si dia. Alahai!

Maroon

Bagi kamu yang mewakili warna maroon ini, kamu digambarkan seorang yang bijak dan tahu apa yang terbaik untuk diri kamu. Namun kamu juga suka melakukan sesuatu itu menurut kehendak dan pendapat kamu sendiri tanpa pedulikan perasaan atau pendapat orang lain. Itulah yang menjadi masalahnya! Dari segi percintaan, kamu cukup sabar dan tidak terburu-buru untuk menjalinkan percintaan. Kamu juga terkenal dengan sikap setia kamu dalam perhubungan!

Oren

Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Baguslah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang di sekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!

Ungu

Amboi! Kamu ini gadis/jejaka misteri rupanya Tak ramai orang yang dapat mendekati diri kamu kecuali orang yang benar-benar kamu percayai. Walaupun begitu, kamu tak pernah pentingkan diri sendiri dan agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Jika kamu rasa gembira, sudah tentunya hari itu menjadi hari yang paling ceria bagi diri kamu dan begitu juga sebaliknya. Dalam menjalinkan percintaan, kamu lebih cenderung untuk memilih mereka yang punyai kedudukan dan agak stabil kewangan mereka.

Warna buah limau (Lime)

Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewet juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personaliti tersendiri yang membuatkan orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu ye?


Perak

Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat dalam bidang yang berkaitan dengan seni.Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga! Namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan…bukan apa, kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauhmana kebolehan diri. Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap 'hard to get' untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.

Hitam

Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saja. Sebab itulah, usah ada sesiapa yang cuba mencabar kamu kerana kamu ni kan pantang dicabar. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan itu berkekalan. Belajarlah untuk bertolak ansur sikit!


Warna buah Zaiton (Olive)

Bagi kamu yang mewakili warna ini dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Sebab itu juga kamu tak sukakan keganasan.
Kamu juga bijak menyesuaikan diri dengan teman-teman hingga membuatkan kamu menjadi 'favourite' di kalangan mereka. Sememangnya kamu seorang yang baik hati dan sentiasa ceria. Namun ingat, jangan terlalu percayakan orang lain membabi buta. Dalam soal cinta, kamu cukup menenangkan hati si dia dan tak suka cari pasal!

Perang

Kamu seorang yang cukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia.
Mungkin 'rezeki' kamu untuk memilikinya nanti?

Kelabu

Kebanyakan mereka yang diwakili oleh warna Kelabu ini sangat menarik orangnya dan aktif. Kamu juga ingin diri kamu dikenali orang ramai dan menjadi kepantangan kamu pula sekiranya tidak dilayan dengan adil oleh sesiapa saja! Kamu juga seorang yang tidak gemar menyimpan apa juga perasaan di dalam hati dan lebih suka meluahkannya. Sesekali kamu boleh bersikap pentingkan diri sendiri. Namun kamu amat pandai menawan hati orang lain apatah lagi dengan sikap humor yang kamu miliki itu.

Biru

Ternyata kamu seorang yang punya keyakinan diri yang rendah dan terlalu pemilih sangat. Tak bolehlah macam tu. Itu adalah sikap negatif yang harus kamu ubah kerana mendatangkan kerugian pada diri kamu sendiri. Selain itu, kamu juga cederung ke arah kesenian dan sememangnya kamu berbakat dalam bidang itu hingga mampu menjadikan kerjaya berkaitan dengan seni sebagai kerjaya tetap. Soal cinta pula, kamu mudah sangat jatuh cinta tapi seringkali juga putus cinta. Mana taknya, orang lain bercinta kamu pun hendak bercinta. Tapi kamu bukan benar-benarmenyintai si dia setulus hati. Silap sendiri lah kan? Kalau kamu mahukan hubungan itu berpanjangan, kamu harus bersikap lebih serius dan ikhlas.

Biru Laut

Kamu mencintai diri dan kehidupan kamu sendiri melebihi segala-galanya.Bagi kamu, jika kamu tak sayangkan diri sendiri kamu siapa lagi? Kamu juga seorang yang berpersonaliti menarik hingga sering menjadi perhatian ramai. Selain itu, kamu juga berpandangan jauh untuk masa depan. Tapi berhati hati dengan sikap pemarah kamu tu. Sekali kamu marah pada seseorang, sukar kamu nak melupakannya. Jadi, belajarlah memaafkan orang lain. Sebab itu juga kamu sering bertengkar dengan si dia. Mana taknya, kamu ego sangat nak maafkan orang lain sedangkan kamu sendiripun ada melakukan kesilapan!

Putih

Kamu punya matlamat yang jelas dalam hidup dan berusaha keras untuk mendapatkannya. Orang lain juga sering memberikan penghargaan tinggi terhadap kamu memandangkan kamu agak berkebolehan dalam pelajaran/kerjaya. Walau bagaimanapun, kamu ini kuat cemburu orangnya dan kadangkala sukar nak bekerjasama dengan orang lain. Perhubungan cinta kamu juga sering tegang dek kerana sikap cemburu kamu terhadap si dia. Cemburu itu memang tanda sayang tapi kalau dah melampau tu, cemburu buta namanya!

Biru Kehijauan (Aqua)

Mak oi! Angin satu badan kamu ini rupanya. Senang sangat mood kamu berubah secara tiba-tiba hingga kadangkala buat orang lain bosan. Mungkin sebab itu juga membuatkan kamu kadangkala lebih suka menyendiri melayan perasaan tapi kamu suka melancong untuk meluaskan pengalaman. Kamu juga seorang yang jujur dan mudah percaya kepada orang lain.Dari segi percintaan, kamu sukar menemui cinta sejati dan sikap terlalu mudah percaya pada orang lain membuatkan kamu sering tertipu serta gagal dalam bercinta...! Oleh itu, percaya boleh, tapi jangan membuta tuli, kelak memakan diri!

p/s: just 4 fun.....hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 14-07-08 14:01


biru = setia.. :P
hopefully my 'partner' pun setia juga :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 14:27


warna biru tetap tiada yang menandingi..tapi,ada juga pilihan lain seperti hijau sebab ia mendamaikan,sekarang tengah plain bagaimana nak 'mendamaikan' rumah..hhehehe..

hari itu pergi rumah abang angkat, habis semua dalam rumah warna hijau....hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 15:51


!!! QUOTE !!!

RAHSIA PERSONALITI WARNA MELALUI TARIKH LAHIR


semua yang saya baca macam terkena jeq kat diri.....termasuk lah si dia...patut lah jiwang sangat orang nya...kuikui... :kelip:



!!! QUOTE !!!

BIRU MUDA - suka merendah diri, tenang,suka mengalah,bijak ,cerdas dan suka berkorban untuk org lain....

BIRU TUA - sangat setia dalam hubungan, tinggi kemahuan, berterus terang,murah rezeki, jujur pemaaf tapi tegas...


masa student dulu, duduk tingkat paling atas jadi salu merenung awan yang biru.....hehehe :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 04:12


:-) Assalamualaikum



Suka biru juga..tapi paling best purple lah.... :-D


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-07-08 06:50


jangan biru yang ada timbang dahler :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

Yusri-islaM
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2008
Ahli No: 34031
Posting: 4
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 15-07-08 06:50


Pada 14-07-08 14:00 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

RAHSIA PERSONALITI WARNA MELALUI TARIKH LAHIR


wah. Aku ni mewakili warna peraklah.. memang kena dengan sikap aku...hahaha.. :lol: .. tapi apa pun aku ni peminat warna biru dan hijau...biru untuk langit dan laut.. hijau untuk tumbuhan.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For Yusri-islaMProfil   Hantar PM kepada Yusri-islaM   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-08 13:05


hmm.. menarik juga info yang alwalid bagi tu... tapinya, ismi tak suka kelabu.. adess... orang kata, kelabu tahi anjing.. :jangan: tapi, kalau kekabu ismi suka lah.. uhuk uhuk...

shye : ismi rasa ambil yang latest lah.. masa kekecik, hatinya putih bersih.. maklumla orang tak ada dosa.. tapi, dah besar-besar ni.. kerjanya duduk himpun dosa saja.. uhuk uhuk... :cry:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

insangembira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34056
Posting: 27
Dari: Keningau, Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 16-07-08 23:02


Assalamualaikum...biru mendamaikan,hijau memberi ketenangan..cubalah kita bangun pagi,membuka tingkap menghirup udara segar pagi,kehijauan daunan mententeramkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For insangembiraProfil   Hantar PM kepada insangembira   Quote dan BalasQuote

simple_girlz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34003
Posting: 19
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 00:20


salam...wrna favourite saya ialah wrna biru dan putih...saya suka gabungan wrna ini...kalau saya lihat kedua2 wrna ni,saya akan teringat pada awan biru dan langit yang cerah...saya juga suka menikmati pemndngan lautan dan salji..indahnye ciptaan Tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simple_girlzProfil   Hantar PM kepada simple_girlz   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 02:06


Pada 15-07-03 12:57 , luMInosiTY posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum kepada semua peminat warna biru...ana adalah seorang dari berjuta peminat warna yang best ni..tak tau lah Kenapa ana minat sangat warna ni..bukan sengaja buat-buat,tapi naluri semulajadi..pendek kata semua benda yang warna biru ana suka...setelah sekian lama meminatinya..barulah ana tau..rupa-rupanya warna ni boleh melambangkan peribadi dan kecenderungan kita...setiap kejadian Allah tu terlalu uniq dengan rahsia2 yang tersembunyi..



same lah kita...saya pun suka warna biru...asal beli apa saja..pilihan pertama mesti biru...sampailah 1 masa...baru saya terperasan yang baju saya 90% warna biru kesemuanya...huhuhu...barulah tersedar..saya xbyk pilihan..hanya kerana dah jatuh cinta pada warna biru...heheh

tapi tak tahulah warna tu berkaitan dengan peribadi....biarlah insan lain yang menilainya..... :kelip: Assalamualaikum


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 08:40


warna itu ekspresi diri! dan setiap diri kita, ada warna tersendiri.. itu jika nak percayainya.. siapa yang pernah join terapi warna, mesti tau pasal "warna diri"

dulu saya obses juga warna biru! setiap hari isnin (sebab hari mula belajar/ kerja) mesti pakai warna biru.. tak kisahla biru laut ke, biru muda..gelap..tua.. asalkan spesis biru! kononnya nak bangkitkan mood.. tapi bagi saya menjadi lah..

tapi..selepas tu baru perasan, usia bertambah warna pun boleh berubah..
bila tanya pakar terapi warna, dia cakap pemikiran dan sikap kita akan menyebabkan kita cenderung pada sesuatu warna..

contoh: kalau perempuan tu dilamun cinta- dia akan sukakan pink..

kalau dia ceria saja satu masa tu- dia akan sukakan oren.. tapi, dia mudah berubah mood..

litu katanya lah.. ianya bergantung kepada persekitaran dan mereka yang mempengaruhi tindakannya..

wallahua'lam..

p/s- tapi, bagi saya pemilihan warna pakaian tetap kena sesuaikan dengan majlis dan keadaan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 09:47


dua-dua jenis biru ana suka..hehe..
tak tahu lah kenapa....dari dulu lagi...
kalau kecil-kecil dulu semua nak wrna biru
sampai kat matrik kena tegur dengan kawan..
pakai baju asyik color biru saja
lepas itu terus variasikan warna baju..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

umar_muiz
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34051
Posting: 4
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 10:05


betul ke fakta dari alwalid.

tarikh lahir dipadankan dengan warna......

mengikut fakta yang diberi, tarikh lahir saya adalah antara 14-23 okt (perak) tetapi saya sebenarnya peminat warna biru....

macam mana tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_muizProfil   Hantar PM kepada umar_muiz   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-07-08 11:07


BIRU...suka juga..tapi lebih suka semua warna yang terang tapi lembut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-08 12:15


ye betul saya memang suka ungu..heheungu warna ceria.. tapi tak tahulah Kalau orang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 16:44


warna biru..sejuk saja mata..cool..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

reyn
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2004
Ahli No: 10048
Posting: 11

Selangor  


posticon Posting pada: 22-07-08 16:56


suka warna biru juga :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For reynProfil   Hantar PM kepada reyn   Pergi ke reyn's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-08 17:18


Dulu 'hantu' warna biru..sekarang 'hantu' warna hijau pula.hehe..mungkin zaman muda ni masa untuk memahami diri dengan lebih mendalam..sebab tu kaitkan diri dengan warna dan sebagainya..bila dah meningkat dewasa, contohnya dah ada anak, dah jadi ibu bapa, hal-hal warna ni tak diendahkan sangat, asal sejuk mata memandang..jangan merah2 bahaya.hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_syaz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14542
Posting: 68
Dari: USMkkj

Kedah  


posticon Posting pada: 02-08-08 16:37


salam...

dulu dulu saya sangat suka warna biru tua..biru muda tak minat...sekarang suka warna biru tua, hitamdan silver...memag suka sangat-sangat 3 warna ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_syazProfil   Hantar PM kepada ismi_syaz   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 21:03


salamun alaik..ana pun suka juga wrne biru..ana paling suka dark blue yang ala2 hitam da pun..hehe.. ingat lagi masa form 3 cikgu tuisyen pernah cakap siapa yang suka wrna biru or pakai wrna biru maksudnya dia sedang dilamun cinta..malu sangat sebab masa 2 kebetulan ana tengah pakai bju wrne biru..lepas itu semua org dok usha ana smbl senyum-senyum..pdhl ana memang suka wrne biru..huhu..sekolah rg da suka wrne dark choc pula dan lime green..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-08 21:41


suka sangat warna biru. kalau pakai baju warna biru, rasa tenang saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 21:33


Pada 14-07-08 14:00 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

RAHSIA PERSONALITI WARNA MELALUI TARIKH LAHIR


Emas

Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar-benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.



macam kena sikit lah dengan personaliti tu..but i prefer light blue, green & pink..hmm macam mana tu :-D :-D


Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 11:10


suka warna biru? suka.. tenang.. damai.. asyik saja.. hmm kalau boleh,rumah pun nak warna biru macam celcom...

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 12:42


salam..ana pun peminat warna biru...suka sangat biru lembut

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:06


Pada 17-07-08 10:05 , umar_muiz posting:

!!! QUOTE !!!

betul ke fakta dari alwalid.

tarikh lahir dipadankan dengan warna......

mengikut fakta yang diberi, tarikh lahir saya adalah antara 14-23 okt (perak) tetapi saya sebenarnya peminat warna biru....

macam mana tu.......


tu bukan fakta yop....cuma berdasarkan kajian..
lagipun it's just for fun, not to believe ma.....

and lagi satu, tak semestinya warna yang awak minat tu, itu adalah warna awak......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-10-08 17:20


dulu ana suka warna biru..
tapi bila dah kerja suka warna hijau sebab warna ni banyak bagi ana semangat dan keyakinan..
betul kata kak rumaisha..
warna jadi terapi diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157159 saat. Lajunya....