Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: program realiti tv


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» program realiti tv

Please Mendaftar To Post


Oleh program realiti tv

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 02:28


assalamualaikum wbt...

sejak kebelakangan ni, semakin menjadik-jadik pulak ye....kebanyakannya dicelup dari tv barat...dan tiba-tiba macam jadi sebuah industri yang membawa keuntungan yang besar...

apa kesan dia kat penduduk m'sia khususnya remaja yang akan menjadi tonggak negara pada masa akan datang?
semua orang tau...kesannya BURUK...

satu saja kesan 'positif'...membawak keuntungan yang tebal kepada syarikat telekomunikasi... :-P

rasanya, apa langkah terbaik supaya program2 merapu begini dilenyapkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 02:39


Tidak akan wujud sesuatu perkara tanpa ada permintaan...

Tepuk dada,tanya iman!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-08-05 13:01


rasa tak semua realiti show tu tak bagus..contoh macam Explore Race, Amazing Race...ia menguji jiwa dan fizikal kita..begitu juga macam rancangan Faking It...mendidik kita agar gigih dan yakin dengan diri sendiri...tu kalau sykt telekomunikasi nak untung..lantak pergi lah...namapun business...habis kalau business tak untung...baik tak payah meniaga

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 16:52


jgnla tengok kalau dah tau cerita yang disiarkan tu
mengandungi unsur-unsur yang ymelalaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 21:51


banyak tak elok dari elok....:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 04:21


Kita tak mampu nak mencadangkan apa pun kerana KUASA menghalalkan, meluluskan, memberi permit terletak pada ...... . Islam perlu berkuasa untuk menangani permasalahan umat, mencegah kemungkaran.

BERILAH KUASA KEPADA ISLAM....untuk memerintah. Jangan berikan kepada munafik yang bercakap ingin melaksanakan Islam tapi menganjurkan kemungkaran......

Sekarang, siapa yang berkuasa ? tepuk dada tanya iman

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 22:18


'the apprentice' memang bagus untuk ditonton dan diambil pengajaran.

ps: cuma duduk serumah tu masih tak boleh diambil pengajaran lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 22:01


memang tidak dapat dinafikan program realiti tv skarang ini berlambak-lambak, bergantung kepada penonton sama adamemilih untuk menontonnya atau tidak. kita tengok masyarakat sekarang terutama muda mudi terlalu fanatik dengan rancangan2 berbentuk realiti tv. jadi ana fikir kalaulah masyarakat kita tidak dapat dipisahkan dengan rancangan realiti tv, golongan yang bertanggungjawab boleh meneruskan rancangan realiti tv tetapi haruslah menukar bentuk pengisian untuk program realiti tv daripada bentuk hiburan kepada bentuk ilmiah (tapi ana tak tau sama ada mendapat sambutan atau tak). sebagai contoh rancangan the apperantice. rancangan ini secara tak langsung boleh mengajar masyarakat bagaimana untuk menjadi usahawan yang berjaya, bijak mengatur strategi dan untuk membuat keputusan yang bijak. tapi jika masih ada lagi lambakan program realiti tv yang berbentuk hiburan, masyarakat kita berada pada zon yang 'membahayakan'.

wallahu a'lam.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10562 saat. Lajunya....