Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 16 jam, 3 minit yang lalu


Jalan-Jalan
Topik: trip to perak


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jalan-Jalan
    »» trip to perak

Please Mendaftar To Post


Oleh trip to perak

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 18:46


pada awal bulan Januari lalu, shiFa, 2 org kwn shiFa (1 ahli named NAJIBAH) dan kakak Najibah pergi ke negeri Perak... tujuan kami untuk survey kolej MADIWA di Perak... Pada mulanya, parents shiFa mcm risau nk lepaskan shiFa pergi ngan kengkawan, maklumlah, shiFa nie anak dara... jauh plak tu journey from spore to perak.. tapi bila shiFa bilang ada kawan shiFa nyer kakak, bpk shiFa pun izinkan...
kami bertolak pd pukul 8 mlm, di stesen perhentian bas LARKIN... (kitorang tak naik kat spore sbb nk budget... ) kirakan, sampai perak bout kul 6 pagi gitu ler...
sepanjang perjalanan di dlm bus, mcm pengalaman yg shiFa alami lagi-lagi biler 1st time jln2 ngan kawan..
masa kat bus tuh, kitorang dapat last seat, kirakan syioklah sbb leh conquer..
tapi, bila bus dah stop kat perhentian mana ntah shiFa tk ingat, adalah satu lelaki nie duduk seat depan shiFa... seram jgk shiFa dibuatnya sbb dia syik tgk blakang jer...shiFa nk tido pun tk senang!! nasib baik dlm bus gelap...
Lepas tu, bus stop lagi kat perhentian bus, ada seorang perempuan naik... rupa-rupanya, seat dia sblh lelaki yg depan shiFa... bukan tu jer, perempuan tuh kena dok dalam (sblh tingkap)...
Dalam hati shiFa, macam manalah kalu aku di tempat perempuan tu yer???
biler perempuan tuh dah dok, si lelaki nie ajak pompuan nie berbual... shiFa pun kat blakang, tgk lah wats her reaction...
mula2, pompuan nie mcm malas nk layan, tapi lama-kelamaan, makin rancak depa berbual!!!! sampai bingit dibuatnya sbb bising sgt, org nk tido pun tk senang...
----------------

shiFa terbangun!! mata shiFa dah blur!! nmpak signboard "ALOR SETAR".... dalam bus pun dah terang. bila shiFa diri, sumer tgh angkut beg untuk turun... bus driver pun pekik; "ALOR SETAK, ALOR SETAK!!"
then shiFa pekik kat kakak najibah suro bgn!! (tgh sedap tido lagi ni !!) then shiFa ckp kat kakak Najibah; "Kak Lin!!! Alor Setar kat mana??" then bile driver tuh dgr shiFa ckp, dia ckp ngan another bus driver, "depa tk tau Alor Setak kat mana!!" Dia ketawakan shiFa ni!!!
Then kak Lin ckp, "skrg ni kat Kedah..."
shiFa punyalah terperranjat beruk, rasa mcm nk nangis pun ada sbb dah terlajak sampai kat kedah! masa tuh dah pukul 7 pagi... fortunately, kak lin nie dah tau selok belok kat malaysia nie.... sbb dia nie bnyk pengalaman.... then sempat jgk shiFa jln2 kat kedah kejap... hihihihi




-----------------
aKu TiDak GenTar aKaN MaTi, TeTaPi aKu BimBangKan NasiBku SeSuDaH Mati...

[ Posting ini telah di edit oleh: shiFa pada 2003-05-16 18:47 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: shiFa pada 2003-05-16 18:48 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: shiFa pada 2003-05-16 18:50 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 01:51


wah best nyer dier gii perak wan pun rase nak gii perak jugak! cam syifa!

syifa dah pernah ker pergi ker terengganu, jom lah bawa family gii terengganu sekali.. kat sini pulau2 dier memang indah.. pantai pun best.. tapi supermarket tak lah banyak macam negeri2 maju lain.. mungkin nak cari ketenangan!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

azygos
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 61
Posting: 56
Dari: RCMP

Perak  


posticon Posting pada: 17-05-03 03:05


apa yg nak cerita nie...jalan² gi geri teman ker??
heee....lain kali naik la bus yg pegi ipoh jer..
senang la sket..sampai sana stop terus

ni negeri teman...hoq ganu pi maing jauh² shuh..shuh...

[ Posting ini telah di edit oleh: azygos pada 2003-05-17 03:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For azygosProfil   Hantar PM kepada azygos   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 10:44


Quote:

On 2003-05-17 01:51, wan_pasir wrote:

syifa dah pernah ker pergi ker terengganu, jom lah bawa family gii terengganu sekali..




oohh.. shiFa dah pernah gi terengganu puun... rasa macam tenang jer gi Ganu nie... barang2 pun murah-murah...
masa tgh sarapan tu, terkejut beruk shiFa biler total makan utk 4 org cume RM6 lebeih!!! murah giler!! kalo convert to spore baru $3 ajer... hehehe
Insya Allah, mungkin terengganu akan menjadi rumah 'ke-2' shiFa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 22:50




mane la shifa ni ek..lama tak nampak...bab jalan-jalan ni memang best berkongsi pengalaman dengan dia...sahabat2 yang lain pun, jomlah kongsi sekali ngan kami kat sini...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 27-01-04 14:54


sabah sarawak pernah pergi tak.?. saye pun tak pernah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

kakyong
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1663
Posting: 176
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-04 19:15




Hai adik shifa....lain kali kan...kalo nak gi Perak lagi....tipon la akak...hihihihi....sebab akak dok Ipoh...tgk tu...kan dah terlajak sampai ke Kedah... .herm...betul kata azygos tu....ambil bas sampai ke Ipoh je...pastu baru amik bas lain untuk ke MADIWA tu....tapi, alhamdulillah selamat dah kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakyongProfil   Hantar PM kepada kakyong   Pergi ke kakyong's Website   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 05-02-04 03:36


hmmm....
hari raya aidilfitri hari tu tak balik sarawak...
sebaliknya ikut kawan balik beraya kat perak...
kiranya time raya hari tu dah hampir round habis satu perak laa...
best....
pengalaman.....
raya aidiladha pula ikut kawan balik kelantan,,,,
pengalaman lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-02-04 09:46


hmm... pejam celik, pejam celik dah setahun berlalu... tapi macam semalam pulak shiFa gi Perak... masih segar dlm ingatan (cewah!) walaupun tujuan i nk gi perak nk survey kolej Madiwa, tapi tk kesampaian.. (skrg blaja kat KUSZA), tapi i tk rugi bcoz i've gain the experience... nie 1st time tau me travel without my parents....


-----------------
aKu TiDak GenTar aKaN MaTi, TeTaPi aKu BimBangKan NasiBku SeSuDaH Mati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.087203 saat. Lajunya....