Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 128
Ahli: 0
Jumlah: 128




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 24 hari yang lalu
Kang: 42 hari yang lalu
lidah-penghunus: 44 hari yang lalu
muslimin23: 53 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Humm.....Kenapa wanita suka jejaka yang lebih tinggi?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Humm.....Kenapa wanita suka jejaka yang lebih tinggi?

Please Mendaftar To Post


Oleh Humm.....Kenapa wanita suka jejaka yang lebih tinggi?

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 02:39


assalamualaikum... :-)

Heh,saja ana nak tanya..Kenapa wanita suka lelaki yang tinggi ye?
ana ni rendah orangnyer..tapi ada juga insan bergelar annisa' yang suka kat ana yang rendah ni...hummm,hairan betul gadis zaman sekarang ni ek??? :lol:


-----------------





Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-05 05:32


orang kata Kalau perempuan kahwin dengan lelaki lebih rendah dari dia murah rezki...boleh percaya ke ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-05 07:54


BIAR lah TINGGI...
SEKURG2NYA BILA NAK tengok MUKA KENA DONGAK...
kalau RENDAH, DAH lah KENA TUNDUK..
SILAP2 HARI BULA...
DIPANDANG RENDAH pula.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 18:19


Kalau dari segi logik akal lah kan, lelaki tu lebih baikla tinggi daripada perempuan. Tapi dari segi sunnah, maaf lah saya tak tau. Tapi saya ni memang tinggi... =P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 18:49


promote nampak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 20-08-05 19:11


entah lah tapi saya pun minat orang yang tinggi....tapi tak minat yang kurus sangat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-08-05 20:31


alaa..sebenarnyer kebanyakan perempuan bukan suka 'lelaki tinggi', tapi diaorang suka 'lelaki yang lebih tinggi dari diaorang'...begitu laa lebih kurang.

tapi, lelaki rendah ni cute apa...
kalau yang pakai spek, lagi comel..thee he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-05 22:12


hm....sebenarnya....tinggi rendah lelaki ni tak jadi masalah pada orang perempuan...itu pendapat ana lah....tapi lebih tinggi dari perempuan mungkin lebih baik....kalau yang lelaki tu rendah, cari lah perempuan yang lebih rendah darinya...nescaya dengan sendirinya dia jadi lebih tinggi...cuma lebih tinggi dari perempuan tu saja lah....hehehe....apa pun, kalau hati dah suka...persoalan tinggi rendah tu tolak tepi saja...kan, kan...kan....

WALLAHUA'LAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

kimif1
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2005
Ahli No: 17334
Posting: 5

Johor  


posticon Posting pada: 20-08-05 22:39


kenapa ye???........

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimif1Profil   Hantar PM kepada kimif1   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 08:49


Jawapannya dah diberi tu....

Sebab yang bertanya tu rendah...

Sorry ye? tak ada apa-apa pada fizikal sebenarnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

jannahassyahid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13242
Posting: 108
Dari: bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 21-08-05 08:55


salam alaik...

tinggi or rendah pada umumnya taklah jadi persoalan..tapi ia beri kesan dalam keharmonian alam rumah tangga...ustaz ana kata seelok2nya lelaki lebih tinggi dari perempuan...a'lah kulli hal fizikal yang Allah ciptakan semuanya ada keunikan tersendiri...

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahassyahidProfil   Hantar PM kepada jannahassyahid   Pergi ke jannahassyahid's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-05 10:26


> emm......
> yang sedang2 saja...
> yang penting, dia setia......
> ..............................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-05 00:06


orang cakap,kalau kawin dengan lelaki lebih tinggi pada kita senang nak ambil benda yang tinggi2.tak payah guna galah....hehehe : :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 22-08-05 01:13


lelaki tinggi? kalau ana memang prefer lelaki tinggi... tak tahulah Kenapa. lumrahnyaaa begitu agaknya... tapi, kalau dah jodoh itu, siapa pun tak boleh ubah,kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-08-05 01:23


**************************************
sebab majoriti di dunia ni...
boyz yang lebih tinggi than girlz..
so sebab tu lah nmpk ramai girlz
pilih lelaki tinggi...hihihi..
alah ketinggian ni subjektif..
ada orang lebih rndh dari A but then lebih tinggi dari B..
so kira tinggi lah tu..
entah lah...

*******************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 23:22


kalau saya pun.. memang nak pilih yang tinggi juga..
:-)
bimbang takut jadi isteri derhaka.. :-(
sebab pandang rendah pada suami..
nauzubillahi minzalik :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 12:01


tinggi..rendah... :-?

ps: macam2.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:46


Pada 25-08-05 23:22 , saffaa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya pun.. memang nak pilih yang tinggi juga..
:-)
bimbang takut jadi isteri derhaka..
sebab pandang rendah pada suami..

!!! QUOTE !!!


:lol: hah ha. pulak.



-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

zuhaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13790
Posting: 49
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 16:38


assalamualaikum.

bercakap tentang lelaki tnggi dan rendah ni, masing2 ada kelebihannya.. kalau ana pun ana akan cari orang yang lebih tinggi dari ana.. itu hanya ssekadar merancang. segala2nya Allah yang punya Kuasa terhadap makhlukNya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhairaProfil   Hantar PM kepada zuhaira   Quote dan BalasQuote

RaihanBest
Warga Rasmi
Menyertai: 02.09.2005
Ahli No: 18658
Posting: 3
Dari: Penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-09-05 16:26


TInggi ke rendah tak penting pada aku....semua ketentuan yang maha ESA...
kita masing masing manusia biasa....ada kelebihan kekurangan...betul tak????

kan kan kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaihanBestProfil   Hantar PM kepada RaihanBest   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 02-09-05 16:54


eeemmm best topic ni, in planning nak cari lelaki tinggi lah kut...sebab first love hari itu... BF ana rendah aje (makwe lain)... So, naklah tukar test!!!! ana ni tak ada lah cantik sangat, biasa saja simple no make-up.... Time, kat kolej itu ada juga lelaki tinggi nak usha, tapi masa tu ana tak sedia lagi nak terima or nak bercinta dengan sesiapa so i didnt make any serious relationship with them(just friend). Maklumlah baru frust agaknya...time tu, so tu sebab agaknya tak nak bercinta time blajaq ...
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 02-09-05 16:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 02-09-05 17:11


Pada 02-09-05 16:54 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

eeemmm best topic ni, in planning nak cari lelaki tinggi lah kut...sebab first love hari itu... BF ana rendah aje (makwe lain)... So, naklah tukar taste!!!! ana ni tak ada lah cantik sangat, biasa saja simple no make-up.... Time, kat kolej itu ada juga lelaki tinggi nak usha, tapi masa tu ana tak sedia lagi nak terima or nak bercinta dengan sesiapa so i didnt make any serious relationship with them(just friend). Maklumlah baru frust agaknya...time tu, so tu sebab agaknya tak nak bercinta time blajaq ...


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 17:22


saya pun rendah saja.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 17:24


saya rasa dah tak sedap hati nak bercinte ni sebab saya rasa rendah diri walaupun pada hakikatnyer saya memang rendah.
tak macho, dan lain2......
rasa malas lah nak fikir2 kan. tapi perasaan tak boleh sorok juga...
tapi sedaye upaye sorok.
cuba fikir bende2 yang lagi best untuk menawar hati yang resah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 17:31


Tinggi ke rendah ke itu semua menunjukkan betapa kuasanya ALLAH menjadikan sesuatu.....


p/s: tinggi, rendah,handsome, dan cantik ini semua tak masuk dalam soklan diakhirat...tol tak?....


wsslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

uzumaki_naruto
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16277
Posting: 15
Dari: konoha village

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-09-05 20:32


hm...
tinggi ek?
saya lebih tinggi daripada orang yang duduk atas kerusi..
dan saya lebih rendah bila saya pulak yang duduk atas kerusi tu..
so maknanye...tak ada bezanya tinggi atau rendah...
sebab yang membezakan kita sebagai hamba ALLAH ialah ketakwaan kita kepada-NYA...
apa yang ada di dunia ni seumpama roda...
kadang-kadang kat atas dan kadang-kadang kat bawah...renungkanlah....

"bunga itu lebih cantik kerana ia adalah ciptaan ALLAH" 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzumaki_narutoProfil   Hantar PM kepada uzumaki_naruto   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 10:53


!!! QUOTE !!!

»» Posting pada: 02-09-05 17:31


Tinggi ke rendah ke itu semua menunjukkan betapa kuasanya ALLAH menjadikan sesuatu.....


p/s: tinggi, rendah,handsome, dan cantik ini semua tak masuk dalam soklan diakhirat...tol tak?....



betul..betul..yang penting iman dan taqwa dalam hati.itu lebih penting.


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 11:08


erm... saya pun lebih sukakan gadis yang lebih rendah dari saya, entah kenapa... mungkin lebih mudah kalau nak dimanjakan =p

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 11:41


kalau Allah dah tetapkan, bukan kh itu yang terbaik buat kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

puteriaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13247
Posting: 37
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 11:51


Assalamualaikum.
erm tak kisah lah tinggi ke rendah kalau itu sudah jodohnya.tapi yang penting tinggi akhlak,budi bahasa and the most important ialah agamanya.apapun ikut individu itu sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriainaProfil   Hantar PM kepada puteriaina   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-05 11:54


saya taklah kisah dia tinggi ke rendah ke... yang penting 'LELAKI" tu tinggi pekertinya. emmm entahlah mungkin sekarang ni ada seorg lelaki rendah bertakhta dihati saya agaknya... Tlglah doakan hatinya terbuka untuk saya ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-05 12:03


saya rasa dah tak sedap hati nak bercinte ni sebab saya rasa rendah diri walaupun pada hakikatnyer saya memang rendah.
tak macho, dan lain2......
rasa malas lah nak fikir2 kan. tapi perasaan tak boleh sorok juga...
tapi sedaye upaye sorok.
cuba fikir bende2 yang lagi best untuk menawar hati yang resah....

===================================================

jgnlah macam niee... sedih saya rasa.. Memanglah kita akan berperasaan rendah diri bila kita sukakan seorg. kita selalu fikir yang kita tak layak untuk dia.. tapi hakikatnya tak ada apa pun yang berbeza kecuali iman kita.. apa salahnya kita sukakan kat seseorang, kita sukakan perkara baik yang ada kat orang tu, moga2 kita akan juga jadi baik macam dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

mirwana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10823
Posting: 23
Dari: maran

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-05 21:36


sye pun suka lelaki tinggi...
tapi Kalau dah jodoh dengan lelaki yang rendah,nak buat cmnekn..
jodoh...
bknye apa...
takut dia pula yang segan jalan dengan sye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwanaProfil   Hantar PM kepada mirwana   Quote dan BalasQuote

dyah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18738
Posting: 9
Dari: utm,skudai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 11:40


sebabnye bila lelaki lebih tinggi baru nampak sepadan..Kalau tak nmpk macam kita jalan dengan adik saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dyahProfil   Hantar PM kepada dyah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-09-05 13:03


jodoh, ajal maut ketentuan Allah........


insan yang baik, untuk orang yang baik jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

tetikus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18733
Posting: 45
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:21


assalamualaikum
bagi ana tinggi rendah tak ada bezanya...yang beza hanya fizikal..kalau dah jodo nak buat macam mana kan..... yang penting hati mesti baik...setia...cukup sifat....
ok...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tetikusProfil   Hantar PM kepada tetikus   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 12:32


Pada 03-09-05 11:54 , al-nadiah posting:

!!! QUOTE !!!

saya taklah kisah dia tinggi ke rendah ke... yang penting 'LELAKI" tu tinggi pekertinya. emmm entahlah mungkin sekarang ni ada seorg lelaki rendah bertakhta dihati saya agaknya... Tlglah doakan hatinya terbuka untuk saya ek..


Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:35


saya suka pakai kasut tinggi..
saya tak suka tinggal rumah tinggi..
hari2 saya penat kena naik tangga yang tinggi..

tinggi rendah tak ada masalah
yang ptg mahu tinggi itu ilmu,akhlak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 13:59


kebanyakan perempuan mudah terpengaruh dengan benda2 macam itu...ye lakan time bila kat tv ke apa ke mesti dah cerita yang pakwe macho dan tinggi..so,minda diset bahawa nak cari laki begitu..tu tak bagus..lagipun manusia tak perfect..makin lama masa berlalu masa semakin kecil dan rendah..dah lumrah begitu..lainla zaman nabi adam..
ingat,carilah laki yang tinggi ilmu dan nilai pekerti bukan hanya fizikal semata2...dunia hanyalah sementara

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-09-05 14:55


betul tu...setuju nga al khattab...

p/s-walaupun aku pun tinggi juga hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 11:54


Pada 08-09-05 13:59 , alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

kebanyakan perempuan mudah terpengaruh dengan benda2 macam itu...ye lakan time bila kat tv ke apa ke mesti dah cerita yang pakwe macho dan tinggi..so,minda diset bahawa nak cari laki begitu..tu tak bagus..lagipun manusia tak perfect..makin lama masa berlalu masa semakin kecil dan rendah..dah lumrah begitu..lainla zaman nabi adam..
ingat,carilah laki yang tinggi ilmu dan nilai pekerti bukan hanya fizikal semata2...dunia hanyalah sementara


betul tu alKhattab......
carila lelaki yang tinggi akhlaknye......
kalau akhlaknye memang dah tinggi, dapat pula lelaki yang tinggi.... itu dah jodoh...just say syukur dan thank you Allah.....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-05 12:06


assalamualaikum....

erm...tinggi xmelambangkan apa sebenarnya....just untuk kepuasan semata2...
kita rasa fizikal just bonus mark saja kalau dapat...
yang pasti nak cari yang tinggi agamanya.....dapat pimpin kita kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

sismieza
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18910
Posting: 6
Dari: KL

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-05 13:35


wanita suka jejaka yang lebih tinggi?
tinggi budi pekerti.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For sismiezaProfil   Hantar PM kepada sismieza   Quote dan BalasQuote

adikbongsu
Warga Rasmi
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17866
Posting: 8
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 15:12


terasa diri di lindungi..entah lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adikbongsuProfil   Hantar PM kepada adikbongsu   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 16:21


Salam ukhuwah!

bagaimana dengan saya?boleh dikatakn agak tinggi sangat!agak susah nak cari yang sama tinggi atau rendah sikit!kasihan mereka asyik pandang tinggi kat saya!Risau mereka sakit tengkuk tengok saya!hehe...
Apa2pun jodoh ditangan Tuhan!
Kita hanya merancang,Dia yang menentukannya! :-)


-----------------
Be a good Muslim or die as Syuhada!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

ainnun20
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18918
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 17:12


mungkin kerana saya memang seorang yang rendah..tapi ketinggian pekerti,iman, akhlak adalah lebih penting...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnun20Profil   Hantar PM kepada ainnun20   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 21:26


aiii sumeee... ;-)
bagi ana,kalau si perempuan tu lebih rndah,mungkin nampak lagi serasi pasangan tersebut,tapi sebenar nya,kebahagiaan suatu pasangan tu terletak pada cara mereka jaga hubungan tu,bukan pada faktor2 fizikal :-P :-P :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 21:34


sebenar yner,saya ni tinggi orang nyerrr :-P :-P
tapi tak kira lah sesiapa pun,Allah dah tentu kan jodoh masing2 ;-) ;-)
yang pentg,hati mest baik,akhlak pun mahu yang baik2 :-D :-D


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 22:56


kalau boleh nak cari yang tinggi sebab saya pun tinggi orangnya... tapi dapat ke tak, HANYA TUHAN yang TAHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-09-05 23:15


Assalamualaikum w.b.t

Bila pasangan lelaki (suami) itu lebih tinggi dari perempuan (isteri) itu akan menimbulkan rasa hormat terhadap suaminya...

;-)


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-10-05 10:36


assalamualaikum
hem..ana tak kisah tinggi atau rendah dia..tapi kalau boleh biarlah lebih tinggi dari ana..yang paling penting budi,dan akhlak serta agamanya tinggi dan mampu membimbing dan mendidik ana ke jalan Allah,insyaAllah..amin..apa pun..jodoh di tangan Allah..Dia yang menentukan.. pilihanNya pasti adalah yang terbaik untuk ana..insyaAllah..amin.. :-)


ana: ya Allah siapa pun dia yang akan ku lengkapkan rusuk kirinya itu..ku terima dan ku redha..tetapi doaku agar dia seorang yang dapat membimbing mendidikku ke jalanMu,insyaAllah..sesungguhnya pilihanMu adalah yang terbaik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

najeeh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18693
Posting: 46
Dari: Banting,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 11:15


bagi pendapat saya,kalau pasangan kita lebih tinggi dari kita saya akan lebih selamat..itu just pendapat saya..tapi,kita tak tahu apa perancangan Allah untuk kita..tinggi atau rendah bukanlah kayu ukur dalam menentukan pasangan kita.. yang paling penting keimanan dan ketaqwaan kepada Allah..adakah kita dapat hidup bahagia hanya dengan ketinggian?? tepuk dada tanya iman.. selamat berpuasa.. wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For najeehProfil   Hantar PM kepada najeeh   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 11:23


;-) ana lebih suka lelaki tinggi sebab nampak serasi...ana seorang yang tinggi.. so, tak fair kalau pasangan rendah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ainulfaizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1350
Posting: 36
Dari: UTM,Skudai

malaysia  


posticon Posting pada: 05-10-05 11:28


no komen...perkara yang subjektif...buat pening kepala saja pikioq...

~terima jodoh yang ditentukan seadanya...yang penting islam pada zahir dan batin~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainulfaizahProfil   Hantar PM kepada ainulfaizah   Pergi ke ainulfaizah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ukhwah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19473
Posting: 15
Dari: maran

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-05 11:30


barulah nampak handsome dan macho..lagipun wanita akan dapat rasakan dirinya lebih selamat berada disisi jejaka tu...kalau dapat pakwe rendah,mesti dia rasa tak selamat sangat..nak2 yang lebih rendah dari dia..apa-apa pun..kalau dah sayang tak kira pakwe tu rendah ke tinggi...janji hati dah suka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ukhwahProfil   Hantar PM kepada nur_ukhwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141874 saat. Lajunya....