Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 8 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: bagaimana nak tolak cinta seorang lelaki?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» bagaimana nak tolak cinta seorang lelaki?

Please Mendaftar To Post


Oleh bagaimana nak tolak cinta seorang lelaki?

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:29


assalamualaikum.........
camna ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau ckap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:33


Pada 06-08-05 05:29 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.........
camna ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau ckap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)


Assalamualaikum...
Kenapa dengan adik sha yang seorang ni...
ada orang nak pikat ke..
ala.. tolak saja dengan ikhlas..
bagi laasan dengan ikhlas..
abang shah pun pernah juga kena reject kat akak yang seorang tu..
tapi bukan kak eja lah..
tapi last2 dia yang minta shah pula..
hairan juga..
mungkin sebab shah terima alsan dia agaknya..

wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:35


camtuka kira2 nya abang shah...masalah sekarang mnie dia ni tak faham2. orang anggap kawan baik saja....lepas itu cakap dah ada pakwe pun dia buat dek saja..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:42


Pada 06-08-05 05:35 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

camtuka kira2 nya abang shah...masalah sekarang mnie dia ni tak faham2. orang anggap kawan baik saja....lepas itu cakap dah ada pakwe pun dia buat dek saja..........


Assalamualaikum...
keras kepala betul budak ni..
nak pikat adik aku tapi buat2 keras kepala..
kena seligi sebiji baru tahu..
memang nak kena ni..
kalau macam tu...
mawar buat doonno sajalah..
memang tak makan saman lelaki begitu..
kalau dia ikhlas mesti dia dapat terima alasan kita..
and hormati pendirian kita..
berdoa lah sebaik2nya..
cuba lah tanya kak eja ..
mungkin dia ada cara agaknya..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-05 05:42


tak ada pengalaman pun... yelah, budak baru setahun jagung... lari saja kalau tak suka... kalau tak boleh lari, lari2 anak ke ok juga. naik bas ke, LRT ke... kan banyak pengangkutan awam... hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

luvsalsabila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16168
Posting: 34
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-05 06:07


kitasame lah....ana dah kita tak nak pun dia tak reti2 juga...dah tau ana ada pakwe tapi lagi nak kcau...smtimes ana rasa macam dia ni nak tengok bunga2 yang kembang ni camane agaknya....nak selidik camane kita ni....miang ke...hehehe ana just beserah saja...Dia lbih apa yang trbaik untuk hambanya...manala tau agaknya tu jodoh kita...buat macam biasa saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For luvsalsabilaProfil   Hantar PM kepada luvsalsabila   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 06:16


Pada 06-08-05 06:07 , luvsalsabila posting:

!!! QUOTE !!!

kitasame lah....ana dah kita tak nak pun dia tak reti2 juga...dah tau ana ada pakwe tapi lagi nak kcau...smtimes ana rasa macam dia ni nak tengok bunga2 yang kembang ni camane agaknya....nak selidik camane kita ni....miang ke...hehehe ana just beserah saja...Dia lbih apa yang trbaik untuk hambanya...manala tau agaknya tu jodoh kita...buat macam biasa saja...


Assalamualaikum....
lelaki ni banyak muslihat...
kata saja ikhlas tapi hati..
tak payah cakap..
yang tertutup pun dia boleh fikir lagi...
apa tah lagi yang jadi rahsia kita sejak berkurun lama..

wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 07:04


Hm...bila baca topik ni...termenung pula ana....memang ada jenis yang tak makan saman ni....untuk mawar....kalau dah diberitahu alasan Kenapa kita menolak dia....secara halus dan berhemah mahupun kasar...apa-apa cara saja lah....jangan lah lupa berdoa pada Yang Menguasai dan Memiliki kita selaku hamba....sesungguhnya, apa yang tak terdaya dek kudrat dan upaya kita tu....bukanlah suatu kemustahilan pada Allah....mintalah moga dilembutkan hatinya menerima alasan mawar sekaligus mengakhiri masalah ini tanpa melibatkan permusuhan dan api-api pergaduhan....
Sekian dari ana yang dhaif(tak ada pengalaman pun....hehehe)


We are never too old to learn and never too young to dia Follow the step of ulama' to learn and follow the step of syuhada' to dia So, Life For Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:33


Pada 06-08-05 07:04 , Nuratiq posting:

!!! QUOTE !!!

Hm...bila baca topik ni...termenung pula ana....memang ada jenis yang tak makan saman ni....untuk mawar....kalau dah diberitahu alasan Kenapa kita menolak dia....secara halus dan berhemah mahupun kasar...apa-apa cara saja lah....jangan lah lupa berdoa pada Yang Menguasai dan Memiliki kita selaku hamba....sesungguhnya, apa yang tak terdaya dek kudrat dan upaya kita tu....bukanlah suatu kemustahilan pada Allah....mintalah moga dilembutkan hatinya menerima alasan mawar sekaligus mengakhiri masalah ini tanpa melibatkan permusuhan dan api-api pergaduhan....
Sekian dari ana yang dhaif(tak ada pengalaman pun....hehehe)


We are never too old to learn and never too young to dia Follow the step of ulama' to learn and follow the step of syuhada' to dia So, Life For Islam


Assalamualaikum...
bagus betul nasihat atiq tu..
selamat juga adik shah yang seorang ni..
dengar tu aliah..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-05 04:26


mawar, mawar apa dah jadi dengan awak ni????
sikit pun tak cerita tiba-tiba saja ada dalam ukhwah......
yan rasa lah kan....lebih baik buat tak tau saja macam shah_sobriyanie cakap...
biar dia bosan....lepas itu mungkin dia akan blah....
kalau tak blah juga,
kena lah buat langkah extreme sikit....
cakap kat dia terus terang...
mungkin dia lelaki yang tak paham bahasa lembut....
sound direct mungkin lebih berkesan agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 07:07


memang susah lah kalau jumpa orang yang muke tembok begini. cara yang paling efektif, buat donno macam kwn2 cakap kat atas tu. yela, lama2 nanti mesti dia tak tahan. buat apa nak menunggu buah yang tak gugur kan? setakat ni, cara ni memang yang pling efektif. tapi ada kesan buruk jugak lah, yela kalau dia tak boleh terima mahu merajuk berkurun-kurun dengan kita, hilang pulak seorang kawan.. :roll:


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-05 21:16


Pada 08-08-05 07:07 , SHAMR posting:

!!! QUOTE !!!

memang susah lah kalau jumpa orang yang muke tembok begini. cara yang paling efektif, buat donno macam kwn2 cakap kat atas tu. yela, lama2 nanti mesti dia tak tahan. buat apa nak menunggu buah yang tak gugur kan? setakat ni, cara ni memang yang pling efektif. tapi ada kesan buruk jugak lah, yela kalau dia tak boleh terima mahu merajuk berkurun-kurun dengan kita, hilang pulak seorang kawan.. :roll:



Assalamualaikum....
itu pun kalau dia rasa boring...
kalau dia tak nak berganjak...
macam mana pula?
takkan lah nak belasah agaknya...
ye lah...
dah ganggu adik kita..
buat2 tak faham pula...
memang lah nak kena tu...

wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nisa_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11031
Posting: 17
Dari: bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-05 01:39


assalamualaikum...

pada pendpt saya...Kalau dah tak boleh terima...bagitahu terus terang...dengan cara yang terbaik....tak perlu secara kasar agaknya...
Kalau dia tak hairan jgak....kita pun buat tak hairan juga....buat dek jgak...Kalau dia tego...call ke...mesej ke...jangan pedulik....

pttnye dia perlu faham....dan dia perlu terima....mungkin dia untuk orang lain...so...Kalau dia tunggu mawar pun tak guna....

tak ada istilah persahabatan antara lelaki & perempuan....so...mawar tak perlu risau kalau kehilangan seorg kawan lelaki yang macam tu....sebab nti mawar akan jadi seorg sahabat & pendamping satu-satunya lelaki, jodoh mawar...itu yang terbaik...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_maisarahProfil   Hantar PM kepada nisa_maisarah   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-05 02:40


macam2 pandangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-05 04:50


berdoa saja..hehe..susah jugak,kan..nway..ana pun pernah menghadapi saat2 macam ni..semua tu ujian untuk ana..em,alhamdulillah..ALLAH permudahkan urusan ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 10-08-05 06:04


huhu..kasihan,samalah kes mawar ini dengan adik ana.....kasihan dia,orang tu memang tak reti bahasa..tak makan saman

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-05 07:30


Pada 08-08-05 21:16 , shah_sobriyanie posting:

!!! QUOTE !!!





Assalamualaikum....
itu pun kalau dia rasa boring...
kalau dia tak nak berganjak...
macam mana pula?
takkan lah nak belasah agaknya...
ye lah...
dah ganggu adik kita..
buat2 tak faham pula...
memang lah nak kena tu...

wassalam...



Waalaikumsalam. Sebagai abang, pergi lah jumpa budak lelaki tu cara gentleman. Cakap elok2. Yela, sebagai abang takkan kita nak biar adik kita kena kacau agaknya? Tak pun mawar cakap saja kat parents, biar mereka saja jumpa budak lelaki tu tak pun ngadu kat parents budak lelaki tu. Padan muka, hehehe :-D



-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

ieyjan
Warga Rasmi
Menyertai: 06.08.2005
Ahli No: 17887
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-08-05 14:53


saya pernah lalui pengalaman yang sama...puas dah saya cakap,tapi lagi banyak dia hujah balik apa yang saya kata..satu hari tu saya ada dapat edaran tazkirah..tajuk dia zina.rupa2nya tazkirah pasal couple.lepas saya baca tu,saya terpk nak kasi kat dia.lepas tu, saya terus tulis surat dan pos sekali dengan tazkirah tu..lepas dia dapat tazkirah tu,dia mesej saya.dia kata dia terima kptsn saya,tapi cara dia mesej saya macam tak puas hati saja...lebih kurang sebulan lepas tu,dia kata sekarang dia memang dah dapat terima kputusan saya..dan sekarang kitorang kawan macam biasa saja... :-P


-----------------
ieyjan!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ieyjanProfil   Hantar PM kepada ieyjan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-05 09:56


hehehe..ana pun pernah kena.kawan satu sekolah menengah dengan ana dulu. ana tau dia baik,dan sememangnya dia baik.dia dapat terima keputusan ana kerana katanya,nadai itu yang boleh buat ana bahagia (untuk tak lebih dari kawan dengannya) dia pun tumpang bahagia jugak.baginya kebahaguaan ana adalah kebahagiaannyya jugak :-) baru-baru ini dia ada sms ana.dia mengatakan yang dia masih sayangkan ana.tapi entahlah..ana tak dapat terima dia..ana doakan dia dapat yang jauh lebih baik daripada ana,insyaAllah..amin..
tapi yang seorang ni pulak memang tak makan saman.rasa nak luku2 saja kapala dia tu.dah orang cakap kawn saja tu paham2 sajalah..dia kata hati ana akan dia cairkan jugak.dia ingat apa,hati ana ni ais ke..??ana nak tengok setakat mana confident dia tu.tapi sekarang ana buat bodo saja.tak kuasa nak layan.suka hati dialah kalau masih lagi nak berjuang seorang diri.apapun,hanya Allah penentu segalanya..:-)


ana: apakah yang dipandang pada diriku yang serba kekurangan ini..??
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 30-08-05 09:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 10:16


ana pun naik xfaham...tapi...ana rasa...buat dunno saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-08-05 10:27


Assalamualaikum...



Dalam kes macam ni, ana biasanya lebih bersifat terbuka dan terus terang. Ana tidak suka pada hubungan yang tidak ada matlamat dan masa depan. Ana lebih bersifat terbuka, terpulang pada penerimaan individu. Salah satu sebabnya ana tidak suka menipu diri sendiri mahupung mengambil kesempatan ke atas orang lain. Kecewa dan dikecewakan sesuatu yang amat tidak baik dalam kehidupan bermasyarakat...

wassalam....

tak mati dek keji, tak hidup dek puji

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 14:04


assalamualaikum wbt....

BUAT BODOH saja DAH lah...apa yang susah sangat?

tukar no hp...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 31-08-05 15:42


saya setuju dengan SHAMR...pergi ngadu kat parents laki 2

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

rgodong
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18589
Posting: 21
Dari: Al-Maghrib

morocco   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 15:57


kenapa dulu nak kat si dia,lepas itu tak nak pulak.lain kali jangan buat macam tu,boleh terguris perasaan si dia.Tapi kalau tak boleh tahan lagi, bagi tau kat dia yang awak tak suka dia sebab bau ketiak din busuk. :lol: :lol: :lol:


-----------------
Cintai Allah, sayangi manusia.
Hadaf hidup adalah Allah.
Ilahi robbi, anta maqsudi, wa redhoka mathlubi.


Bookmark and Share

    


  Member Information For rgodongProfil   Hantar PM kepada rgodong   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-05 17:10


tolong.
zatie pun ada masalah yang same.
tak paham betul......
orang dah cakap tak nak.
tak nak lah.
tak faham ke????????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

uzumaki_naruto
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16277
Posting: 15
Dari: konoha village

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 12:28


assalamualaikum....

hm...Kenapa ek?
Kenapa kita mesti menolak apabila kita tidak mahu menerima?
dan mengapa kita mesti menerima apabila kita tidak mahu menolak?
menolak mesti ada sebabnya...
dan menerima pun mesti ada sebabnya...
tu sebenarnya adalah ujian dari ALLAH semata-mata.
tapi kadang-kadang kita lupa untuk bersyukur kepada-NYA.
tiap2 ujian tu ada hikmahnya...carilah hikmah itu...dan anda akan jumpa kemanisannya.

"kita hanya merancang,tapi ALLAH jua yang menentukan" 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzumaki_narutoProfil   Hantar PM kepada uzumaki_naruto   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 21:13


menolak? apa alasan yang patut diberi? masa tak sesuai, tanggungjawab belajar pun tak habis lagi..dan lelaki tersebut tetap kata akan tunggu? benarkan dia tunggu? atau apa yang perlu dikatakan? mungkin sifat terus terang dan teguh dengan prinsip dapat membantu.. then, yang berjaya jadi kawan pula, bolehkah kawan dengan orang yang kita tahu menyimpan harapn untuk memiliki hati kita? bolehkah? jujurnya..apa yang terasa di hati kita?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-01-09 21:22


buat tak tau saja...
lama-lama dia.. pntla...
saya pun pernah mengalaminya.. habis.. wayar.. telefon semua saya tarik..
macam tak faham bahasa.. pula...
dah tak hendak tak payah .. paksa!!!
so, conclusionnyer... abaikan.. focus.. pada benda yang perlu fokus...

sekarang ni.. pun saya tengah perbaiki diri...
8-)


-----------------
Nur itu cahaya yang menyinari kegelapan


Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 00:20


em...topik yang panas..aduh gawat..
kawan baik?....bagaimana boleh jadi begitu....kontra tu...fikirkanlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 00:33


Pada 01-01-09 21:22 , humaira13 posting:

!!! QUOTE !!!

buat tak tau saja...
lama-lama dia.. pntla...
saya pun pernah mengalaminya.. habis.. wayar.. telefon semua saya tarik..
macam tak faham bahasa.. pula...
dah tak hendak tak payah .. paksa!!!
so, conclusionnyer... abaikan.. focus.. pada benda yang perlu fokus...

sekarang ni.. pun saya tengah perbaiki diri...
8-)



macam itu ke??
dahsyat nya... cuba lah terang kat dia dulu... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 08:39


jangan tolak darab tolak (tolak berganda) kerna ia akan jadi (-) darab (-) = + .lagi lah bahaya..ekeke..sekadar gurauan..

p/s: maths ialah bahasa, seperti topik DJ.hehehe..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-01-09 09:16


Hmm.. dah terang.. tapi tak phmm.. tu yang problem..
hbs2nyer diam sendiri...
he~
rasa.. aman.. dah.. sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 09:44


Pada 02-01-09 09:16 , humaira13 posting:

!!! QUOTE !!!

Hmm.. dah terang.. tapi tak phmm.. tu yang problem..
hbs2nyer diam sendiri...
he~
rasa.. aman.. dah.. sekarang...


ye ke.. ada juga org macam ini ye... harap enti bersabar ye... lama2 dia paham lah sendiri eh... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 09:51


jalan terakhir yang jue selalu buat bila dalam situasi mawar ni ialah jauhkan diri, jangan layan.....biar dia sedar yang kita tidak suka dengan tindakannya....
kalau dia ada perasaan malu, dia akan faham tapi kalau tak faham-faham juga ni kes tak tahu malu lah ini....tak pun dia dah memang tak boleh lupakan mawar...tapi ingat jangan termakan kata-kata manis dia, lelaki ni bila da suka sangat mulalah keluarkan kata-kata indah...cewah...!!!!
itu saja yang terdaya, selebihnya serahkan kepada ALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 10:52


Pada 06-08-05 05:29 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.........
bagaimana ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau cakap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)


haiyya... cakap saja "saya dah ada yang punya." :peace: ngeh3x


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

humaira13
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36484
Posting: 31
Dari: Klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-01-09 18:58


rasanya .. berdiam diri.. lebih baik...

daripada... berkata-kata terlalu.. banyak..

kesabaran perlu dalam menangani.. hal.. ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira13Profil   Hantar PM kepada humaira13   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 19:31


cakap kat depan dia dengan terus terang....

"saya tak suka dengan awak"

habis cerita, bagi dia sedih dan menangis wakakaka :)) :D :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 22:21


Pada 06-08-05 05:29 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.........
bagaimana ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau cakap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)


salam mawar..
ana pun pernah alami macam ni..
1stly,cuba cakap balik dengan dia..explain dan slow talk..
then,kalau dia tak faham/tak boleh terima jugak,BIARKAN saja/ tak PAYAH layan..(kalau dia still cakap benda yang sama lah)..
lm2 nanti,dia takkan kacau..itula tipsnya..insya'Allah berjaya..
~niat kita baik,nak anggap dia sebagai kawan..hrpnye dia boleh terima..
insya'Allah :-)


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

hamnah_02
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.05.2007
Ahli No: 29821
Posting: 69
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 00:49


salam alaikum sahabat-sahabat ukhwah...
saya pun pernah juga
saya buat tak tau saja..
lama juga nak tunggu si dia stop ganggu..
akhirnya mengalah jugak akhirnya..
konklusinyer..
buat tak tau saja dengan orang tak faham bahasa begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamnah_02Profil   Hantar PM kepada hamnah_02   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 07:14


Assalamualaikum
bagaimana ye..mari saya tukar dia dalam bentuk equation math..

wanita - cinta lelaki = selesai

tapi, janganlah pergi tolak dia sampai jatuh pulak eh..kang tak pepasal pulak jadi kes mahkamah.. :jangan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 07:23


Pada 02-01-09 19:31 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

cakap kat depan dia dengan terus terang....

"saya tak suka dengan awak"

habis cerita, bagi dia sedih dan menangis wakakaka :)) :D :P
Jawapan yang mantap.
"Saya dah ada orang lain" pun ok jugak


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

izam0308
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2008
Ahli No: 35444
Posting: 19
Dari: UPSI

Perak  


posticon Posting pada: 06-01-09 15:54


hmmmm... saya pun kalau ada org yang saya berkenan akan cuba mesej walupun tak dlayan... tu dulu zaman remaja awal 20 an sekarang tengah 20 an kalau org tak terima kita.. tak apelah.. cukup di stu.. pandai2 bawa diri.. contohnya..kita bermsg nagn sidia tapi tak bls 2,3 kali.. pandai2lah bawa diri.. huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam0308Profil   Hantar PM kepada izam0308   Quote dan BalasQuote

missju
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33892
Posting: 8
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-01-09 18:26


salam..mawar..

dulu saya ada juga pengalaman ini...

susah jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For missjuProfil   Hantar PM kepada missju   Pergi ke missju's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 18:41


cakap saja..
"perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.. janji allah.. masing-masing dah ada jodoh sendiri.. mungkin kita bukannya ada jodoh.. saya doakan moga Allah akan berikan awak dengan yang lebih baik..yang dapat bantu awak berjuang"


acewaaahhhh.. rata-rata wanita mesti nya hadapi benda ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 07-01-09 20:31


Pada 06-08-05 05:29 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.........
bagaimana ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau cakap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)


Hmmm....senang saja tu ....cuba cari penawar yang boleh menghilangkan syahwat terhadap lelaki...heh...heh...heh...soli aaaa...gurau jeee....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 23:16


Pada 03-01-09 00:49 , hamnah_02 posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaikum sahabat-sahabat ukhwah...
saya pun pernah juga
saya buat tak tau saja..
lama juga nak tunggu si dia stop ganggu..
akhirnya mengalah jugak akhirnya..
konklusinyer..
buat tak tau saja dengan orang tak faham bahasa begitu


salamun alaik..

ana setuju sangat-sangat sebab ana pun buat macam itu..yang penting berdoalah pada Allah..andai dia jodoh permudahkan..kalau tak mhn dijauhkan..biar Allah yang tentukan.. :bunga:


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 23:34


Assalamualaikum

sekadar pendapat dan pandangan dari ana yang dhaif.

Paling utama yang perlu kita utamakan adalah DIA..bagaimana kita nak utamakan DIA, kena lah kenal DIA, bagaimana nak kenal DIA? kenalah kenal DIRI, sebab nak kenal DIA kena kenal DIRI dulu.

macam mana nak kena DIRI dan DIA? kena lah adalah ILMU..

apa yang ana nak tekankan di sini adalah ILMU, sebab apa, agama telah mengajar kita apa-apa pun kena utamakan DIA, ibu bapa..dalam situasi yang semasa ini, jika ibu bapa tidak tahu, paling kurang sebagai abang kena mengetahui dan mengambil tindakan yang sewajarnya...

dan sebagai pesanan : dalam apa jua perkara, pandanglah dari sudut ilmu....

jika lelaki itu berilmu, pasti DIA memahami.

maaf jika tidak dapat memuaskan hati yang bertanya...

p/s : erm,pengalaman + kaji selidik +psikologi +ajaran agama.


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 08:46


Pada 02-01-09 19:31 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

cakap kat depan dia dengan terus terang....

"saya tak suka dengan awak"

habis cerita, bagi dia sedih dan menangis wakakaka :)) :D :P


huhu. agak kejam lah macam tu... kut ye pun tak suka, jangan lah melukakan hatinya...

yang ni pun ok jugak, ni member saya buat. haha:

"tak apa lah awak. saya ni, ada 4 lagi lelaki lain yang sedang menunggu jawapan saya."

hehhehe.. kemain lagi ramai peminatnye. terus tawar hati lelaki tu.

tapi yang cakap "saya dah ada calon" or "saya dah ada" or "saya dah ada yang punya" usually works. lelaki tu akan pergi dan takkan ganggu lagi. lelaki yang baik takkan mengganggu tunangan orang lain.

tak pun demand saja minta wang hantaran beribu2 lemon ringgit. hehehe. kalau dia sanggup, up lagi. :P heee marah naruto-san dan sailormoon nanti. gurau jert ye.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:09


Kalau lelaki tu baik, apa salahnya... terima saja... Nabi SAW pun bagi warning kalau tolak lelaki yang baik (tapi lelaki yang meminang sajalah) kalau yang saja2, terima pun tak digalakkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:36


bagi saya buat tak tau saja...
saya pun pernah ada pengalaman macam tu...
bila dah bagitau memang tak nak...tapi still mendesak...
akhirnya bila saya tak layan, dia pun mendiamkan diri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:49


Pada 08-01-09 08:46 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 19:31 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

cakap kat depan dia dengan terus terang....

"saya tak suka dengan awak"

habis cerita, bagi dia sedih dan menangis wakakaka :)) :D :P


huhu. agak kejam lah macam tu... kut ye pun tak suka, jangan lah melukakan hatinya...

yang ni pun ok jugak, ni member saya buat. haha:

"tak apa lah awak. saya ni, ada 4 lagi lelaki lain yang sedang menunggu jawapan saya."

hehhehe.. kemain lagi ramai peminatnye. terus tawar hati lelaki tu.

tapi yang cakap "saya dah ada calon" or "saya dah ada" or "saya dah ada yang punya" usually works. lelaki tu akan pergi dan takkan ganggu lagi. lelaki yang baik takkan mengganggu tunangan orang lain.

tak pun demand saja minta wang hantaran beribu2 lemon ringgit. hehehe. kalau dia sanggup, up lagi. :P heee marah naruto-san dan sailormoon nanti. gurau jert ye.



"tak pun cakap saya dah anak dah".....

" sebelum tunang saya marah, baik awak jangan gangu saya lagi"

jangan senyap sudah, nanti mereka lagi tak faham....cakap baik-baik...

tapi kebanyakkan lelaki yang nak cinta kita ni...cuma nak main-main saja....jangan mudah terpedaya sebab mereka memang ada master bab ayat-mengayat perempuan ni :-P

kalau tak mampu juga nak tolak jawab gini

cinta dan sayang hanya untuk suami saya.... 8-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:52


Tolak cinta.... pandai2 lah bawa diri... ramai lagi wanita di luar sana mahukan cinta dari lelaki untuk jadi suaminya... tapi Kenapa kalian tolak? kalau ok, ambik lah... kalau tak ok...jangan layan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-09 14:20


Hmmm...nak tolak, takut lain kali susah pula nak dapat.
kalau tak nak tolak, rasa macam dia tak sesuai untuk kita..
Susah juga ni..
Entah2 lepas dapat tolak cinta dia, terasa macam nak bersama dengan dia pula..huhuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 12-01-09 15:34


serahkan semua pada ALLAH...jangan ikut nafsu..nak terima cinta..tak masuk akal ada orang yang jatuh cinta pada lawan jenisnya yang baru dikenalnya beberapa bulan or beberapa waktu...dia suka sebab lihat wajah agaknya..cuba kalau wajah awak xmenarik..hhmm..sebab suara awak agaknya..cuba buruk2kn suara awak...he..he..semua tu nafsu agaknya..hhmm...apa pun..pilihlah cara terbaik...pilih cara yang ALLAH ridhoi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 14:08


Salam
Cakap kat dia yang 'cintaku dah berpunya..'
lepas itu tanya dia yang 'dia patah hati ke?'
Kalau dia jawab 'patah hati sikit-sikit'
jawab balik 'saya berikan pada yang lebih berhak. Tau tak siapa?'
lepas itu mungkin dia akan jawab 'Allah S.W.T'

Kalau dia jawab selain tu memang tak reti baso

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 14:43


banyakkan berdoa dan tawakal,buat tak tahu saja,lagi bagus lekas-lekasknlah berumah tangga beri kad jemputan kahwin sekali,bagi lelaki selagi seseorang belum bertunang atau berumah tangga selagi itu lah lelaki berfikir masih ada peluang...... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 15:41


heh...kalau tak boleh tolak tepis saja lah...guro saja...hm hal gini biasanya boleh diatasi dengan kekasaran..tapi ramai pula tak setuju nanti....so the conclision is..kalau takutkan ombak, jangan berumah ditepi pantai...bekwn dengan bukan sejenis boleh menimbulkan perasaan sebegitu..memang lumrah alam...so seboleh2nya elakkan dari pegaulan sebegitu...melainkan kita rasa dia adalah antara calon terbaik untuk dijadikan pasangan hidup...memang islam pun tak menggalakkan..macam kawan kita pernah cakap...mesti ada sebab islam menetapkan sesuatu..maka fikir-fikirkan lah...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:05


salam....
bagi anala..
kita tolakkan dengan cara yang baik..
sejahat2 manusia pun..
kelemahan mereka adalah dengan kabaikan juga...
wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 25-01-09 16:19


Pada 25-01-09 16:05 , ikrimah posting:

!!! QUOTE !!!

salam....
bagi anala..
kita tolakkan dengan cara yang baik..
sejahat2 manusia pun..
kelemahan mereka adalah dengan kabaikan juga...
wallahua'lam..


Salam
Dengan lelaki macam ni tak boleh nak buat baik sangat
Pengalaman ana bila kita buat baik dengan laki yang suka kat kita, mesej pun elok-elok saja(sebab dia sekelas dengan ana so nak tak hendak terpaksa juga mesej dengan dia tanya pasal kelas or pelajaran), dia pun perasan yang kita bagi harapan kat dia
Kalau yang tak sekelas pulak, kita desak dia sampai jalan buntu
tapi tak brmakna prbuat tu kejam-guna reverse psikologi..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:31


Pada 06-08-05 05:29 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.........
bagaimana ini...dia tak fham2...macam cara saya dah buat...sampai naik rimas di buatnya....kalau cakap kasar nanti jadi musuh pulak...sasp2 ada experience(telah berjaya) mehla share!:)


senang saja..
cakap dengan jelas + kuat= saya TAK NAK kat AWAK lah!!
bia dia nanges bawa diri.. :lol:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 23:59


salam ukhwah..
bukan semua lelaki macam tu..
muslimah selalu lari bila muslimin nak berkenalan..
bukannya nak makan org pun..
yang petang niat hati ikhlas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

jamian
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2009
Ahli No: 36971
Posting: 39
Dari: telok panglima garang

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 00:10


cakap saja dah kawin ada anak seorang,tapi ingat ye kalau kantoi tipu anda akan lambat kawin...hee hee. :lol: :lol:

terus terang saja lah cakap saya belum bersedia untuk perkara tersebut(cinta).cakap dengan nada slow rock...

maklumat lanjut klik disini
http://xpres2u.blogspot.com

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For jamianProfil   Hantar PM kepada jamian   Pergi ke jamian's Website   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-09 11:16


Buat tak tahu saja..dulu pun saya pernah kena, tapi saya tak layan..mesej tak balas, call pun tak jawab..akhirnya dia give up dan send 1 mesej yang menjatuhkan maruah saya..dari situ kita boleh tahu dia jenis lelaki yang macam mana..memang nak main-main saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 21:54


yang kita kesalkan...
maybe ada segelintir..
lelaki yang nampak baik,... boleh harap...dan nampak soleh..
meluahkan perasaan, dengan ayat yang nampak "islami"
dengan kiasan..memberitahu tentang perasaan yang berputik di hati dengan bahasa yang sopan.. tapi, sebenarnya, hanya mahu menguji muslimah tersebut...
kasihanlah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 21:54


yang kita kesalkan...
maybe ada segelintir..
lelaki yang nampak baik,... boleh harap...dan nampak soleh..
meluahkan perasaan, dengan ayat yang nampak "islami"
dengan kiasan..memberitahu tentang perasaan yang berputik di hati dengan bahasa yang sopan.. tapi, sebenarnya, hanya mahu menguji muslimah tersebut...
kasihanlah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-09 22:55


yup betul 2..saya pun tak faham apa tujuan dia sebenarnya..dia baik sangat ya sampai nak mguji perempuan begitu?bila perempuan tu layan, dia kutuk pula macam-macam..huhu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

risya_liyana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21575
Posting: 52
Dari: utara

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-09 23:15


salam..
saya pun pernah kena..huhu ramai nya yang senasib..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For risya_liyanaProfil   Hantar PM kepada risya_liyana   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 10:07


lelaki2 ukhwah.com ada tak yang boleh eksplain pasal perkara ni? Kenapa nak kena uji perempuan sampai begitu sekali? bukan seorang dua, tapi berorang-orang lah..huhu. macam mana agaknya, kalau ada lelaki lain buat kat bakal zaujah, adik perempuan, or kakak perempuan mereka sendiri? apa perasaan.. ujian Tuhan agaknya, nak duga keteguhan prinsip seorang muslimah.

testing beberapa orang perempaun tanpa ada niat nak serius, perlu kah, wahai lelaki yang nampak budiman ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 10:07


lelaki2 ukhwah.com ada tak yang boleh eksplain pasal perkara ni? Kenapa nak kena uji perempuan sampai begitu sekali? bukan seorang dua, tapi berorang-orang lah..huhu. macam mana agaknya, kalau ada lelaki lain buat kat bakal zaujah, adik perempuan, or kakak perempuan mereka sendiri? apa perasaan.. ujian Tuhan agaknya, nak duga keteguhan prinsip seorang muslimah.

testing beberapa orang perempaun tanpa ada niat nak serius, perlu kah, wahai lelaki yang nampak budiman ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 23:11


salamun alaik..

pengalaman ana baru-baru ini..ada seorang student nak kenal dengan ana..dia ini kawan kepada excoursemate ana masa dip dulu..masalahnya nak kenal bukan nak bersahabat..mungkin ada niat lain..sebab kawan ana ini beritahu ana high demand..standard tinggi..kalau tak handsome jangan harapla..terus org 2 tak jadi nak kenal..bagus juga ayat kawan ana 2..walopun hakikatnya dia tipu tapi da selamatkn ana..hehe... :lol:
tryla ye..suruh kawan-kawan buat cerita plsu..tapi hati-hati lah ye.. :-D


-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 10:50


Pada 09-10-09 10:07 , nasrun_qalbi posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki2 ukhwah.com ada tak yang boleh eksplain pasal perkara ni? Kenapa nak kena uji perempuan sampai begitu sekali? bukan seorang dua, tapi berorang-orang lah..huhu. macam mana agaknya, kalau ada lelaki lain buat kat bakal zaujah, adik perempuan, or kakak perempuan mereka sendiri? apa perasaan.. ujian Tuhan agaknya, nak duga keteguhan prinsip seorang muslimah.

testing beberapa orang perempaun tanpa ada niat nak serius, perlu kah, wahai lelaki yang nampak budiman ni?


Mengapakah diri dijadikan sasaran
Sekilas pandangan pelbagai andaian
Sungguh terkilan


:jangan: :jangan:
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 11:26


senang saja cepat-cepat carik jodoh bertunang dah terus kawin.....hehehehe lepas itu confirn laki tu patah hati punya


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-10-09 11:27


suruh saja pakwe cik mawar cepat minang lepas itu kawin hehehehe.kan senang,gerenti dia tak kacau punya.........kalau kacak juga memang spesis %@#$


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-09 01:05


Pada 08-10-09 22:55 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

yup betul 2..saya pun tak faham apa tujuan dia sebenarnya..dia baik sangat ya sampai nak mguji perempuan begitu?bila perempuan tu layan, dia kutuk pula macam-macam..huhu..


macam bagus...
tinggalkan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15428 saat. Lajunya....