Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: HADIAH YANG PALING ISTIMEWA UNTUK IBUBAPA


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» HADIAH YANG PALING ISTIMEWA UNTUK IBUBAPA

Please Mendaftar To Post


Oleh HADIAH YANG PALING ISTIMEWA UNTUK IBUBAPA

laila_qaisy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17496
Posting: 74
Dari: punck perdana,u10

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 19:15


setelah kita berjaya dalam kehidupan...orang yang di belakang kita semestinya ibubapa kita....yang beri sokongan yang tak terbelah bahagi..so..apa hadiah yang paling istimewa kalian nak berikan pada ibu bapa anda.... untuk menyatakan kasih sayang anda:-)


-----------------
dahulu....laila majnun..
tapi sekarang laila_qaisy


Bookmark and Share

    


  Member Information For laila_qaisyProfil   Hantar PM kepada laila_qaisy   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 04-08-05 19:36


assalamualaikum...

:-) :-)

heh enteh lah bgku tiada benda dalam dunia ini dapat membalas segala jasa, pengorbanan, penat lelah, susu ibu dan etc ibu bapa.
cuma kalau saya, saya akan cuba menjadi anak yang soleh dan membalas titik peluh mereka dengan kejayann kita. seperkara lagi saya akan sentiasa menyayangi dan mengembirakan hati mereka. itu saja yang saya mampu buat masa ini. al maklum lah kawan masih belajar lagi... masih ditanggung lagi oleh mak dan abah.... ;-)

p/s-tiada hadiah yang lebih bermakna selain daripada mendapat seorg anak yang soleh yang mampu mendoakan kesejahteraan orang tuenya ketika masih hidup atau mati.....


-----------------
ruhban fillail wa fursan finnahar


Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 19:56


HADIAH yang SELALU SAYA BERIKAN DAN AKAN BERTERUSAN AKAN BERIKAN ADALAH DOA SAYA pada ALLAH untuk MEREKA SEMOGA ALLAH SENTIASA LIMPAHKAN RAHMAT DAN KASIH SAYANGNYA pada MEREKA SELAMANYA.....

HADIAH ITU SEIRINGAN dengan KEJAYAAN yang SAYA KECAPI SELAMA INI DAN yang BAKAL SAYA CIPTA.........INSYAALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 20:04


Hadiah-hadiahnya ialah....


1. Doa
2. Kasih sayang
3. khidmat bakti
4. Material
5. Menantu yang solehah (belum lagi di tunaikan ).

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 04-08-05 20:04


hanya beri kegembiraan dan doa kepada mereka...



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 20:17


Assalamualaikum...

hadiah paling berharga buat ibu bapa saya adalah menggembirakan mereka setiap saat tak kira walau apa yang kita lakukan, mereka akan tetap menyenanginya...

:-D :-D :-D


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

azzarima84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17122
Posting: 12
Dari: di mane2 saja

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-08-05 21:12


Assalamualaikum...

bagus guk topik ini...
hadiah yang bagus buat mak+ayah...adalah hadiah daripada kejayaan kita sbagai seorang anak...jadi anak soleh/solehah mampu doakan mereka di sana...tunaikan segala perinatahNYA dan tinggalkan segala laranganNYA, patuh dan taat dengan mereka,jangan sakiti hati mereka....sentiasa doakan mereka setiap kali lepas solat dan masa nak tidur...minta maaf degan mereka sekiranya kita buat silap....jadi contoh pada adik2....tu adalah hadiah yang paling bermakna buat mereka...dan gembirakan hati mereka...jangan biarkan mereka bersedih kerana perbuatan kita...

hadiah yang paling baik lagi adalah kejayaan kita sebagai student dengan menghadiahkan kejayaan kita tu kepada mereka!ye r berbaloi lah sekiranya apa sahaja usaha mereka besarkan kita dengan kejayaan kita tu...

Apa pun...berusahalah kita sama2 jadi anak yang soleh dan solehah...insyALLAH...sama2 lah kita panjatkan doa pada ILLAHI... :-)


-----------------
~~nothing about me~~happy alwyzz~~
[ Telah diedit oleh: azzarima84 pada 04-08-05 21:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzarima84Profil   Hantar PM kepada azzarima84   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-05 21:19


Tiada apa yang dapat dibalas dengan jasa dan pengorbanan ibu bapa kita..Hadiah yang mampu saya berikan adalah berusaha menjadi anak yang taat kepada mereka, mendoakan mereka sentiasa sihat...Insyaallah ada rezeki nak bawa emak dan ayah p mengerjakan haji (itulah hajat ibu saya) kalau saya dah stabil dalam kerjaya...semoga kita berusaha menjadi anak yang soleh dan solehah.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 04-08-05 21:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 22:12


Assalamu'alaikum..
tiada hadiah yang paling mengembirakan buat mak dan ayah..
melainkan melihat anak2nya berjaya...menjadi anak yang soleh dan solehah...
yang mana dapat mendoakan kesejahteraan mereka...
yang dapat menjaga mereka hgg ke akhir hayat mereka...
yang dapat membantu mereka setelah kita beroleh pekerjaan...
maka,ingatla tanpa mereka tiadala kita di bumi Allah ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

laila_qaisy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17496
Posting: 74
Dari: punck perdana,u10

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 22:19


alhamdullilah..para sahabatku..
sbrnya hadiah yang paling penting ialah ingatan kita berterusan terehadap jasa2 mereka ,menjadi anak yang soleh dan mendoakan mereka jika mereka sudah tiada....pada yang masih ada ibu bapa..jangan sesekali melawan atau mengasari mereka....walau satu perkataan ah...
semoga kita dapat menjadi anak yang soleh selain menjadi mahasiswa yang berketrampilan..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For laila_qaisyProfil   Hantar PM kepada laila_qaisy   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 04-08-05 22:21


Pada 04-08-05 20:04 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Hadiah-hadiahnya ialah....


1. Doa
2. Kasih sayang
3. khidmat bakti
4. Material
5. Menantu yang solehah (belum lagi di tunaikan ).


Ana sokong 100%...
Saaaaaaaaaayyyyyyyyyaaaaaaaaannnnggggg!!! Ibu bapa..!!!!!


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-08-05 17:21


kejayaan,ketaatan,berbakti dan doa :-)


_____________________________________

MA,AYAH THANK U SO MUCH FOR TAKING CARE OF ME ALL THIS WHILE.. :-)
I LOVE U BOTH SO MUCH..
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 05-08-05 17:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mrs_cdq
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17810
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 00:33


doakan mereka dirahmati Allah di dunia dan akhirat...

berikan kejayaan kita yang mereka banggakan..

jadilah anak yang taat perintah ibu dan ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrs_cdqProfil   Hantar PM kepada mrs_cdq   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 01:11


anak yang soleh dan solehah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 01:52


asssalamualaikum

"Doa dari anak yang soleh/solehah" salah satu bekalan yang tiada putusnya wp mereka telah kembali ke rahmatullah ....jangan lupa terus sambungkan ukhwah dengan rakan seperjuangan ayah/mak masa mereka hidup dulu ...

moga kita diberi hidayah inayah untuk mentaati mereka setelah Allah dan rasul yang utama...

amin .....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 04:04


kejayaan, doa dari anak yang soleh, kasih sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 06:58


Rumah, tanah, kereta dan duit..... semua ni hanya sementara. Yang paling baik ialah bila anak tu dapat bt ibu bapa mereka bangga dan bersyukur kerana Allah telah kurniakan kita sebagai anak mereka. yang ptg, berdoa untuk kesejahteraan mereka dunia dan akhirat.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

nurussaadah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17485
Posting: 25
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 22:14


Assalamualaikum...

sayang2 ayah sayang2 ibu...
sayang2 ALLAH sayang semuanya..
jasa mak ayah memang tak dapat dibalas..
Setiap ibubapa di muka bumi ini mungkin ingin melihat kejayaan anaknya...dan ingin melihat anaknya menjadi anak yang soleh dan solehah... :-) :-) ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurussaadahProfil   Hantar PM kepada nurussaadah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 06:26


doa anak yang soleh/solehah. yang sentiasa mendoakan kebahagiaan di dunia dan di akhirat untuk ibu bapa.
dan bila anak2 yang dibesarkan dengan usaha mereka sentiasa mentaati mereka selagi tidak bertentangan dengan agama, dan jugak dengan kejayaan anak-anak boleh juga menjadi hadiah paling istimewa untuk ibu bapa.

wallahu a'lam
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 06:34


hormat mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 06:48


mereka membela kita dengan penuh kasih sayang.. jadi saya rasa kita patut membalas nya dengan memberi kasih sayang kita kepada mereka apabila sudah tua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 19:00


alwiz doakan untuk kebaikan mereka..
tunaikan harapan mereka...
jangan susahkan hati mereka...

ps: i love my parent...
     dulu..kini...dan..selamanya....
        :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 21:45


love u mama papa...hadiah untuk mereka..ciuman penuh kasih dan sayang,sntiasa mmbantu mereka,menurut perintahnya yang baik2,yang paling penting pohon doa pada Allah buat mereka..Ya Allah kasihanilah mereka kedua ibubapaku sptmana mereka mengasihiku sedari kecil..ameen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 12-08-05 23:53


betul tu...ciuman dipipi....tanda kasih kepada mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 22:38


kajayaan kita dan doa kita untuk mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 22:48


menjadi anak soleh...insya-ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.105718 saat. Lajunya....