Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila kita terlalu sibuk memikirkan kedudukan diri; kita lupa tanggung jawab kita yang sebenar
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: islam dikecam....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» islam dikecam....

Please Mendaftar To Post


Oleh islam dikecam....

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 23:00


assalamualaikum semua
saya nak tanya kepada ahli portal ukhwah, ada sesiape yang menetap di united kingdom? saya nak tanya mengenai serangan demi serangan yang berlaku di london. saya salah seorang ahli yang menetap di sini. saya nak tanya macam mana pandangan orang united kingdom terhadap orang islam yang menetap di UK ini. saya berharap sangat. dan lagi satu saya nak tanya pandangan ahli portal ukhwah terhadap serangan ini. adakah anda semua setuju dengan tindakan Blair supaya menembak sesiapa sahaja yang disyaki? itu sahaja. wassalam





____________________________________________________
praise to you
just for you.....ALLAH
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 23:20


bagus juga topik ni.

ps: yang disyaki dan ditembak tu semuanya orang islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 02:54


Assalamualaikum...

rasa ana pengeboman itu tak patut dan arahan Blair yang inginkan suspect yang disyaki itu mati ditembak itu adalah jugak salah...Ada cara yang lebih baik lagi untuk selesaikan masalah ini...

Tentang pengeboman tu, ana rasa itu bukan cara orang islam untuk berjuang untuk agamanya. Islam tidak membunuh membabi buta tanpa usul periksa. Islam tidak mengamalkan extremist...mungkin ada dikalangan yang salah faham dengan pejuagan orang islam yang sebenarnya. Bukan itu caranya ingin mati syahid...

Cara mereka ini akan lebih burukkan keadaan dan beri ancaman besar kepada penduduk london yang beragama islam....islam sekarang sudah dipandang sebagai extremist dan terrorist oleh kuasa-kuasa barat (yang sememangnya bencikan islam).

:-?


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 03:58


saya setuju....pengeboman itu merupakan satu perbuatan yang salah disisi agama...situasinya cukup berbeza dengan palestin dan iraq.... kalau di palestin dan iraq,negara mereka diceroboh dalam keadaan mereka tak mampu untuk berbuat apa-apa....di iraq tidak ada rakyat awam yang terkorban ...yang terbunuh hanya askar emerika dan tali barut amerika...saya ada terbaca dalam majalah times apabila menemuramah seorang pejuang berani mati....penyerang berani mati itu mengatakan bahawa "dalam setiap misi serangan mereka di iraq mereka cuba sedaya upaya untuk mengelakkan dari membunuh orang awam dan dia berkata lagi yang jika ada orang awam yang terbunuh dalam misi mereka orang awam itu akan mengampunkan mereka di syurga"
mungkin ada yang bertanya bagaimana di palestin?mengapa di bunuh orang awam...
tahukah bahawa sesungguhnya setiap rakyat yahudi bila2 masa boleh menjadi tentera kepada yahudi......tak perlu lah terang banyak pasal benda ni kerana sheikh yusuf qardawi pun dah fatwakannya....

pasal cadangan blair tu saya nak kata macam ni saja..kalau anda rasa ISA tu ialah anak maka cadangan blair tu ialah bapak......ISA ialah undang2 tampa bicara dan tembak dengan mengesyaki tu pun undang2 tampa bicara jugak...
kedua2nya haram disisi islam dan amat jelek jika diamalkan kedua2 undang2 ini dalam negara yang bertamadun.....amat menyalahi asas2 human right dan hanya diamalkan di rimba2 sahaja undang2 macam itu.....

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

ilal_haQ
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14513
Posting: 25
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-07-05 05:09


pada hakikatnya blair betul2 takut dengan Islam,pelbagai cara dilakukan demi menghancurkan umat islam. tentang kes pengeboman di London baru-baru ni kalau ikut logik,blair sengaja nak salahkan pejuang islam sebagai dalangnya sedangkan puak2 mereka sendiri yang lakukan untuk mengkaburi masy dunia.Mangsa yang terkorban kebanyakannya masy islam & kerugiannya tak seberapa berbanding kesan jangka panjang yang menimpa umat islam seluruh dunia jika blair berjaya memburukkan islam di mata dunia.memang dah termaktub dalam al-Quran kejadian sebegini akan berlaku di akhir zaman, apa yang penting umat islam itu sendiri yang mesti kuat terutamanya dari aspek tarbiah..wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilal_haQProfil   Hantar PM kepada ilal_haQ   Pergi ke ilal_haQ's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101648 saat. Lajunya....