Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
It is possible to fail in many ways...while to succeed is possible only in one way.
-- Aristotle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Lari ketika solat.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Lari ketika solat.....

Please Mendaftar To Post


Oleh Lari ketika solat.....

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:38


DICERITAKAN bahawa seorang Arab bernama Musa masuk ke dalam masjid lalu solat di belakang imam.Setelah Fatihah, imam membaca surah Al-Qasas sehingga sampai pada ayat 20 yang berbunyi:

" Wahai Musa, sesungguhnya para pembesar negara sedang berunding tentang engkau untuk membunuh engkau.Sebab itu, keluarlah engkau (dari kota ini), sesungguhnya aku termasuk orang yang memberi nasihat kepada engkau."

Tiba-tiba lelaki itu memutuskan solatnya, lalu lari keluar dari masjid.*
.................................................................................................

Seorang Arab Badwi solat Isyak di belakang imam yang membaca surah Yusuf.Apabila si imam sampai pada ayat 80 yang ertinya:

"Sebab itu. Aku tidak akan meninggalkan negeri ini sampai ayahku mengizinkan."

Tiba-tiba terhenti kerana terlupa.Lalu diulanginya lagi, tapi terhenti lagi, diulanginya lagi dan terhenti lagi.

Maka berkatalah si Arab Badwi yang jadi makmum itu:

"Wahai tuan imam! Sekiranya ayah engkau pada malam ini tidak memberi izin kepada engkau, melebehlah aku ini berdiri di sini sampai pagi."

Lelaki itu pun memutuskan solatnya, lalu cabut lari. :-D

------------------------------------------------------------------------------

We are never too old to learn and never too young to dia Follow the step of ulama' to learn and follow the step of syuhada' to dia So, Life For Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

asrar_dya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14208
Posting: 21
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-07-05 20:01


:D :Dhihi.. cerita ni pun lawak juga... tapi sekarang dah tak berlaku macam tu sebab tak semua orang pandai bahasa arab..(termasuk lah ana)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrar_dyaProfil   Hantar PM kepada asrar_dya   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-07-05 04:59


hah ha ha :lol:


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 29-07-05 05:53


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-07-05 23:58


cerita ni agak plik..
but,it is interesting..
:-o :-D :-o :lol: :-o :-) :-o ;-)
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 29-07-05 23:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 01:24


silap paham yang agak kronik .... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-08-05 07:26


lawak....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: Huwaina pada 04-08-05 07:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

insal
Warga Rasmi
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17750
Posting: 6
Dari: sum where i belongs

malaysia  


posticon Posting pada: 04-08-05 08:51


so nice..best + klakar!! :D


-----------------
"jika HATI sejernih AIR,jangan biarkan ia KERUH..jika HATI seputih AWAN,jangan biar ia MENDUNG..jika HATI seindah BULAN,hiasilah ia dengan IMAN."
[ Telah diedit oleh: insal pada 06-08-05 21:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For insalProfil   Hantar PM kepada insal   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 06:39


Pada 04-08-05 08:51 , insal posting:

!!! QUOTE !!!

so nice..best + klakar!! :D



Assalamualaikum..

:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

wassalam


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 10:00


Hahahahahehehehihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 02:21


lawak juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 04:12


memang lawak.. fahamnye mereka quran sampai macam tu sekali.. hehe.. kita pula.. tak fahm pun... tapi masih lari.. lari fikiran lah maksud saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 06:08


ok ok its good joke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

al_akh
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17041
Posting: 20
Dari: Daerah Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 18:38


ini dah sampai tahap kritikal....,sekiranya umat islam semua begini, maka habis berpecah belah tak tau hala tuju..

*oleh itu, banyakkan berdoa supaya perkara sebegini tidak terjadi pada umat islam*

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_akhProfil   Hantar PM kepada al_akh   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-08-05 19:27


Assalammmualaikum...
boleh pulka begitu....dasyat betul....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 21:41


assalamualaikum wbt

kelakarnya.. ana pun ada ceritakan perkara ni di pejabat..semua orang tergelak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 15-08-05 00:44


Banyak manfaat cerita tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103631 saat. Lajunya....