Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 22 jam, 33 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: boleh hidup ke tak ada handphone


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» boleh hidup ke tak ada handphone

Please Mendaftar To Post


Oleh boleh hidup ke tak ada handphone

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 05:37


zaman sekarang ni kesana sini remaja kita berkepit dengan handphone mengalahkan businessman...memanjang busy taip msgla, bergayutla..siap sengih2 lagi, tak kurang jugak siap yang tetidor sambil taip mesej :lol:.nak kata punya advancela anak muda zaman sekarang,jagn kata yang dok ipt even budak sek rendah pun dah start pakai hp.. :-D
canggih no..ishk kalau tak ada hp tak boleh idup ke...apa pandangan antum semua.. ;-)


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 05:44


tak ada handphone pun boleh hidup apa..tapi apa ertinya hidup kalau tak ada keimanan dan ketaqwaan dalam diri.hidup terasa kosong jika al-quran tiada di sisi..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 05:55


zaman sekarang handphone memang penting..tambah2 kalau belajar lagi...untuk tugasan memang penting...kalau tak ada pun xpa...memang boleh hidup jugak..tapi susah lah sikit...macam saya pakai pun yang murah saja...duit pun bukan banyak sangat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 05:57


:-o
bukan tak boleh hidup.. cuma mungkin ada kekurangan sekiranya tak ada hp..
majoriti manusia di malaysia ini memang dah jadi 'gila' hp. so tak mustahil kalau tak dak hp boleh hidup tenang...
nasib bek baby tak pandai menekan no telefon. buatnya baby pun kenai mana satu butang telefon, alamatnya..... ahahaha....
apa-apa pun bergantung juga lah pada si pengguna hp...
betul tak???? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-07-05 08:16


entahla...tapi saya,kalau tak ada hp rasa tak lengkap saja.mungkin dah biasa pakai agaknya.dulu-dulu ni,tak kisah saja.ada pun tak apa,tak ada pun tak apa. :-) :-P :-D
[ Telah diedit oleh: Huwaina pada 28-07-05 08:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 08:30


Tak ada HP lebih kurang dengan tak boleh online jugala.. :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 16:09


kalau ana tak kisah kalau xpakai HP,tapi yang prob bila ada kecemasan dari keluarga..nak pergi public kengkadang panggilan kecemasan,itu yang sakit hati..apa-apa pun memang penting sekarang ini..tapi bagi budak sekolah itu nak eksen jee...topup pun minta mak.. :-D
[ Telah diedit oleh: harddisk pada 28-07-05 16:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 16:46


mana boleh hidup kalau tak ada hpone.

ps: kalau tak kerja dengan orang tak apalah. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:02


merupakan satu keperluan...hidup memang lah hidup..tapi..boleh..mengurangkan..kelancaran sesuatu..


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:06


kalau winna_huwaida bertutur mesti di'bold'kan. mesti orangnya agak tegas agak2nya.

ps: ana pun tegas juga. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-05 18:07


boleh lagi hidup kalau tak ada handphone...
tapi agak sukar sikit lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 18:14


Pada 28-07-05 18:07 , SITIHAMIZAH posting:

!!! QUOTE !!!

boleh lagi hidup kalau tak ada handphone...
tapi agak sukar sikit lah...
sukar bab mana tu SITIHAMIZAH? Boleh huraikan sikit.

ps:sukar nak berhubung dengan si dia. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

faizhaikal
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17628
Posting: 13
Dari: tanah merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-07-05 19:15


ana rasa boleh hidup sebab kita yang hidup ini bergantung pade oksigen air.. and blablabla... h.phone tu sebagai pelengkap hidup kita saja.. Kalau ada duit lebih beli lah...tak penting pun h.phone tu...... publik berlambak yang boleh guna... dok pun guna walki talki.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizhaikalProfil   Hantar PM kepada faizhaikal   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:32


penting ke hp dalam hidup?bagi ana penting..
hp untuk hidup

dirumah tak ada telefon, jadi hplah penghubung antara ana dan keluarga.. takut kalau ada berita penting yang perlu dihubungi.. bila hp tak ada kan susah.. ada sekali hp tertutup pada suatu ahad.. bila dah tengahari baru dapat tahu yang makcik sakit tenat.. isy, tak ke haru tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 19:58


ada hpone tapi tak ada kredit pun tak guna juga. hehe :-D

ps: so ada-adakanlah kredit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 20:42


btl itu kat mukasyaf... memang lah tapii... jngn salah guna kan hp sudah lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 20:58


shahriz, kita join ukhwah ni pada tarikh yang sama lah.

ps: macam reunion pula rasanya. :-)

ps lagi: ingat pesanan shahriz, jangan salah gunakan handpone tau. gunakan di telinga bukan di hidung. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-05 20:58


Pada 28-07-05 19:58 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

ada hpone tapi tak ada kredit pun tak guna juga. hehe :-D

ps: so ada-adakanlah kredit.

hp boleh jadi torchlight..blackout tiba-tiba boleh juga guna suluh cari lilin..lagi boleh buat alarm clock..tak payah susah beli jam! :-D
[ Telah diedit oleh: trigO pada 28-07-05 20:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 21:00


Pada 28-07-05 20:58 , trigO posting:

!!! QUOTE !!!

hp boleh jadi torchlight..blackout tiba-tiba boleh juga guna suluh cari lilin..lagi boleh buat alarm clock..tak payah susah beli jam! :-D
betul jugak ye.

ps: apa kata kita buka topik bertajuk "Kegunaan2 Hpone". :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 29-07-05 20:55


ADA HANDSET NI untuk MEMUDAHKAN URUSAN KITA.ASAL jangan SALAH GUNAKANNYA SUDAHLAH.SYUKRAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 29-07-05 20:56


ADA HANDPONE NI untuk MUDAHKAN URUSAN KITA.ASAL jangan DISALAH GUNA,SUDAHLAH...SYUKRAN.


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 23:29


afwan.

ps: nak buat gadai pun boleh. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-07-05 00:02


ada hp tapi buat perhiasan saja
tak apa ke?
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 00:18


a,kum....saya rasa title h/p sekarang tak sama dengan dulu, sebab kalau dulu bukan semua lapisan umur boleh guna h/p. berbanding sekarang budak sekolah rendah pun pakai 3g h/p dah.nampaknya, benda alah ini bukan lagi alat yang menunjukkan prestif atau nak megah2, tapi dah jadi keperluan kepada setiap orang..tetapi awassss..jangan sampai salah guna h/p untuk menyebar fitnah or something like that...a,kum

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 00:26


alhamdulillah...satu ketenangan bagi diri saya kerana tidak pakai handphone...satu contoh teladan yang baik ikut VC usm yang tak pakai h/phone..
alhamdulillah...walaupun ia satu keperluan..tapi saya fikir h/phone ni menyebabkan berlaku keburukan jika kita salah menggunakannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 31-07-05 01:55


Pada 28-07-05 18:14 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-07-05 18:07 , SITIHAMIZAH posting:

!!! QUOTE !!!

boleh lagi hidup kalau tak ada handphone...
tapi agak sukar sikit lah...
sukar bab mana tu SITIHAMIZAH? Boleh huraikan sikit.

ps:sukar nak berhubung dengan si dia. :-)


lah...nak kena huraikan ke???
saya lebih selesa sms kalau guna handphone...
dengan mak pun sms saja...nanti mak yang call balik sebab tak faham bahasa sms yang dah makin ringkas...
dengan kawan pun sms jugak...tapi kalau ada handphone tak ada kredit pun payah jugak...

mukasyaf ni tak susah ke kalau tak ada handphone?


-----------------
hidup tidak selalunya indah...
langit tak selalu cerah...
hidup kita bagaimana???


Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 02:28


Assalamualaikum...

Boleh agaknya.....orang dulu-dulu boleh..takan kita tak boleh... ;-)


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 04:31


tak ada, kita buat cara tak ada. idak begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 01-08-05 05:31


pandai ye muksyf suka mengusik no... :lol:


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 18:22


iman tak tahu lah nak cakap boleh idup ke tak..
sebab bagi iman ada hphone gan tak hphone sama saja..
iman pun baru saja memiliki hphone ini..
itu pun mak yang kasi sebab iman dah dduk jauh gan mak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 19:14


telefon?
huhuhu
penting juga lah
:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 19:21


bagi ana still lagi boleh hidup kalau tak ada handphone.
memang tak dinafikan handphone ini untuk memudahkan lagi urusan kerja.
kalau tak ada handphone, life still goes on.boleh guna public phone.
tapi kalau ada handphone lagi elok,berita2 penting, bila waktu kecemasan kita boleh gunakan untuk sampaikan maklumat.
semuanya bergantung kepada bagaimana kita memanfaatkan penggunaan handphone.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-08-05 19:33


Pada 02-08-05 19:21 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

bagi ana still lagi boleh hidup kalau tak ada handphone.
memang tak dinafikan handphone ini untuk memudahkan lagi urusan kerja.
kalau tak ada handphone, life still goes on.boleh guna public phone.
tapi kalau ada handphone lagi elok,berita2 penting, bila waktu kecemasan kita boleh gunakan untuk sampaikan maklumat.
semuanya bergantung kepada bagaimana kita memanfaatkan penggunaan handphone.


Setuju tu, memang boleh idup kalau tak ada hp..tapi kalau ada lagi senang nak berurusan terutamanya bagi yang dok jauh dari family. Gunakan hp itu dengan betul..saya paling tak suka orang yang suka kacau2 orang..kalau kenal katakan kenal, kalau nak kenal berkenalan dengan cara betul..jangan buat orang tertanya2..


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 00:27


Assalamualaikum...


NAPA TAK tanya "BOLEH HIDUP KE tak ada AGAMA??"

:roll:


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 01:03


well, tak ada hanpone udara tetap ada kan untuk bernafas? hehehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 01:25


manusia boleh hidup tanpa h/p..
tapi hp tak boleh idup tanpa manusia.
gunakan kemudahan itu sebaiknya.
jangan salah guna..

p/s..gunakan ilmu sebaiknya..jangan jadi ayah pin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-08-05 01:47


ana tak betah hidup tanpa handset dan yang penting sekali kredit tu mesti ada
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Ramzi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17780
Posting: 26
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 09:34


ana rasa ana boleh hdp tanpa handphone sb ana tak ambl kisah sangat pasal h/p ini.. tapi diakui lah... kalau nak berhbg dengan kwn2 terutamanye..nak buat tgsn memang amt mmrlukannye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RamziProfil   Hantar PM kepada Ramzi   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 12:04


tak adalah sampai boleh mati. Tapi, agak payah sikit laa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 13:38


jangan salah gunakan kemudahan hset tu.
pada ana, ia satu keperluan selepas terjadi peristiwa eksiden, nampak hset memang diperlukan.
tambahan sekarang dalam pengajian, nak berhubung dengan pensyarah, group mate etc.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-05 09:25


sebenarnya kalau tak ada handphone pun tak apa..tapi orang sekarang ni semuanya nak bergay...harapkan handphone saja mahal tapi kredit tak ada pun...ana bagi tahu ni berdasarkan pengalaman ana sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 09:46


pada ana penting gakla. terutamanya bila nak keluar rumah. nak pergi jln2 dengan mak. kadang-kadang terpisah dengan mak kat shopping complex. so haru biru lah kalau tak ada pgg hp masa tu. pnah jadi banyak kali. tuptup...duit pula tak bawak. biasela...fully supported bila keluar dengan mak. tak payah bawak duit. dan itula akibatnya pula. then bila ada urusan2 penting seperti nak uruskn kemasukan belajar ke mana-mana. kbyknnya nak no hp. so snnag nak contact. memang banyak gunanya hp ni. kalau nak berhubung dengan kawan, boleh sms or call.tapi bagi yang selalu tak ada kredit tu haru gakla. so, ana nak ajak antum semua guna post-paid. senang dan lebih menjimatkan. hujung bulan bayar..:) cadangan saja. sebab bagi ana memang mudah. so akhir bulan mak gakla yang kena bayar bil. tapi yang ptg jangan pula pakai buat bende2 lagha. hp juga ptg bila nak call family time ada kat sekolah asrama, kolej mahupun uni. sebab dah biasa sangat, public phone sekolah macam hampeh. habis satu kolej dan sekolah pusing nak cari hp elok.dulu masa kat boarding school, amatla seksa. then tibe2 boleh pakai hp, so suka lah.tapi...tibe2 pula tak boleh pakai hp balik. benci tula lah. nak call rumah, kena beratur pjg, tunggu turn. dahla masa limit. call time balik prep mlm, kena rebut2. seksa...tula bestnya ada hp time 2camtu...sebab bagi ana berhubng dengan family masa berjauhan begitu mmgla sangat ptg...sebab nak lepaskan rindu..ari2 mesti call..so senang lah ada hp...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-09-05 09:54


Ana boleh hidup tanpa HP... (maklumlah jiwa ana tidak gersang) ke...ke...ke... Jiwa ana tak meronta/sepi...:D.. Alhamdulillah, ana tidur tak perlu didodoikan oleh iblis or syaitan.... :D wassalam...
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 07-09-05 09:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 07-09-05 10:02


tak ada hp, takkan tak boleh idup....bukan boleh dimakan pun hp tu...tapi. Aku memang tak boleh lah kalau tak ada hp...pergi mana-mana pun. Aku mesti bawak hp aku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 10:19


Bagi ana HP ni sbagai satu keperluan yang penting bukan harta kemewahan.memang lah boleh hidup jika tak ada HP tapi kerja ana ni memang memerlukan hubungan yang pantas so HP digunakan.Diari kerja semua ana letak dalam HP senang nak dibawa.Pendek cerita kira keperluan penting bagi ana HP ni walaupun tak ada credit tetapi bawak juga cuma kadang-kadang nyampah juga kat HP np bilamana selalu saja call in diterima sampai nak tidur pun susah.Tu yang bos ana kalau call ana tak pickup HP dia dah tau yang ana sedang tidur atau tengah mandi.sebab ana kalau dah tidur HP bunyi memang tak angkat punya.sebab masa tidur tu lah masa nak rehat betul kerana kerja ana ni tak tentu masa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-09-05 10:20


assalamaualikum...
bagi ana pula hp ni penting.kalau tak ada tiba2 ada kecemasan ke kan..tapi tak ada lah sampai tak boleh hidup.tu dah kes naya.... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

kham
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18750
Posting: 3
Dari: depan komputer

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 11:02


setiap benda kat dunia ni ada kekurangan dan kepentingan.....depends kat orang lah ..Kalau dia rasa berguna pakai lah..Kalau dia rasa tak berguna tak payah lah pakai...apa susah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khamProfil   Hantar PM kepada kham   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 11:09


boleh hidup...tapi susahlah nak contact orang time desperate..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 11:27


boleh saja hidup.... cuma pasti ada susahnya sikit, dah terbiasa kemana mana saja bawa hp, pasti gelabah juga Kalau tak ada hp ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

rgodong
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18589
Posting: 21
Dari: Al-Maghrib

morocco   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 11:47


assalamualaikum.....

handphone!!!!! wow best nya kalau ada handphone,nak pulak yang ada kamera,mms,mp3 dan macam2 lagi lah. tapi ada dikalangan insan yang menyalahgunakan teknologi tersebut,kita tidak boleh menghalang ma'nusia dari menggunakanya, akan tetapi kita boleh menasihati ma'nusia untuk menggunakannya dengan tujuan yang baik. :-P


-----------------
Cintai Allah, sayangi manusia.
Hadaf hidup adalah Allah.
Ilahi robbi, anta maqsudi, wa redhoka mathlubi.


Bookmark and Share

    


  Member Information For rgodongProfil   Hantar PM kepada rgodong   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-05 11:59


ana bukan tak boleh idop tanpa hp..tapi hp sekarang adalah satu keperluan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

itsme
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11624
Posting: 69
Dari: bumi tuhan

iraq  


posticon Posting pada: 07-09-05 12:27


BOLEH IDUP KE kalau tak ada HP? ERM...SALAH AYAT TU. HIDUP KITA KAN DI TANGAN ALLAH. AYAT TU SEOLAH-OLAH HIDUP KITA BERGANTUNG PADA HP,kalau tak ada terus MATI lah...?
SAYA CADANGKAN AYAT MACAM NI, "MACAMANA KEADAAN KITA BILA TANPA HP.."
SEKADAR MEMBERI CADANGAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsmeProfil   Hantar PM kepada itsme   Quote dan BalasQuote

dhiyaul_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16468
Posting: 96
Dari: sini

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-05 13:31


kekadang boleh kekdg tak boleh...pendek kata mana-mana pun boleh..

psst: pakai ikut keperluan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhiyaul_islamProfil   Hantar PM kepada dhiyaul_islam   Pergi ke dhiyaul_islam's Website   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 07-09-05 14:29


boleh idup tapi susah sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-05 14:44


boleh, nak hidup kat perlu nyawe. bukan hp.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 20:17


insyaAllah boleh hidup...
nak seribu daya...
tak nak seribu dalih... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 20:35


Hidup tu memang boleh hidup, tapi rasanya tak lengkap lah.. payah nak berhubung, lagipun malas nak angkut syiling banyak-banyak, berat.. :-P


-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~


Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 21:06


kalau tak boleh makan tu memang tak boleh idup, takkan tak ada handphone tak boleh hidup.

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:17


boleh kalau kita kuat semangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 16:49


susah sikit nak idop kalau tak ada hp....kalau mak dengan abah nak call kan dah susah... dah lah saya anak manja hem hem

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 28-09-05 16:49


boleh agaknya...pasal saya pernah try...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-05 17:51


assalamualaikum.

    zaman balai polis bukit kepong kena serang dulu tak ada handphone relak saja, boleh mereka hidup, kalau mati pun masa tu pasal kena tembak komunis

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-05 21:55


assalamualaikum...
saya rasa saya still boleh hidup tanpe hphone...
memang hphone penting..tapi kita still boleh use public phone kalau nak call keluarge or famili...
lagipun,,ramai sekarang ramai orang ada hp..tapi tak ada kredit..so bknkah itu macam tak ada hp???

ermmmm...nasib baik saya guna line..boleh guna phone bile2 masa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-09-05 22:02


kalau tak ada air lagi susah... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 30-09-05 00:53


boleh....sebab buat masa sekarang saya tkde hp...dan maseh hidup dan boleh online lagi...hehhe..:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-05 07:30


lah..mestilah boleh, kalau tak boleh hidup tanpa hp senang lah musuh nak matikan orang....serang saja handphone-handphone atau public-public phone yang ada then matilah ramai2...hihi,.....

yang penting boleh lagi hidup..ni cuma keperluan biasa sahaja....tapi takdelah sampai kehendak yang sampai berkemera dan yang mahal2 sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

MoFaT
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18484
Posting: 18
Dari: shah alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-09-05 10:36


boleh apa..
orang yang tak ada hand phone
lagi tenang jiwanya..
tak percaya..acu try cuba test buat sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MoFaTProfil   Hantar PM kepada MoFaT   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 11:03


:roll: :roll: payah juga kalau xder nset ini.... ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ima_83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17672
Posting: 21
Dari: penang

jordan  


posticon Posting pada: 30-09-05 11:40


Memang h.fon penting, tapi menjadi salah jika tak di gunakan dengan perkara yang sepatutnya...MEMBAZIR saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ima_83Profil   Hantar PM kepada ima_83   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 12:01


Pada 30-09-05 00:53 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

boleh....sebab buat masa sekarang saya tkde hp...dan maseh hidup dan boleh online lagi...hehhe..:di
orang tak hphone memang lah tak ada masalah. cuba dah ada hphone lepas tu tiba2 tak ada pula.

ps: macam tiba-tiba saja kaki sebelah hilang..apa rasa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-12-05 11:50


of course hidup memang boleh hidup tapi tak boleh nak duduk diam sebab dah biasa berkepit dengan HP :-)

pengalaman...pagi p joging, hujan..HP masuk air..rosak..
petang keluar p kedai, nak betulkan makan minggu nak siap..
tak fikir panjang beli baru hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 12:25


saya taknak pakai hp masa belajar nanti, tapi mak saya suruh pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 12:25


saya taknak pakai hp masa belajar nanti, tapi mak saya suruh pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 13:42


saya rasa susah kalau tak ada hp..
nanti family susah nak hubungi..
kalau tak ada pun ok jugak..jimat sikit :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 13:43


erm.pendapat ana la kan..hp ini,memang penting juga...untuk buat tugasan ke....nak contact sesiapa time kacemasan ke...tapi,kena pandai guna la..jangan tersilap guna...ramai remaja yang menyalahgunakan hp ini...contohnya,nak kacau2 orang ke....tengok saja la remaja sekarang,mesej,bergayut bagai nak rak..xhenti2....mesej dengan pakwe lah...tu lah keburukan dia....kadang-kadang,hp ini buat kita lalai dari mengingati Allah....bukan kadang-kadang agaknya....asyik sms la...macam2...kalau tak ada hp sehari,bagai nak 'mati' rasanya....ana cakap ini berdasarkan apa yang ana tengok sendiri...pengalaman kawan2 ana....langsung tak boleh buat kerje Kalau hp hilang...erm..tapi,bagi ana lah kan..hp ini,Kalau tak ada,bagi ana,ana boleh hidup lagi..tapi,maybe susah sikit..maklum la...duk jauh dengan family..lepas itu,duk kat ipt...mesti la banyak guna hp..nak buat apa-apa tugasan ke....tapi...kena pandai menggunakan hp la...jangan sam,pai lupekan Allah....jangan jadikan hp tu sebagai medium untuk tambah lagi dosa....tu saja lah pendapat ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 14:03


atuk saya dengan nenek saya masih bercinta cintaan..tak pakai en pun pongg

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 14:10


dulu ok lagi,tapi sekarang kalau hilang boleh hilang separuh nyawa beb... :-di


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_syafiah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2005
Ahli No: 21035
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-12-05 16:13


bagi saya boleh...hidup mati bukan nya bergantung pada handphone....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syafiahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syafiah   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-12-05 17:30


waa...lma tak masuk dah ada improvement...waa...tak tau lah boleh hidup- ke tak tapi saya baru saja hilang nset yang ketiga....siapa orang SP yang jumpa nset Sony T610 yang tak boleh buka sebab phone locked...sila pm kat saya...bye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 17:37


3 tahun saya belajar kat UM, semua kawan ada handset tapi saya tak ada, boleh hidup pun............. :-)

alaa, apa susah, public phone kan ada.......... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 18-12-05 18:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 18-12-05 18:37


Pada 30-09-05 12:01 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-05 00:53 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

boleh....sebab buat masa sekarang saya tak ada hp...dan maseh hidup dan boleh online lagi...hehhe..:di
orang tak hphone memang lah tak ada masalah. cuba dah ada hphone lepas tu tiba2 tak ada pula.

ps: macam tiba-tiba saja kaki sebelah hilang..apa rasa?




dulu ada hp...lepas itu tak ada...boleh hidup lagi...lepas itu sekarang dah ada balik...ada tak ada pun sama saja...

ps: macam biskut pula hp ni...kjap ada kjap tak ada..:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 18:41


Pada 18-12-05 18:37 , Farishah posting:

!!! QUOTE !!!

dulu ada hp...lepas itu tak ada...boleh hidup lagi...lepas itu sekarang dah ada balik...ada tak ada pun sama saja...

ps: macam biskut pula hp ni...kjap ada kjap tak ada..:lol:
kalau begitu, jomla kita makan handphone.................. :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 18-12-05 18:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 18-12-05 18:56


tak boleh hidup...huhu, handphone has become such a necessity nowadays...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 20:25


saya tak kisah tapi sekarang ada hphone lebih mudah...sekurg2nya ada kecemasan boleh call terus.....tak ada lah kena tunggu public lama2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-12-05 20:31


saya pakai oksigen untuk hidup....tak ada hp pun ok...cuma lebih sonang kalau ada hp...tapi, tak ada pun tak apa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-12-05 21:19


tak ada hp, business tak ada. tak ada business tak ada duit, tak ada duit tak boleh beli makanan. so susah juga nak hidup

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.181232 saat. Lajunya....