Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Peluang Pekerjaan
Topik: jawatan kosong...


Carian Forum

Moderator: Administrator, RuMaishaaa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Peluang Pekerjaan
    »» jawatan kosong...

Please Mendaftar To Post


Oleh jawatan kosong...

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 18:59


info ini..winna dapat dari member winna
yang merupakan pensyarah..
dan juga hr di Kolej pasal di Senai Johor..
semalam dia minta winna masukkan dalam mana-mana website

di bawah ini..ada lah jawatan kosong yang diperlukan
memang amat diperlukan..

Pensyarah Pertadbiran Koprat
Kekosongan: 2
Kelayakan: mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda
Pentadbiran Koprat (Corporate Admin).
Graduan lepasan ijazah digalakkan untuk memohon.

Pensyarah Pengajian Islam
Kekosongan: 1
Kelayakan: mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda
Pengajian Islam atau Shariah.
Graduan lepasan ijazah digalakkan untuk memohon.

Pensyarah Bahasa Inggeris
Kekosongan: 1
Kelayakan: mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda
jurusan Bahasa Inggeris.
Graduan lepasan ijazah digalakkan untuk memohon.

Perpustakawan
Kekosongan: 1
Kelayakan: mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda
atau Diploma jurusan Sains Perpustakaan.
Graduan lepasan ijazah digalakkan untuk memohon.
Mempunyai pengalaman bekerja di perpustakaan selama
sekurang-kurangnya 1 tahun.

Pembantu Tadbir
Kekosongan: 1
Kelayakan: mempunyai kelayakan Ijazah Sarjana Muda
atau Diploma jurusan Pengurusan Rekod.
Graduan lepasan ijazah digalakkan untuk memohon.
Mempunyai pengalaman bekerja di perpustakaan selama
sekurang-kurangnya 1 tahu


sesiapa yang berminat
hubungi
    

Kolej pasal
28-37 Jalan Cyber 16
Kawasan Perdagangan Senai
81400 SENAI
Johor Darul Takzim.

tel : 07-5987264/67
fax : 07-5987268

atau hubungi terus
Puan Yati Husin
013-513 5055



-----------------
aku ada lah aku
[ Telah diedit oleh: winna_huwaida pada 27-07-05 19:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

oodie_zuhdi
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17667
Posting: 3
Dari: hujung dunia

algeria   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 09:50


kolej pasal???
memang namenye seperti itu ke...
sebab ana ada kawan tak kerja lagi tapi dah ada degree pendidikan(pengajian Islam) & masters in IT dan computing. agak2 boleh ka??


-----------------
be a good muslim or dia as syuhada'....


Bookmark and Share

    


  Member Information For oodie_zuhdiProfil   Hantar PM kepada oodie_zuhdi   Pergi ke oodie_zuhdi's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 18:20


Kolej Pasal??
xpernah dengar pun...
Kolej pasal agaknya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 18:22


ooo.. auto correct lah... KOLELSAL auto jadi kolel pasal
cuba anda taipsal sure keluar pasal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 16:26


semua nak pengalaman.... fresh graduate bagaimana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 16-09-06 18:10


Yang tak ada pengalaman pun boleh jugak... kat sekolah. Methodist Tg. Malim nak pakai tukang kebun, peluang untuk rimbabara cari pengalaman... Saya bukan mengnina anda... Tapi tulah hakikat yang perlu ditempuhi oleh mahasiswa sekarang...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 16-09-06 18:10 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 08:40


salam~
betul tu mizie_hafiz80..sekarang jangan lah nak memilih kerja..
kerja saja apa-apa pun asalkan halal..
jangan ingat kita graduan U or mana-mana ipt nak kerja sesuai dengan apa yang kita belajar..mula dari zero..dan then usaha naik setapak demi setapak..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 18-09-06 12:13


Ha... ada jugak orang yang menyokong... thank you Lina Mursyidah... Nak makan kueh pelangkung lagi ke...?
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 18-09-06 12:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 12:16


1 saja 0..
nak kena fight lah ni...
hmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 12:18


salam~
bukan sesaje nak sokong mizie_hafiz80 tu..
tapi inilah kenyataannye..
graduan U tak nak kerja cikai2 ni sebab tak stended lah apa lah..
pdhl fhm2 saja lah dengan keadaan ekonomi sekarang...
kerja saja apa-apa pun janji tak susahkan parents dah..
kuih tempeleng tak ada ke mizie_hafiz80?
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-09-06 12:37


bagi saya....kita kena berusaha....Kalau boleh ia sejajar dengan kelayakan kita....Kalau tak boleh...dan Allah tak izinkan...kita buka payung terjun kita...melayang ke bidang lain......

tapi berat hati saya katakan....ia semua bergantung pada rezeki kita.....Allah u'alam...

mizi, tak nak belanja saya.....juga.....ka....hehehhehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 14:37


ooooooooo

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 01:44


tak minat mengajar ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-07 09:27


dulu sebab tak minat mengajar, saya dah lepaskan satu peluang yang baik ...ruginya

.....
tak ada kelayakan pula untuk jawatan2 di atas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-07 00:16


saya juga tak minat mengajar dulu, tak pernah mimpi jadi guru...tapi bila try sekali, ada lah sikit minat...hakikat sekarang, i'm a teacher now..fuh!macam xcayer saja.....

seronok sebenarnya jadi guru ini..kenal gelagat anak didik yang pelbagai..yang comel, yang loyar buruk, yang pemalu, yang suka bodek, yang suka ngadu, yang terlebih bijak dll....

cuma kadang-kadang kerja banyak..ni pun tengah penin kepala dok fikir mana dulu nak buat...huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 09:38


Pada 18-09-06 12:18 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
bukan sesaje nak sokong mizie_hafiz80 tu..
tapi inilah kenyataannye..
graduan U tak nak kerja cikai2 ni sebab tak stended lah apa lah..
pdhl fhm2 saja lah dengan keadaan ekonomi sekarang...
kerja saja apa-apa pun janji tak susahkan parents dah..
kuih tempeleng tak ada ke mizie_hafiz80?
wasalam~


Betul tu lina, ana dulu pun sebelum dapat kerja stabil macam sekarang, ana kerja jadi kuli batak...jadi buruh angkat ikan ber ton-ton dalam sehari untuk taukeh ikan. Habis satu badan bau ikan. Lama juga tu 6bulan. Petang pula kerja jadi tukang masak/waiter kat restoran.

Gaji tak banyak tapi puas hati...badan sihat berpeluh...Now dah dah dapat kerja yang dicita-citakan ...

Alhamdulillah...


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 09:53


assalamualaikum..

erm baguslah kita kena kuat semgat dan jangan berputus asa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

kublai
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28927
Posting: 9
Dari: kat pekan IPOH

pakistan  


posticon Posting pada: 06-05-07 00:38


tolong jangan cari pasal

Bookmark and Share

    


  Member Information For kublaiProfil   Hantar PM kepada kublai   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-05-07 07:38


semua yang dah berpengalaman pastinya bermula dengan tak ada pengalaman....

ok lah tu yang jadi kuli sebab kita dapat rasai betapa susahnya golongan yang bekerja pada peringkat bawahan.

Nanti boleh jadi pemimpin berjiwa rakyat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-05-07 09:28


kebanyakan fresh graduate tak boleh buat kerja...kebanyakan bukan semua lah,...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-07 10:04


betul jangan memlilih. kadang-kadang dengan penmgalaman jadi kuli tu kita ada potensi untuk krj lebih baik & pgalaman pertghnan tu dinilai melayakkan kita untuk peluang krj yang lagi baik.
Ni nak bagitahu sangat sebab ada terlibat walau bidang kecil saja, jangan memilih sebab majikan yang nak ambil krj terutama swasta mereka suka ambil yang pengalaman. Jk dibanding org yang tak ada pengalaman langsung dengan org yang ada pengalaman krj, mereka akan pilih yang ada pgalaman, mengikut keutamaan:
1)pengalaman krj berkaitan walau kuli tapi pegalaman dia mlayakkan sebab dia lagi memahami post krj kulinya
2)keutamaan yang ada pengalaman krj biasa sebab dr yang tak ada pengalaman dia penya personaliti, pembawaan diri dll berbeza dengan org yang baru nak krj.

saya sendiri pun bermula dr krj gaji yang berapa ratus, walau ada kawan lain yang dah krj lagi baik tapi saya terima peluang depan mata walau tak seberapa tapi lepas tu dengan pengalaman yang ada belum habis lagi dapat krj lagi baik berdasar pengalaman tak sbrp & lagi satu, lepas itu baru saya nampak rupanya Allah dah atur untuk saya kutip pengalaman 1 demi 1 bermula dr takat kecil, Allah nak ajar pengalaman & ilmu..
wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-07 16:59


Salam...

Memang tak salahkan para graduan kalau depa nak memilih kerja sebab mereka ada banyak benda nak setel kan.Loan nak kena bayar, duit kat mak ayah kena bagi...

tapi seperti kata teman2 yang lain, sekarang ni peluang kerja memang terhad. berpuluh2 ribu penganggur ada ijazah.belom dicampur staf bergred rendah yang sedang mgikuti pgajian separuh masa di IPT lagi. Persaingan makin sengit.Jk graduan kita menunggu kerja yang bersesuaian dengan klykn dengan kita, kita tak pasti sampai bila kita akan bergntg harap pada ayah bonda.

memang pengalaman kerja di pringkat bawahan agak perit bagi saya sdiri. habis univ bulan 6 taun 2003 di Kedah, saya terus nekad ke KL untuk cari kerja. Demi kerna tak nak susahkan mak ayah lagi sebab dah besar panjang...saya dan seorang sahabat tumpang rumah mak sedaranya untuk cari peluang kat sini. inilah kali pertama saya ke KL. Hampir sebulan cari kerja..nak cari kerja cikai2 pun susah. bila depa tengok sijil SPM..depa dapat trace kami ni graduan.depa tak nak tanggung risiko pekerja berenti awal. sebualan cari kerja macam nak gila..dahlah tak ada sedara mara kat KL ni nak bergantung harap. duit tinggal RM100 untuk survive. Nasib baik tempat terakhir kami cuba nasib ada rezeki untuk kami.

kerja sebagai minah kilang.nak kerja kilang pun susah sekarang ni..nak pangkat 3..nasib baik lah kat Bangi kerja kontrak saja. OK lah..buat kerja sama tiap-tiap hari.jadi kuli batak kat situ. berdiri 12jam..sampai tidur kaki jadi krem..indonesian pula berlagak..depa kan senior dr kami.lepas itu depa jadi kesayangan company sebab kebanyakan operator brtaraf tetap diimport di Indon.yang akak2 senior malaysian pula dok pelekeh graduan yang tak ada kerja best macam kami ni. pendapat kita mgmt xterima..mungkin sebab taraf operator saja agaknya..last2 cakap tak guna..buat lah kerja selagi ada daya.

8 bulan saya bertahan kat situ..las2 geng2 kontrak dibuang.pekerja Indon dikekalkan sebagai staf.kena cari kerja lain. al-hamdulillah..dua minggu mencari dapat kerja opis kat Selaman, bangi.Gaji 1000.kira orait lah..belum campur OT dan elaun2 lagi.staf situ semua OK.sporting habis.tapi bos pula macam singa.tiap-tiap hari ada saja benda patah.pantang silap sikit dihempas semua benda.tak kira lah tu silap dia ke..silap kita ke..silap customer ke..tiap-tiap hari mesti ada saja org nangis.saya pun xketinggalan.huhu...

kerja situ memang tension..pergi kerja koi 8, balik jam 11 mlm sebab banyak kerja.tiap-tiap hari macam tu.masa tu iman memang tipis..selalu bawa moto kat tengah-tengah jalan...minta lori langgar..sebab tak tahan sangat dengan pressure..hampir gila..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-12-08 12:37


itu kisah silam..kisah sekarang dah bahagia...al-hamdulillah...

yang pentingnya sabar dan ikhlas dalam melakukan sesuatu pekerjaan.

Insya Allah, akan dikurniakan ganjaran yang sebaiknya bila masa yang sesuai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-12-08 15:26


"8 bulan saya bertahan kat situ..las2 geng2 kontrak dibuang.pekerja Indon dikekalkan sebagai staf.kena cari kerja lain. al-hamdulillah..dua minggu mencari dapat kerja opis kat Selaman, bangi.Gaji 1000.kira orait lah..belum campur OT dan elaun2 lagi.staf situ semua OK.sporting habis.tapi bos pula macam singa.tiap-tiap hari ada saja benda patah.pantang silap sikit dihempas semua benda.tak kira lah tu silap dia ke..silap kita ke..silap customer ke..tiap-tiap hari mesti ada saja org nangis.saya pun xketinggalan.huhu..."

bila saya baca kisah adh_ham, sedikit sebanyak bagi saya semangat untuk teruskan perjuangan dalam dunia pekerjaan, yang penuh mencabar ini.baru sebulan saya kerja sebagai staf tetap.., tapi saya rasa macam nak berhenti:balik kampung bercucuk tanam lagi bagus..dunia dan jiwa saya agak berlainan duduk di KL dan org2nya, tapi saya selalu positifkan diri dan motivasikan diri sendiri..
semua org berlumaba2 untuk mengejar $$$$$

apply kerja Government, alhamdulillah lulus temuduga tapi apakan daya "dunia Kabel dan networking "sekarang..bila ditanya ada tak kabel or surat sokongan mana-mana Datuk, saya cakap ada..kabel saya "power" sangat..saya cakap "nun" kat atas "Sana" kabel saya..mereka gelak2 mengatakan saya kuno sambil geleng-gelengkan kepala..tapi saya percaya Kuasa dan Pertolongan ALLAH SWT.. kan dari DIA kita datang, pasti apa jua milik kita adalah milik mutlak DIA, dan ia hanya pinjaman semata-mata kan..bila-bila masa saja DIA yang MAHA KUASA boleh tarik balik..(sekadar memotivasikan diri..geram dan kecewa ni sebenarnya..herrrmmmm ...bila dapat tahu kebanyakan candidate yang pergi interview2 ada 'kabel":(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 08:49


sabarla..kan rezeki itu Allah dah tentukan..my b lambat atau cepat saja..

begitu juga dengan kerja..tak apalah dapat kerja walaupun gaji kecik, yang penting halal dan ada berkatnye..itu lebih baik dr gaji beribu2 tapi xberkat..dan sts berdoa moga Allah cukupkan kperluan kita walaupun gaji kecik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107123 saat. Lajunya....