Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Mengapa lelaki sukar untuk setia pada seorang wanita sahaja?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Mengapa lelaki sukar untuk setia pada seorang wanita sahaja?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengapa lelaki sukar untuk setia pada seorang wanita sahaja?

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 05:16


saya tak faham lah Kenapa ramai lelaki yang sudah berpunya masih mencari yang lain dan sukar untuk mengaku yang mereka sudah berpunya? :-?


-----------------
"GUNAKAN DUNIA UNTUK MEMPEROLEHI KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-07-05 05:31


lelaki boleh cari 4.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 05:41


manusia.. susah nak berpuas hati dengan apa yang ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 05:42


Itu ana tahu. Tapi takkan lah kerana antum semua dibenarkan untuk memiliki 4 wanita antum semua tak boleh untuk setia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-07-05 05:44


setia kepada 4

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 17:30


susah 2...
bukan nya dapat 4 serentak..
sebelum 2 tak setiala saudara Jackie_uniten7??

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 17:35


Pada 27-07-05 05:16 , aifarina posting:

!!! QUOTE !!!

saya tak faham lah Kenapa ramai lelaki yang sudah berpunya masih mencari yang lain dan sukar untuk mengaku yang mereka sudah berpunya? :-?




nak kata winna paham lelaki ka tidak, tidak juga
tapi apa yang winna tahu sedikit..
ada lah...
lelaki ini memang suka nak kawan2 ramai2
dengan tu..dia boleh kenal..sifat dan kehendak perempuan..
sampai satu detik..
dia betul2 pasti..
yang seseorang tuu..ada lah yang terbaik untuk dirinya
baru lah.dia akan stop dari mencari...
tapi kalau.. yang dah ada pun ngada2 nak cari lagi
tu memang gatai..



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-07-05 17:39


Pada 27-07-05 17:30 , imansyazwani posting:

!!! QUOTE !!!

susah 2...
bukan nya dapat 4 serentak..
sebelum 2 tak setiala saudara Jackie_uniten7??


sebelum tu setia juga. tak sampai tinggalkan yang lain.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 18:40


pada saya lelaki suka bertukar-tukar pasangan dalam lingkungan usia 18-24 tahun,tapi apa yang pasti mereka suka enjoy dan tak suka di kongkong dan di kawal.tapi saya bukan tergolong dalam golongan ni,ok, tak percaya tanya lah kawan-kawan saya. saya nak lawan usia setia siapa yang paling panjang saya dah bercinta hampir 6 tahun tau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:02


bercinta lama2 tak bagus jugak.....tak ada currennya nanti.kahwin nanti akan timbul banyak masalah..
bercinta selepas kahwin banyak hikmahnya...
mungkin dah tabiat semulajadi diri lelaki tu yang 'liar'

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:07


Lelaki ada 9 akal satu nafsu...tapi kadangkala masa dan waktu membuktikan satu nafsu itu gagal dikawal oleh 9 akal....oleh itu gunalah akal yang sembilan itu memelihara 1 nafsu dengan iman dan amal :-)

-----------------------------------------------------------------------------

We are never too old to learn and never too young to dia Follow the step of ulama' to learn and follow the step of syuhada' to dia So, Life For Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

adlan
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1053
Posting: 467
Dari: Planet Pumpkin

uk  


posticon Posting pada: 27-07-05 21:09


assalamualaikum...

terpulanglah pada individu jugak...kalau yang bersikap memilih tu, memanglah terjadi perkara2 macam ni...
memanglah boleh memilih tapi kalau terlalu cerewet...sampai bila...
bagi saya ada perempuan jugak yang melakukan perkara yang sama...
wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adlanProfil   Hantar PM kepada adlan   Pergi ke adlan's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:13


tak ada masa nak cari...........biar dia datang sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

asdiqa87
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17623
Posting: 6
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-07-05 05:43


hahaha...klaka lah topik ni...haa..siapa suruh perempuan 2 gatalbcinta dengan laki 2???dah nama laki...memang lah cm2

Bookmark and Share

    


  Member Information For asdiqa87Profil   Hantar PM kepada asdiqa87   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 06:34


Pada 27-07-05 21:13 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada masa nak cari...........biar dia datang sendiri


tak boleh tunggu saja...kena usaha juga....hehehe :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

zuraidah
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17601
Posting: 4

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-07-05 16:54


hmmm...xsumer laki macam tula...bagi saya...laki yang suka btukar-tukar pasangan ni pikiran dia tak matang...dia hanya tau nak berseronok saja...
ada jugak laki yang setia di zaman remaja ni...tinggalnye,kesetiaan mereka itu selalu teruji,ni yang boleh membuatkan mereka berfikir jauh kedepan,berfikir apakah tujuan hubungan itu di lakukan(tanpa melanggar hukum ALLAH)...
jadi,bagi laki yang suka bertukar2 tu,fikir2kanlah.... sekali kita dah sakiti hati orang,xmustahil insan lain akan lakukan sebegitu terhadap anda..
jadilah kaum muslimin yang berfikiran matang....
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuraidahProfil   Hantar PM kepada zuraidah   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 17:08


bukan semua lelaki macam itu... kalau ada 1 dalam 1000.
biasanya lelaki masa dia remaja saja dia susah nak setia pada tapi bila dah berumah tangga.. dia akan jadik lebih setia pada isteri dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

haslindacr_8318
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15318
Posting: 26
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 20:04


Assalamualaikum...
erm...actually susah nak kata lelaki sahaja yang sukar untuk setia pada seorang wanita sahaja, sebabnya.. ada juga dikalangan wanita yang bersikap macam tu juga... namun tak semua lelaki/wanita itu tak setia pada pasangannya..

ermm... ada yang saya kenal, someone ni...(lelaki) dia amat setia...tahap kesetiaan dia tu susah lah nak diukur...wallahualam.. tapi, dari cara dia...sikap dia dan tanggungjawab yang dia tunjukkan tu...memperlihatkan dia seorang yang amat setiap...sebabnya??? dia sayangkan seorang (girl) since sekolah, dalam tahun...1998(kalau tak salah saya) dan sampaikan sekarang dia masih sayangkannya...walaupun banyak dugaan yang melanda....walaupun selama ni, perasaan dia tak dihargai oleh orang(girl) tu...erm...akhirnya, berkat kesabaran dan doanya, InsyaAllah.... mungkin tak lama lagi, mereka akan mengikat tali pertunangan...dan jika diizinkan Allah jua.... mungkin mereka akan mendirikan rumahtangga.. hujung tahun ni.... Alhamdulillah....

that's why, saya tak rasa, lelaki semuanya sukar untuk setia... sebab. ianya depend's kat individu itu sendiri, environment yang pengaruhi dia, dan mungkin background dia.... so...saya kurang setuju jugak lah....

erm... tepuk dada tanya hati.... yang penting tanya iman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haslindacr_8318Profil   Hantar PM kepada haslindacr_8318   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-07-05 20:53


dah lumrah lelaki...memang pandai bermain kata-kata kadang-kadang kita sebagai perempuan cepat cair dengan kata-kata laki..dari hm tuah pun ada cakap, lelaki memang pandai bermain kata-kata tapi tak semua boleh di percayai..saya cakap ni pun sebab saya dah terkena.. pedih rasa hati..bila dia sendiri tabur janji..tapi dia sendiri khianati..rup2 dah ada perempuan lain..susah lah nak percaya laki zaman ini..kenalah hati2 ye..jangan mudah menyerahkan hati dan cinta pada laki..kelak kita pulak yang terluka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 21:44


Assalamualaikum...

cinta perempuan ibarat cahaya lampu suluh...cinta lelaki ibarat cahaya bulan...

8-)


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.
[ Telah diedit oleh: jAiLuL_mAnsHuDaH pada 28-07-05 21:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 30-07-05 08:58


ish....yeker..taklah,tak semua macamtu....tak elok tuduh macamtu tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 19:04


assalamualaikum..
emn.. syahbi, ana sokong anta... tak baik yatie86 cakap begitu... tak semua lelaki begitu.. bukan lumrah lelaki lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-08-05 20:23


assalamualaikum..
manusia memang tak pernah puas dengan apa yang dee....
sabar saja laaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 20:31


setia?
apa kayu ukurnya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 20:46


Pada 28-07-05 21:44 , jAiLuL_mAnsHuDaH posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

cinta perempuan ibarat cahaya lampu suluh...cinta lelaki ibarat cahaya bulan...

8-)



emmm..yang ana faham begini untuk falsafah di atas

Ibarat lampu suluh = tepat dan jitu ke sasaran cahayanya...sukar berubah dan berpindah..terang dan jelas..(betul ke??)

Ibarat cahaya bulan = cahayanya menerangi semua.....semua dapat cahaya, walaupun sedikit kelam dan terbias cahayanya..janji dapat sikit seorang..(susahlah kalau dapat laki macam ni, makan hati .....)

tiada maksud untuk untuk menyokong taua membenarkan TAJUK diatas..cuma cuba menafsir....ayat di atas ni..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-08-05 00:35


kalau hati tu dah ada yang bertakhta dan memang steady,tlglah..jgnlah cuba2 nak test power,nak letak jaring kat sungai..ikan berenang terjerat..sama ada bila dapat ikan yang lebih baik ikan yang sblum tu dilepaskan @ tak,atau rasa tak nak lepaskan walau salah satu pun daripada ikan tu..fikirlah dulu akan kesakitan yang ikan tu tanggung..sama ada pada masa itu atau selepas itu..


____________________

ana: jaring yang dah rosak perlu diganti baru.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 17:26


Terima kasih diatas pendapat-pendapat anda semua.Hanya Tuhan sahaja yang tahu kebenarannya.Sesiapa yang ingin meluahkan pendapat sila-sila lah. :-) ;-)


-----------------
"GUNAKAN DUNIA UNTUK MEMPEROLEHI KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-05 12:30


Pada 02-08-05 20:46 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-07-05 21:44 , jAiLuL_mAnsHuDaH posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

cinta perempuan ibarat cahaya lampu suluh...cinta lelaki ibarat cahaya bulan...

8-)



emmm..yang ana faham begini untuk falsafah di atas

Ibarat lampu suluh = tepat dan jitu ke sasaran cahayanya...sukar berubah dan berpindah..terang dan jelas..(betul ke??)

Ibarat cahaya bulan = cahayanya menerangi semua.....semua dapat cahaya, walaupun sedikit kelam dan terbias cahayanya..janji dapat sikit seorang..(susahlah kalau dapat laki macam ni, makan hati .....)

tiada maksud untuk untuk menyokong taua membenarkan TAJUK diatas..cuma cuba menafsir....ayat di atas ni..hehe..


lah..tak apa lah cinta lelaki ibarat cahaya bulan pun..lelakikan pemimpin.bukan dalam rumahtangga saja.tapi pemimpin masyarakat.biarlah dia menerangi semua orang.yang pasti dia tetap milik Allah..milik kita cuma sementara saja..dan kita (muslimah) adalah miliknya..kena taat pada perkara kebaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

uzumaki_naruto
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16277
Posting: 15
Dari: konoha village

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-08-05 15:12


assalamualaikum....

hehehe...semakin melangkah ke depan...

betul ke lelaki tak setia pada yang satu?...
Kalau betul lah begitu...ini bermakna....sama lah seperti apa yang saya pikirkan..
tapi...bagaimana pulak dengan ayah,abang,adik lelaki anda?
adakah mereka juga tidak setai pada yang satu?..
cuba try tanya mereka balik...nanti soalan anda akan terjawab..
:-) hm..

"CINTA yang ABADI HANYALAH CINTA DARI ALLAH"

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzumaki_narutoProfil   Hantar PM kepada uzumaki_naruto   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 15:34


Pada 27-07-05 05:42 , aifarina posting:

!!! QUOTE !!!

Itu ana tahu. Tapi takkan lah kerana antum semua dibenarkan untuk memiliki 4 wanita antum semua tak boleh untuk setia?


Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 13:04


hehehe..betul ke? :-P
apa-apa pun,saya percaya pada yang satu :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 13:26


Maaf kalau saya salah .. ini cuma pendapat ... Lelaki yang setia pada yang satu ialah lelaki yang kurang bergaul dengan perempuan ... tapi bila dia dapat seorang perempuan sebagai isteri dia akan setia pada yang satu tu .. sdgkn lelaki yang bertukar-2 pasangan ni ialah lelaki yang sosial dan biasanya lelaki macam ni jenis yang pandai mengayat perempuan ... dan perempuan pula lebih suka lelaki yang romantis dan pandai mengayat .. jadi pergi mai pergi mai silap perempuan jugak .. sapa suruh tergoda dan terpesona dengan kata-2 manis :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 14:02


laki ini xpenah puas dengan apa yang ada...
mentang2 boleh cari 4....
biasanya tang cari 4 saja nak ikut sunnah ...yang lain...erm....jawab sendiri laa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 14:07


aik...macam perli saja mawar?selalunya kalau dah rezeki nak buat bagaimana...4 pun 4la...tak begitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 14:17


kita xperli pun...tapi kalau dah niat dari awal2....ermm.....phm2 saja laa...
siapa yang akan makan cili dia akan terasa pedasnyee....
betul tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 14:25


pedas ek?ye agaknya...tapi kalau isteri pandai ambil hati suami..insyAllah laki tak lari punya...dan carilah laki yang beriman...nescaya aman bahagia dunia akhirat...kalau dia nak kahwin lagi bincang dulu..jangan pula periuk kuali terbang xsettle masalah...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 14:31


periuk kuali????....hehe....macam perli jeee....
tapi xmustahil kan.....pepun...laki kena lah phm perasaan istri kelak...kasihan istri...eiii.....tak boleh byang kalau di...ermm.....tak nak laa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 14:37


eh ye tak ye ek?kasihan isteri....hehehe..tak perlila...hanya bagitau..;-)..pepun..kena lah ikut sunnah ek..tapi yang mampu jela..tak mampu tak payah gatal2..betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 14:40


tau pun...
juga untuk semua lelaki kat dunia niee....
bukan menidakkan hukum Allah tapi nak ingatkan jeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-09-05 14:40


tau pun...
juga untuk semua lelaki kat dunia niee....
bukan menidakkan hukum Allah tapi nak ingatkan jeee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-05 14:46


dah tak larat dah ni...ye lah tu...tapi kena ingat juga...hukum Allah tidak boleh dibuat main2...balasan menimpa siapa pun tak tahu...so,perkuatkanlah dengan keimanan..perempuan solehah saja yang memahami dan mampu untuk bersama suaminya walaupun lakinya kahwin 4...renungkanlah..amat besar pahalanya disisi Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:05


Betul tu al Khattab.syukran saya ucapkan kepada antum semua kerana sudi memberikan pendapat.tapi saya rasa persoalan saya tak terjawab lagi tapi its ok sebab saya memperolehi pendapat2 yang bernas daripada antum semua.persoalan saya sebenarnya Kenapa lelaki itu tak mahu berterus terang sama ada dia sudah berpunya atau pun tidak.Sebab perkara ni terjadi pada kawan saya.lelaki memberikan harapan palsu.bila ditanya sudah berpunya atau belum satu kes tu dia tak nak bagi tau dan lagi satu kes dia cakap tak ada tapi sebenarnya ada. :-?


-----------------
"GUNAKAN DUNIA UNTUK MEMPEROLEHI KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

aifarina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17414
Posting: 30
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:07


Syukran lagi sekali kerana sudi memberi pendapat.Jika ada pendapat2 yang bernas sila-silala berikan pendapat anda. :-)


-----------------
"GUNAKAN DUNIA UNTUK MEMPEROLEHI KEBAHAGIAAN DI AKHIRAT"


Bookmark and Share

    


  Member Information For aifarinaProfil   Hantar PM kepada aifarina   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:34


Pada 01-09-05 14:25 , alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

pedas ek?ye agaknya...tapi kalau isteri pandai ambil hati suami..insyAllah laki tak lari punya...dan carilah laki yang beriman...nescaya aman bahagia dunia akhirat...kalau dia nak kahwin lagi bincang dulu..jangan pula periuk kuali terbang xsettle masalah...hehehe



tak juga....banyak saja kes...isteri solehah takat mana pun...baik takat mana pun...pandai layan suami sebaik mana pun...ada juga suami yang cari lain...it is fact!

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:36


Pada 01-09-05 13:04 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

hehehe..betul ke? :-P
apa-apa pun,saya percaya pada yang satu :-D



jangan terlalu yakin dan percaya..takut last2 kita juga yang kecewa...u can be confident but dont be over confident or over trust..ok..just a reminder...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 10:39


Pada 16-09-05 10:05 , aifarina posting:

!!! QUOTE !!!

Betul tu al Khattab.syukran saya ucapkan kepada antum semua kerana sudi memberikan pendapat.tapi saya rasa persoalan saya tak terjawab lagi tapi its ok sebab saya memperolehi pendapat2 yang bernas daripada antum semua.persoalan saya sebenarnya Kenapa lelaki itu tak mahu berterus terang sama ada dia sudah berpunya atau pun tidak.Sebab perkara ni terjadi pada kawan saya.lelaki memberikan harapan palsu.bila ditanya sudah berpunya atau belum satu kes tu dia tak nak bagi tau dan lagi satu kes dia cakap tak ada tapi sebenarnya ada. :-?



laki biasala...
erm..berbalik pada soalan awal2 dulu..Kenapa laki sukar setia pada seorang wanita..rasa2 nya...sebab nafsu 1 saja...dan satu tu pula..hanya perempuan...so...mayb sbab tu lah agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

budakkedah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16701
Posting: 67
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-09-05 10:46


:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakkedahProfil   Hantar PM kepada budakkedah   Pergi ke budakkedah's Website   Quote dan BalasQuote

akh_fil_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14604
Posting: 33
Dari: manir

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-09-05 11:06


nama pun laki

Bookmark and Share

    


  Member Information For akh_fil_islamProfil   Hantar PM kepada akh_fil_islam   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 11:29


Pada 16-09-05 11:06 , akh_fil_islam posting:

!!! QUOTE !!!

nama pun laki



:-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

TZM_Racing
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.09.2004
Ahli No: 11240
Posting: 63

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-05 12:47


1.Dah Bosan.
2.Dapat yang lagi best.
3.saja tunjuk kat member ramai aweks.
4.masih belum dapat yang benar-benar sesuai.

so...pada semua kaum hawa jangan jual murah sangat kat llaki ini.....
bagi fighting sikit......

Bookmark and Share

    


  Member Information For TZM_RacingProfil   Hantar PM kepada TZM_Racing   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-05 13:17


Salam Ukhuwah!
Bagi saya tak semua manusia sama!
begitulah lelaki dan perempuan!
Ada playboy,ada play girl!
Bagi saya lelaki macam tu tak semua playboy!
Ada dikalangan mereka buat begitu kerana cuba mencari yang terbaik untuk menjadi teman hidup!
So jdlah insan yang berjaya ketuk pintu hatinya!
kerana mereka juga ada hati dan perasaan untuk disygi!
Semoga tak tersalah pilihan!
Kita hanya merancang, Allah yang menentukan! :-)


-----------------
Be a good Muslim or die as Syuhada!


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:04


Pada 27-07-05 21:09 , adlan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

terpulanglah pada individu jugak...kalau yang bersikap memilih tu, memanglah terjadi perkara2 macam ni...
memanglah boleh memilih tapi kalau terlalu cerewet...sampai bila...
bagi saya ada perempuan jugak yang melakukan perkara yang sama...
wallahu'alam.




laki dengan pom pun lebih kurang same saja...
jangan kata laki, pom pun ramai juga yang xsetia k...
just pendapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

irhanan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24445
Posting: 34
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:16


tak kisahlah laki or perempuan...pokok pangkalnya hati. yang menjadikan tak setia adalah hati masing-masing.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irhananProfil   Hantar PM kepada irhanan   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:19


Sb dah lumrah agaknya....hehe. Sb tu Allah bagi lelaki beristeri empat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-06 16:22


Pada 23-05-06 16:04 , kumpulansenyum posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-07-05 21:09 , adlan posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

terpulanglah pada individu jugak...kalau yang bersikap memilih tu, memanglah terjadi perkara2 macam ni...
memanglah boleh memilih tapi kalau terlalu cerewet...sampai bila...
bagi saya ada perempuan jugak yang melakukan perkara yang sama...
wallahu'alam.




laki dengan pom pun lebih kurang same saja...
jangan kata laki, pom pun ramai juga yang xsetia k...
just pendapat...



betul....hal ni terjadi pada kawan saya.......


-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:27


islam membenarkan laki kahwin sampai 4... laki tak perlu setia pada seorang isteri saja... tapi wanita memang perlu setia pada seorang suami saja... Allah maha mengetahui... Kenapa perempuan mengandung dan laki tak mengandung... Allah jua yang lebih tahu ... so tak payah lah nak pertikaikan.... dalam hidup laki dia dibenarkan kahwin sampai 4 kalau dia mampu... kalau tak mampu cukuplah satu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 23-05-06 16:29


Pada 23-05-06 16:16 , irhanan posting:

!!! QUOTE !!!

tak kisahlah laki or perempuan...pokok pangkalnya hati. yang menjadikan tak setia adalah hati masing-masing.






-agree... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150543 saat. Lajunya....