Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: macam mana nak tau si dia setia atau tak?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» macam mana nak tau si dia setia atau tak?

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana nak tau si dia setia atau tak?

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 02:11


ana nak minta pandangan sahabat2. boleh kan? ;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

utmam
Warga Rasmi
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17271
Posting: 2

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 04:46


dalam hubungan, saling percaya tu penting... kalau kita nak si dia setia kat kita, so kita pun mesti jadi seorang yang setia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For utmamProfil   Hantar PM kepada utmam   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 05:04


Pada 26-07-05 04:46 , utmam posting:

!!! QUOTE !!!

dalam hubungan, saling percaya tu penting... kalau kita nak si dia setia kat kita, so kita pun mesti jadi seorang yang setia...


erm...setuju...


-----------------
hidup tidak selalunya indah...
langit tak selalu cerah...
hidup kita bagaimana???


Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 05:45


mungkin pdgn perhatian dan ambil berat..apapun terpulang pada individu yang menilainya..
__________________________________________________
insyaAllah..kalau sama-sama setia..
si DIA pun macam tu juga..tapi untuk mengukur keSETIAan itu..hanya Dia sahaja yang tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-07-05 06:10


betul ka...tak mungkin...tapi rasanya betul kata ifti_hanan tu..

:-)

[ Telah diedit oleh: FIRDAUSNUR pada 26-07-05 17:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-07-05 18:00


pakai thermometer

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 18:06


ukuran bagi setia ialah sejauh mana kita sanggup bertahan dengan dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 18:12


batul juga tu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:13


mm....betul juga tu....
walau jauh mana berada,tapi kepercayaan tu mesti ada...
& the most important berdoa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 15:16


cuba2lah uji dia sama ada setia ataupun tidak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:20


emm..tanyalah dia..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 15:30


tunaikan solat sunan Istikharah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 17:26


my teacher pesan Kalau kita tak main kayu 3/4/10 pun Kalau kita setia hanya pade seorang insyaAllah dia pun setia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 18:08


ana pun rasa kepercayaan tu penting... kalau kita nak dia setia..kita juga setia pada dia..

berdoa saja lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 21:17


kalau nak tau dia setia, cubalah berbohong pada dia...
kalau dia percaya segala kata-kata anda tanpa ragu2, namanya memang dia setia....
dan anda takkan tergamak untuk berbahang pada orang yang setia pada awak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-05 21:34


setuju dengan cadangan cincai!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 24-08-05 21:40


mmm...tak payah lah uji sebab kekadang manusia tak ada ni tak ada yang kekal dan maintain...selalu brubah ikut musim...yang akhirnya dari sendiri yang terluka..... -_-'


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:20


Pada 24-08-05 21:40 , ilham_thahurah posting:

!!! QUOTE !!!

mmm...tak payah lah uji sebab kekadang manusia tak ada ni tak ada yang kekal dan maintain...selalu brubah ikut musim...yang akhirnya dari sendiri yang terluka..... -_-'


ish...seb baik kat mesia ni iklim khatulistiwa....
hujan dan panas spnjg tahun...
kalau lah macam kat jepun, memang pening kepala psgn kita...
tapi tak juga, bukan semua lelaki mudah berubah...
masih ada juga lelaki yang setia, sesetia cincai...
setia menunggu kepulangan insan tersayang dari oversea... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 24-08-05 23:08


hehehehe.... geli pula tajuk niiii..... nak tau si dia tu setia au tak... heheheheh... lucu.... nak tau keee..... laki ni lain2 sikap dan gaya..... ada yang setia habis2 habisan..... hehehe... ada yang bila nampak yang lawa sikit.... dah tukar.... hihi... byaklaaa..... dan ada jugak laki yang bila dia rasa dipermainkan..... :-) dia dengan senang saja melepaskan c pmpuan..... walaupun dia tak pasti samaada pmpuan tu masih ada hati kat dia au tidak... laki jenis nii tak kisah sangat... bercinta au tidak.... ada jugak laki yang rasa terbeban bila dah bercouple.... so, memandagkan kisha lalu yang amat perit... dia dah tak nak masuk dah..... cukuplaaa...... :-) dari kampung niiii orang mana???? pasal tye soalan niii? heheheheh.... nak tau kesetiaan si dia ke????? rilek jeee.... yang penting... kalau kita ni nak orang setia kat kita..... kita jangan layan sangat ego kita.... samalaaa... laki au pmpuan.... :-) klah... maaf kalau tersalah au tersilap bahasa..... :-) wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 00:28


senang saja nak tau....kalau persahabatan berlanjutan sampai ke jinjang pelamin nanti...hah, tu maknanya dia setia lah tu!! Tak begitu? heheh :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 09:16


Pada 25-08-05 00:28 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

senang saja nak tau....kalau persahabatan berlanjutan sampai ke jinjang pelamin nanti...hah, tu maknanya dia setia lah tu!! Tak begitu? heheh :-D

tak juga....
tak semua kesetiaan berakhir kat jinjang pelamin...
dan cinta yang setia tak semestinya bersatu.. ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110281 saat. Lajunya....