Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 73
Ahli: 0
Jumlah: 73




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 8 jam, 16 minit yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: Taman Negara Pahang


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» Taman Negara Pahang

Please Mendaftar To Post


Oleh Taman Negara Pahang

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 01:36


Salam alaik...
pernah kah anda pergi ke Taman Negara,Pahang..Rugi tau kalau tak pergi.Best tau kat sana. banyak aktiviti yang mencabar minda dan fizikal dapat dibuat disamping melapangkan fikiran dengan melihat kecantikan alam semula jadi ciptaan Allah S.W.T

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-03 00:15


Waalaikumussalam..

Duduk kat Pahang. Tapi tak pernah pergi lagi. Dekat mana ya Taman Negara tu? Besar sangat ke? Best tak? Dia punya pemandangan high class tak? I mean, menda2 yg kat dalam Taman Negara tu laa.. ?

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-03 00:35


Em....betul kata pejuangummah tu....memang best pergi taman negara tu....ana pernah pergi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-03 22:12


erm...taman negara pahang....
jom la gi...mmg rugi sape x gie lagi....
ana pegi pun sbb ana ade ramai sedara kat sekitar sana....
pejuangummmah pegi tak kat kampung2 disana?pegi tak perkampungan org asli kat sana dan penduduk di kampung lain...?
taman negara tu masaih hilir lagi....kalau kat perkampungan org asli tu hulunya....

kalau nak tau,ana org jerantut yg mana ade taman negara tu...walaupun dalam dareah yg sama,tp baru firstime gi sana...

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

solehgall
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 53
Posting: 148
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-10-03 03:11


tak pernah pergi lagi...best ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehgallProfil   Hantar PM kepada solehgall   Quote dan BalasQuote

Jaydie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2450
Posting: 122
Dari: Wangsa Maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-10-03 14:02


Salam.

Saya pernah pergi Taman Negara, di Pahang. Saya sudah 3 kali sampai di Puncak Gunung Tahan. Mendaki dari Merapoh dan turun di Kuala Tahan. Perjalanan memakan masa lebih kurang 6 hari dengan perjalanan sejauh 80 km mendaki dan menuruni gunung.

Pemandangan ketika berada di atas gunung memang cukup indah, sukar nak digambarkan dengan kata-kata melainkan anda pergi sendiri menyaksikan keindahan alam ciptaan Allah Taala. Lihat kehebatan Allah menciptakan alam nin, memberikan keinsafan kepada kita betapa kerdilnya diri ini.

Bila dah sampai di Puncak Tahan, rasa penuh shukur kerana diberi peluang untk kali ke-2 dan ke-3 menjejaki ke puncak.


Ingin aku pergi lagi ke Puncak G tahan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For JaydieProfil   Hantar PM kepada Jaydie   Quote dan BalasQuote

ma_N
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3948
Posting: 85
Dari: No 49 Persiaran Temenggong,Taman Koskam,13220 Kepala Batas,Pulau Pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-03 14:11


assalamualaikum...wbt...
actually ana penah gi tmn negara...time cuti lepas spm..tempat dia mmg bes tahap dewa...mmg rugi treamat sangat kalau tak gi...sana bleh mandi lubuk...naik titi gantung(tinggi giler),jungle tracking,dan macam2 lagi...cube ler gi...kalau komunity nak buat camping kat sana pon ok gak...hehehe...


-----------------
-=TakE iT oR LEavE iT=--=bE sErioUS oR jusT quiT=-

Bookmark and Share

    


  Member Information For ma_NProfil   Hantar PM kepada ma_N   Pergi ke ma_N's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-10-03 14:11


assalammualaikum
ana kerja dengan Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara. mula-mula kerja hari tu ana ditugaskan jadi urusetia jaga check point untuk pertandingan panjat gunung tahan, jadi tahun 1999 tu ana panjatlah gunung tahan ikut merapoh dan turun ikut merapoh juga.
taman negara keluasannya 4343 kilometer persegi. meliputi negeri Kelantan ,Pahang dan Trengganu.
taman negara pahang, pintu masuknya adalah kuala tahan, merapoh, kuala atuk
pelancong ramai datan ke tn ini.

penguasa taman negara pahang tu sahabat ana nama Azhar


Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 18:16


apa kata kalau kita adakan trip ke Taman Negara?

cuma ongkosnya mungkin agak mahal

melainkan jika ada kenalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-10-03 13:43


oklah kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai aktiviti ini
sila emelkan kepada saya
[email protected]

3 hari 2 malam
minggu pertama cuti semester November 2003/4
(may be bulan mac)
bayaran termasuk pengangkutan RM220 sahaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

ummu_najah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.05.2004
Ahli No: 9199
Posting: 182
Dari: egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 21-06-04 23:39




sayerr teringin nak melawat ke taman negara pahang..menikmati keindahan alam semulajadi...menghirup udara segar sambil mencuci mata dengan kehijauan alam..sungguh indah ciptaan ilahi....subhanallah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_najahProfil   Hantar PM kepada ummu_najah   Pergi ke ummu_najah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-01-08 23:14


sejuknye ayo sungei tembeling dan pahang...
seronoknye masa tu, rasa nak naik bot panjang menyelusuri sungai yang pernah menjadi laluan pendekar pahang dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 07:22


taman negara...
sering terlepas peluang nak bersio-sio ke sana...
masa buat program kat sekolah di pinggir sungai tu pun tak dan nak jenguk jugak...
ni yang sedih ni.... adess.. adess.,..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-08 10:31


.. owh ikan Kelah Merah:-(..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-08 11:46


salam...

Ada benarnya pendapat antum semua...saya pun sudah 2 kali ke taman negara pahang...memang best
kenangan lama
rasa nak pergi lagi satu hari nanti.. insya Allah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-09 15:26


teringin nak pergi tapi xpenah2 sampai pun... pernah pergi kuala gandah saja tengok gajah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-09 16:10


Teringin juga nak ke taman negara... hijau saja..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-09 00:04


salam.

pernah pergi semester lepas dalam bulan 3. pergi taman negara. naik jmbtan gantung..putar habis semua jambatan..pening juga tapi mmang bestla..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097117 saat. Lajunya....