Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: AS Serang Mekah


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» AS Serang Mekah

Please Mendaftar To Post


Oleh AS Serang Mekah

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 17:14


kenyataan seorang anggota Kongres Amerika Syarikat (AS) bahawa AS boleh memusnahkan tempat-tempat suci Islam termasuk Mekah jika puak militan Islam melancarkan serangan nuklear ke atas AS.

Kebanyakan mereka berkata, kenyataan itu hanya akan memarakkan fahaman pelampau di kalangan umat Islam dan membuatkan umat Islam merasakan bahawa AS menganggap semua orang Islam sebagai pengganas.

petikan dari utusan malaysia, 22 julai 2005

apa pendapat antum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 17:20


nak serang mekah.
adakah..sejarah akan berulang..
di mana burung ababil..di turunkan dari langit...
membawa batu-batu panas dari neraka..
memang..dunia hampir kepada penamatnya..



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

cahaya_nur_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16528
Posting: 13
Dari: tanah adriyana

north_korea   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 17:21


US memang begitu..suka sangat buat semua orang pikir orang islam pengganas..tension betul. sebab orang-orang kat sini pun anggap same macam orang US. nak buat praktikal pun susah. sampai kena pecat. sebab igt kami islam ni nak bom syarikat dia agaknye

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_nur_imanProfil   Hantar PM kepada cahaya_nur_iman   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 17:58


mungkin.. sejarah lama akan berulang atau mungkin dunia semakin hampir kepada kiamat.. cuma kita hanya berserah kepada Allah agar tanah suci kota mekah tidak di cerobohi oleh tentera amerika.. yang semakin rakus dan kejam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 22-07-05 18:02


Pada 22-07-05 17:20 , winna_huwaida posting:

!!! QUOTE !!!

nak serang mekah.
adakah..sejarah akan berulang..
di mana burung ababil..di turunkan dari langit...
membawa batu-batu panas dari neraka..
memang..dunia hampir kepada penamatnya..




Na'uzubillah........


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

nasiruddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5335
Posting: 23
Dari: Alam Ruh

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 18:33


AS nak serang Makkah... Ini makna nya mereka sedang menuju ke arah kehancuran mereka sendiri... pelik lah... AS tak tahu siapa yang jaga makkah... Raja segala Raja... Allah S.W.T..... Dajjal pun tak boleh serang makkah ni kan US.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasiruddinProfil   Hantar PM kepada nasiruddin   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 18:43


tak tau lah nak shah nak cakap shah cuma.. terbaca dan rasa marah bila salah seorang kongress amerika nak lancar kan tempat suci orang islam termasuk mekah.. kita tgg dah lihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-05 19:00


amerika masih bermimpi di siang hari....
belum sedar bahawa langit itu tinggi....


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 20:53


astaghfirullahal 'azim...
apa-apa pun, rancangan kafir laknatullah takkan sampai pada matlamatnya...
mereka tak sedar siapa yang mereka nak tentang...
Pencipta sekalian makhluk!

takkan musnah Kota Makkah dan Kaabah.
kerana Rumah Allah akan dilindungi oleh Pemiliknya...
yakni Allah Subhanahu Wata'ala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 21:02


Obviously, an extremely stupid act!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 22-07-05 21:43


dunia hampir kepada kiamat bukan lagi MUNGKIN.. oleh itu ambil iktibar ats apa yang terjadi...sgl kejadian yang telah berlaku semakin jelas menunjukkan dunia berada di penghujung... adakah kita semua besedia tok menghadapi 'hari' itu??? :-o :-o
[ Telah diedit oleh: Nafizatul pada 22-07-05 21:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-05 21:52


assalamualaikum...
...jika disingkap kembali isu keganasan kemuncak tragedi 9/11..so far dah 4 tahun berlalu, namun AS masih belum dapat buktikan yang dalang nya adalh umat Islam.pada hari tragedi tersebut berlaku..umat islamlah yang ramai terkorban..lebih kurg 3000 lebih..tapi, rkyt depa tak ada seorang pun yang terkorban...berapa orang saja yang pergi kerja hari tu...
selepas setengah jam berlaku nya tragedi berani mati ni..US dah dapat buktikan dengan yakinnyer bahawa dalangnyer adalah orang Islam...Islam adalah pemberontak!!!
logikker dalam masa setengah jam...???
dah terang lagi bersuluh...siapa itu US
"kalau pencuri masuk rumah kita...apa kita buat?bagi semua harta kita kat mereka atau cuba pertahankan hak kita...???:(
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 22:48


ALlah yang akan memelihara rumahNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 22-07-05 23:04


kita sama2 tunggu dan lihat..adakah umat islam seluruh dunia bersatu bila mereka buat begitu......ALLahuAkbar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 22-07-05 23:10


Semut saja... diinjak mengigit

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-05 23:16


bismillah... ana nak tambah sikit..hmm.ana pernah dengar dari ust ana,bahawa akhir zaman,tentera kuffar akan masuk kota suci mekah dan berusaha untuk meruntuhkan kaabah.ada juga pendapat yang mengatakan bahwa tentera kuffar berjaya memasuki separuh masjidil haram.wallahua'lam.pada masa tu lah imam mahadi keluar,umat islam berpadu dan semua umat islam merelakan diri mereka dipimpin imam mahadi,dsbnye.tapi yang penting diamana sikap umat islam khususnya kita dalam memikirkan masalah ni.adakah nak redha saja dan mengatakan "akan dilindungi ALLAH,dihantar burung ABABIL dsb?".ana ni bukanlah pandai sangat agame2 ni.tapi cuba bandingkan antara kita,kerajaan2 islam sekarang dengan pemerintahan Abdul Muthalib.banding2kanlah.wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 23:49


bila islam dilabel pengganas apa-apapun boleh jadi,marilah wahai umat islam sudah masa untuk kita bersatu

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-07-05 07:13


rasa diri dah hebat sangat lah agaknya.macam depa saja yang berkuasa kat dunia ni.boleh musnahkan apa saja yang depa tak suka.dasar tak sedar diri lah ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 07:28


Pada 22-07-05 23:16 , walllessmeem posting:

!!! QUOTE !!!

tapi cuba bandingkan antara kita,kerajaan2 islam sekarang dengan pemerintahan Abdul Muthalib.banding2kanlah


ada beza ke? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 08:17


amerika dajjal dunia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-05 08:41


Pada 22-07-05 23:16 , walllessmeem posting:

!!! QUOTE !!!

bismillah... ana nak tambah sikit..hmm.ana pernah dengar dari ust ana,bahawa akhir zaman,tentera kuffar akan masuk kota suci mekah dan berusaha untuk meruntuhkan kaabah.ada juga pendapat yang mengatakan bahwa tentera kuffar berjaya memasuki separuh masjidil haram.wallahua'lam.pada masa tu lah imam mahadi keluar,umat islam berpadu dan semua umat islam merelakan diri mereka dipimpin imam mahadi,dsbnye.tapi yang penting diamana sikap umat islam khususnya kita dalam memikirkan masalah ni.adakah nak redha saja dan mengatakan "akan dilindungi ALLAH,dihantar burung ABABIL dsb?".ana ni bukanlah pandai sangat agame2 ni.tapi cuba bandingkan antara kita,kerajaan2 islam sekarang dengan pemerintahan Abdul Muthalib.banding2kanlah.wallahua'lam


sakeenah nak tambah sikit..bukan ke bila kita masuk dalam kawasan Tanah Suci ada satu bentuk rehal Qur'an di mana memang orang kafir xboleh masuk..kalau mereka masuk nanti akan.... sakeenah pun tak tahu mereka akan apa tapi yang pasti memang orang-orang kafir xboleh masuk kwsn.Tanah Suci...tapi mengenai walllessmeem punya komen,mungkinkah suatu hari orang-orang kafir akan masuk tanpa apa-apa halangan ....actually,sakeenah cuba tanya ustaz sakeenah kat sekolah hari Isnin nanti...tapi sesiapa yang tahu sila jawab dan siapa yang nak bagi komen/pandangan dipersilakan...

p/s:betulkan komen sakeenah kalau salah..
[ Telah diedit oleh: sakeenah pada 24-07-05 08:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 06:26


hmmm... apakah dajjal yang dimaksudkan Rasulullah itu adalah Amerika?


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 20:11


tentera berkuda bersiap sedia

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 21:40


heh.. tinggi sungguh cita2 amerika tu... tapi jangan risau.. bumi Allah yang paling suci itu akan selamat hingga hari kiamat.. insya Allah..

Sekiranya datang dajal pun, tempat yang tak akan diganggu oleh dajal salah satunya ialah mekah... ya Allah jauhkan hambaMu daripada fitnah Dajjal Laknatullah..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 23:55


Bersiap sedialah diri kita dahulu...
tingkatkan amalan,amal ibadah kita..
jika kita menolong agama Allah necsaya Allah akan menolong kita kelak
wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 00:15


Pada 22-07-05 17:14 , shahriz posting:

!!! QUOTE !!!

kenyataan seorang anggota Kongres Amerika Syarikat (AS) bahawa AS boleh memusnahkan tempat-tempat suci Islam termasuk Mekah jika puak militan Islam melancarkan serangan nuklear ke atas AS.

Kebanyakan mereka berkata, kenyataan itu hanya akan memarakkan fahaman pelampau di kalangan umat Islam dan membuatkan umat Islam merasakan bahawa AS menganggap semua orang Islam sebagai pengganas.

petikan dari utusan malaysia, 22 julai 2005

apa pendapat antum..


:lol:

Amerika tak usah berlebihan, Amerika tak perlu serang Makkah, tak perlu serang Indonesia, karena Amerika lawan satu pulau saja di Indonesia, PASTI KALAH! Misalnya Amerika vs Kalimantan atau Amerika vs Sulawesi, pasti Amerika KALAH dan BANGKRUT!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 26-07-05 00:16


Angan- angan dia orang saja tu...Waha zal baladil amin...
[ Telah diedit oleh: mizie_hafiz80 pada 26-07-05 00:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:49


(Yaitu) orang-orang (yang menaati Allah dan Rasul) yang kepada mereka ada orang-orang yang mengatakan: "Sesungguhnya manusia telah mengumpulkan pasukan untuk menyerang kamu, karena itu takutlah kepada mereka", maka perkataan itu menambah keimanan mereka dan mereka menjawab: "Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung." ( QS Ali Imran : 173 )

[ Telah diedit oleh: abu_muaz pada 26-07-05 19:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 00:36


:-D Assalamualaikum....


Rumah ALLAH sentiasa dijaga oleh penjagaNYA sampai bila2...mampukah manusia biasa menyerang rumah ALLAH?


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 00:56


Seorang anggota Kongres Amerika Syarikat (AS) menyatakan bahawa AS boleh memusnahkan tempat-tempat suci Islam termasuk Mekah jika puak militan Islam melancarkan serangan nuklear ke atas AS.

inilah Amerika. menganggap negaranya sebagai polis dunia tapi tak sedar perbuatan Amerika sendiri yang mencetuskan keganasan. kalau Amerika diserang mereka akan menyerang kota suci Mekah tapi macammana kalau Amerika yang serang dulu. contohnya Amerika serang Iraq. memang tak sedar diri.

insya-allah Allah akan sentiasa memelihara kesucian Kota Mekah. sama-sama kita berdoa.

wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 03:05


Pada 22-07-05 22:48 , qais_amirii posting:

!!! QUOTE !!!

ALlah yang akan memelihara rumahNya
ye. yang ini benar. so apa nak takut.

ps: jaga rumah anda masing2. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127248 saat. Lajunya....