Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 15 jam, 42 minit yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: kelab ungu /purple


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab ungu /purple

Please Mendaftar To Post


Oleh kelab ungu /purple

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 16:05


saya minat warna ungu /purple siapa yang seangkatan dengan saya sila munculkan diri anda :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:22


Saya pun minat purple juga!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:32


Assalamualaikum wwt..

purple..is dominant colour for me..sweet ;-)
second..blue.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

namirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5920
Posting: 232
Dari: Ardhillah

singapore  


posticon Posting pada: 22-09-05 17:44


PURPLE!!!!!!!!!!! my fav..jantung hatiku hehehehe...
dulu suka yellow lepas itu blue lepas itu sekarang purple!! nanti ana nak tukar bilik ana warna purple..fuh..mesti cantiknye

Bookmark and Share

    


  Member Information For namirahProfil   Hantar PM kepada namirah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-05 18:27


> emm...
> tumpang lalu sekali lagi...
> saya minat warna biru..
> biru... warna pilihanku...
> ..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 27-09-05 09:25


emm...saya minat sangat-sangat warna ungu
ungu itu cantik,tenang,kegembiraan,ceria,manja....
it's it right?..hiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 09:44


saya... saya..... konvo hujung minggu ni saya akan pakai baju warna purple!

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 09:44


saya... saya..... konvo hujung minggu ni saya akan pakai baju warna purple!

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 10:08


assalamualaikum....
saya memang minat sangat warna purple...
sebenarnya orang yang minat warna purle ni melambangkan seseorang yang suka bersedih...
wallahhua'lam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 10:11


kawin nanti saya bercadang nak pakai warna purple... tak sabarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 11:17


haa... saya ada sikit cerita pasal warna ungu.
tapi saya bukan peminat ungu.

zaman empayar rome dulu, warna ungu ni warna di raja. Emperor Rome sahaja yang memakai warna ungu spesel...dipanggil Tyrian Purple. pewarna ini cuma dihasilkan di istana sahaja, nowhere else. Orang kebanyakan kalau memakainya akan dijatuhkan hukuman mati.

sumber pewarna Tyrian purple ni berasal dari dua jenis siput. siput2 ni menghasilkan bendalir putih yang bertindakbalas dengan udara menjadi ungu.

beribu2 lemon, eh siput di perlukan untuk dye satu emperor rome ni. jenoh nak buat proses dia. semua bendalir siput ni diekstrak ke dalam satu periuk masak dan di masak 4 minggu. selang beberapa tempoh quality assurance akan check mutu pewarna tu. lepas itu baru toga tadi di celup dan di jemur.

lepas tu second time punya celup pula. baru warnanya cantik menyerlah.

tyrian purple ni di katakan sangat mahal kerana mutunya yang tinggi. semakin lama warnanya semakin mewah dan lembut bukannya pudar.

siput ni ada kat mediterranean. tu lah ceritanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-05 12:53


saya teramat suka dengan warna purple.. esp light purple..
oooh mendamaikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-05 17:11


hai saya minat sangat warna purple ni
koleksi baju saya mesti tak sah kalau tak ada
bunga purple....lavender :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

nuria
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18575
Posting: 40
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-09-05 17:14


hai saya minat sangat warna purple ni
koleksi baju saya mesti tak sah kalau tak ada
bunga purple....lavender :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriaProfil   Hantar PM kepada nuria   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-05 17:47


purple...
cantiknya...
my favourite colour...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

nudrasyafini
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4597
Posting: 19
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-09-05 18:08


saya juga....hehe..ungu my fav color...2nd pink...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nudrasyafiniProfil   Hantar PM kepada nudrasyafini   Pergi ke nudrasyafini's Website   Quote dan BalasQuote

ahli_kubur
Warga Rasmi
Menyertai: 24.01.2005
Ahli No: 13883
Posting: 17

Perak  


posticon Posting pada: 27-09-05 18:10


dulu saya minat biru..
sekarang dah tukar warna..purple..cute sangat warna itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahli_kuburProfil   Hantar PM kepada ahli_kubur   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 21:48


saya minat!
antara warna kesukaan saya...


-----------------
Hakikat Kejayaan Adalah Kebahagiaan Dalam Hidup....


Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-07 02:15


my fav color..hehe..nama pun dah tau kan..2nd is pink..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-07 18:26


Assalamualaikum

minat warna purple juga... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nurul_gts46
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2006
Ahli No: 24757
Posting: 82

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-08-07 21:20


minat purple pas baca novel surat ungu untuk Nuha...
macam best saja color ini...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_gts46Profil   Hantar PM kepada nurul_gts46   Pergi ke nurul_gts46's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-07 21:29


Purple forever..

email pun [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

sismieza
Warga Rasmi
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18910
Posting: 6
Dari: KL

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-08-07 22:48


sayaaa......
purple bessst.....
bila color merah campur biru...jadilah ungu..
menurut psikologi warna...ungu mngambarkan harapan tapi kurang teliti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sismiezaProfil   Hantar PM kepada sismieza   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-07 23:45


saya, tak percaya? pergi masuk blog saya :) http://irtiyah.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 09:11


Pada 05-08-07 23:45 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

saya, tak percaya? pergi masuk blog saya :) http://irtiyah.blogspot.com



assalamualaikum...

erm percaya2 irtiyah..:)

ana pun minat purple..and pink colour..


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-08-07 09:29


ramai juga peminat warna ungu....:)
saya pun dah mula minat warna ungu sekarang ni.....:)
aju pun banyak warna ungu dah sekarang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-07 17:18


Pada 05-08-07 21:20 , nurul_gts46 posting:

!!! QUOTE !!!

minat purple pas baca novel surat ungu untuk Nuha...
macam best saja color ini...:)


ops! macam same saja nurul...hehe...
ungu yang istimewa pada alang yang misteri....
tetiba saya pun rasa ungu itu macam best..:)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-08-07 15:17


.. sebab ramai kaum hawa minat warna ungu.. aku pun tiba-tiba minat pula warna ungu ini.. owhh unguku.. haha


-----------------
" we support anti zionist movement "


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-08-07 17:56


Assalamualaikum..
Tak minat...tapi yang tak minat tu kumpulan deep purple tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ain95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30803
Posting: 36
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 25-08-07 18:52


saya..saya minat....terutamanya warna violet ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ain95Profil   Hantar PM kepada ain95   Pergi ke ain95's Website   Quote dan BalasQuote

nornailofar
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12823
Posting: 13
Dari: USIM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 18:59


saya pun sama,baru saja mngetahui diri ni mminati warna ungu..
oh,lavender...my fvourite colur..
wrnanye tersgtlh lmbut m'buatkn saya terpikat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nornailofarProfil   Hantar PM kepada nornailofar   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 25-08-07 19:14


warna kegemaranku...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-07 15:55


i love pepel... tapi nampaknya macam dah tersuke kat warna oren pula.. kenapa entah.. eheehe...tapi pepel masih di hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 16:26


Assalamualaikum...

Wah..kelab purple....best....saya pun memang hardcore dengan purple ni...purse,jam,bekas hp,pintu bilik,pensil case...memang majoriti purple lah....cuma hp saja tak ada color purple lagi..so, beli lah hp yang color pink yang ala2 purple...
So, kalau kita nak buat gathering ke apa ke sempena kelab purple ni...boleh lah pakai purple saja semua...hehe

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

zafiralokman
Warga Rasmi
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31479
Posting: 13
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:33


zaf suka sangat warna purple & green...
sweet sangat....warna tu menenangkan hati yang sedang gundah gulana...cehhh :-D
sekarang zaf dah minat dengan warna pink pula... :-D

kalau GREEN+PURPLE+PINK...boleh jadi warna apa ek :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafiralokmanProfil   Hantar PM kepada zafiralokman   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:35


saya pun suka sangat blue & purple..cute lawa

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:39


Pada 17-08-07 17:56 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..
Tak minat...tapi yang tak minat tu kumpulan deep purple tu....


.. aku minat itu.. "rock" habis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 15:58


Assalamualaikum...

ana pun suka juga dengan warna purple @ ungu @ violet @ lavender ni... sukanya... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-07 16:04


Pada 20-11-07 15:58 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

ana pun suka juga dengan warna purple @ ungu @ violet @ lavender ni... sukanya... :-).

:bunga:


kebetulan pula kita suka pada warna yang sama............
tunuhkan kelab lah t....... :-D


-----------------
hidup biar penuh dengan ilmu di dunia dan akhirat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 20-11-07 16:33


wane ungu tak suka sangat

tapi suka band indon..ungu

huhu``

bukan apa..kadang-kadang lagu dia ada sifat ktuhanan..walaupun bukan macam nasyid..tersiratnye lah..hayati betul-betul liriknya

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:35


Pada 20-11-07 16:33 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

wane ungu tak suka sangat

tapi suka band indon..ungu

huhu``

bukan apa..kadang-kadang lagu dia ada sifat ktuhanan..walaupun bukan macam nasyid..tersiratnye lah..hayati betul-betul liriknya

:)


.. ye ke:berfikir:.. bukan sebab penyanyi dia "hemsem" macam aku ke:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:35


.. Kenapa anda suka warna ungu ek:berfikir:
[ Telah diedit oleh: kakisamun pada 20-11-07 16:37 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:52


warna ungu best lah..menarik saja..sedap dipandang..best..suka sangat.baju kurung naz saja ada 4warna ungu..baju tidur ada dua..hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:56


Purple Paper People, Purple Paper People, Purple Paper People
Twist your tongue :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-07 17:55


kakisamun ini suka provok org lah. nak tarik perhatian ke. sian dia hehehe... purple ek. tak minat lah warna purple, minat warna merah. tapi org kata perempuan yang suka warna purple ini ada sifat keibuan. wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 18:40


/

/

/

;-)

:sopan: any question?.... visit ---> http://sbinformation.about.com/b/2003/07/22/purple-bear.htm

or search "purple bear" or... any related. wallahua'lam

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 20-11-07 18:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:39


wahhhh..teddybear hidup warna purple..:lol:
selalu tengok yang mainan saja..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:44


ungu lembut cantik... saya pun suka warna ungu.. warna ketengan.. macam warna lavender...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 08:55


Pada 20-11-07 17:55 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

kakisamun ini suka provok org lah. nak tarik perhatian ke. sian dia hehehe... purple ek. tak minat lah warna purple, minat warna merah. tapi org kata perempuan yang suka warna purple ini ada sifat keibuan. wallahu'alam...


.. uitt.. ada org mengata aku:cry:.. hepp tak baik:jangan::lol:ahaks.. jap2.. "provok" itu menatang apa ek:berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:37


Pada 21-11-07 08:55 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!



jap2.. "provok" itu menatang apa ek:berfikir:


provok atau penuhnya provokasi.menurut kamus dewan ;

provokasi : perbuatan membangkitkan kemarahan, minat dan sebagainya. contoh: saya mendiamkan diri dan tidak menyambut provokasinya :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 09:41


Pada 21-11-07 09:37 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 08:55 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!



jap2.. "provok" itu menatang apa ek:berfikir:


provok atau penuhnya provokasi.menurut kamus dewan ;

provokasi : perbuatan membangkitkan kemarahan, minat dan sebagainya. contoh: saya mendiamkan diri dan tidak menyambut provokasinya :-D



.. terima kasih kamus bergerak:lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-07 09:43


minat jugak purple...tapi purple jatuh no 3 :lol:
1=pink
2=biru lembut
3=purple :sopan:
saja nak masuk jugak kelab ni :-D


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 21-11-07 09:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 21-11-07 10:29


Pada 20-11-07 16:35 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 16:33 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

wane ungu tak suka sangat

tapi suka band indon..ungu

huhu``

bukan apa..kadang-kadang lagu dia ada sifat ktuhanan..walaupun bukan macam nasyid..tersiratnye lah..hayati betul-betul liriknya

:)


.. ye ke:berfikir:.. bukan sebab penyanyi dia "hemsem" macam aku ke:malu:


entah..tak tengok rupanya mereka bagaimana..zine mata tu 8-)


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 10:30


minat juga warna ungu....tapi tengok pada yang berkenaan lah..... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 13:07


topik macam ni pun ada juga?

macam-macam... :-o :-o


-----------------

[ Telah diedit oleh: zc pada 21-11-07 13:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 13:07


topik macam ni pun ada juga?

macam-macam...

saya suka kelabu asap. macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-07 22:42


Pada 20-11-07 17:55 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

kakisamun ini suka provok org lah. nak tarik perhatian ke. sian dia hehehe... purple ek. tak minat lah warna purple, minat warna merah. tapi org kata perempuan yang suka warna purple ini ada sifat keibuan. wallahu'alam...


:welcome:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-11-07 22:45


Pada 21-11-07 22:42 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 17:55 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

kakisamun ini suka provok org lah. nak tarik perhatian ke. sian dia hehehe... purple ek. tak minat lah warna purple, minat warna merah. tapi org kata perempuan yang suka warna purple ini ada sifat keibuan. wallahu'alam...


:welcome:


:sopan: memang sohih minat unggu.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 21-11-07 22:54


Pada 21-11-07 22:45 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-07 22:42 , Strawberry_Ungu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-07 17:55 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

kakisamun ini suka provok org lah. nak tarik perhatian ke. sian dia hehehe... purple ek. tak minat lah warna purple, minat warna merah. tapi org kata perempuan yang suka warna purple ini ada sifat keibuan. wallahu'alam...


:welcome:


:sopan: memang sohih minat unggu.. :-D


satu kebenaran yang tak dapat disangkal lagi..heheh.. :-D :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-07 23:12


my fav colour.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

farah_humaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31651
Posting: 55
Dari: kedah

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 07:53


Pada 27-09-05 09:25 , farina_haikal posting:

!!! QUOTE !!!

emm...saya minat sangat-sangat warna ungu
ungu itu cantik,tenang,kegembiraan,ceria,manja....
it's it right?..hiiii


hehe dat's right...ana pun minat sangat-sangat..:)


-----------------
"Cinta Allah adalah cinta yang hakiki.."
[ Telah diedit oleh: farah_humaira pada 22-11-07 07:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_humairaProfil   Hantar PM kepada farah_humaira   Quote dan BalasQuote

pencintamu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2007
Ahli No: 31155
Posting: 69
Dari: S.T.P

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-07 09:59


saya pun suka sangat warna pple....bju pun semua pple...tanda apa ek pple tu..pink pun lawa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pencintamuProfil   Hantar PM kepada pencintamu   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 17-01-08 10:25


ungu itu cantik,indah,segar,nyaman...hihihiii :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 11:50


SAYA MINAT! SAYA MINAT! Ungu ialah warna yang sofistikated.. and some say i look nice in people..

but..DID EVERYONE KNOWS THAT PURPLE IS THE COLOR FOR GAY PEOPLE IN USA? huhuhu..ehehe..biar pergi kat depa lah..janji kita suka warna ni..and paling penting..look nice in purpleee..!! hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 12:54


minat juga warna ungu.....cantik.....sejuk mata memandang..... :-) :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 18:31


warna ungu memang padan dengan saya.. my boss know that and i love it so much...

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-08 02:27


:-) Assalamualaikum


    Ungu..my favourite colour juga....kalau pergi mana-mana jumpa barangan yang berwarna purple....mata memang lekat kat situ saja..hehehhe


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

aisya_aqmar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10643
Posting: 195
Dari: pasir puteh ~ kaiy ell ~ k. tganu ~ next....?

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-08 06:46


warna ungu warna yang lembut... memang minat juga ar dengan warna ni... name blog saya pun warna purple... hehe
http://ungulavender.wordpress.com/
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisya_aqmarProfil   Hantar PM kepada aisya_aqmar   Quote dan BalasQuote

saudarisue
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2008
Ahli No: 32718
Posting: 3
Dari: malacca

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 11:06


saya pun nak join club ini lah.. hem saya ada kereta wira kale purple,koleksi baju kurung warna purple,koleksi hiasan comel kale purple.. hehehhehe.. cantik kan kale purple ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saudarisueProfil   Hantar PM kepada saudarisue   Pergi ke saudarisue's Website   Quote dan BalasQuote

BintuAbdullah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2009
Ahli No: 38478
Posting: 9

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 22:43


ana memang minat purple..tmbah2 lagi kalau warna purple susu


-----------------
Bonda Anis


Bookmark and Share

    


  Member Information For BintuAbdullahProfil   Hantar PM kepada BintuAbdullah   Quote dan BalasQuote

islamiah91
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.01.2006
Ahli No: 21871
Posting: 40
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 23:41


saya pun minat!! everything is purple!!!


-----------------
smile always... senyum itu sedekah.. :)




Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah91Profil   Hantar PM kepada islamiah91   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 23:42


baru mula brjinak-jinak dengan ungu...sebab ungu memang ada misteri lah...
dulu minat hijau,tapi sekarang lebih kepada purple....beg sekolah purple, purse purple...hehe


-----------------
ISLAM is my life, my life is for ISLAM.... takbir!!! ALLAHUAKBAR


Bookmark and Share

    


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 07:24


Wah...my favourite color...suka sangat-sangat...hehe

kawin hari itu pun purple juga..kalau tak tak lengkap hidup...kui..kui..kui...


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 09:07


purple memang cantik...sejuk saja mata tengok...my favourite color...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 09:13


Ice cream color purple sedap.. perisa keladi.. hehe.. kerepek keladi pun sedap, warna purple juga.. :D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-12-09 14:59


my favourite color juga....tapi boleh tak pakai untuk interview... :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 12:41


Pada 02-12-09 14:59 , aiNa85 posting:

!!! QUOTE !!!

my favourite color juga....tapi boleh tak pakai untuk interview... :berfikir:


boleh saja.. asal kemas sudah lah.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 12:14


pergi interview pakai baju serba putih ok juga...
putih bersih...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 12:38


Pada 04-12-09 12:14 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

pergi interview pakai baju serba putih ok juga...
putih bersih...:D


bercakap pasal baju warna putih ni.. rasanya boleh ke ia memberi kesan seperti bercahaya sekeliling badan bila gambar si pemakai ditangkap?

p/s: selalunya dalam seminggu beberapa kali pakai baju kurung warna ungu sebab kemiskinan baju kurung warna lain..~ :malu:


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157189 saat. Lajunya....