Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Naikkan layar anda sekaki, anda akan mendapat angin sepuluh kaki
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 84
Ahli: 0
Jumlah: 84




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Mawi AF3 jadi rebutan wanita...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Mawi AF3 jadi rebutan wanita...

Please Mendaftar To Post


Oleh Mawi AF3 jadi rebutan wanita...

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 04-07-05 16:11


kadang-kadang best juga tengok Qari dari Johor, Mawi menyanyi lagu Arab.. Tapi yang tak bestnya, wanita sekarang ini tergila2kan Mawi macam betul2 gila nak buat suami..Mawi dah cakap wanita idaman adalah yang bertudung, ada pula minah yang seksi gila sebelum ini dah mula pakai baju kurung, siap bertudung labuh lagi... 'tarbiah' Mawi menjadi lah... Apa kata kalian..???


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2005
Ahli No: 17022
Posting: 26
Dari: tanah air tercinta

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:21


saya tak begitu mengenali setiap bintang di AF.tapi melalui pembacaan di akhbar ramai sangat yang tergila-gilakn mawi.pelik ya?
muncul sahaja bintang2 baru pasti menjadi kegilaan bagi yang fanatik thdp sesuatu program.entah apa yang dikejarkan??yang dasyatnya,ada yang sanggup melakukan perkara yang kita tak duga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_sofeaProfil   Hantar PM kepada puteri_sofea   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:23


Mawi? Hmm...tak kenallah. Tak minat langsung AF.

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-05 16:33


Akademi Fantasia????? ermmm, it's for business purposes.... tak payahla hantar sms di A.F,baikla derma sms di Bersamamu TV3

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:34


macam dah kurang lelaki malaysia sekarang ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:36


buatlah nilaian yang tepat...yang baik jadi tauladan...yang kurang tu,minta dilupakan..jangan jadi ikutan...kita ada ilmu,iman dan akal untuk menilai...;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 04-07-05 18:37


Mawi? konon2 ada charm tersendiri sebab itu orang suka.. tapi kasihan, tlh dieksploitasi..orang laen yang untung besar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 19:42


Siapa Mawi ini? Ooo... terhasil dari Akademi Fantasial. Rancangan 100% meniru The Aperantice tu ye? Akademi Fantasial... rancangan teruk, disertai oleh orang-orang yang teruk dan adakah yang meminatinya juga wanita yang teruk? Yes!

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-05 20:25


assalamualaikum...

rasanya tak payah lah kita buang masa berforum pasal isu ni...

tak tau apa manafaat yang boleh kita dapat...

macam dah tiada topik lain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 04-07-05 22:23


akademi fantasia?aktiviti mengarut saja tu...entah apa-apa entah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 04-07-05 22:26


wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 22:32


kan dia dah bertunang..buat apa kecoh2 lagi..ape2pun doakan dia tu tak berubah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 22:37


akademi islamiyah lagi baguss...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 22:40


hemm..suhlah syarikat2 nasyid buat pemilihan..untuk kumpulan nasyid..cari bakat2 baru..mungkin best jugak rancangan tu kalau d buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 04-07-05 22:54


mawi..mawi..mawi

memang rmai orang tergilakan dia..
tapi dia dah main pegang2 lah..
ni yang tak best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 23:40


hehe.. kelaka saja bila baca topik tentang Mawi ni.. :D

student Mesir pun dah tau tentang Mawi ini.. hebat hebat!!

hmm.. jailul_manshudah cadangkan ke buat Akademi Islamiyah? maksud hampa nak buat untuk cari bakat dalam nasyid ka? begitu ka? memanglah bagus.. tapi ada ka pihak yang sanggup nak taja?

kalau ana ada syarikat sendiri ataupun berduit banyak nanti, ana nak buat juga Akademi untuk lahirkan munsyid ni.. tercapaikah??

:D :D :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 02:49


kang wrote:

!!! QUOTE !!!

Siapa Mawi ini? Ooo... terhasil dari Akademi Fantasial. Rancangan 100% meniru The Aperantice tu ye? Akademi Fantasial... rancangan teruk, disertai oleh orang-orang yang teruk dan adakah yang meminatinya juga wanita yang teruk? Yes!


hehehe.. beza juga tu KANG.. the aperantice pasal job competition.. CEO dan DIRECTOR Trumphh yang tentukan. macam AF tu singing competition..banyak beza tu...

bak kater TRUMPHH DIRECTOR..
"who will succed and who will win"
ayat tu memang sama agaknya... :-D
[ Telah diedit oleh: mawardah_ilmi pada 05-07-05 02:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 10:18


Assalamu'alaikum wbt, bagi ana mawi ni baguih jugak, cuma dia salah masuk program.. masa ana tengok dia punya AF diari (aasif, ana tengok juga Af ini cuma tak undi) or konsert, dia macam tak rela sentuh perempuan, wallahu'alam.. dia kan dah ada tunang.. ada masa itu, dia kena berlakon, salam perempuan tapi dia tak salam pun.. mungkin dia terpakse and tak rela buat macam tu?.. allahu'alam, itu pandangan ana, kalau salah, aasif..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:12


siapa Mawi ni? Ulamak ke nak dibesar-besarkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:41


entah lah
tapi ingat stp sms dari di yng menyokong kearah kemaksiatan
akan ditanya
dan dosa mereka akan ditanggung oleh si pemberi sms
kerna antum yang mempopularkn mereka
maksiat2

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:47


Assalamu'alaikum....
memang perubahan itu bagus...
perubahan gadis seksi kepada menutup aurat memngla bagus..
tetapi nawaitunya adakah kerana Allah atau pun mawi..
fikir-fikirkanlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

qais_amirii
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7048
Posting: 165
Dari: Republic of Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:29


periksa niat kita...sebelum , ketika dan selepas amalan yang kita buat...

ikhlas sesorang itu, hanya ALlah yang tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qais_amiriiProfil   Hantar PM kepada qais_amirii   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-07-05 13:11


MAWI?
mawi ni sapa...... ? huhuhu. kawan2 ramai sebut fasal mawi. tapi, saya tak kenal pun. terasa macam katak bawah tempurung pula. lantaklah, bukannya penting sangat pun nak kenal dengan dia. lainlah kalau dia 2 ulama'. apa yang saya tahu, dia 2 lelaki dan seorang artis. ye ke? kalau silap tolong betulkan.... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 05-07-05 13:11


erm...rasa tak sesuai lah mawi buat macam tu?..
kalau tubuh group nasyid baru best juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 13:49


betul kata farabi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

eireeniz
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16837
Posting: 18
Dari: johor bharu

Johor  


posticon Posting pada: 05-07-05 23:07


hah...dah masuk perangkap ahli neraka dah...memuler AF pas 2 jadi artis TV 3 ( gila) ....sama 2 buat maksiat...tak kira dia bekas qari ke.imam ke ustaz ke....tapi kalau dah masuk di lubang biawak itu ...paham 2 sajalah...mesti ada pegang2,raba raba dan macam2 lagi....malulah sikit di orang tua di kg yang tertengok sama ...! pula itu orang tua di kg imam masjid....he he he ....mana nak sorok muka....ana cadang sorok saja di balik pintu jamban...he he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For eireenizProfil   Hantar PM kepada eireeniz   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 23:17


macamĀ² dah isu pasal budak Mawas ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 00:35


SILA JAGA BAHASA ANDA!JIKA TAK SUKA..jangan SAMPAI MENYEBUT BUKAN-BUKAN..

kisah mawi dah ke berapa entah dalam forum ni..Kenapa nak besar2kan kisah mawi ni ye? jika anda tahu kisah mawi..bermakna anda mengikuti perkembangan AF..khususnya mawi..betulkan?

anda mungkin hafal waktu-waktu siaran AF..diarinya..konsertnya..ulangannya..jika bukan sengaja, mungkin terkebetulan..semuanya terletak di tangan anda..

kita mungkin tiada niat nak tau dan ikuti perkembangan mereka..tapi..alah bisa tegal biasa..disebabkan hari-hari diwar-warkan tentang AF di mana-mana variasi media..sikit banyak kita tercakna..dan kenal.."oh yang comel itu mawi..!"

segalanya terletak pada diri kita untuk mengawal amal perbuatan..mata penglihatan..telinga pendengaran..dan sbgnya..

ok..selamat berhibur!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

fawawzaiya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2819
Posting: 67
Dari: johor ke UM

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-05 01:33


rasanya dah terlalu banyak bincang pasal perkara ni

harap2 jangan buang masa di sini...

kalau boleh jangan wujud lagi topik macam ni

please....be matured my friend....

dunia bukan unt hiburan semata2....

saya cadangkan pada pengendali lock sahaja topik ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fawawzaiyaProfil   Hantar PM kepada fawawzaiya   Pergi ke fawawzaiya's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 01:43


Admin lock topik ni saja...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120722 saat. Lajunya....