Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Putera Impian...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Putera Impian...

Please Mendaftar To Post


Oleh Putera Impian...

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 16:19


assalamualaikum..

Sekali lagi ana nak tanya pendapat anda..tentang putera impian..Macamana kalau kita minat di seorang tu..tapi..kita ini jenis yang sosial sikit. Masalahnya lelaki tu baik alim lagi..senang cerita boleh kata ustazlah.Kita nak sangat dia sebab kita nakkan satu perubahan yang baru dan kita yakin yang dia boleh mengubah diri kita ke arah yang lebih baik....Apa pendapat anda???

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

shamsemee
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16951
Posting: 5
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:26


Pilih lah kerana agamanya .... tambahan pula dia tu alim orang nya ... Insya Allah dia akan dapat membentuk Ismah ke arah itu ... Berusaha dan bertawakal lah kepada Allah .... Sedangkan Saidatian Khadijah pun meminang baginda Rasullullah. :-D :-D :-D :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsemeeProfil   Hantar PM kepada shamsemee   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 16:29


Terima kasih sebab sudi berkongsi pendapat..Tapi macamana kita tak nak orang kata perigi mencari timba???

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

muslim_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 997
Posting: 128
Dari: Tanah Merah, Kelantan Darul Serambi Mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 16:33


Apa kata awak bagitahu terus jee di dia yang awak suka di dia.. Insyallah dia akan menerima... Ana puji awak kerana ingin berubah drp sosial kearah kebaikkan.. Semoga mendapat PUTERA IMPIAN Anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_84Profil   Hantar PM kepada muslim_84   Pergi ke muslim_84's Website   Quote dan BalasQuote

shamsemee
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16951
Posting: 5
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:48


Ana rasa tidak timbul masalah perigi mencari timba .... sebab si dia tu seorang yang bergelar ustaz .... sudah tentu akan faham masalah isi hati Ismah .... Cuba guna orang tengah yang dipercayai untuk menyampaikan hasrat Ismah kepada si dia. Cara ini telah digunakan oleh Saidatina Khadijah dahulu. Insya Allah .... :-) :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamsemeeProfil   Hantar PM kepada shamsemee   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 16:48


awak sebagai lelaki apa pendapat awak tentang cara kita nak berterus terang di dia?? Saya takutlah..nanti dia kata apa pula.satu lagi macamna cara lain nak terus terang di dia??

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 18:35


Assalamu'alaikum,

pada yang nak menggunakan alasan Khadijah yang melamar Rasulullah, ana harap berhati-hatilah! Khadijah terus melamar Rasulullah untuk dinikahi, bukan untuk ber'couple'.

jadi kalau rasa memang dah sedia nak berumahtangga, boleh lah apply cara Khadijah. guna orang tengah (atau kalau berani terus terang sajalah) & minta ustaz tu masuk meminang.

tapi jika cuma nak kenal-kenal, nak ber'couple' dulu, simpan sajalah hasrat hati tu. jangan diselewengkan alasan tersebut untuk perlakuan yang salah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 20:21


Pada 01-07-05 16:19 , Ismah posting:

!!! QUOTE !!!

Kita nak sangat dia sebab kita nakkan satu perubahan yang baru dan kita yakin yang dia boleh mengubah diri kita ke arah yang lebih baik....Apa pendapat anda???

Niat yang baik,namun pastikan apa yang ingin anti buat itu semata2 kerana Allah dan bukan kerana dia... :oops:



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 20:23


putera impian??hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_sofea
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2005
Ahli No: 17022
Posting: 26
Dari: tanah air tercinta

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:47


orang yang kita sukai adakalanya bisa membawa ke arah kebaikan.
oleh itu,tetapkan niat anda dan lakukan kerana Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_sofeaProfil   Hantar PM kepada puteri_sofea   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:28


Pada 04-07-05 16:47 , puteri_sofea posting:

!!! QUOTE !!!

orang yang kita sukai adakalanya bisa membawa ke arah kebaikan.

!!! QUOTE !!!

ana setuju..
kalau niat lelaki tu? ikhlas nak jadikan kita suri dalam hidupnya,dia pasti membimbing kita mengenal cinta Allah.Dia takkn biarkan kita hanyut.. kerana dia mahu memndu kita ke syurga




Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 14:56


hai puteri┬▓ sekalian...siapakah di Ukhwah ni putera┬▓ idaman kalian? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

AnAZiNnIrAh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15067
Posting: 22
Dari: ~SaYaNg j0h0r~

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-05 11:58


Pada 06-07-05 14:56 , Riyadhfannil posting:

!!! QUOTE !!!

hai puteri┬▓ sekalian...siapakah di Ukhwah ni putera┬▓ idaman kalian? :)
siapa lah agaknyer nak jawab soalan ni ye...hihihi :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnAZiNnIrAhProfil   Hantar PM kepada AnAZiNnIrAh   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-05 12:03


em....apa kata AnAZiNnIrAh saja yang jawab hehe


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 12:07


putera impian ye.. ni boleh ke jadi putera impian tu?...ermm..payah agaknya lah..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 12:09


selamat berjaya mendapat putera impian dan bergelar puteri impian

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-05 12:14


em....putera impian tu? tak boleh jadi agaknya

tapi jejaka impian dah jadi dah.... :-D


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

AnAZiNnIrAh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15067
Posting: 22
Dari: ~SaYaNg j0h0r~

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-05 17:25


Pada 09-07-05 12:03 , aref_geomatik posting:

!!! QUOTE !!!

em....apa kata AnAZiNnIrAh saja yang jawab hehe

ana masih baru kat sini..
mana lah kenal lagi semua kat sini..
so....no komen..... :-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnAZiNnIrAhProfil   Hantar PM kepada AnAZiNnIrAh   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-07-05 10:01


sama lah..saya pun jrg2 masuk sini

AnAZiNnIrAh jangan terasa pula,gurau saja.... ;-)


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 13-07-05 10:25


:lol:
assalamualaikum...
kepada semua sahabat ukwah, saya ucapkan selamat berjaya dalam apa jua perkara yang dilakukan.semoga Allah memberi keberkatan kepada anda semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

Qalam_Akhdar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17109
Posting: 159
Dari: Petaling Jaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 10:58


Assalamualaikum... :-)

Tak salah untuk lahirkan keinginan dan perasaan kepada sesiapa sahaja asalkan ianya ikhlas dan padat dengan mardhatillah, istikhrahlah untuk ketenangan dan kedamaian, berdoalah seketika....mohon penenang gundah si jiwa, insyaAllah dia adalah orangnya...

emm Ana setuju dengan pandangan sahabat2 di atas untuk jelaskan niat kita sama ada kita ingin kenal2 atau serius untuk ikatttt, kalau nak kenal2 malu lah sikit :-) dan pandai2 cari jalan, yang penting beradab, berakhlak, bermaruah dan tidak melampaui syarak, tapi jika kita serius ya, itu amat mudah..... go on, :-)

alakullihal, segalanya2 hanya utkNya.....

ya Tuhan, Engkau Maha Mengetahui niat kedua hambaMu ini...rahmatilah mereka, berkatilah mereka...!!


-----------------
Sesungguhnya Kesempurnaan Adalah Milik Allah Belaka..!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Qalam_AkhdarProfil   Hantar PM kepada Qalam_Akhdar   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 13-07-05 12:13


huhu..siapa2 rasa dia putera impian..boleh daftar kat sini...
ic dengan namer penuh jangan lupa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:33


kes macam ni boleh pergi satu program lah tour ada ipt yang bertajuk..
"perigi cari timba vs timba cari perigi" forum ini diadakan di UIA,UKM dan ada lagi...ana tak pasti sangat...kalau di uia 21 July ni..tiket RM10...
ana pun macam berminat nak pergi...marilah kita ramai2 hadiri forum ni...
jemputan khas ustzah siti bahiyah dan suaminya,wahidah wassini,aidil tv3..
jom....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] «..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..ę..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 12:53


putera impian macam mana ini??? boleh citerkan sikit!!!??? :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 13:10


winna punya pandangan..
jadi lah diri sendiri..
jangan merubah diri...kerana cinta..
tapi kerana DIA yang esa..
winna takut andai cinta itu gagal..
sifat yang telah berubah..akan bertukar kepada yang asal.
malahan lebih buruk lai..
winna dah banyak..temui..
winna hanya bagi pandangan.
maaf kalau winna tersilap...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

Ismah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14527
Posting: 39
Dari: Tanah Merah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-05 20:16


Terima kasih atas nasihat anda semua..Bestla dapat kawan macam ini..Sebenarnya..soalan tu..lebih tertumpu kat seorang sahabat saya..Kalau kena dengan kita pun apa salahnya..betul tak..Bukannya senang nak dapat Putera yang betul-betul menjadi Impian kita..sekarang Putera tu..sedang sambung pelajaran kat salah satu Universiti kat Bangi(kalau tak silaplah)..kasihan juga tengok kawan kita kalau dah dilanda masalah camnie..Dia rasa ustaz tuu mampu mengubah dia ke arah kebaikan..kadang-kadang dia menangis semasa menceritakan Putera Impian tu kat saya..Harap kawan-kawan dapat tolonglah yee..
P/S : Sesiapa yang bertanya..Buat masa ini..Insya-Allah tak ada lagi agaknya..Dah ada orang yang kirim salam perkenalan tapi..biarjelah dulu..Tak tiba masanya lagi..Tapi..kalau terbuka hati untuk berkawan..Insya-Allah agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IsmahProfil   Hantar PM kepada Ismah   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:27


sepatutnya dah tak dah lagi phrase 'perigi cari timba'.
kalau nak tunggu laki datang kat perempuan. jenuh sikit zaman ni..
haha.
ye ke?
:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:57


PUTERA^^IMPIAN????

Macam ana saja...

MUSLIMIN^^IMPIAN???

Bagi ana... cintanya kepada Allah dan RasulNya... lebih dari segala2nya...
kesimpulannya.... yang berilmu... beramal... istiqomah.... dan ikhlas...

Strive 4 mardhatillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 02:57


PUTERA^^IMPIAN????

Macam anak saja... ada putera...ada puteri...

MUSLIMIN^^IMPIAN???

Bagi ana... cintanya kepada Allah dan RasulNya... lebih dari segala2nya...
kesimpulannya.... yang berilmu... beramal... istiqomah.... dan ikhlas...

Strive 4 mardhatillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 28-07-05 22:01


setiap orang punya ciri2 putera idaman yang tersendiri...
tapi jika ustaz lah pilihannya...
why not...
go on...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-07-05 22:56


Ana nak seorang isteri yang solehah, ana rasa muslimat pun nak begitu jugak kan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-05 23:22


Pada 28-07-05 22:56 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Ana nak seorang isteri yang solehah, ana rasa muslimat pun nak begitu jugak kan...?



semua insan nak yang terbaik dalam hidupnya...tapi kena lah merubah diri sendiri...


-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

aisyatul_mardhiyyah
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2005
Ahli No: 19398
Posting: 19

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 15:54


...Bismillahirrahmaanirrahim...Ya Allah jika saya jatuh cinta, cintakanlah saya pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMuYa Muhaimin, jika saya jatuh hati,izinkanlah saya menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh saya dalam jurang cinta nafsu...Ya Rabbana ,jika saya jatuh hati jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.....Ya Rabbul Izzati ,jika saya rindu ,rindukanlah saya pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu....Ya Allah ,jika saya menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMuYa Allah ,jika saya jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan saya tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....Ya Allah jika Kau halalkan saya merindui kekasihMu jangan biarkan saya melampaui batas sehingga melupakan saya pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.......Amin.....

p/s:bagus doa ni.....semoga dapat jumpa la putera impian tu...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyatul_mardhiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyatul_mardhiyyah   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-10-05 16:34


entah lah...nak bagi pun dah tak reti.Cuma panjatkanlah doa semoga si 'putera impian' itu serasi dengan kita.Kiranya ditakdirkan Allah dia jodoh kita sebagaimana yang tercatat untuk diri kita,tak perlulah bimbang dan berasa rendah diri dan seumpamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 09:44


Pada 01-07-05 16:19 , Ismah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

Sekali lagi ana nak tanya pendapat anda..tentang putera impian..Macamana kalau kita minat di seorang tu..tapi..kita ini jenis yang sosial sikit. Masalahnya lelaki tu baik alim lagi..senang cerita boleh kata ustazlah.Kita nak sangat dia sebab kita nakkan satu perubahan yang baru dan kita yakin yang dia boleh mengubah diri kita ke arah yang lebih baik....Apa pendapat anda???


Mungkin ustaz tu pun ada ciri-2 pilihan dia ... mungkin ciri-2 yang ada pada seorang ustazah barangkali .. jadi walau apa pun jangan letak harapan terlalu tinggi .. kelak binasa di kemudian hari ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-05 10:05


assalamualaikum,ismah..saya pun begitu impiannya inginkan putera impian..malah idaman kalbu..setakat ni alhamdulillah telah saya ketemu tapi masih belum tentu menjadi hak milik saya sebagai suami..insyaAllah dipanjatkan doa agar kami dijodohkan..dia pun alim sangat setiap kali kami berbual ditelefon,banyak hadith yang dihujahkan dalam menasihati saya..diantaranya saya sudah lupa dan setiap kali ia berhujah,hati saya tersentuh Allah tetap sayangkan saya sebab itu DIA ketemukan saya dengan hambaNYA yang pada saya terlalu baik..alhamdulillah..saya perbanyakkan doa agar dipertemukan dengan orang seperti dia..tapi saya tak nafikan banyak halangan antara kami cuma banyakkan bersabar..dugaan Allah ada dimana saja.Kami dah kenal 5 tahun dan baru berjumpa 2 kali sahaja..dalam bulan puasa saya jarakkan perjumpaan antara
kami jika mahu berjumpa datang rumah berbuka bersama famili saya..keluar pun ada berteman bukan kami ber2..tulah cara kami agar DIA redhai.insyaAllah..ni adalah pengalaman saya..
pengalaman yang lalu dijadikan ikhtibar agar perhubungan ni direstuiNYA..
[ Telah diedit oleh: yusra pada 14-10-05 10:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

MoFaT
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18484
Posting: 18
Dari: shah alam

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-10-05 11:46


bentuklah peribadi yang mulia dulu dalam diri.
Insyaallah, jodoh kita datangnya daripada kalangan
yang baik2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MoFaTProfil   Hantar PM kepada MoFaT   Quote dan BalasQuote

salsabila2003
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4161
Posting: 36
Dari: Lenggong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 13:04


serasa2 ana telah menjumpai putera idaman ana....tiada yang kurang tentang dirinya...
dan ana berasa syukur kehadrat Ilahi di atas pertemuan ini....
Diharap cinta kami kekal abadi hingga di ijabkabulkan dan keakhir hayat kami....
Insya Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabila2003Profil   Hantar PM kepada salsabila2003   Quote dan BalasQuote

MiraUmairah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 837
Posting: 33
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-05 13:52


MiraUmairah memberi buah fikiran

jangan terperdaya kerana asyiknya pandangan mata
melihat sesuatu itu indah dan sukar digapai....
kerana adakalnya sidia bukan berharga seperti yang disangka
tak bisar dibuat pedoman atau ikutan lantaran dirinya penuh kepuraan...yang dipamer semua kebaikan sedangkan dirinya penuh kesilapan...

bila diri ingin berubah..tak perlu ada medium perantaraan sebegitu.bukan atas kuasa sidia kita berubah tapi atas kehendak yang maha ESA.carila majlis ilmu pergilah usrah..masjid dan rumah Allah..InsyaAllah awak mampu temui titik perubahan itu.

bila berhajat merapati sidia kerana ingin ilmu kononnya takut rasa kasih sayang pula yang bercambah.mekar dan terus dibaja lantas sering pula berjumpa dan bila nafsu melampaui akal di luar batasan dan kawalan maka takut diri bertindak diluar norma kebiasaan.....

maafkan saya andai awak terasa bukan niat memperlekehkan keinginan awak cuma adakalanya kita perlu saling menyedarkan. jangan didambakan keindahan dan kegembiraan yang sementara dan tak pasti..jangan sesudah berdarah..sesudah tercalar..baru nak tersedar..................aduh sakitnya!bukan kepalang......

Bookmark and Share

    


  Member Information For MiraUmairahProfil   Hantar PM kepada MiraUmairah   Quote dan BalasQuote

ina_irdyna85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18932
Posting: 268
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 14:28


berdoa lah kepada Allah.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ina_irdyna85Profil   Hantar PM kepada ina_irdyna85   Pergi ke ina_irdyna85's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 14:37


Pada 14-10-05 13:04 , salsabila2003 posting:

!!! QUOTE !!!

serasa2 ana telah menjumpai putera idaman ana....tiada yang kurang tentang dirinya...
dan ana berasa syukur kehadrat Ilahi di atas pertemuan ini....
Diharap cinta kami kekal abadi hingga di ijabkabulkan dan keakhir hayat kami....
Insya Allah....


Ni kira tengah bercinta la ni .. bercinta tanpa ada apa-2 ikatan yang sah ... rasa-2 ada tak macam cinta seperti dalam novel Sesegar Nailofar ...

Berdoalah pada Allah supaya anda berdua dilindungi dari perkara maksiat .. maksiat hati, maksiat telinga ...    ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 20-10-05 21:47


terus terang saja..tapi kena lah dengan cara yang betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

ar_raze
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13042
Posting: 16
Dari: bahanj

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-10-05 14:26


salam..
seperti dalam firman Allah dalam surah ??? dan ayat??maaf ana tak ingat..
sebagaimana maksudnya, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik, dan lelaki yang jahat untuk perempuan ynag jahat..
pendapat peribadi anala kan, so bila kita nakkan yang alim..kita kena berusaha sedaya upaya merubah diri kita untuk ke arah yang baik...secara perlahan pun tak mengapa..barula dia dapat menerima kita dengan redha..
-dari lelaki yang jahat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_razeProfil   Hantar PM kepada ar_raze   Pergi ke ar_raze's Website   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-10-05 16:30


entahlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 25-10-05 17:04


Assalamualaikum...hmmm p u t e lah a i m p i a dan.....mesti kat fikiran masing2 ini dah terfikir dah lagaknya seorang putera impian..hehehe..apa-apa pun bagi saya...."cayo'2"heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 01-11-05 21:30


Pada 09-10-05 15:54 , aisyatul_mardhiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

...Bismillahirrahmaanirrahim...Ya Allah jika saya jatuh cinta, cintakanlah saya pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMuYa Muhaimin, jika saya jatuh hati,izinkanlah saya menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh saya dalam jurang cinta nafsu...Ya Rabbana ,jika saya jatuh hati jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.....Ya Rabbul Izzati ,jika saya rindu ,rindukanlah saya pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu....Ya Allah ,jika saya menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMuYa Allah ,jika saya jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan saya tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....Ya Allah jika Kau halalkan saya merindui kekasihMu jangan biarkan saya melampaui batas sehingga melupakan saya pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu.......Amin.....

p/s:bagus doa ni.....semoga dapat jumpa la putera impian tu...insyaAllah





Amin Ya Rabbal 'Alamin...



:-)


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

nuriman21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15380
Posting: 24
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-11-05 09:34


assalamualaikum...
saya rasa tak salah kalau kita suka pada perkara yang baik.
Kenapa pulak dikatakan perigi mencari timba.
sedangkan siti khadijah sendiri yang melamar nabi muhammad.
solat istikharah adalah penyelesaian yang terbaik.
insyallah, saya doakan enti mendapat petunjuk dari ALLAH SWT.
biarlah niat di hati hanya kerana ALLAH SWT.

wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriman21Profil   Hantar PM kepada nuriman21   Pergi ke nuriman21's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-05 00:54


hm...
btau saja laki yang macam ustaz tu...
kami warga ukhwah doakan awak :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 01-12-05 00:58


putera impian?huhuhu :-o :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 15:22


hehe....... ana nak jadi putera impian antum lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 16:51


putera impian ku kini pudar entah kemana...lalu ana diam sahaja..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

putri_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.02.2007
Ahli No: 28612
Posting: 66
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-03-07 17:50


salam..

"Aku menyintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilagkan agama dalam dirimu hilanglah cintaku padamu"..
(Imam Nawawi)

CINTAILAH SESEORANG ITU KERANA AGAMANYA.. NESCAYA KAU AKAN BAHAGIA DUNIA dan AKHIRAT..

teruskan hasrat murni nanti tu..
;-) ;-)

_____________________________________________
:: Islam Itu Indah, Indahkan Hidup Mu Dengan Islam::

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_solehahProfil   Hantar PM kepada putri_solehah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-03-07 18:29


rasanya ramai member kat Ukhwah.com ini boleh dijadikan putera dan puteri impian.. ;-)..


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-07 18:41


Assalamualaikum...putera idaman seperti yang berlandaskan agama..menjadikan agama sebagai pertunjuknya...dunianya..boleh membimbing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-03-07 16:18


Pada 30-03-07 18:29 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya ramai member kat Ukhwah.com ini boleh dijadikan putera dan puteri impian.. ;-)..

rasanya atie82 macam dah kenal semua member ukhwah ni.ye ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

alSubhi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.01.2007
Ahli No: 28403
Posting: 137
Dari: KL, melbourne, australia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 17:03


.... how to find Puteri Impian..??.. menarik lah topik ni... bagus bagus... boleh saya jenguk2 selalu... salam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alSubhiProfil   Hantar PM kepada alSubhi   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 19:25


PUTERA IMPIAN ?

mimpi saja agaknya...dah nama pun impian ..he he
10 ways to find putera impian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 08:52


"Aku menyintaimu kerana agama yang ada padamu, jika kau hilagkan agama dalam dirimu hilanglah cintaku padamu"..


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alinsyirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2007
Ahli No: 28870
Posting: 72
Dari: depan komputer

Perak  


posticon Posting pada: 02-04-07 10:13


putera impian???..hm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alinsyirahProfil   Hantar PM kepada alinsyirah   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 10:21


semua di atas tapi ana tambah satu lagi..yang berjanggut...hehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

umni_maisarah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26641
Posting: 5
Dari: utm

malaysia  


posticon Posting pada: 02-04-07 10:30


assalamualaikum..

Sekali lagi ana nak tanya pendapat anda..tentang putera impian..Macamana kalau kita minat di seorang tu..tapi..kita ini jenis yang sosial sikit. Masalahnya lelaki tu baik alim lagi..senang cerita boleh kata ustazlah.Kita nak sangat dia sebab kita nakkan satu perubahan yang baru dan kita yakin yang dia boleh mengubah diri kita ke arah yang lebih baik....Apa pendapat anda???

bagi ana...ana ada terbaca satu artikle copy right dr seorang kakak..kakak itu kata satu jalan terbaik adalah berdoa....masa berdoa minta lah pada Allah bahawa kita mahu bakal suami kita seperti pemuda itu..tak salah beritahu Allah yang kita mahu bakal suami kita bersifat seperti kita hendak...insyaallah..1/2 dari ciri-ciri yang kita minta akan di khabulkan Allah...Allah jadikan semua makhluk di dunia ni berpasang2...langit dan bumi,darat dan lautan,matahari dan bulan..tapi Kalau tak di jodoh kan dengan pemuda itu..jangan susah hati..maybe Allah akan kurniakan kita bakal suami yang lebih baik dari dia..Kita doakan semoga pemuda itu temui wanita yang lebih baik dari kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umni_maisarahProfil   Hantar PM kepada umni_maisarah   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-07 12:16


kalau boleh setiap wanita mesti ingin pasangan seperti itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 21:52


alhamdulillah jika niat kita nak berubah, Allah akan tolong, kalau tak berani nak luah, try guna baitulmuslim, tapi lupa pula ustazah yang bertanya ni student ke dah kerja, kalau student di U, biasanya di U ada baitul muslim, try risik2 tengok, insyaAllah mereka akan bantu sampai ke akhir, takpun dalam ukhwah kan ramai yang ok2 apa, hehe, gurau saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-07-07 17:20


Pada 31-03-07 16:18 , melon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-07 18:29 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya ramai member kat Ukhwah.com ini boleh dijadikan putera dan puteri impian.. ;-)..

rasanya atie82 macam dah kenal semua member ukhwah ni.ye ke?


tak ada lah...


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 13:57


putera impian....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 14:04


Pada 01-07-05 16:29 , Ismah posting:

!!! QUOTE !!!

Terima kasih sebab sudi berkongsi pendapat..Tapi macamana kita tak nak orang kata perigi mencari timba???


tak timbul soal perigi cari timba....
ct khadijah pun melamar nabi muhammad s.a.w kan.....
selagi perkara yang kita nak buat tak melanggar syariat islam teruskanlah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-08-07 07:51


Assalamualaikum

Kita tak perlu mencari seseorang yang sempurna untuk dijadikan teman sejati..Cukuplah seorang teman yang menjadikan kita sempurna apabila bersamanya.. 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 08:36


yang dibincangkan sekarang ni bukan kesempurnaan dr segi kecantikan or handsome saja, yang pentingnya kecantikan akhlak dan akidah seseorang tu...tapi hairan jugak, kekadang tu ada lelaki ni baik dan selalu nasihat gf dia kearah yang baik, tapi gf dia ni macam tak suka pulak nak dekat dengan agama...pelik-pelik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 09:09


assalamualaikum...

banyakkan berdoa kepadaNya..
kerana 'boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik
bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia
amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui'
(surah al-baqarah ayat 216)
jika kita yakin dengan janji-janji Allah
bahawa lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik..
insyaAllah enti akan berjumpa yang sekufu dengan enti..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nornailofar
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12823
Posting: 13
Dari: USIM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 09:51


assalamualaikum..

setiap kita da pasangannye..kalau bukan ddnia,doakan kita bakal bertemu dengannya di alam yang kekel abadie..insya Allah..

lagi 1,untuk dapat yang terbaik mesti try untuk menjadi yang terbaik..
wallah 'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nornailofarProfil   Hantar PM kepada nornailofar   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 09:59


Pada 13-07-05 13:10 , winna_huwaida posting:

!!! QUOTE !!!

winna punya pandangan..
jadi lah diri sendiri..
jangan merubah diri...kerana cinta..
tapi kerana DIA yang esa..
winna takut andai cinta itu gagal..
sifat yang telah berubah..akan bertukar kepada yang asal.
malahan lebih buruk lai..
winna dah banyak..temui..
winna hanya bagi pandangan.
maaf kalau winna tersilap...




setuju dengan winna..itu lah yang sepatutnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 15:02


Pada 02-04-07 10:30 , umni_maisarah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

Sekali lagi ana nak tanya pendapat anda..tentang putera impian..Macamana kalau kita minat di seorang tu..tapi..kita ini jenis yang sosial sikit. Masalahnya lelaki tu baik alim lagi..senang cerita boleh kata ustazlah.Kita nak sangat dia sebab kita nakkan satu perubahan yang baru dan kita yakin yang dia boleh mengubah diri kita ke arah yang lebih baik....Apa pendapat anda???

bagi ana...ana ada terbaca satu artikle copy right dr seorang kakak..kakak itu kata satu jalan terbaik adalah berdoa....masa berdoa minta lah pada Allah bahawa kita mahu bakal suami kita seperti pemuda itu..tak salah beritahu Allah yang kita mahu bakal suami kita bersifat seperti kita hendak...insyaallah..1/2 dari ciri-ciri yang kita minta akan di khabulkan Allah...Allah jadikan semua makhluk di dunia ni berpasang2...langit dan bumi,darat dan lautan,matahari dan bulan..tapi Kalau tak di jodoh kan dengan pemuda itu..jangan susah hati..maybe Allah akan kurniakan kita bakal suami yang lebih baik dari dia..Kita doakan semoga pemuda itu temui wanita yang lebih baik dari kita...


moga ALLAH memperkenankan..amin..
"wanita solehah untuk lelaki soleh dan begitulah sebaliknya.."

:-D :-)pRouD tO bE mUSLim :-D :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-07 08:56


banyakkan lah berdoa kawanku.. kalau kata kamu ni sosial sangat, cubalah kurangkan dari hari ke hari... kerana say bersetuju dengan ayat bahawa "..wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik.. jangan kau harap lelaki seperti Saidina Ali andai dirimu tak seperti Saidatina Fatimah.." :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Surah Muhammad: 7
[ Telah diedit oleh: Aezza pada 27-10-07 08:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 08:24


Pada 01-07-05 16:29 , Ismah posting:

!!! QUOTE !!!

Terima kasih sebab sudi berkongsi pendapat..Tapi macamana kita tak nak orang kata perigi mencari timba???


tak timbul soal perigi cari timba sekarang ni...
ana pun pernah buat macam tu..ikut cara Saiditina Khadijah... alhamdulillah..segalanya baik saja...
boleh lah kalau anti nak tahu pengalaman ana.. hik! :sopan:

:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15621 saat. Lajunya....