Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ketinggalan bas


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ketinggalan bas

Please Mendaftar To Post


Oleh ketinggalan bas

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-05-05 10:26


kenapa ye..
kita asyik tunggu bas...
kenapa kita tunggu bas...
sedangkan bas tak tunggu kita..
saya telah ketinggalan bas...
setiap kali saya je yang tunggu bas walau pun bas lewat
tapi bas tak tunggu saya pun bila saya lewat...
siapa yang harus dipersalahkan???







Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

wasatiah3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15741
Posting: 117
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 11:32




Camne dah tertinggal...adalah tu..sabar
Naik teksi??

Bookmark and Share

    


  Member Information For wasatiah3Profil   Hantar PM kepada wasatiah3   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-05-05 17:36


la....mcm ner leh tertinggal bas ni? hehehe.. Kita yg tertinggal bas ker atau bas yg tinggalkan kita? Bas x kejar kita...tapi biasenya kita yg duk kejar bas..Mcm ner tu?

hm,lumrah....lumrah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-05 17:50


Kenapa ye bas tinggalkan kita...mesti kecewa...
sama lah jika kekasih tinggalkan kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 19:38


Kenapa nak tunggu bas? naik lah LRT ke monorel ke komuter ke atau teksi... dah tentu tentera_berkuda takkan ditinggalkan bas, takkan menunggu bas... dan takkan kecewa sebab kena tinggal dek bas... :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

khalida
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12271
Posting: 56
Dari: Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 25-07-05 07:19


kasihan dengan anda tentera_berkuda... lain kali pesan dengan bas tu suruh tunggu anda kalau anda lewat... kalau dia tinggal juga... anda buat sekatan jalan raya kat dia... jangan bagi dia lalu jalan tu...
Hai...! apa lah anda ni tentera_berkuda... anda siapa nak bas tu tunggu2 anda? pandai2 lah nak idup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalidaProfil   Hantar PM kepada khalida   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-07-05 20:33


ye tak ye juga
btl 2 khalida!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 22:37


buat masa ini alhamdulillah...
tak pernah lagi kena tinggal bas...
tapi...
kalau kena tgu bas yang lewat itu adalah...
iman selalu kena macam ini...
terutamanya bila nak balik kampung......
bukan nya sekejap selalunya 10-20minit kadang itu spai sejam..
sabar saja lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-05 22:48


Assalamualaikum wwt,

anda ini susah-susah aje..apa kata kita beli saja bas tu,
habis cerita..tiada yang di tunggu dan tiada yang menunggu..
just make for own business.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 00:57


nak beli perlukan wang
tambah bas murah
jadi baik tunggu saja kan bas seterusnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 26-07-05 01:02


Selalu sangat masa sekolah dulu... hehehehee... salah diri sendiri juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

nurulsaadah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2005
Ahli No: 17581
Posting: 1
Dari: bangi

malaysia  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:13


lain kali jangan lah bgn lambat... tunggu lah bas tu saya pun kena tunggu bas juga kalau nak pergi mn2. penat tu memang tapi nak buat macam mn kan bas bukan boleh tunggu kat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsaadahProfil   Hantar PM kepada nurulsaadah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:30


assalamualaikum..
siapa yang hrus diprsalahkn??
ermm..bagi saya dua2 pun slah..orang yang trlewt bus dan drivernye sekali.. :-D :-D :-D

reasonnya...
orang yang lewat tu salah sebab...knape dia boleh lewat??xadil bagi penumpng2 lain tuk tnggu dia...time is gold..right?/

driver tu salah sebab..xtnggu penmpang2 full..ptutnya consider lah sikit..be patient...ermm,tap..tak boleh nak salah kat driver 100%..sebab dia mesti jalankn tgas dengan jujur dan be on time..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 26-07-05 19:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 19:33


betul kata anis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 20:44


kalau bas meragam???

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 21:38


Assalamu'alaikum...

cakap pasal bas, saya hampir2 mnagis..(dah nagis pun) masa nak balik kampung 2 minggu lepas..tapi bas tunggu juga sebab saya dah sampai..tu pun dah nak jalan..Tapi kena marah dan kena sindir kat driver..uhuk..uhuk sadisnye.Apa taknye..orgnye dah naik, tapi brg tak letak lagi. Terpaksalah ngankut brg2 dalam hujan lebat, basah kuyup. Hujan lebat, jalan sesak dan dsbbkn pkara2 yang menyakitkan HATI akibat perbuatan orang lain..kita yang terpaksa tanggung..banyak sungguh perkara malang malam tu, sampai kat kampung pun macam tu juga..dah nak sampai rumah dinihari tu, lengan pulak lebam dan bengkak teruk sampai hari ni..dah 2 minggu dah..sakit lagi ni. SMUANYA BUKAN SALAH saya..SEDIH2..MUNGKIN ADA BUAT SALAH agaknya hari SBLUMNYE..TAPI TAK SEDAR.

Oleh itu, diingatkan kepada sahabat2 semua..jangan sesekali rasa bas akan menunggu kita, terutamanya bagi mereka yang nak balik jauh..sekian cerita sedih saya mengenai bas..jangan marah.


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 26-07-05 21:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 01:18


ana pun pernah terlepas bas.
nak dijadikan cerita, petang itu ana nak keluar bandar dengan seorang kawan muslimat. kitaorang sama-sama tengah tunggu bas. sambil menunggu bas, ana baca newspaper. ana dan kawan ana dah buat perangkaan pukul berapa bas akan sampai. ana angkat saja muka daripada newspaper bas lalu kat depan mata. tak sempat nak tahan. ana dan kawan ana tergamam, mana taknya punya lah lama tunggu bas tup2 bas berlalu begitu aje kat depan mata. mula2 rasa macam geram pun ada tapi lepas itu kitaorang gelakkan diri masing2 dek kerana kealpaan dan kalalaian kami. memang dapat pengajaran daripada peristiwa ini. lepas daripada peristiwa ini, kami berdua lebih peka terutamanya bila waktu bas akan lalu kat tempat kami menunggu.adus.last2 kami tahan teksi aje. tapi dah rezeki agaknya pak cik teksi itu bagi tambang agak murah berbanding daripada biasa. sekian sahaja cerita ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 17:21


memang sedih bas tinggal kita
ana pun sama nak pergi sekolah terlepas bas jadi kena denda sebab lewat

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-05 20:30


xle oyak gapo

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:41


macam2 hal tentera_berkuda........biar kita tunggu bas...jangan biar bas tunggu kita...hehheheh.........bas takkan tunggu kita........

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

ruhee
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13202
Posting: 19
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:52


hihihi....
alah itu kes kena tinggal kat bas.
Yang sedihnya, hari-hari saya kena berebut bas!
hm... pengalaman tu. .. susah nak cari beb.
tapi, first sekali bergantung pada diri kita juga.
saya setuju dengan cahaya82. kita kena ready lah selalu....
banyak kemungkinan perkara di luar jangkaan akan berlaku dalam hidup kita.
So, redha lah apa yang dah ditentukan. Tapi, kita boleh merubah hidup kita ke arah yang lebih baik.
ada hikmah di sebalik setiap kejadian sebenarnya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruheeProfil   Hantar PM kepada ruhee   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 23:18


assalamualaikum....
ketinggalan bas? :-? :-? kesiannya...
nasihat saya tunggulah bas tu awal2... jangan lewat2... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12207 saat. Lajunya....