Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
the_brOtherz: 2 hari yang lalu
jasadkudisini: 10 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 12 hari yang lalu
isa777_musa: 12 hari yang lalu
zam_rizal: 21 hari yang lalu
wanja: 32 hari yang lalu


Karya Agung
Topik: Cantiknya Wanita...!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, Maricella
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Karya Agung
    »» Cantiknya Wanita...!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Cantiknya Wanita...!!

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-03 12:28




Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia
diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia;
namun, harus cukup lembut untuk memberikan
kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam
untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap
tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh
keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa
mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai
anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika
anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung
suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahwa seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji
kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada
disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk
dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah
dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus
dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,
tempat dimana cinta itu ada."

Kirimkan Firman ini kepada setiap wanita yg anda kenali....
Anda akan menambah harga diri ciptaan Indah,wanita!
kerana,
Setiap Wanita itu Cantik...



~i'll hold the sky, never letting go...~




-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 128
Posting: 205
Dari: rumah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-03 12:34


cantiknya wanita...cantiknya sajak nie...

-----------------
[img]http://smilies.networkessence.net/s/kao/otn/pbubbles.gif[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 21:51


bersyukur kerana dilahirkan sbg seorg wanita...

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 01:14


emm..syurga itu terletak di bwh tapak kaki ibu..
..beruntungnya wanita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

kagome
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1477
Posting: 17
Dari: iium

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 21:34


lihatlah betapa cantiknya Allah jadikan seorang insan bernama wanita.kpd wanita2 sekelian,betapa senangnya kita nak cari pahala..sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kagomeProfil   Hantar PM kepada kagome   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 22:13


ASSALAMUALAIKUM...
SUBHANALLAH...
ALHAMDULILLAH KERANA ANA DILAHIRKAN SEBAGAI WANITA..
WAHAI MUSLIMAH YANG DIRAHMATI ALLAH,ABADIKAN DIRIMU PADANYA NESCAYA ENGKAU AKAN PEROLEHI KEMANISAN YANG TAK BERKESUDAHAN...
CANTIKNYA WANITA ITU TERLETAK PADA CANTIKNYA AKHLAK...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 15:27


hanya mampu tersenyum

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: • Tämäñ Mëläwätî, Küälä Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 15:32


Erm...ana agak keliru...

Adakah benar kenyataan² terbabit merupakan firman Allah ? Sekiranya benar, dipetik dari mana ? Ayat Al-Quran atau pun hadith Qudsi...

Ataukah sekadar sandaran pada firman Allah SWT ? Sekiranya sandaran, tidak boleh dinisbahkan pada firman Allah SWT ! Perkara sebegini perlu disemak...

Harap pihak berwajib dapat menjawab...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 15:44


erm...kena tengok balik ni..kena check..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 02-08-03 23:16


alamak salafian.. ana buat some mistake lerr.. pasal x kaji dulu penyataan firman nie.. akuzakie terima dr e-mail... kalau salah.. tolong perbetulkan..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 00:17


bangga jadi seorang wanita.....

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 11:23


Assaalamulaikum..

Maha Suci Allah yang telah menciptakan wanita sebagai makhluk yang istimewa.Namun masih ada yang tidak bersyukur dan tidak menjaga kehormatan diri mereka.

Moga2 setiap insan yg bergelar wanita dapat merenung kembali kejadian asal mereka ...dan menjadi wanita solehah yang disayangi setiap insan....lebih2 lagi yg bergelar 'IBU '...

sayangilah ibu..jangan sakiti hati ibu...kerna syurga terletak di bawah telapak kaki ibu...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 11-08-03 19:17


assalammualaikum.....

betul tu ??kalau benar ayat alquran atau hadith mesti isbat nya terlebih dahulu ...waalahualam ...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 16:23


Assalamualaikum. lain kali kaji dulu yer... biar memberikan ilmu yang sahih...takpe.. belajar dari kealpaan.. tapi, kata2 tu best dan wajar direnungi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:23


salam...

indahnya wanita.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 23:28


Assalamualaikum....
cantiknya wanita dalam agama Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:34


assalamualaikum...


ALHAMDULILLAH..syukur kepada ALLAH..lahirnya diri ini sebagai seorang wanita..

"ukhwah fillah..mahabbah lillah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-06 00:40


:)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 01-07-06 00:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 02:14


Alhamdulillah.. :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

mmka_islamic
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24990
Posting: 20
Dari: ardhul kinanah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 03:47


Assalamualaikum..
Erm ana setuju dengan kenyataan ini..golongan perempuan sepatutnya bersyukur kerana dilahirkan sebagai seorang perempuan di dunia ini..perempuan diciptakan oleh Allah Taala dengan pelbagai keistimewaan yang tidak ada pada golongan lelaki..erm Islam sendiri memuliakan golongan perempuan..hakikatnya telah jelas kepada kita bahawa kita semua..begitu penting peranan yang dibawa oleh seorang yang bergelar perempuan..kita lihat di mana dari awal penciptaan manusia..dimana Allah Taala telah menciptakan HAWA sebagai teman kepada ADAM untuk menemaninya tatkala kesunyian..melahirkan zuriat...dan akhirnya lahirlah kita semua dari keturunannya..alhamdulillah..tanpa perempuan dan keizinan Allah Taala siapalah kita hari ini..erm begitu hebat dan tinggi martabat perempuan dalam islam..dalam sejarah ketamadunan islam..dimana kita lihat banyak serikandi islam yang turut memperjuangkan islam,memartabatkan kalimah Allah Taala.contoh yang terbaik kita lihat ummu mukminin..isteri baginda Nabi Muhammad SAW..dimana Siti Khadijah mempertaruhkan dan membelanjakan semua hartanya hanya untuk islam..sesungguhnya tidak ternilai pengorbanan yang diberikan Siti Khadijah kepada baginda..sentiasa menjadi penenang jiwa Nabi tatkala dilanda seribu satu onak dan cabaran..biarpun sering diancam..Siti Khadijah tetap menyokong dan sentiasa dibelakang Nabi dalam mempertahankan islam..
sebenarnya banyak keistimewaan dan kelebihan yang Allah Taala berikan pada golongan perempuan..semuanya terkandung dalam Al-quran dan hadith yang menceritakan kedudukan perempuan dalam islam...
Perlu dingat golongan perempuan lebih mudah untuk masuk ke syurga dan golongan yang paling mudah untuk masuk ke neraka.. sama-samalah kita fikirkan..jadi,bersyukurlah selalu..kerana setiap ciptaan Allah Taala itu indah dan pasti ada hikmahnya yang tersendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mmka_islamicProfil   Hantar PM kepada mmka_islamic   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 01-07-06 07:00


Salam..
Bersyukurlah menjadi seorang yang bergelar wanita..
kelak nikmat dan rahmat dari ilahi akan bertambah..
hiasilah peribadi dengan kilauan permata yang indah..
kerna dirimu begitu beharga..
oh wanita.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 08:46


bersyukur menjadi seorang lelaki..boleh melindungi wanita..lebih perkasa dari wanita.. i love u mak :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 20:25


:) alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Arezielys
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2006
Ahli No: 21989
Posting: 10
Dari: johor bahru

malaysia  


posticon Posting pada: 03-07-06 21:27


...Kau digelar sebagai penyeri dunia...

Alhamdulilah sebagai wanita di muka bumi Allah SWT.....

kecantikan seorang wanita itu adalah terletak pada kesopanannya
dan menjaga kehormatan dirinya...serta ketaatannya kepada Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArezielysProfil   Hantar PM kepada Arezielys   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 10:28


cantiknya seorang wanita...........:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 10:38


syukur alhamdulillah.... ana dijadikan sebagai wanita..

indahnya wanita hinggakan ada surah An-Nisa' di dalam al-Quran :) kawal perilaku hiasi diri dengan akhlak dan budi...insyaAllah selamat..:) ingatan untuk ana jua.


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 10:39


buat yang bernama wanita..

semoga cerdikmu secerdik Aishah,
cantikmu secantik Ainul Mardiah,
pengorbananmu setinggi Sumaiyyah,
ikhlasmu seikhlas Rabiatul Adawiyah,
dan.........
semoga tempatmu di syurga al-jannah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 04-07-06 11:06


kalau perempuan cantik,lelaki pula macam mana???? hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 04-07-06 11:07


ibu ana pun seorang wanita... he..he.he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-07-06 11:11


wanita ni senang masuk syurga dan senang masuk neraka....betul tak kawan2?

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 03:57


betul...... tapi laki2 pun sama juga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 03:58


Seganlah dengan wanita soleha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 06:40


!!! QUOTE !!!

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia
diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia;
namun, harus cukup lembut untuk memberikan
kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam
untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya."

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap
tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh
keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa
mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai
anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika
anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung
suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui
bahwa seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji
kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada
disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya. Aku memberinya air mata untuk
dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah
dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus
dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya,
tempat dimana cinta itu ada."

Kirimkan Firman ini kepada setiap wanita yang anda kenali....
Anda akan menambah harga diri ciptaan Indah,wanita!
kerana,
Setiap Wanita itu Cantik...


betul ke ini firman Allah?
firman Allah semuanya terkandung di dalam Al-Quran.
boleh beritahu ayat berapa dan surah berapa yang tertulis sedemikian?
tolong hentikan penyebaran perkara yang menipu dan mengelirukan orang berkenaan kalamullah.ada akal tolong fikir....

:roll:


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 05-07-06 06:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 18:50


jawab jangan tak jawab.................... lain kali bagi tahu sumber.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 15:56


Ahh kan da kena...sumber mana dapat agar juri2 kita ni senang nak vote kan? :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 21:04


wanita pasti sngat beruntung.. yaa.. hanya Solat 5 waktu,puasa taat suami saja, ..pasti masuk syurga insyaAllah :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 22:48


alhamdulillah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-10-06 00:03


Cantik juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

makhluk
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5194
Posting: 21
Dari: Republic of Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-10-06 01:24


mudah sangat ye kita ambil bulat2 apa yang diberi ye tanpa menyemak sumbernya. walaupun niatnya baik tapi bab berkaitan dengan agama ni tak boleh main-main. kena cari asal usul sebelum posting. yang diposting asal tu saya dah baca dalam pwrpoint dalam b inggeris. ia berunsur kristian. Allahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For makhlukProfil   Hantar PM kepada makhluk   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 09:41


Wanita itu cantik sebab di perempuan,
sama juga lelaki itu tampan sebab dia teruna... kha2..

Tapi ingat, semua manusia itu cantik selagi dia menjadikan ISLAM pakaian nya..

"sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya.
Kemudian Kami kembalikan dia ke tempat yang serendah-rendahnya (neraka),
kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh; maka bagi mereka pahala yang tiada putus-putusnya.
Maka apakah yang menyebabkan kamu mendustakan (hari) pembalasan sesudah (adanya keterangan-keterangan) itu?
Bukankah Allah Hakim yang seadil-adilnya?"
Surah At-Tin ayat 4-8

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 10:42


Alhamdulillah.Bersyukur kerana dilahirkan sebagai seorang wanita.
:-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-10-06 13:40


Seindah hiasan didunia adalah wanita solehah...tapi,, susah itu nak dapat tahap tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-10-06 13:41


Pada 04-07-06 11:07 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

ibu ana pun seorang wanita... he..he.he..


tersenyum saya bila membacanya.....

yup indahnya wanita...dan saya amat bersyukur dilahirkan dari kaum hawa......dan indahnya Islam dari pandangan mata saya.....kerna ajarannya menyebabkan keistimewaan saya sentiasa di jaga dan semakin digilap .........Allahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-10-06 13:42


Pada 06-07-06 18:50 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

jawab jangan tak jawab.................... lain kali bagi tahu sumber.


peh..kasarnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 08-01-09 17:52


perempuan itu indah..lagi indah jika d hiasi dengan keimanan..sebaik-baik perempuan ialah perempuan solehah..perempuan solehah hiasan dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

nisaulfadhilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.10.2006
Ahli No: 27084
Posting: 207
Dari: irbid

jordan  


posticon Posting pada: 08-01-09 17:52


perempuan itu indah..lagi indah jika d hiasi dengan keimanan..sebaik-baik perempuan ialah perempuan solehah..perempuan solehah hiasan dunia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nisaulfadhilahProfil   Hantar PM kepada nisaulfadhilah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 19:32


Pada 06-07-06 18:50 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

jawab jangan tak jawab.................... lain kali bagi tahu sumber.


garangg..takuttt..

tu kata-kata hikmah agaknya.. untuk wanita...

wanita.. kerana dirimu begitu berharga :-) :welcome:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 17:29


Pada 08-01-09 17:52 , nisaulfadhilah posting:

!!! QUOTE !!!

perempuan itu indah..lagi indah jika d hiasi dengan keimanan..sebaik-baik perempuan ialah perempuan solehah..perempuan solehah hiasan dunia..


Alhamdulillah.. itu lah sebaik-baik nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-09 20:15


Pada 08-10-06 21:04 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

wanita pasti sngat beruntung.. yaa.. hanya Solat 5 waktu,puasa taat suami saja, ..pasti masuk syurga insyaAllah :-)

Wanita...mudah masuk syurga,mudah juga masuk neraka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 11-01-09 20:27


Pada 11-01-09 20:15 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-10-06 21:04 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

wanita pasti sngat beruntung.. yaa.. hanya Solat 5 waktu,puasa taat suami saja, ..pasti masuk syurga insyaAllah :-)

Wanita...mudah masuk syurga,mudah juga masuk neraka..



haa ah.. senang masuk syurga.. senang masuk neraka.. taat suami, masuk syurga.. degil2, masuk neraka... :-( ...

susahnye sebab apa.. sebab banyak sangat nfsu nya,, hihi..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:31


Bismillah...

hmm..cantiknya seorang wanita bila dihiasi bunga2 akhlak...

namun...
muslimah sholehah datangnya berpakej....
bukan hanya pada akhlaknya sahaja..
tapi..perlu dilengkapi dengan akidah yang mantap...
dan ibadahnya yang unggul...

insyAllah..:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 15:44


ye betul tu..
jom kita beruseha jadi lebih baik!! ;-)


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 15:58


salam ....

indahnya wanita jika berpegang pada agama..
namun begitu dalam neraka esok2 lebih ramai wanita daripada lelaki kerana ingakar kepada suruhan agama...terutama tidak taat kepada suami,tidak menjaga auratnya,tidak menjaga pergaulannya,banyak percakapannya yang mengundang dosa,dan tidak menjaga solat fardunya..

wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.138312 saat. Lajunya....