Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 6 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: BANYAK BETUL!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» BANYAK BETUL!!

Please Mendaftar To Post


Oleh BANYAK BETUL!!

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 10:20




cuba kita perhatikan..sekarang ni kat tv terlampau byk rancangan yg boleh dikira mengajak remaja jadi artis,xkirela...tv1,tv2,tv3 dan lelain lagi...xboring ker cite camtu?dgn mentornya,idolale,AF,BINTANG RTM..ntah byk lagila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 10:25


mmm... tak cukup banyak lagi tuh~

patut ditambah.. supaya x de lansung iklan~

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-05 10:59


kalau tak salah saya....salah satu tanda hari kiamat ialah ramai org belajar menyanyi bkn nyer belajar alquran.jadi mmg mmg skang ni kita dah hampir sgt ngan hari kiamat...banyak tanda2 kiamat dah dapat kita lihat...termasuklah rancangan2 macam tu..
persiapkanlah diri kita dgn bekalan yang secukupnyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-05 11:08




Saya pun perasan juga dewasa ini semakin banyak program tv yg mengajak remaja kita menjadi artis....ada pula remaja kita yang sanggup memalukan diri dengan kata2 kasar utk mempertahankan diri bahawa dia berbakat biarpun setelah gagal dan jelas sekali diri itu tidak mempunyai kelayakan langsung.

Paling menyedihkan, apabila ada dikalangan ibu bapa yg sanggup menemani anak dan menyokong tindakan anak2 tersebut. Entah apalah tujuan sebenarnya..tidak pula diketahui...Banggakah mereka ?????...Apakah itu satu2satunya cara utk mencari duit yg banyak dan dikenali ramai....

Pada saya, rata2 remaja yg menyertai rancangan tersebut masih lagi bersekolah....dan ada juga yg hanya tamat sekolah menengah..Oleh kerana dunia hiburan yg begitu MENYERLAH dan BERSERI-SERI dewasa ini seakan mengamit hati anak2 muda ini memilih kerjaya tersebut. Ditambah pula dengan pihak tv yg menyediakan ruang dan tempat utk mereka...dengan hadiah dan janji yg lumayan & manis.

Entahlah.....kalau tak ada permintaan tidak akan ada penawaran....Apakah itu yg kita semua mahukan.... Tepuk dada tanyalah iman.



Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

mujahid_timur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16443
Posting: 18
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 11:34


dunia akhir zamaaaaaaaannn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_timurProfil   Hantar PM kepada mujahid_timur   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 11:38


Waalaikummussalam..

Kan bagus kalu disediakan Rancangan Realiti mengajak jadi Hafiz Quran ke, imam masjid ker, pendakwah ker...lagi bagus...

Tak payah lagi nak mengundang bala bencana dari Allah

Wassalam...



-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

[ Posting ini telah di edit oleh: zam_rizal pada 2005-05-18 11:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-05 12:36


hei semua orang!!!!

kenapa nak timbulkan masalah..
jangan hipokrit..
knp nak timbul kan isu ni
jagn pandai ckp je..
kalu x suka mcm man tau...
mesti tegok juga kan ..
mamang salah tp kita semua buat ade sebabnye..
ade kebaikan dan ade keburukan..
daripada kita kutuk dorang baik kita cakap dorang syukur x jd kat kita.
jangan mengata dorang mgkin suatu hari nanti dorang semua yang kita kutuk jadi lebih baik dari kita..wslm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 13:12




tajuk ni salah ..
sebenarnya begini..
BANYAK TIDAK BETUL.....


Ana : biar betul......

-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 18-05-05 13:57


itulah Malaysia sekarang nih. kate jer negara Islam contoh, nak perkenalkan Islam hadhari etc..
tp tengoklah ape dah jadi.

walaupun negara membangun tp akhlak runtuh nak buat aper. cuber kite renung balik mase Islam datang . pembangunan mundur, akhlak diorg jaga sbb mase tu diorg agama diorg kuat, diorg mendalami & amalkan ilmu agama.

tak mcm sekarang nih belajar jer Ilmu agama kat sekolah tp tak amalkan.parents pun sama lg galakkan @ biarkan anak2 buat bende tak elok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

al_farafisya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6673
Posting: 49
Dari: ardhilLah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-05 14:51


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum wrt..

Mm,alhmdulillah,ade yang concern terhadap mslh ummat sekarang..ada hadith Rasulullah s.a.w"Sesiapa yang bngun dari tidur,tetapi tidak langsung memikir tentang masalah ummat,maka dia bukan dikalanganku"(au kama qal)..

Sahabat sekalian,tidak semestinya kita tahu sesuatu perkara bermakna kita turut serta dlm perkara tu,sebagai contoh,x semestinya seseorang tahu ttg AF,Malaysian Idol,dsb ,maka kita mengatakan orang tu tgk jgk benda2 tu semua..tahu sekadar nak tahu prkembangan,untuk sama2 fikir balik kewajarannya..

Tu salah satu pengetahuan dan isu semasa yang kita kena tahu..peka dengan keadaan dunia hari ini.

X salah kita menyatakan kekesalan kita terhadap mslh ummat sekarang,tapi dlm ms yg sama kita perlu sama2 doakan mereka spy kmbali ke jln yang benar...iAllah..

Memang btul,risau tgk suasana dunia hari ini,pnuh dgn maksiat dan kemungkaran...
namun,apakah peranan kita?cuma mampu melihat & mengeluh?mm..sama2 kita fikirkan..insyaAllah..
Salaam

-----------------
Ya Rabbana...tHaBbiT QuLUbaNa 'ALa DiiNiK wa 'ALa to'aTiK..


Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farafisyaProfil   Hantar PM kepada al_farafisya   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 15:08


sedihnye tgk keadaan umat zaman la ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

NurulJihad85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 14003
Posting: 69
Dari: Di mana bumi dipijak.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 15:15



Salam MujahadatunNafs.........,
em.......,ana sendiri pun slalu fikir isu ni.......
promosi yang dibuat secara besar besaran seolah2 golongan2 nilah bakal memimpin negara dan ummah......benda2 macam ni akan terus menular dlm negara kita andainya tiada "action" daripada pemimpin........Natijahnya.., hanya mahu melahirkan PENYANYI....PELAKON.....PELAWAK....
Ana yakin musuh Islam pasti sedang tersenyum gembira......puas....Apa yg ana perhatikan...,dlm usaha musuh2Islam ni nak sekat usaha AMAR MA;RUF NAHI MUNKAR..dibuatnya satu system VOTE MELALUI SMS....dari sini kita dpt tgk jutaan rakyat Malaysia yang mengundi artis "kesayangan" mrk.......BUKANKAH UNDIAN ITU TANDANYA REDHA...????Lalu.....siapa lagi yang berminat dgn NAHI MUNKAR NI....!!!!!???
Mungkinkah golongan2 ni yang kita harapkan utk berada di saff hadapan andai tibanya seruan JIHAD....???MUNGKINKAH.....???

"SEANDAINYA KAU TANGISI KEMATIANKU...,
& KAU SIRAM PUSARAKU DENGAN AIR MATAMU...,MAKA DIATAS TULANG-TULANGKU YANG HANCUR LULUH NYALAKANLAH OBOR UTK UMAT INI DAN...........
TERUSKAN "PERJALANAN" KE GERBANG JAYA.........!!!"

[ Posting ini telah di edit oleh: NurulJihad85 pada 2005-05-18 15:18 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: NurulJihad85 pada 2005-05-18 15:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJihad85Profil   Hantar PM kepada NurulJihad85   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-05 15:56


Quote:

On 2005-05-18 10:20, alKhattab wrote:
xkirela...tv1,tv2,tv3 dan lelain lagi...xboring ker cite camtu?dgn mentornya,idolale,AF,BINTANG RTM..ntah byk lagila...




erm...salah 1 d antara program2 tu,ader kena mengena ngan eiza (but,bkn sbg peserta)...but,its okey...that's ur opinion...Betul gak per korang kata. Mekasih...

[ Posting ini telah di edit oleh: eiza86 pada 2005-05-18 16:12 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 18:41


Quote:

On 2005-05-18 12:36, tentera_berkuda wrote:
hei semua orang!!!!

kenapa nak timbulkan masalah..
jangan hipokrit..
knp nak timbul kan isu ni
jagn pandai ckp je..
kalu x suka mcm man tau...
mesti tegok juga kan ..
mamang salah tp kita semua buat ade sebabnye..
ade kebaikan dan ade keburukan..
daripada kita kutuk dorang baik kita cakap dorang syukur x jd kat kita.
jangan mengata dorang mgkin suatu hari nanti dorang semua yang kita kutuk jadi lebih baik dari kita..wslm...



assalamualaikum wbt..ya akhi/ukhti fil ISLAM.moga dalam rahmat n kasih sayang ALLAH swt

kami bukan nak timbulkan masalah..n bukan pula nak kutuk apatah lagi mengata...

di mana peranan kita bila maksiat berleluasa..?
orang yang mengajak orang lain kepada kebaikan lebih baik dari orang yang mengamalkan ilmunya secara sendirian..

ISLAM itu indah..tak rasa tercabar ke bila ada yang menjatuhkan martabat agama ALLAH yang cantik ni?
menyanyi n percampuran antara berlainan jantina dalam rancangan2 seperti yang disebutkan dalam poting ni jelas bukan apa yang diajar dalam ISLAM.

sama2lah muhasabah..moga mendapat hidayah ALLAH swt..wassalamualaikum

p/s:sekadar mewujudkan amar maaruf nahi mungkar..

-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 22:24



skrg ni kan...byk betul rancangan realiti kat tv...
af,bintang rtm,audition...dan byk lg...
mmg banyak...x terkire...
skrg ni...org kite mmg sukekan hiburan....
semue berebut nak jadi penyanyi...pelakon...
x ade pun yg kate nak jadi ustaz atau pendakwah..
kenape itu berlaku?
sbb manusia zaman skrg sentiase disogokkan dgn hiburan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 22:53





Sekarang yang penting semuanya DUIT, semuanya mengejar keuntungan yang berganda²...ganda² banyaknyaa...entah apa nak di kejar lagi...


::: Islam Hadhari Menjana Kemajuan Ummah ::: Go Muslim Power!! :::

"Berkawanlah selagi ada hati, dan bercintalah selagi adanya redha Ilahi"




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 19-05-05 00:19


bende macam nih senang jer...nak tengok...tengok la...tak suke...jangan tengok..takleh nak salahkan pihak pengajur gak...kalo takde sambutan dr orang yg menengoknye...tak jadik jugak...tu semue balik pade diri sendiri..kalo tak bagi support..takdenye keluar program yg merepek2 tu..tepuk dada,tanyelah iman!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 19-05-05 09:07


Semua ini ujian dari Yang Esa,
kita hadapilah dengan tabah.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 19-05-05 10:24


Betul jugak kata tentera_berkuda tu!
Rancangan realiti tv makin banyak kat Malaysia.
Kenapa macamtu?
Jawapannya sebab rancangan2 camtu dapat sokongan yang luar biasa dari penonton Malaysia.

Maknanya memang orang kita memang suka dan cinta akan rancangan2 tersebut.
So, mmg salah kita sendiri la.

Semalam tv3 ada siarkan satu promo rancangan reality tv baru tajuk "Mencari Cinta".
Nampak gaya (rasanya...tak pasti pun ) macam kisah jejaka2 Malaysia berusaha merebut hati seorang gadis. Peh....saya rasa kalau sampai tahap ni...sememangnya sudak tak wajar malah melampau la. Harap2 show "Mencari Cinta" tu taklah seperti yang saya inferenkan kat sini. Kalau betul...memang haru~

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-05-05 10:25


Quote:
tajuk ni salah ..
sebenarnya begini..
BANYAK TIDAK BETUL.....





En. Zulman nak jadik cikgu TATABAHASA pulak yer?



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 10:29


mmg rancangan realiti ni tak dak faedahnya,dari program realiti mencari bakat2 baru dlm bidang nyanyian terus pulak ke arah mencari cinta.
rasa2nya stesen tv sekarang dah kering idea kot nak siarkan program2 hiburan.tapi hairan apasal plak program2 berbentuk agama tak diketengahkan?program berbentuk agama boleh dikira dgn jari tapi program berbentuk hiburan kira dgn jari kaki tak cukup
yg sedihnya plak,ramai remaja melayu+islam yg menyertai rancangan berbentuk realiti ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-05 12:12


Quote:

On 2005-05-18 22:24, Nadiahsolehah wrote:

skrg ni kan...byk betul rancangan realiti kat tv...
af,bintang rtm,audition...dan byk lg...
mmg banyak...x terkire...
skrg ni...org kite mmg sukekan hiburan....
semue berebut nak jadi penyanyi...pelakon...
x ade pun yg kate nak jadi ustaz atau pendakwah..
kenape itu berlaku?
sbb manusia zaman skrg sentiase disogokkan dgn hiburan...




btl kate nadiah...klu jadi pendakwah ke...ustaz ke..kan lagi bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 14:07



betul tu ayuAnnisa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

hidayatul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15840
Posting: 42
Dari: Kulim

Kedah  


posticon Posting pada: 22-05-05 13:10


Hmmm.........takyah kata yg ajak cari artis........secara umumnya,banyak rancangan yang pd dasarnya,tak mengajak ke arah kebaikan.Kita kat sini mmg selalu inginkan yg baik namun, sy sendirik pun hanya mampu menulis di sini.X mampu nk suarakan pd yg berkenaan. Lalu, apa daya kita??Hanya sekadar memprotes, pekakkan telinga dan butakan mata.Yg penting teruskan perjuangan berdakwah pd insan yg dekat ngan kita spy sekurang2nya masih ada insan yg dpt diselamatkan....... Itu saja daya kita.......... Persiapkan diri utk lebih baik.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayatulProfil   Hantar PM kepada hidayatul   Pergi ke hidayatul's Website   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 00:04


Sungguh mudah menjadi terkenal tanpa ilmu yang tinggi (dunia dan akhirat)
Sunggh mudah juga manusia lalai dan lupakan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-05-05 11:51




manusia semakin mengejar keduniaan...
manusia zmn skarang nie lebih sukakan keseronokan dunia....

ermmm....ntah laa....

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 12:41


..

apela nak jadi,dalam keadaan kite nak menyampaikan pun ade orang tak puas ati lagi..kepada TENTERA BERKUDA yg berkata semacam tu,fikirla..orang tegur untuk kebaikan bukan mengutuk,rasanya awakni tak faham definasi mengutuk dan menegur barangkali...ingatla kalau kita hanya berdiam siapa lagi yang nak menegur?nak harap sape?harap awak!?fikirla..yang buruk tetap buruk walau ditutup dengan kain sutera dengan wangian miski(kasturi) sekalipun tetap busuk!maybe awak pun sokong kot?betul tak?kalau tak join,bagusla tapi lain kali jangan mencegah orang yang menegur keburukan...!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 11:24


heh emoh emoh...

hamba rasa.. kalu rancangan2 tu di tukarkan kepada bentuk yang lebih ilmiah... sure takkan dapat sambutan~

it depent on sapa yang support~ ... kalu nak harap2 kita2 ni je... mana cukup!! pokai la pihak penganjur~

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

zamakhsyari
Warga Rasmi
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16708
Posting: 2

Perlis  


posticon Posting pada: 26-05-05 15:19



salah siapa?
diri sndri sbb suka tengok rancangan xde pekdah camtu?
ibu bapa sbb x mnegur anak2 yg suka mlangut dpn tv tengok rancangan2 tu? (kdg2 tu lbh dr anak2 lg)
masyarakat yg xde sensitiviti tengok org islam skang hanyut dlm ke'lagha'an?
pemerintah yg x sekat benda2 maksiat camtu?

ingatla kehebatan islam akan hilang apabila org2 islam hanyut dlm nikmat duniawi dan:
amar ma'ruf nahi munkar ditinggalkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamakhsyariProfil   Hantar PM kepada zamakhsyari   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 26-05-05 16:20



Itulah lubuk duit bagi stesen TV.
Sangat lumayan pendapatannya. Apatah lagi bila kumpulan sasarnya adalah SMS daripada remaja...

Di France, ada satu rancangan TV, "A prendre ou Ă  laisser" (ambil atau tinggal), yang diadakan selama 6 hari seminggu.
Permainannya sangat mudah. Otak bukan perkara besar. Hanya nasib.
22 orang peserta daripada 22 region di France. Setiap peserta diberikan satu kotak yang mempunyai nilai 1 sen sehingga 500 000€.
Setiap hari seorang peserta dipilih secara rawak. Peserta tersebut kemudiannya akan membuka kotak yang ada satu demi satu; mencari nilai tertinggi 500 000€.
Tidak perlu ana bercerita panjang tentang permainan ini. Tapi cukuplah ana katakan ia sangat berjaya kerana seorang penonton yang menghantar SMS akan berpeluang berkongsi hadiah kemenangan dengan peserta.

Bayangkan hadiah maksimumnya 500 000€ (RM 2.5 juta). Setiap hari kecuali Ahad. Tapi rancangan itu terus berjaya.Sangat menguntungkan.

Suasana ini masih belum ada di Malaysia.
Apakah kita menanti ia wujud di Malaysia?



-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 16:21


kamu x kan faham.....
kita kena menegur yang salah bukan dengan kata2 je....tepuk dada tanya kuda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 16:25


dan yang penting jangan lah menyebut namanya...
sesungguhnya itu mengaibkan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 22:22





Teringat kata2 hukamak...yang merosakkan sesuatu bangsa adalah bangsa itu sendiri,yg merosakkan ISLAM,adalah orang ISLAM itu sendiri...so..yang suka tengok rancangan macam tu siapa lagi kalau tak kita sendiri? Tepuk dada tanya iman....

-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 26-05-05 22:34


erm..tul tu...tak patut tul la...yg buat rancangan tu pon akan dapat saham kat akhirat nanti...









Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 11:54


tahu malu yer...lain kali jangan menyampuk...harap maaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

Azri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11001
Posting: 75
Dari: Tupak Kelate(Tumpat Kelantan)

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-05-05 12:04


assalamualaikum..

Ni merupakan salah satu tanda2 hampirnya hari kiamat

3) Bermaharajalela alat muzik.
"Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh, rusuhan & perubahan muka."

Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai Rasulullah bila hal ini
terjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telah bermaharajalela bunyian
(muzik) & penyanyi2 wanita" -Ibnu Majah

~ S'pore Idol, Malaysian Idol, Akademi Fantasia, Audition dan macam
macam lagi





Bookmark and Share

    


  Member Information For AzriProfil   Hantar PM kepada Azri   Pergi ke Azri's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.128075 saat. Lajunya....