Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: TUDUNG......??? SEMAKIN SENJA


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» TUDUNG......??? SEMAKIN SENJA

Please Mendaftar To Post


Oleh TUDUNG......??? SEMAKIN SENJA

Ar-raudhah419
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16124
Posting: 7
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-05-05 13:37


.........
Sahabat dan kekasih Allah sekalian...
ana suka berkongsi pendapat pada antum semua. jika kita lihat TUDUNG pada zaman ini....nampaknya semakin senja. Apakah ianya dipakai semata-mata tuntutan atau sekadar saja. Bangga ana tengok....ramai muslimah yang masih gah dgn tudung....tapi sedih....bila melihat pakaiannya.....nampak yang tidak sepatutnya...seakan-akan tudung di khas kepada kepala sahaja.......Muslimah dan Muslimin Umat MUhammad..... apakah kita harus berdiam diri..melihat atau turut serta? Fikirkan...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ar-raudhah419Profil   Hantar PM kepada Ar-raudhah419   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 14:01


hmm...saya setuju tu. Pemakaian tudung skrg nie seolah-olah 'tangkap muat' jerk;asal pakai,udah... Sedangkan syarat sebenar bertudung tu meliputi penutupan kepala,leher & dada. Tpi skrg nie,...??entah la... antara kewajipan & kemodenan dunia kini, ramai yg tersepit,kononnya nak mengikut arus fesyen.. Peringatan khusus utk saya dan semua muslimah amnya.

'Hai Nabi,katakanlah kpd isteri2mu,anak2 perempuanmu & isteri2 org mu'min,"Hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka". Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah dikenal,kerana itu mereka tidak akan diganggu. Dan Allah Maha Pengampun & Penyayang' -Al-Ahzab,59.


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

kalbalqismunawwarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.02.2004
Ahli No: 7624
Posting: 26
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 02:04


kebanyakan perempuan skang ni kurang pendedahan tentang had pemakaian tudung yg sebenar dalam islam.tu la yg jadi pakai tudung lilit 2 sampai jadi tak cukup syarat +pakaian tak menepati ciri islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For kalbalqismunawwarahProfil   Hantar PM kepada kalbalqismunawwarah   Pergi ke kalbalqismunawwarah's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 14-05-05 13:35




bila cakap sal tudung ni naik malu ana tengok kaum sejenis ngan ana ni..pakai tudung kat atas tengok kat bawah masyallah dengan baju ketat dan sendat sehingga mnampakan pusat..
kebanyakan orang skang pakai tudung bukan kerana tuntutan agama tapi lebih kepada stail semata2..
kekadang dah bagus dah bertudung tapi sayang tak menepati ciri2 pemakaian tudung macam mana yang disyariatkan islam...terlalu nak ikut kemodenan dan fesyen abis sume apa yang tak patut di tunjuk, ditayangkan kepada umum...


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 14-05-05 20:53



kiter nih cakap pasal tudung.
memang org prp sekarang nak ikut fesyen tak salah tp kene ikut syariatlah.
memang ader yg pakai tp pakaian tu yg tak kene.
apa yg saya nak utarakan ialah hanya berkenaan tudung sahaja.

sekarang ni kalau diperhatikan dgn lebih teliti tudung yg dijual, dibeli dan dipakai tidak ikut syariat Islam. mana taknya, tudung sekarang ni kebanyakannya nipis. kalau pakai jer mesti nampak lahaer. apatah lagi bagi mereka yg tak pakai anak tudung. kalau nak pakai tudung tu pun pakailah 2 lapis. tapi lebih baik tak pakai langsung.

so bagi mereka yg berkenaan ubahlah.
wassalam

[ Posting ini telah di edit oleh: la pada 2005-05-14 20:55 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 14-05-05 21:20


Sapa baca dah Mastika baru?
Huhu...lagi pendedahan kejatuhan moral di kalangan remaja.
Lubuk Tupah, kawasan air terjun kat Sungai Petani dah jadi sarang maksiat!
Bayangkan, dalam hutan pun boleh buat mende tu! Dah tak ubah cam haiwan dah tu!
Yang tak bestnya, majalah tu melaporkan yang perempuannya buat mende tu ngan tudung masih terlekat di kepala, bawah nude abih.Ayoyo!
Pihak Jabatan Agama Kedah menyerbu tak dapat tangkap plak tapi VCD lucahnya dah tersebar.
Mastika melaporkan mungkin pihak pengurusan kawasan rekreasi tu sendiri jadi 'tin yang makan biskut'. Maknanya, setiap kali nampak pencegah maksiat datang, pasangan yang tengah berkhalwat diberitahu supaya dapat lepas lari. Memang cam dah takde ubatnya lagi.

Cam lari topik skit kan? Cuma sedih la sebab ...alahai,bertudung setakat nak ikut fesyen tapi tak jaga akhlak,baik tak payah pakai terus....kot?

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 22:43


kite harus tudung sume..
jgn sekadar nk tudung rambut tp kt bawah...
masyaallah!!dasyat...
jgn langgar hukum tuhan..

wassalam..


[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 23:04





Hmmm..permasalahan mengenai tudung sekarang ni...tak taula nak kata apa lagi...bertudung memang sopan...tetapi nampak tak sopan kiranya ada yang memakai pakai yang ketat @ menampakkan bentuk badan....satu lagi...sekarang ni macam² stail tudung ada...kononnya mengikut peredaran zaman...alahai...zaman dah maju tudung makin nipis dan adakalanya sampai menampakkan sanggul di kepala...

Trend bertudung sekarang, kebanyakan remaja minat pakai tudung yang nipis @ menampakkan bentuk rambut <---x tau macamana ana nak describe....adakah ianya cukup bagi seseorang wanita Islam?...minta pendapat sahabat² semua...



::: Islam Hadhari Menjana Kemajuan Ummah ::: Go Muslim Power!! :::



-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 15:58


zaman sekarang ni ada juga pakai tudung untuk tujuan lain. Pelacur pun pakai tudung jugak agar kegiatannya tidak di ketahui (maklumat Sahih) namun kira ok lah pelacur pakai tudung mana tahu insaf gak nanti atas berkat tudung yang digunakan....

sekarang ni pastikan keluarga kita faham dan praktikan cara hidup islam. Sebab bila jiran2 tengok..pasti mereka akan tertarik kemudian mengikut cara kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 19:17


Sebab ramai orang ingat tudung tu sejenis fesyen, bukan satu tuntutan agama. Kat tmpt saya belajar tu, ada yang kejap pakai, kejap bukak. Bila ditanya, dia kata "I ikut trend la..."

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 01-07-05 21:43


Poem: On Hijab and Oppression
Author Unknown

You look at me and call me oppressed,
Simply because of the way I’m dressed,

You know me not for what’s inside,
You judge the clothing I wear with pride,

My body is not for your eyes to hold,
You must speak to my mind, not my feminine mould,

I’m an individual, I’m no mans slave,
It’s Allah’s pleasure that I only crave,

I have a voice so I will be heard,
For in my heart I carry His word,

“O ye women, wrap close your cloak, so you won’t be bothered by ignorant folk”,

Man doesn’t tell me to dress this way,
It’s a law from God that I obey,

Oppressed is something I’m truly NOT,
For liberation is what I’ve got,

It was given to me many years ago,
With the right to prosper, the right to grow,

I can climb mountains or cross the seas,
Expand my mind in all degrees,

For God Himself gave us LIB-ER-TY,
When He sent IslĂŁm,
To You and Me!



The Elegance of the Modest Woman
by R. Stevenson (North York), The Toronto Star, January 23, 2002

While out for dinner last week with colleagues, we sat beside three 20-something women. There was the usual posing and glances exchange, and as they paid their bill two Muslim women entered and sat nearby. Whispers were quickly exchanged and we could hear, "Why do they wear those things anyway?" ... "I feel sorry for them" ... and so on.

As they filed out of the restaurant, we noticed they sported a mixed collection of the following: skin tight pants, short skirts, exposed midriffs, push-up bras, high heels, jewelry, see-through or plunging tops, piercings, lipstick and makeup, and one had breast implants for certain.

We observed the two Muslim women as they were engaged in close conversation over coffee. Their graceful features complimented their dark headscarves and warm eyes. Their natural gestures were flirty without even trying - revealing natural beauty. And their clothes, while conservative, brought forth the hidden potential of something wonderful and truly feminine. The idea of dressing modestly terrifies some western women - but why? Perhaps it would trample their "right" to show off. Would their self-esteem fall along with their hemlines?

After some debates, we identified the cost of the western "right" to flaunt. The Muslim women were free from the fashion trap - free to "just be" without posing, comparing, dieting and spending for the approval of men and each other. And they looked more desirable to us than the exhibitionists who were in the restaurant and parading on the sidewalk. The sexual displays in our culture are so mainstream and competitive that modesty is seen as regressive. Yet, long term, when a man looks past the tight pants and heels, he will ultimately detect not confidence, but a certain unattractive desperation. Modest women don't have that desperation - they don't compete in the arena of vanity. They have themselves - and that's the kind of attraction with legs to last the long run.

Remember that the next time you feel sorry for a Muslim woman

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 22:24


assalamualaikum...
pemakaian tudung zaman ini...memang semakin senja...
kita lihat di mane2...manusia lebih ramai suka mendedahkan rambut mereka daripada menutup salah satu mahkota kebanggaan mereka...
ada jugak yang hanya menganggap pakai tudung hanye sebagai fesyen saja...
sekarang ni pulak ada pelbagai jenis care untuk pakai tudung...
itu memang baik...tapi yang teruknye ada care yang mendedahkan anggota badan...contohnya...leher dan dada...
macamane blh jadi macam tu?saya pun tak tahu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 22:35


assalamualaikum,
ana pun setuju dengan pendapat semua.
tudung skarang ini hanyalah sebagai fesyen,
ada yang jarang sangat ..
it can be seen through...
sampai rambut terkeluar dicelah-celah tudung sebab tak pakai skaf yang sempurna.
ramai juga yang pakai tudung tapi tak tutup bahagian dada.
yang terbaru,fesyen tudung yang hanya tutup bahagian rambut saja...
sedangkan leher dan telinga dibiarkan terdedah.

alasannya...
"tak semestinya wanita bertudung tak boleh bergaya..."

bergaya tak smestinya mesti terdedah disana sini.
moga Allah tunjukkan hidayah buat kita semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-05 23:29


assalamualaikum...

ana pesan di sini buat diri ana dan antunna semua...
dalam Al-Quran sdh diSYARIATKAN pemakaian tudung agar dilabuhkn menutupi rambut, leher dan dada... tapi RAMAI dikalangn golongn perempuan yang beragama islam tidak memnuhi syariat yang dituntut...ingatlah... azab Allah itu pedih..
kita sebagai hambe Allah yang selalu menggunakan nikmatNya tapi selalu lupa akan tuntutanNya... adakah tiada rasa malu dihadapan Maha Pencipta??? seolah-olah tak sedar diri...bahawa kita ni hanya pinjam SEGALE2Nye.. ana ingtkn untuk diri ana dan antunna semua...
setiap inci pd tubuh seorg wanita amat berharaga.. peliharalah ia sebaik mungkin.. ia ibarat sebiji permata yang tak ternilai harganye.. permata yang sering diberi tontonan secara free semakin susut nilai harganye.. berbeze dengan sebutir permate yang disimpan didalm sebuah kotak yang berkunci, kemudian disimpan didalam almari yang berkunci, didalam bilik yang berkunci, kemudian pintu rumah yang terkunci rapat beserta pagar setinggi 10 meter yang berkunci.. serta di jage oleh 3 orang Jaga..betapa bernilanye permate itu...
fikirlah.. Alah beri kelebihn minda.. gunelah sebaiknye...
wassalam ;-) ;-) :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 23:52


ramai yang berkata-kata mengeluarkan pendapat...tapi sejauh mana yang berani untuk menengur secara realiti kepada mereka yang dimaksudkan...mungkin pd mereka(si pemakai) kurang arif serta jahil dengan batas2 aurat pemakaian tudung yang sebenarnya...siapa yang tahukan...so???

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 02-07-05 00:33


Pada 01-07-05 21:43 , ummuafeera posting:

!!! QUOTE !!!

Poem: On Hijab and Oppression

After some debates, we identified the cost of the western "right" to flaunt. The Muslim women were free from the fashion trap - free to "just be" without posing, comparing, dieting and spending for the approval of men and each other. And they looked more desirable to us than the exhibitionists who were in the restaurant and parading on the sidewalk. The sexual displays in our culture are so mainstream and competitive that modesty is seen as regressive. Yet, long term, when a man looks past the tight pants and heels, he will ultimately detect not confidence, but a certain unattractive desperation. Modest women don't have that desperation - they don't compete in the arena of vanity. They have themselves - and that's the kind of attraction with legs to last the long run.

Remember that the next time you feel sorry for a Muslim woman


what an interesting way to view this issue.im particularly impressed with the 'unattractive desperation' thing ;)
yeah,behind the veils,muslim women shouldnt feel sorry for themselves.
[ Telah diedit oleh: hyunckel_asyraf pada 02-07-05 00:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-05 00:55


ana pun setuju dengan kata-kata kamu semua...dunia nak kiamat...insaflah wahai umat nabi muhammad...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-05 08:34


Should a Muslim woman wear Hijab?

By Sister Amatullah

One of the most difficult decisions many Muslim sisters face is the decision to start wearing Hijab. This is certainly true for reverts, but may also be true for sisters whose families or even whose cultures are not particularly observant. As a revert myself, I have been through the whole thing. I would like to offer some advice that I hope Insha-Allah will be helpful to sisters who are considering wearing Hijab but find that something is holding them back. The first step is to learn about Hijab. There is so much information out there. Many Muslim sisters will assist you in this regard.

This is where the difficulties usually come in. For many sisters, it truly is a Jihad. I remember very vividly how scared I was the first day I put on the headscarf and went out into public. As long as you are just wearing the modest clothes, nobody has to know that you are a Muslim. Once you complete your Hijab with the headscarf, you are suddenly announcing to everyone who sees you that "I am a Muslim". Here is some advice based on own experiences:

1) Wear it for the sake of Allah Almighty: Various statements are made about why you should wear Hijab, such as for modesty or for protection. But the real reason that we wear Hijab is that Allah Almighty has commanded it. Whenever anyone asks you, why do you dress like that, that’s the only answer you need to give him. Allah Almighty is the source of everything we have — our existence, our life, our capability, even our goodness. If He even stopped sustaining us, we would vanish in that instant. If He took away what He gives us, we would never have even a speck of it. If we worked for millions of years, we could never repay Him for all that He has given us. And yet He does give it to us, and all He asks in return is that we do our best to obey what He has commanded us to do. Surely, wearing Hijab is a very small thing that you can do for Him compared to what He does for you!

2) Wear it for hope of the paradise: Allah makes tests for us in this world. He makes things difficult for us. He wants to see if we will remember Him, if we will have faith in Him, and if we will trust in Him. These qualities are what is meant by "sabr" (patience). Allah does not lose the work of anyone, ever (see Surah al-Imran, verse 195). Even if it seems like nobody is paying attention to you or notices or appreciates the good things that you do, Allah has seen them and He will not forget them. Even when it seems like the whole world is against you, Allah is always there for you when you turn to Him. Remember this. Allah always wants the best for us and in His wisdom He knows why each thing that happens to us is in fact best for us. When it seems like everything is going wrong and life is just one disaster after another, it is easy to forget this and to become bitter and skeptical. Yet we must remember always to have faith that Allah knows best why He has willed this for us, and we must always ask Him only "Make me pleased with what You have willed for me". This world we live in, although it seems at times to be the only real thing, is actually fleeting compared to the Hereafter, which is better and more abiding. The trials of this world will seem as fleeting as a nightmare when seen from the Hereafter, and the pleasures of this world will also seem as fleeting as a dream when seen from the Hereafter. It’s our happiness in the Hereafter that we should be most worried about attaining, because it is what will last forever, and it’s our suffering in the Hereafter that we should be most worried about avoiding, because it also will last forever. Allah has promised the paradise to those who remain steadfast in their faith in Him and who trust in Him. The more difficult it is for you to be patient, the greater the reward for it. So what will it be? Ease in this world and perhaps the eternal sufferings in the devils playground? Or difficulty in this world and Insha-Allah the eternal bliss of the paradise? Let’s face it, the old cliches are true. There’s no such thing as a free lunch and you can almost never have your cake and eat it too. We’ve all got to face difficulties some time. Better by far that they be in this world than in the Hereafter. So that’s what you should set your mind to. Yes, it’s difficult to wear Hijab. You may be rejected by your family or your friends, you may face harassment and persecution or be fired from your job. These are very scary thoughts, but if you have sabr and keep trusting in Allah, I swear to you sister, this is the path to the paradise, and when you look back on the Day of Judgement, you will know that it was worth it and have no regrets.

3) Wear it today and trust in Allah for tomorrow: What do I mean by that? What I mean is that you should take it one day at a time, or even one outing at a time. Sometimes the future seems to stretch on forever and ever and you don’t think you can make it that long. You want to give up before you even begin. So sometimes the best thing to do is keep your mind focussed on what is immediately at hand. Allah will take care of the future. If you have to go out to the market, then concentrate on being able to wear Hijab just for this activity and on getting through it. If you do get through it and nothing bad happened, then give thanks to Allah for making it easy for you, and turn your mind to your next outing. Or if you have to go out to school or work, then concentrate on being able to wear Hijab just for this one day and on getting through it. And give thanks to Allah when you have made it, and turn your mind to the next day. Eventually the outings will turn into days and the days into weeks, and the weeks into months. One day you will realise that you have been wearing Hijab for quite a long time and it isn’t really as bad as you feared, and Allah helped you get through it. Don’t be ashamed. Sometimes it is like this. The most important thing is to be patient and keep your trust in Allah always.

4) Wear it and spite the Satan: My dear sister, the worries and fears in your mind are the whisperings of the Satan. He wants to talk you out of obeying Allah It is very easy to keep going around in circles in your mind and to dwell on all the things that could go wrong. I know that I myself have a tendency to do this. I put it off and I dither and wait for "the perfect time". If I let myself be, I would never do anything at all! So the thing you have to remember is that you do not need to be perfect in faith to wear Hijab. If perfection were a qualification, where is the sister who could wear it?? You must also not fall into the trap of thinking that you should wait until all your worries and fears have disappeared. They never will. Trust me on this, sister. True courage is going ahead to do what’s right even though you are still nervous and scared. So don’t listen to the Satan. Ignore the worries and fears he whispers into your mind. Tell him that you will not let him keep you from obeying Allah and you will not let him rule your life.

5) Make the decision to wear it: Once you have come to know in your heart that you must wear Hijab, then all you have to do is set a day and JUST DO IT!! This is the only way. Set a day and when that day comes, you have to do it. Don’t back down. Don’t give up. Do it. Offer Salat al-Istikhara. Make Du’a. Make lots of Du’a. Do not stop making Du’a. Ask Allah Almighty to give you strength. Ask Him to make it easy for you. Ask Him to help you. He will, I swear it to you. He is always there for you when you turn to Him. Remember how much He has given you, how everything that you have, even your very existence, is due to Him. Remember that He deserves this from you. Remember the promise of the paradise. Remember that remaining patient and faithful through difficulty now may lead to the paradise, Insha-Allah. Even if bad things happen, keep these thoughts in your mind. Don’t worry about tomorrow. Just concentrate on getting through today and leave tomorrow to Allah until it gets here. That’s how you do it. Final words of encouragement I have been wearing Hijab since September 1999. I do not regret it. I have never for one instance regretted it. Insha-Allah, you will discover that you feel the same. Within a few months I came to feel that I would not be properly dressed if I went out not wearing Hijab. This is when you know that you have made it! Never feel that you are alone, or that you are the only one who is scared and worried and nervous. Just about every other sister who has travelled down this road has gone through the same things: I know I have. Your sisters are here for you. We have been where you are. We are encouraging you and cheering you on. We know what it takes because we had to find that in ourselves too. We are praying for your success just as we prayed for our own. Come and join us.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-05 08:51


~*~ Dear Miss Jenny... This Letter for you...~*~

"And say to the believing women......that they should draw their head-coverings over the neck opening (of their dresses) , and not display their ornaments except to their husbands, their fathers....."
(Surah 24 Al-Nur : ayat 31)

This guidance she regards, as by definition a Muslim should do, as being revealed by the 'All-Knowing' the 'Most Wise', the 'Most Merciful', 'All-Mighty' God who created all human beings and whose Power controls everything. She is doing it because she believes that God with His nature knows best what is in the true best interests of human beings, far more than a human can know, with his or her fallibility, and weaknesses.

Dear Miss Jenny, you taught us modern literature, focusing on women. You were right there with the feminist movement, leading marches, making fiery speeches, and shouting slogans. You never wore a brasserie and your clothes, though expensive, were haphazardly put together to defy all conventions of attractiveness.

You would never lose an opportunity to challenge anything the boys in class expressed. You never lost an opportunity to encourage the young women in class to stand up - against the society, against our families, against everything in our selves that hindered us from achieving "liberation".

Miss Jenny, you never had any problems with me. No, Miss Jenny, your wrath was reserved for the only other Muslim student in class, the hapless girl who wore a scarf on her head to college. The put-downs were subtle. The idea was that she was unprogressive, that she was devoid of any kind of independence of spirit, and was probably incapable of thinking for herself. You dismissed her as some kind of throwback into ancient times.

In a way, I was uncomfortable about what was happening to her, but I was the one in those days who was dumb. I had no idea about what the hijab really meant. I had even lesser knowledge about Islam, and its contribution to modern civilization. So I sat snug in my cut-offs, basking in your approval, while my less-than-eloquent Muslim sister squirmed in her scarf. But at least she had the courage of her conviction to dress up the way she did. I said nothing in her defense - indeed, I did not have a defense - having a mindset that gets programmed into us. When I think back Miss Jenny, you practiced the worst kind of racism that I know of.

I am older now, Miss Jenny, and hopefully know a bit more about my Faith. You, due to omission or ignorance, never taught us this. Islam is not backward, Miss Jenny. Researcher J. A. Rogers explains in 'Sex and Race': "One fact about Islam stands glowingly forth through the centuries. It's total freedom of race and class prejudices...

"Islam was the greatest, freest of all the great melting pots and it carried race mixing throughout the length and breadth of what was the vastest Empire the world has ever known.

"At the height of its power Islam stretched from the center of France, south to the Mediterranean and along the shores of this sea to the Levant and from thence to India, China and the Island of the Pacific, as well as into Asiatic Russia.
"The Sultans of this vast area were of all colors from blond to coal-black, and wives of all colors were to be found... Differences in color among Muslims came to count for as little as the different colors of flowers in a garden does to the flowers themselves."

Such a society made a deep impression on the course of world history. But many of us in the West are not aware of just how deep this impression has been. It probably comes as a great surprise to you, Miss Jenny, to discover that the sciences, freedoms and institutions that have shaped the modern world into what it is today owe their very existence to the glorious example of Islam.

We are told in 'Universal History of the World'-Vol.1: "If Islam had never existed, the Christian countries of the world would probably be less advanced and less varied than they are. For it was the Muslims who gave the West many of its basic skills and ideas. From the eight to the thirteenth centuries, the Arabs and other Islamic peoples were the main carriers of Western civilization.

"While constant fighting tore Europe, Muslim scholars preserved the learning of the original works of their own. In time, translators in the parts of Europe that were in closest contact with Islam passed this knowledge on to the Christian world. It helped produce a great intellectual and artistic awakening, the Renaissance, which ended the Middle Ages and ushered in modern times."

My Muslim sisters have had the right of inheritance, of earning, owning and disposing of their property for well nigh 15 centuries now, Miss Jenny. They have had the right since 15 centuries back to marry the person of their choice, the right to separation, and divorce, even on the grounds of sexual incompatibility (A criterion that has only been recognized today in a modern divorce court).

Muslim women have had rights to vote and the right to be active participants in policy making since 15 centuries. They had the right to seek education - in fact there were women who were scholars in their epochs.
All this, Miss Jenny, while your people were wondering whether women were a subspecies of animal or could they be classified as human beings?

Respect,

your student (author: unknown)

    *
     The main reason for the hijab is modesty, which is not wishing to receive unnecessary attention from people, such as admiration and flattery, envy, or, most importantly, sexual attraction from those other than her husband. Great care is taken to keep sexual thoughts, feelings and interactions within the boundaries of the marital relationship.
    *
     These types of attention may boost the 'ego' for the short term, but all have the potential to lead to disastrous consequences in the long term, for example leading to confused feelings, competition, suspicions, affairs, break-up of marriages and other relationships, disturbed children, and ultimately a community where people are insecure, unhappy, and divided amongst themselves.
    *
     From this it can be seen that the hijab is a manifestation of another important principle in Islam, which is valuing benefits which are permanent above those which are temporary. What is permanently beneficial is, for example, a happy marriage between two people who aim to learn, teach and apply Islam to the best of their ability in their lives.
    *
     This is seen as that which brings about the true happiness of the soul for eternity, by purifying and keeping it in its pure, natural, God-created state, filling it with peace and contentment, patience, gratefulness, love and compassion. What is temporary are the momentary pleasures derived from, for example, people's opinions of you, leading to your own self-satisfaction, or, even more basically, those derived from physical sensations.
    *
     A strong marriage, and a peaceful, cooperative, happy community, where people's feelings towards one another are good, will not only provide the true happiness that the soul needs, but also, in moderation, the good opinion, physical, and other pleasures that the ego requires.
    *
     Therefore, the freedom and benefit of the soul is encouraged, requiring a corresponding disciplining and moderating of the ego, but not a total denial or repression of it.
    *
     Besides following modest dress codes appropriate to the different natures of a man and woman, both Muslim men and women should abide by a certain modest and respectful code of conduct when interacting with the opposite sex.

Taken from some sources

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 09:12


Pada 01-07-05 23:52 , NaZa_FirmaN posting:

!!! QUOTE !!!

ramai yang berkata-kata mengeluarkan pendapat...tapi sejauh mana yang berani untuk menengur secara realiti kepada mereka yang dimaksudkan...mungkin pd mereka(si pemakai) kurang arif serta jahil dengan batas2 aurat pemakaian tudung yang sebenarnya...siapa yang tahukan...so???


assalamualaikum warahmatullah..
ana juga berfikiran yang sama seawal membaca posting ini tadi.tercari2 juga jikalau ada yang nak berkongsi jalan dakwah yang sesuai dan boleh diterima dek segenap lapisan masyarakat.tapi...susah,bukan?realitinya,setiap orang ada cara tersendiri untuk didekati.takkan nak main hentam suka-suka hati saja.bak kata ayahnda ana..pendakwah bukan penghukum..!so tak bolehla buat macam tu.

berbicara soal tegur menegur ni..jalan keluar yang selalu ana ambil ialah dakwah melalui teladan.cukuplah sekadar kita pamerkan dengan peribadi kita sendiri..insyaALLAH,yang berada di sekeliling kita juga akan mendapat tempiasnya.mudah2an..

kadang-kadang tu,silap kita juga..nak komen orang macam2 tapi diri sendiri tak di perbaiki terlebih duhulu.macamana orang nak dengar apa yang kita sampaikan..?jangan sampai satu masa kelemahan ALLAH nampakkan satu persatu sebab selalu sangat nak tilik kurang orang dari diri sendiri..!nauzubillah.

sekadar pendapat..
wallahu'alam.
wassalamualaikum warahmatullah..


-----------------
ISLAM is the perfect way to live..


Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 11:24


betul itu.. dakwah melalui teladan.. dulu time pkn, bermacam jenis orang yang saya kenal.. dari yang 'menjaga' akhirnya 'terbuka' dan dari yang 'terbuka' akhirnya 'menjaga'. malah saya pun ada kawan yang betol-betol nak merubah dirinya, sampai sekarang kalau ada apa-apa yang dia tak paham, tak pasti, cepat-cepat dia bertanya. saya bangga sangat dapat kawan macam ni.. at least dia dah menyempurnakan hak keatas dirinya sendiri!

kita nak menegur, memang payah.. so tunjukkan yang terbaik sebagai seorang muslimah yang sejati.. bukan senang nak jadi senang, bukan payah nak jadi payah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 15:38


assalamualaikum

'Hai Nabi,katakanlah kepada isteri2mu,anak2 perempuanmu & isteri2 orang mu'min,"Hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka". Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah dikenal,kerana itu mereka tidak akan diganggu. Dan Allah Maha Pengampun & Penyayang' -Al-Ahzab,59.

dari. segi maksud ayat di atas dah jelas sebenarnya. tapi sekarang ni semuanya ikut perkembangan semasa lah katakan; bak kata orang putih kita mesti 'up to date'.

ada yang pakai sekadar melepas batuk di tangga sj. atas tutu ke main cantik, tapi...di bawah hampeh..kain terbelah di blkg..bila naik bas or motor maka turut menamakkan betis. ana ck apa yang pernah terjadi di depan mata ana lah.. bukan nak mengata, tapi beringat. bukannya apa ana pun bukan manusia yang semurna, turut mengingatkan diri ana jugak sebenarnya.

apa pun semuanya balik pada iman di hati juga nawaitu kita yang sebenar dalam meutup aurat. sekadar pandangan ana.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 17:03


akhir zaman..manusia suka dok buat macam ni...mereka tak segan dengan Allah..tak takut akan azab2nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 12:20


minta maaflah ana nak menegur sikit. kalau ana salah harap maafkan.

ana harap budaya cut&paste ni dptlah dikurangkan sikit. rasanya ramai dikalangan ukhwah ni adalah lulusan dan bakal2 graduan universiti. kalau nak cut&paste pun boleh, tapi ambillah intipati dan buat sedikit ulasan. barulah nampak intelektual sikit.

cuba ikut contoh hyunckel_asyraf diatas. :-)

ps:sekadar memberi pandangan dan nasihat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127126 saat. Lajunya....