Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Petua Warisan
Topik: 'KaLau MalAs Nak Senam'


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» 'KaLau MalAs Nak Senam'

Please Mendaftar To Post


Oleh 'KaLau MalAs Nak Senam'

Mumtazulajlaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.05.2005
Ahli No: 16423
Posting: 28
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 12:09


Biarpun anda hanya berjalan-jalan untuk ke sesuatu tempat, tetapi setiap pergerakan yang dilakukan sebenarnya telah membuatkan jantung anda bergerak dan lebih aktif. Apatah lagi jika anda seorang lelaki yang suka bersenam demi menjaga kesihatan, bonusnya ia akan membakar lemak, membentuk otot serta latihan bagi kardiovaskular.

Jumlah kalori yang dibakar selama bersenam berdasarkan pada banyak faktor, termasuk berat badan, jumlah olahraga, tingkat tenaga dan metabolisme. Nilai yang diberikan untuk sejumlah kalori yang dibakar per jamnya dalam senaman berdasarkan pada rata-rata lelaki dengan berat badan 170 paun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MumtazulajlaaProfil   Hantar PM kepada Mumtazulajlaa   Pergi ke Mumtazulajlaa's Website   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 13-05-05 17:54


betul tuh betul tuh
sokong, sokong

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-05 15:52


????
x fahamlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

fzzul
Warga Rasmi
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10724
Posting: 20
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 17:06




Hargailah kesihatan kita..
Satu anugerah yang tidak ternilai kurniaan Ilahi..
Paling penting banyakkan senaman, badan sihat otak cerdas...
Ada faham ka fainis...



-----------------
Menuju Kejayaan Abadi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fzzulProfil   Hantar PM kepada fzzul   Quote dan BalasQuote

eNira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17047
Posting: 102
Dari: somewhere in Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 14:07


kalau tuk perempuan pula bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For eNiraProfil   Hantar PM kepada eNira   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 12-09-05 17:11


ha ah..kalau perempuan pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 00:24


nak bersenam sebenarnya susah pada permulaannya,
tapi bila dah laziminya jadi senangla..tuk tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 08:56


salam...
bersenam tidak semestinya berjoging,berlari atau bersukan...
dalam satu hari...kita sebenarnya boleh banyak melakukan senaman yang mudah tanpa kita sedari...
sebagai contoh...naiklah tangga selalu berbanding menaiki lif..naik tangga memerlukan tenaga apatah lagi jika tangga tersebut tinggi dan ia juga mengutakan otot kaki..
berjalan kaki....kurangkan menaiki kenderaan terutama studnet yang duduk di kampus...alternatif ini mudah digunakan sebagai senaman...
kepada muslimah....membersihkan rumah adalah senaman yang paling bagus dan selamat...aktiviti2 di rumah sudah cukup membuatkan kita berpeluh....
senaman juga harus dilakukan berterusan agar kita tidak mudah penat apabila meninggalkan aktiviti2 ini...
jangan lupa minum air yang banyak setelah bersenam...
finally...ingatlah kata-kata ini..."al-'aqlus salim fi jismis salim"
wallahua'lam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-05 09:25


pergerakan solat kita membuatkan kita secara tak langsung melakukan senaman kan :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-05 13:04


hehe...kat hostel ana duk tingkat empat...tiap2 hari nak pergi kuliah kena naik turun tangga...dulu teramatlah letih..sekarang dah biasa...tu dah di kira bersenam kan...badan jadi sihat...kurang mengantuk..dah la tu bilik kuliah jauh ...ish.memang berkejar hari2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-05 23:55


sapa yang keluarkan teori kata buat kerja rumah tu senaman???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 19:52


lepas ni pakat2la bersenam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

fainis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2004
Ahli No: 7590
Posting: 275
Dari: ardhil-lah

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-06 21:23


tapi, apa yang kelakar kat atas tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainisProfil   Hantar PM kepada fainis   Quote dan BalasQuote

ummiesya
Warga Rasmi
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22598
Posting: 3

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-06 16:57


balik kerja, nak buat kerja rumah pun dah tak larat....inikan pulak nak bersenam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummiesyaProfil   Hantar PM kepada ummiesya   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 03-03-06 12:56


apa mumtaz cerita kat atas tu....ish..ish..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095888 saat. Lajunya....