Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang bodoh hanya berdiam diri, tetapi orang yang paling bodoh adalah yang bercakap perkara yang dia sebenarnya bodoh
-- -- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 44 minit yang lalu


Kelakar
Topik: Apabila teknologi komunikasi terlalu canggih....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Apabila teknologi komunikasi terlalu canggih....

Please Mendaftar To Post


Oleh Apabila teknologi komunikasi terlalu canggih....

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 14:07


" Sistem pangkalan data automatik mengatur kehidupan manusia - Selamat Datang Ke Dunia IT ". Rakaman percakapan telefon pesanan. Pizza tahun 2020.

Operator : Terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu...
Pelanggan : Hello, saya nak pesan pizza.
Operator : Saya perlukan nombor MyKad Encik untuk memproses permohonan
seterusnya.
Pelanggan : Sekejap. Nombornya, 790615-08-5331
Operator : Encik Rahmat, berumur 41 tahun, tinggal di Jalan Hang Tuah, No. 16
Seksyen 18/34D, Shah Alam. Nombor telefon rumah ; 03-77726378,
Nombor pejabat ; 03-51912870 sambungan 999 dan nombor telefon
bimbit Encik ; 016-6666222, Encik menelefon dari mana?
Pelanggan : Dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua nombor telefon saya?
Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke pangkalan data pusat.
Pelanggan : Saya nak pesan Pizza Seafood - pakej famili.
Operator : Itu bukan idea yang bagus Encik.
Pelanggan : Kenapa pula?
Operator : Daripada rekod perubatan, Encik memiliki tekanan darah tinggi dan
kolestrol yang berlebihan dari paras normal.
Pelanggan : Jadi apa yang awak sarankan?
Operator : Mungkin Encik boleh pesan Pizza Hokkien, Mee Pizza rendah lemak.
Pelanggan : Macam mana kalau saya tak suka pilihan tu?
Operator : Minggu lalu Encik baru pinjam buku yang berjudul Popular Hokkien
Dishes daripada Perpustakaan Negara di Jalan Tun Razak.
Pelanggan : Ikut sahajalah. Berapa harga pakej famili yang saya pesan tadi?
Operator : Tapi pakej famili kami takkan cukup untuk anak Encik yang berjumlah
tujuh orang, jumlah keseluruhannya RM80.00.
Pelanggan : Tak apa, cukup tu. Saya akan bayar dengan kad Visa saya.
Operator : Oh, saya rasa Encik patut bayar tunai sebab had kad Visa Encik sudah
tamat dan ada tunggakan bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak
bulan Ogos lalu, itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan
bayaran bulan rumah Encik.
Pelanggan : Oh? Oklah, saya ke ATM untuk keluarkan duit sebelum penghantar
pizza sampai.
Operator : Oh, rasanya pilihan itupun tidak mungkin sebab rekod akaun Encik
dalam kesemua bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank
menunjukkan baki kurang dari RM1.00.
Pelanggan : Sudahlah! Hantar sajalah pizza tu, saya bayar tunai di sini. Berapa
lama pizza akan di hantar?
Operator : Sekitar 45 minit Encik, tapi kalo Encik rasa terlalu lama dan tak suka
menunggu, Encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai Encik.
Pelanggan : APA???
Operator : Menurut catatan kami, Encik memiliki motor kapcai tahun 2015
dengan nombor pendaftaran BWW 2114 betulkan Encik?
Pelanggan : Melampau betul! Siapa bagi kebenaran buka rekod orang lain sesuka
hati ni? @#$%*
Operator : Hati-hati dengan apa yang Encik ucapkan. Takkan Encik sudah lupa
tarikh 15 Mei 2010 Encik pernah kena tahan lokap sebulan sebab
bercakap kasar dan cuba menyerang polis di Plaza Alam Sentral,
Shah Alam.
Pelanggan : ( Terdiam... )
Operator : Ada nak tambah yang lain encik?
Pelanggan : Tak ada, tapi kalau pesan pakej famili ada percuma dua botol
coca-cola kan?
Operator : Betul Encik, tapi menurut catatan kami Encik menghidapi DIABETES,
jadi kami tidak mahu mengambil sebarang risiko.
Pelanggan : KURANG AJAR! BATALKAN SAJA SEMUA!
Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan Encik, untuk sebarang komen,
kritikan dan pandangan, Encik boleh mengisi borang di talian laman
web kami, nama pengguna dan kata laluannya tercetak pada di
bahagian bawah kotak pizza yang Encik pesan. Terima kasih kerana
telah menghubungi Pizza Hot.......

Nie Ghaizah copy n paste ke sini...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 14:23


ehehehe

lawak lawak memang lawak

mekacih..


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 14:56


kalau cam nih x nok guna Mykad la..bahye..

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 16:40



tak sabar nak tunggu tahun 2020 nnt

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 17:55


very funny!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 20:35


huk aloh...payoh ar gini weih...

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 12-05-05 01:06




BIOR BETUL...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 12-05-05 09:03


hahahahhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 12-05-05 12:24




Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-05 14:49


dahsyat sungguh. sungguh kejam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 16:24


kesian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 12-05-05 17:01


tak sanggup sey gitu..no privacy man..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

YaaQuut
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16256
Posting: 35
Dari: ~~where ever~~ available

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 21:20


Quote:

On 2005-05-12 17:01, mariana wrote:
tak sanggup sey gitu..no privacy man..



ye la... x kasi privacy langsung...

-----------------
******************************
Tiada manusia yang terlalu baik untuk tidak melakukan dosa

~~Dan~~

Tiada manusia yang terlalu jahat untuk tidak diterima taubatnya~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For YaaQuutProfil   Hantar PM kepada YaaQuut   Quote dan BalasQuote

nazhulamanishuhada
Warga Rasmi
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16296
Posting: 12
Dari: Sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 15-05-05 11:41



saya pernah baca lawak ni dalam majalah kosmik kalau tak silap keluaran bulan April lepas... lawak memang lawak.....tu jer,,,!!!

-----------------
Tiada harapan selain Allah,tiada idola selain Nabi,tiada kata seindah Al-quran,tiada jalan selurus As-sunnah,tiada perjuangan Selain Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazhulamanishuhadaProfil   Hantar PM kepada nazhulamanishuhada   Pergi ke nazhulamanishuhada's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 15:18


ciannye dia...tak dapat makan pizza... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 08:54


andai di panjangkan umur hingga tahun 2020 tak mahu lagi piza jika perkerja banyak "songeh" macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 08:59


hehehe...lawak sungguh...sian dia tak dapat makan pizza hot...kuang3x


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 14:27


memang kelakar la.hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 11:25


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:34


:roll:0000000000000000000000000:roll:


katak puru main sms.
katak bab main mms ,
aku main games........


:roll:0000000000000000000000000:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 10:00


hahahahahaha.. :-di :lol:
memang lawak..
apekah ini yang akan berlaku pada masa hadapan???
mesti malu..semua orang tahu pasal kita.. :lol: :-di :lol: :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-01-06 19:24


kuhik...kuhik

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-01-06 22:35


makan lempeng saja la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

sitinurdiyana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17200
Posting: 15
Dari: rumah kat muar,belajar di melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 22:39


:-p wuawuawua..klakarnyeee...
cam2 xpyh guna MyKad..
menyusahkan hidup saja..dan memalukan..
tapi xsabo nak tunggu 2020..
anyway memang lawak,terima kasih sb mceriakan malam saya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitinurdiyanaProfil   Hantar PM kepada sitinurdiyana   Quote dan BalasQuote

maizan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13637
Posting: 64
Dari: Putrajaya

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 10:40


wahhh.....begitu sekali yeeee.....
kalau macam tu susah la nak main2 tipu kannnn.....:lol:


-----------------
Sahabat Adalah Cerminan Diri, Sahabat Memuji Ketulusan Hati, Sahabat Menilai Ikhlasnya Budi, Sahabat Penyubur Kasih yang Bersemi, Carilah Sahabat Sejati,
[ Telah diedit oleh: maizan pada 27-01-06 10:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For maizanProfil   Hantar PM kepada maizan   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 12:05


sebelum order Pizza Hot, pastikan kedai pizza hot tak menggunakan sistem seperti kat atas.kalau tak nanti.......ramai yang sakit jiwa bila operator m'jawb

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

nieha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.11.2004
Ahli No: 12531
Posting: 61
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-06 12:16


kalau banyak soal camnih,kebuluran lah jwbnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For niehaProfil   Hantar PM kepada nieha   Pergi ke nieha's Website   Quote dan BalasQuote

mirwana_87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16829
Posting: 55
Dari: kuantan..pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-06 15:06


bukan setakat tahun saja yang mencabar,orang pun dah semakin mencabar...


-----------------
pengertian hidup ini akan lebih indah seandainya diiringi dengan keikhlasan hati dan keindahan budi.. ....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mirwana_87Profil   Hantar PM kepada mirwana_87   Quote dan BalasQuote

akmalanuar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.01.2006
Ahli No: 22321
Posting: 7
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-06 23:42


hahahaha...teruk betul operator tu...orang tu dah la berhutang rm4050.00 dia boleh abiskan masa dengan hanya membaca profail pelanggan.

tapi aku rasa masa tu mungkin sudah tercipta bahan mknn rendah lemak&kolestrol,tinggi lecithin,dan hanya menggunakan garam yang tidak mempengaruhi tekanan darah,serta gula ringkas seperti fruktosa dan glukosa tetapi tetap sedap dan berkat.

bak kata orang dulu-dulu makanan yang tak sedap tu berkhasiat
contohnya peria,ubat dan ulam2 yang lain manakala makanan yang sedap tu banyak memudaratkan contohnya kfc(kulit tak buang,guna minyak untuk masak sampai itam,guna ayam injek hormon supaya cepat besar)boleh menyebabkan skt jantung.
contoh ke2 pula minuman bergas(karbonat tu boleh menjejaskan otak dan kandungan gula yang tingg boleh menyebabkan diabetes melitus.


-----------------
assalamualaikum...
[ Telah diedit oleh: akmalanuar pada 01-02-06 23:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalanuarProfil   Hantar PM kepada akmalanuar   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-02-06 01:31


hurm..macam2 la...tak best lah begini kan?...
semua hak privacy kita orang boleh tau...
tak best2..tak boleh nak berahsia langsung..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115528 saat. Lajunya....