Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Elakkanlah dirimu dari berhutang kerana hutang itu akan menjadikan dirimu hina pada waktu siang dan gelisah pada waktu malam
-- Luqman Al-Hakim

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: G5.. the fastest processor..


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» G5.. the fastest processor..

Please Mendaftar To Post


Oleh G5.. the fastest processor..

amad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 64
Posting: 147
Dari: Cleveland

usa  


posticon Posting pada: 07-07-03 04:55


Assalamualaikum..

maybe some of u have noticed about this..anyhow..i wanna share some information about this new g5 processor...

G5 is built by the colleboration of apple and IBM..this processor has throttled both the pentium 4 3GHz and the Xeon, which also by pentium...seems like the apple is a step ahead...they did the SPEC test for these processor..

but since there's a limited software that works with the Mac-os...applet still behind the pentium in terms of marketing...

and..ana ada idea...saper2 yg berkebolehan dalam bidang hardware/software nih...apa kata study betul2 in this field and creates a software that works as an inter-OS platform...thus, the apple users are also able to participate in windows softwares...kiranyer software nih cam orang tengah between the windows software and the Mac-Os..

apa pandangan sahabat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amadProfil   Hantar PM kepada amad   Pergi ke amad's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-03 23:06


INTER OS platform mmg dah wujud...

cam virtual pc untuk mac os... dan virtual mac os untuk pc..

saye adalah salah satu pengguna perisian ini..

cume kekurangan perisian ini (seperti mane perisian lain) , tak menyokong semua format untuk perisian kedua-dua platform..

contoh : sesetengah games pc takleh main kat mac os..

dan juge tak berape nak stabil... maka apabila nada menggunakannya... sedia lah untuk hang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

cill
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1172
Posting: 236

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-03 23:15


mengenai mac nyer processor.. mmg dari dulu lagi afgster than others... kalo intel tu... mmg tige empat kali lagi sl;ow....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cillProfil   Hantar PM kepada cill   Pergi ke cill's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-07-03 14:38


g5..giler tu,saya guna g4...ketinggalan lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-08-03 03:15


:: wah nampaknya maju setapak lagi lah sya. apple dengan termajunya satu lagi proceser yg dapat melawan kehebatan p4 dari microsoft.. :: malah setakat ini kehebatan G4 masih saya belum rasai keluar pula processor yang hebat ini huh.. berebut2 syarikat proc. mengeluarkan proc. termaju mereka untuk dipasarkan termasuk atlon dan pentium .. sama2 lah kita cuba rasai kehebatanya..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 17:51


beli Mac Power G5 tur lagi best, around RM5.5k, lagi dia dah tetapkan 512MB RAM....wah best2 cepat sikit nak buat keje2 grafik ni kan2?

Beli di MidValley, murah...nak dapat discount...tunjuk di Matrik, dapat dalam 5-10% agaknya tak silap ana...begitu lah untuk student saja hehehe!

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 17:53


apa ni??? tak boleh nak tulis perkataan ka + huruf 'T' kah? ka t...jadi di pula...kan dah jadi maksud lain dah...ana nak nyatakan di atas tu ialah kad matrik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088478 saat. Lajunya....