Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap awal tahun Allah SWT menghadiahkan 8760 hadiah amat berharga untuk setahun. Bagaimana anda menggunakan 8760 jam itulah yang menentukan kemajuan atau kemunduran hidup
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: si Penyibuk yang Bodoh


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» si Penyibuk yang Bodoh

Please Mendaftar To Post


Oleh si Penyibuk yang Bodoh

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-05-05 11:08


1. seorang penyibuk ni mak dier bagi nama "idiot"... dia, bangga sebab slang orang puteh....

2. Dier ni.... ader hati kat sorang pompuan, tapi dia tak tau camner cara nak tackle... sebab selama ni..... pompuan lain yang tackle dier..... yang samer jenis ngan dier gak...


3. si idiot ni...... first time jejak kaki kat bandar beso... so, bila kawan ajak pi disco... dier terpegun dengan lampu warna-warni sebab kat kampung lampu dier kat umah satu color ajer.........

4. Si idiot ni lupa diri...... dia lupa dia asal dari maner....... so, baginya semua orang sama macam dia jugak... maklum la kat kampung dier takdert lagi yang jejak kat "U" dan reti main permainan komputer...... so, dier pon kelentong abih ler....

5. Si idiot tak tau??? nak pilih jalan hidup yang mana syurga ke ke neraka...... yang tang belah syurga ni, semua orang blame & keji dier ( dier ni pantang orang pandang rendah )... manakala, yang tang jalan neraka ni dier la raja segala raja....... semua orang tunduk kat dier termasuk lipas dan ular.......

6. si Idiot ni dulu masa kecik famly dier suka bila dier jadik penulis... menulis aper2 la citer... so, bila dah beso hajat nak jadik penulis tak kesampaian so, dia minta reka cerita........... nak hantar kat tv dan majalah....


7. Si idiot ni..... ramai member sebab dia petah bercakap sejak kecil...... dia suka cakap hal-hal syurga....... so, semua orang dengar pun terpegun yelah sape tak nak masuk syurga.........

8. si idiot ni suka nak jadik pakar konselor..... yelah sape2 ader masalah jumper la dia pasti settel punyer... free of charge pulak tu...... bagi pompuan ajer tau!!!! laki kena bayo'

9. si idiot ni........ suka nak menyakat orang, letak kat bawah tapak kaki dier...... kalau tak jatuh sampai tapak kaki ... selagi tu dier tak puashati........ so, pada yang dah kat bawah kaki tu pandai2 ler, tak kire sape???... dier soronok ler.........


sekadar gurauan takder kaitan yang hidup atau yang dah meninggal dunia



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-09 11:25 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 11:22




janganlah sampai anda posting kat sini utk hentam si dia (idiot) tu kat sini... tak elok tu...

apa kata? Just buat2 macam perkara tu tak pernah dilalui oleh anda..buat apa fikirkan perkara yg tak berfaedah utk diri tu?



-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-05-05 12:26


Comel setuju dengan Mohd Hanafi...Diam itu adalah cara yg terbaik dari kita berkata2 yg tidak baik....,Jika kita tidak mampu menegur sesuatu keburukan hendaklah kita berdoa agar diberikan hidayah agar berubah kepada yg lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 12:47


sama2 lah kita terjemahkan isi tersiratnya...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 17:27


..cam nak tembak seseorang je ni kak farhanan he.. ..geram ek he

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 18:57


laa korang ni. kan farhanna dah sebut kat bawah tu... "sekadar gurauan takder kaitan yang hidup atau yang dah meninggal dunia."

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 10-05-05 10:28


takder hentam sesape... sekadar gurauan kalau touching to sorry la yek.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 11:00



Memang kelakar.. Tapi jaga-jaga memang ada pun 'makhluk' perangai macam tuh..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 11:02


Kesimpulannya Aiza rase..kita kenalah jadi diri sendiri walau di mana pun kita berada...Jgn lupa asal usul tu yang penting...And then...Jgn biarkan nafsu kita merajai kita kelak membawa padah...Akhir sekali Ingatlah selalu kepada Allah swt...berdoa dan beribadat kepadaNya...Insya Allah...kita semua tak kan jadi seperti 'idiot' tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 12:02


..thing to ponder...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 12:20


sape nyekik cili dia le yg terasa pedasnye.. hehe

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 16:34




posting ni tak macam bergurau
tapi sindiran masyarakat atau nasihat secara tak langsung..
ambik iktibar...jerla..

yang baik jadikan tauladan yang buruk jadikan sempadan..

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-05-05 01:15


jadikan ia sekadar iktibar.. agar kita kenal diri dan betapa bangsat dan hinanya kita dimata manusia dan disisi Allah S.w.t. Dan rajin-rajinlah berdoa dan berisghtigfar agar kita dijauhi dari sifat-sifat tercela 'idiot' seperti yang dikatakan farhana.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 09:50


saper 'makhluk' tu ye kak hanan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102793 saat. Lajunya....