Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Itu duluuuuu...!!!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Itu duluuuuu...!!!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Itu duluuuuu...!!!!!!!

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 01:08


wrt. wbt.

Sahabat2!!

Mengimbau kenangan lama selalunya mewujudkan perbezaan yg ketara dalam kehidupan kita hari ini..

ada dulunya kita seorang yang jahat pada pandangan manusia, tetapi kini kita adalah manusia yg sebenar2nya INSAN!

ada juga dulu kita seorang yg tidak matang..tetapi kini kita boleh menilai yg mana baik utk diri kita berpandukan IMAN dan Hidayah dari ALLAH!!

ada lagi yg dulunya baik, taat kepada segala suruhan dan larangan Allah, hormat ibu bapanya...tetapi kini
kitalah yang paling RUGI kerana Dunia dan Tipu-dayanya telah mengubah kita menjadi manusia yg hanya bernilai pada diri sahaja, tidak kepada ALLAH, Rasulullah s.a.w., Agama dan Ummat manusia..

.."Barangsiapa yang berbuat sesuai dengan hidayah Allah, maka sesungguhnya dia berbuat itu untuk keselamatan dirinya sendiri; dan barangsiapa yang berpaling dari-Nya maka sesungguhnya dia tersesat dan berbuat kerugian kpd dirinya sendiri...al-asra'-15

Bagaimana ahli ukhwah semua...apakah dulu antum semua baik atau hari ini lebih baik..!!

bagi saya..dulu mungkin saya lebih baik..dan kini sedang dalam mencapai kebaikan yg dulunya bersemadi dalam hati ini..
(baik mcm mana tu, biarlah Allah saja yg tahu)
sahabat2 ukhwah pulak mcm mana? baik mcm dari segi apa?

p/s;(cerita sambil bermuhasabah)

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-05-05 11:21


rasanya makin tak betul dari semalam sebab kerja makin byk...

p/s
Firma periklanan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 12:36


yaa skrg lebih baik rasanya..
terutama dlm prgaulan semasa staff dan staff bwah kita kat tmpt keje..
.kene byk lagi blajar psal behavior management..

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2005-05-09 12:43 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2005-05-09 12:48 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 14:40


hmm.. keadaan skrg lebih baik n stabil berbanding yg lepas.

tapi x tau le nak kata camana. dlm satu aspek, skrg lg baik, dlm apek yg lain pulak, dulu lg baik...

er..ntahle.

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:27


dulu dan sekarang banyak bezanya....tak tahu nak cakap...mungkin dulu saya lebih baik berbanding sekarang....tapi tak tahulah akan datang....wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:28


dulu dan sekarang banyak bezanya....tak tahu nak cakap...mungkin dulu saya lebih baik berbanding sekarang....tapi tak tahulah akan datang....wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:30


dulu dan sekarang banyak bezanya....tak tahu nak cakap...mungkin dulu saya lebih baik berbanding sekarang....tapi tak tahulah akan datang....wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 17:12


err...rasenyer dulu lebih baik drpd sakng....uwaaaaaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 10-05-05 18:42


DULU. Dulu lebih baik.
Dulu ana belajar di tempat yang sangat baik bi'ahnya...
Tapi sekarang tidak lagi...

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

shouqi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.05.2005
Ahli No: 16243
Posting: 32
Dari: bumiAllah

blank  


posticon Posting pada: 10-05-05 22:30



Moga sent dalam redha dan pimpinan Allah

"Ya Rabb kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia)" (ali imran.8 )


mana lg baik...dulu ke sekarang??dulu??skrg??entah la susah nak cakap..dulu waktu budak2..mgkin hati lebih bersih..kita sgt naif..lurus..ye la budak2 kan.

zaman skolah menengah dgn skrg..mm yg nie bleh la nak dibuat perbandingan..

Alhamdulillah..pada ana..hidup skrg lg baik(ini pada ana la..tak taulah disisi Allah bgaimana nilaianya)..Betullah..Allah tu maha mengetahui apa yg terbaik utk kita..walau ana tercampak dkt negara yg majoritinye bkn islam..yg azannya tak berkumandang di udara...yg disekeliling nya byk benda2 maksiat...yg menggelapkan hati...ana sgt2 bersyukur krn Allah memberi ruang/kesempatan utk ana masih merasa nikmat iman n islam..InsyaAllah..mula mengenal & merasa nikmat pjuangan islam...walaupun sedikit..

byk benda yg ana blajar kat sini..dr ilmu dunia nya..dgn ilmu agamanya...dikurniakan Allah shbt2 yg sama2 dahagakan ilmu n hidayah Allah..sama2 susah senang dlm mlaksanakn tggjwb sbg hamba Allah..tggjwb dakwah...walaupun tidaklah sebagus/sehebat mana..tp ana tak sangka...ana lbh mengenal agama Allah nie...di negara kuffar nie..Subhanallah..begitulah hebatnya perancangan Allah.

pengalamn hidup susahsenang/jatuh bgn/terasing di negara org nie..pada ana ..satu pengalam hidup yg x leh dtukar ganti..ana rasa..Inilah tarbiyyah Allah
utk membentuk ana sbg hamba...mjadikan kita lbh bergantung harap pada/hanya pada Allah..bkn yg lain.insyaAllah

ana rasa ini lah sbenarnya..kalau ditanya apa kenangan manis slama ana kat sini..ini lah dia.(ana x banngga dpt terbang jauh ke negara org...)


bila dikenang2..sbenarnya...Allah sgt menjaga diri nie...Allah tak uji ana dgn ujian2 yg ana tak mampu nak hadapi..Allah jaga ana spy tak hanyut..alhamdulillah..dr family..n stakat nie..sahabat2 yg ana jumpa...smuanya yg bagus2 belaka..tp tak tahu lah akan dtg mcm mana..kita tak tahu bgaimana akhir hidup kita..Kalau seorang alim ..yg asyik beribadat pd Allah..msh boleh di tewaskan oleh syaitan disaat akhir hidupnya(ada citer psl nie kan..ana tak ingat dah)....inikan lah ana..yg serba kkurangan...ibadat pun x tahulah...diterima atau tidak...

tp itulah ana rasa..kita kena mohon byk2..DOA SUNGGUH2 pada Allah..moga ALLAH SENT PIMPIN KITA DLM STP TINDAK TANDUK KITA...PILIHAN ALLAH tuelah yg PALING TEPAT...DOA MOGA SENT DITETAPKAN IMAN...DIMATIKAN DALAM IMAN..sbbnya hidayah tu milik Allah..Allah boleh beri kat sesapa je yg ALLAH suka..dgn mudah..n begitu juga lah..HIDAYAH yg ada pd diri nie..ALLAH boleh ambik bila2 masa je..mohon perlindungan kpd Allah..ALLAH yg memegang..membolakbalikkan hati kita..so..pohon n rayulah pada DIA..moga kita sent dalam redha n pimpinan Allah.

wallahualam


"ya Allah tiada daya utkku melakukan taat tanpa izinMu..dan tiada daya utk ku menjauhi maksiat tanpa bantuan MU"---lemahnya kita nie



kerinduanku



-----------------
Katakanlah: "Sesungguhnya shalatku, ibadatku, hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah, Rabb semesta alam, (Al-an'aam:162)"Sesungguhnya shalatku, ibadatku, hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah, Rabb semesta alam, (Al-an'aam:162)

[ Posting ini telah di edit oleh: shouqi pada 2005-05-10 22:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For shouqiProfil   Hantar PM kepada shouqi   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 00:35




[QUOTE]

Kalau seorang alim ..yg asyik beribadat pd Allah..msh boleh di tewaskan oleh syaitan disaat akhir hidupnya(ada citer psl nie kan..ana tak ingat dah)....
----------------------------------------------------------
nama seorang alim tue..ialah Barqisha..umat Nabi Allah Musa a.s..matinya dalam syirik kepada Allah...Nauzubillahiminzalik..

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-05-05 02:59


dulu kini dan selamaNya.,.
huhu
insyaAllah semuanya baik dulu dan kini

saLam ukhwah dr amBo.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 18:48





Ana masih... mendaki..
ujian Allah bersimpang siur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-05 08:53


Assalammualaikum...

Ya Allah Ya Tuhan kami...Kami mohon kepada-Mu, jangan lah Engkau palingkan hati-hati kami setelah Engkau memberikan hidayah dan petunjuk-Mu kepada kami. Amin....

Terasa nikmatnya menusuk jiwa dan kalbu bila hidayah Allah menyusup ke dalam sanubari. Kerinduan kepada Al-Haq, semakin hari semakin bertambah. Betapa besarnya kuasa Allah. Subhanallah...

Hmmm...Pencarian dalam menambah dan meningkatkan keimanan diri tidak pernah berakhir dan berharap ia tidak akan bertemu noktahnya. Diri ini masih berusaha dalam memperbaiki kelemahan-kelemahan yang ada. Semakin jauh kususuri jalan Allah...semakin kusedar betapa jauhnya diri ini daripada Maha Pencipta alam ini.

Dekat atau jauh, semakin baik atau tidak diri ini pada-Mu Ya Allah....Hanya Engkaulah yang Maha Mengetahui.

Waalahualam bissawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102167 saat. Lajunya....