Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: tolonggggggggggg


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» tolonggggggggggg

Please Mendaftar To Post


Oleh tolonggggggggggg

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-05-05 13:30




camner nak nak mengatasi sahabat yang pandai bermuka-muka???



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 13:35


atasi dengan berkaki-kaki..hehe..memain je..

hm.. kalu dia bermuka-muka, kita bersemuka. tanya kenapa dia bermuka-muka. mungkin ini practical for certain people.

kalu tak boleh gak, just ignore. and pray for His forgiveness and His bless..

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 13:39


a ah setuju..kalau dia bermuka-muka..kita bersemuka..rsnya tuh cara paling gentle..dan profesional..jgn g tumbuk atau torche plaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 15:17


ape susah..
dia buleh buat jgn tak tau kite pun mampu buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 15:41


Aiza ade juga sahabat yang bermuka-muka nie....Tapi taklah nak buang dia terus dari persahabatan...Apapun dia tetap sahabat kita...tul tak? Ade beberapa cara kita boleh mengatasinya....So kena bijaklah mengawalnya...Nasihatke? bersemuka ke seperti kata kinobaik....kalo dia tak dapat ubah gak....tak tahulah..bukan sahabatlah namanye tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-05 16:33


muka dia boleh ubah jadi muka apa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 06-05-05 17:13


tanya dia elok2 apa problem dia sebenarnya..i guess org2 camnih tak ley btolak ansurla..i mean even kalau ktorg face to face gan dia sekalipun kn..dorg msti ckp nothing..atau masih tanak ckp pe yg sbnr'y..or watsoeverla..
baik doa byk2 mga tak berpanjangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

tsuraya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16335
Posting: 58
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 06-05-05 18:11



percaya pada kawan
jangan buruk sangka
buat terbaik utk mereka
yang lain serah pada Allah

-----------------
su_ilia

Bookmark and Share

    


  Member Information For tsurayaProfil   Hantar PM kepada tsuraya   Pergi ke tsuraya's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 22:47


Quote:

On 2005-05-06 13:35, kinobaik wrote:
atasi dengan berkaki-kaki..hehe..



Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

bikrun
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2005
Ahli No: 15979
Posting: 10

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 10:05


ana stuju ngan tsuraya..bagi ana,bersangka baik pada kawan...insyaallah kita tak rs yg die tu sorang yg cemtu..
dan yg lain 2...serah pada Allah...
ingat2...husnudzzon..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bikrunProfil   Hantar PM kepada bikrun   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 12:04


Betul tu....selidik dulu.....napa ya dia buat cam tu?? kalau dia iri hati....balas dengan kebaikan....orang baling batu kita baling buah Apel....kalau dah tak tertahan bawa dia berbincang....napa ya kamu buat cam ni ada apakah yang tak puas hati kat aku??kalau tak berubah lagi......biarkan dia..dengan cara dia berdoalah pada Allah Lama-lama dia bosanlah tu.....al-muhim kita tak buat dia cam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 13:12


biasalah tu..kdg2 kwn baik kita sendiri yg bermuka2,apa yg dia tak puas hati dgn kita pun tak tau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 13:17


cuba atasi pula dgn menguji dia...apa cara la,janji muka dia tak jadi lebih...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 15:26




cuba minta bantuan orang ketiga..
perhaps his/her closest friend?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-05-05 15:31


...
memang geram kalau dapat kawan yang suka bermuka-muka ni...cuba bagi skit nasihat...x pun tinggal kan jerr..

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 16:12


bersemuka dgnya ,itu yg utama...mybe ada sebab knp dia buat mcm tu....yg paling penting jgn sampai mengaibknnya pd depan orng lain...
buat teguran secara brhikmah...dan yg pasti kita hendaklah brperilaku baik terhadapnya...insyallah dia sendiri akan segan silu dgn sikap baik yg kita tunujkkan pdnya...ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 18:01





awk perjelaskan kepada dia yg mana sifat bermuka2 adalah sifat golongan munafik n tanya dia samasa adakah dia ingin tergolong kedalam golongan tersebut.



Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113049 saat. Lajunya....