Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 81
Ahli: 0
Jumlah: 81




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: oooo... balik kampung


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» oooo... balik kampung

Please Mendaftar To Post


Oleh oooo... balik kampung

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 14:08



-da balik kampung ye.... ..macam mana seronok tak?..biasa aja kan...tentu seronok lepas jumpa mak dan ayah,adik2 atau keluarga semua...
-jadi anda kalau balik kampung tu,bila ye dalam sebulan tu ke atau seminggu macam tu..tak pun tahun ke?..lamanya... ..
-tentu seronok kn balik kampung...apa lg masa raya(lama lg la... )..jom kongsi pengalaman balik kampung..bila balik,kampung tu kat mana?..seronok ke apa ke.....oooo balik kampung....oooo..balik kampung....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-05 14:22


kampung kte da tk serupa kampung lg da...
sume da jd hadhari...hehee....kampung sya kt sabah gak ke?ana nga tgu panggilan..cuti da stat pas bes exam stam last year..peh!amacam?lamekn cuti ana?tp kte tk dok goyang kaki pat umh eh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 05-05-05 14:34




Tajuk yang sangat ana suka.

Selepas lebih setahun berhempas pulang, insya ALLAH, ana akan pulang ke kempung.

Rindu sangat pada semua.
Pada ayahbonda, keluarga, saudara-mara, jiran┬▓ , awek (kalau ada- ) dan semua sekali.

Juga rindu pada makanan Malaysia. Rindu pada roti canai, nasi lemak, sat├ę, kedai mamak dll.



Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 15:14


hari-hari balik kampung...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

cboy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15786
Posting: 28
Dari: Kudat

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 15:28


memang best oh...time balik kampung...
kemek study kat sarawak...pas tue jarang2 balik... bila dah balik kampung memang best gilak...dapat jumpa keluarga dan kawan2....tapi bila dah balik kampung teringat plk nak balik kampus....

"budak hoga-hoga unimas"

Bookmark and Share

    


  Member Information For cboyProfil   Hantar PM kepada cboy   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 15:42


balik kampung?mmg best giler..tapi balik pun setahun dlm 4-5 kali je,tu pun parent jemput,diorng tak kasi balik naik bas tapi last sem,balik gak ngn bas sekali,hehehe...mak dh riuh anak dara dia balik naik bas..bukan apa,rindu kat ayahanda n bonda...
sekarang,tolong mak kat dapur,surf internet especially ukhwah yg tersayang ni.. sementara nak jadi cikgu tadika tak lama lg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

murnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8450
Posting: 20
Dari: bumi ALLAH yang indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 15:52


emmm....antum sedaple bercuti skang...tapi ana cuti jap je...skarang da start kelas...tapi cuti pepanjang buat ape...

Bookmark and Share

    


  Member Information For murnirahProfil   Hantar PM kepada murnirah   Quote dan BalasQuote

sue_uya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1698
Posting: 30
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-05 16:02


su ada 2 kampung

1.family kandung kt bp,johor
2.family angkat kt felda lurah bilut,bentong

seronoknya balik kg....he..he..he

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_uyaProfil   Hantar PM kepada sue_uya   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-05 16:25


....
balik kampung memang best...setiap kali nak balik kg, seminggu sebelum tu dah beli tiket...biasa naik bas malam..kalau balik pastikan tak makan berat2 sebab takut sakit perut ...maklumlah perjalanan amik masa 6-7 jam..lenguhnya,tapi balik punya pasal..memang best..

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 16:58




wuisy best giler la tajuk nie...

sy balik kampung setahun 2-3 kali kot... bestnyer sebab dpt balik jumpa family... tp yg tak bestnye penat.... dua kali naik flight baru sampai... ponat den.. itu zaman skang la.. masa matriks dulu reramai naik ketapi... wa.. lagik best...

kampung sy pun dah tak mcm kampung dah... tergezut la jugak tetiba diorg cakap ade hypermarket kat kampung.... gile best la bersopping.. ehehehe.. naik beskal dah sampai... rase cam org bandar lak.. ehehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 18:19




menariknya tajuk nie..perasaan nak balik kg, tak leh nek describe sebab rasa macam2..tak sabar nak jumpa family+rasa seronok+rasa bimbang gak kut2 perut meragam (tapi ana tak pernah experience lagi)..duk kat dalam bas selama 8-10 jam...penat sangat..tapi bila dah sampai kat umah, terus je jadi segar balik..
dah dua bulan ana tak balik..tak sabar nak tunggu cuti bulan lima nie nak balik kg..rindu kat family sesangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 22:14



topik best nih.. sape yg tak suke balik kg kan? dalam satu sem, due kali balik semenanjung...mase cuti mid sem dgn hari Raya Aidilfitri... kalau nak diikutkan..raye aidiladha pun nak balik..2jam setengah je...tapi, cuti selalu pendek..terpaksa la "maintain emosi" mase takbir raya kat masjid...tapi, mcm sem lepas...ana balik hampir tiap2 bulan.. sebab sem lepas kelas 3 hari je.. busan seh dok memerap kat hostel...ape lagi...balik kampung jumpe ayahanda tercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

pelangi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15856
Posting: 21
Dari: perantaun

thailand  


posticon Posting pada: 05-05-05 23:50


,
sonoknya depe ni,selalu blik kmpung.t'kenang pasal blik kg.ana rasa sedih coz dah 6 thn ana x blik kg.insyallh thn ni ana blik mesia.insyallh bln 6.jmput le ke rumah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi_putihProfil   Hantar PM kepada pelangi_putih   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-05-05 06:01


laaa naper la hang leh terpK nk buat topik ni yerk..huhu.. tgh┬▓ syok duk berBelek┬▓..jmpa posting topik ni..hish ..
teringat la pulak kampong ambo ni..
aduuhhh ..nk balikk mama,,huhu..
mmg best kan biler dh lama berpisah..
pastu balik kampong, jmpa fmly..
tak sabo┬▓ pas exam ni balik mesia..huhu..
nk jwb peksa pun kompiuss,,
kampong punya pasal..hehe ..
best kan biler dh lama tak jmpa ngan fmly.. pastu pulang ngan muka yg macho n hencemm ni..huhu.
cheeyy..ape kess..huhu..
msti fmly kate,,len laa muka awk skg ni yerk.huhu.
insyaAllah tahun ni ana balik dekat pose..
fmly pun tak sabo nk jmpa kiter kan..
kiter duk sini tiga tahun..rasa cam sebulan jerk..
yg org umah kate lak cam 10tahun tak jmpa,,
aduhh..hehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 06-05-05 22:46


balik kampung? saya kat kampung la ni. rumah nenek saya kat sebelah umah saya je.... hari2 jumpe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 23:54




Balik kampung memang best...tak sabar nak balik m'sia...walau duk kat ardul kinanah ni tak sampai setahun...tapi bagai bertahun2...rindu pada family...sanak saudara..kawan2...dalam masa yg sama takut nak exam....yelah lepas habis exam baru boleh balik...harap2 semua najah...doakan yer...

-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

shouqi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.05.2005
Ahli No: 16243
Posting: 32
Dari: bumiAllah

blank  


posticon Posting pada: 07-05-05 00:54


assalamualaikum..


uii..sedihnya bincang topic nie..huhu..sensitif nie...tiap2 tahun ballik msia...tp tahun nie...mmm takda rezeki...mak..aboh..kakak n abang..anak2 sedara ku..huhu..tgk gambar je la tahun nie..tahun depan balik kampunggg..insyaAllah..moga masih diberi kesempatan..


P/s -pada sahabat2 yg balik kampung tue..manfaatkan masa tue elok2 yea..sskali kita balik..kita tunjukkan akhlak yg baik..seorang anak,abg,kakak,adek yg baik @ apa2 je la status kita...balik nanti....gunakan masa yg ada..utk gembirakan hati makayah.balas jasa mereka..zahirkan kasisayang pada mereka...selagi masih Diberi kesempatan oleh Allah utk bertemu muka...ayuh kita menabur budi..



wallahualam


kerinduanku

Bookmark and Share

    


  Member Information For shouqiProfil   Hantar PM kepada shouqi   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-05 13:35



wehheee...best topik ni, saye sebenonye baru mlm tadi sampai dari kampong..setelah 5 bulan tak jengah famili kat kampong, dah banyak kali membuat cubaan utk balik kampung tidak berjaya lantaran keje yg bizi (duniawi betoll)..akhirnya berjaya balik kampong. yuhhu!..yang bestnye abang2 ngn kakak2 pon balik jugak...wah bestnye...seminggu bercuti macam kejap je,...ade makcik dan nenek sedara yg tak sempat nak diziarah...

seperti biase kalo balik kampung selai sepinggang...balik kl...penuh baggage keliling pinggang...

rendunyee...nak balik kampong lagi rasenye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:46


nak balik kampung!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113977 saat. Lajunya....