Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: bmana nak lupakan kekasih lama


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» bmana nak lupakan kekasih lama

Please Mendaftar To Post


Oleh bmana nak lupakan kekasih lama

manja
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15780
Posting: 6
Dari: kb

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:03


ana nak mintak pendapat koranglah,camne kita nak lupakan orang yang pernah berada dalam hati kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For manjaProfil   Hantar PM kepada manja   Quote dan BalasQuote

Rozila
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15668
Posting: 3
Dari: Pasir Mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:15


perbanyakan doa dan buat x tau jee!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RozilaProfil   Hantar PM kepada Rozila   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:23


Oo..bukan mudah nak lupakan kekasih lama..ikut orang juga. Kadang2 makan masa berbulan, kdg2 sampai setahun pun belum tentu dapat lupakan dgn sepenuhnya.

Nasihat saya, lupakan sahaja yang telah pergi itu..cakap memang mudah, tapi kalau kita sendiri tak usaha nak lupakan, macam mana kita nak lupakan kekasih lama kita itu?

Dan ingatlah bahawa itu dah ketetapan Allah. Maknanya, Allah nak kasi yang lebih baik dari yang sebelumnyalah tu..tak nak ke yang lagi baik?

Hehe..itulah pengalaman sikit2..



-----------------
[url=http://hembusan.blogspot.com/][img]http://www.geocities.com/omicron_zeta/mylink.gif[/img][/url]

A man's maturity consist in having found again the seriousness one had as a child - at [b]PLAY![/B]

[ Posting ini telah di edit oleh: Tawel-Sensei pada 2005-05-04 14:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 12:25


nak lupakan seseorang...
yang penah bertakhta di hati kita..
ni mmg susah sgt...tapi kalau kita...
kuatkan hati dan semangat..
i'allah kita boleh lupakan dia....

dan jalan terbaik yg boleh kita buat..
anggapkan dia dah mati...
walaupun sukar tp kita kena terima...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 12:45


erm...mmg perkara lps susah nak dilupakan ..tpkalau penggantinya lagi hebat dari yg awal...why not kita lupakan???
tp klu blm pengganti lak cam ner ek????
...mintak pada Tuhan dihilangkan rasa yg masih ada..damba kekuatan dr setiap langkah perjuangan yg masih bersisa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:52


1. Lupakan segala kenangan
2. Buang semua benda yang penah si dia bagi
3. Buang segala benda yang mengimbas kenangan
4. Bertekad untuk menjadi lebih baik dari sebelumnya.
5. Berdoa minta petunjuk kepada Allah
6. Doakan kebaikan
7. Cuba mulakan hidup baru, dri sebelumnya
8. Cuba beri perhatian pada kerjaya or family...
9. Buat aktiviti yang lebih berfaedah...
10. Ikhlas berubah kerana Allah...

Best of Luck

Maha besar Allah, sentiasa bersama orang yang sabar



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-05 09:52 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:02



nak lupakan seseorang memang susah terutama yang kita sayang....tapi kita kena cuba lupakan juga.kita kena ingat bila allah ambil daripada kita seseorang........tanpa kita sedari dia gantikan untuk kita dengan seseorang yang mana ianya lebih baik daripada orang yang diambilnya dari kita...cuma bila dan bagaimana wallahua'lam.
memang susah nak lupakan seseorang tapi kita kena kuat dan cuba untuk melupakanya....semua yang berlaku mungkin ada hikmah disebaliknya.

may b allah want us to meet a few wrong peoplebefore meeting the right one.so that when we finally meet the right person we will know how to be grateful............dopnt cry because it over smile because it happenl

Bookmark and Share

    


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 04-05-05 13:11


Quote:
farhanna tulis:
2. Buang semua benda yang penah si dia bagi



Huish, jgn buang semua..pilih dulu yang mahal dan simpan

Mana2 yang murah tu bolehlah buang..tak pun kitar semula..terjaga alam sekitar kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:11




Memg susah nk lupakn orang yg pernh kita syg kn..
tp if saya...
saya akn ingtkn pd dr saya munking ada hikmah dsbalik smua ni n anggap lah yg dia bukn jdoh kita
n dia bukn yg terbaik untuk kita dan kita bukan yg terbaik untuk dia...
dgn cr ni i'Allah kita dapt lupakn dia...
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:15


sape yg dpt lupakan kenangan lama..meskipun pergi tidak berganti..tetapi hidup mesti diteruskan..

kita masih berpijak di bumi..so..kita teruskan hidup ini..dan kembali kpd matlamat diri..ke mana arah tuju kita..

lambat-laun..segala kenangan itu hanya akan jadi pedoman utk kita kekal berkasih sayang dgn insan yg lain jika sudah dijodohkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:29



nak lupa ...mane boleh lupa ..
tapi jangan di layan emosi diri
kelak syaitan memasuki hati
teruskanlah kehidupan......
jadi pedoman..
jadi pengalaman..
supaya kita jadi lebih kuat..
dalam menelusuri hidup ini..




-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-05-05 13:32


Quote:
anggapkan dia dah mati..





jgn sampai mcm tu.. putus kasih bknlah bererti putus persahabatan.. sometimes you can be even closer without romantic attachment.. nak cerita mslh pun senang..

kenangan2 yg pahit tu, lupakan sajalah.. jika ingat2 pun tambah sakitkan hati, wat per.. we live in a real world, jgn mengharapkan sesuatu yg terlalu ideal.. bljr2 lah menerima kenyataan..

Allahu a'lam..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2005-05-04 13:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:03


Quote:
Huish, jgn buang semua..pilih dulu yang mahal dan simpan

Mana2 yang murah tu bolehlah buang..tak pun kitar semula..terjaga alam sekitar kita..



sokongle sgt2...

Quote:
jgn sampai mcm tu.. putus kasih bknlah bererti putus persahabatan.. sometimes you can be even closer without romantic attachment.. nak cerita mslh pun senang..



sesetgh org mgkn boleh,kalau sy..tak boleh la...

Quote:
1. Lupakan segala kenangan
2. Buang semua benda yang penah si dia bagi
3. Buang segala benda yang mengimbas kenangan
4. Bertekad untuk menjadi lebih baik dari sebelumnya.
5. Berdoa minta petunjuk kepada Allah
6. Doakan kebaikan
7. Cuba mulakan hidup baru, dri sebelumnya
8. Cuba beri perhatian pada kerjaya or family...
9. Buat aktiviti yang lebih berfaedah...
10. Ikhlas untuk berubah kerana Allah...



kalau boleh,brg kita walau gmbr pun minta balik,kalau tak mau dikatakan zalim jgn buang brg dia,bagi kat dia balik,takpun bagi je kat kwn2 kita..kata hadiah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:14


Quote:

On 2005-05-04 13:32, alea13 wrote:

jgn sampai mcm tu.. putus kasih bknlah bererti putus persahabatan.. sometimes you can be even closer without romantic attachment.. nak cerita mslh pun senang..


Allahu a'lam..

[ Posting ini telah di edit oleh: alea13 pada 2005-05-04 13:39 ]




boleh ker nak teruskan persahabatan dgn org yg dah sakitkan hati kita...yg tak hargai diri kita...buang masa jer rasanya...tp tak tahu la mayb cik alea boleh....


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-05-05 14:20


errmm.. tak der mslh.. works for me, bestfriend before & after..

learn to forgive & forget, it's the best way to make yourself happy again..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:20


..cari pengganti la cepat² hehe..
//igt senang ke kaze he//

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 04-05-05 14:24


Quote:

boleh ker nak teruskan persahabatan dgn org yg dah sakitkan hati kita...yg tak hargai diri kita...buang masa jer rasanya...tp tak tahu la mayb cik alea boleh....



Betul tu..susah tau!! Hanya hati yang benar-benar luhur dan suci saje dapat berbuat demikian..



-----------------
[url=http://hembusan.blogspot.com/][img]http://www.geocities.com/omicron_zeta/mylink.gif[/img][/url]

A man's maturity consist in having found again the seriousness one had as a child - at [b]PLAY![/B]

[ Posting ini telah di edit oleh: Tawel-Sensei pada 2005-05-04 14:34 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:35


kalau ianya berpisah hidup..mungkin agak sukar..sbb kita sndr sukar nak kawal rasa marah..geram..dan sbgnya kan..kita akan lupakan kebaikan yg ada..krn rasa ammarah itu telah melenyapkan segala kebaikan..ttp..jika kita ingati kesilapan yg ada pd diri kita terhadap si dia..pasti kita akan sedar bahawa..inilah jodoh kita..tidak terpilih utknya..so..knp perlu bersedih berpanjangan?namun..semua itu byk bergantung pd kekuatan emosi dan fikiran sndr..

jika berpisah mati..lagilah susah nak dilupakan..memakan masa..dan kadang2 mampu menitis air mata sndr..apabila kenangan lama dtg kembali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 16:39


saya br jer nak pack barang bekas teman lama saya..
ntahlah bila nak bagi balik pun tak tau...
ingat x nak jumpe balik,tp kalau xjumpe m/mana nak bg balik brg2 dier..??
nak pos???
xbleh banyak... berat lak tu... nnt kena bayar duit pos banyak.. rugiiiii.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 04-05-05 16:47


ermmm,memang susah nak lupakan kekasih tu,lebih2 lagi kalau kekasih pertama.. bnykkan istighfar dan bergaul dgn keluarga&kawan2 disekeliling..jgnla menyendiri..apapun hanya Allah yg maha mengetahui dan mesti ada hikmah disebaliknya itu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 16:51


senang jer nak lupa...ANGGAP DAH MATI>>HUMBAN JAUH-JAUH DALAM LAUT....tapi boleh ker sebab dia masih hidup..berpisah hidup n berpisah mati jauh bezanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nurnajihatul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16058
Posting: 28
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 16:53


yakin kan diri kita bole lupakan dia, mesti ada niat nak lupakan dia...
banyakkan aktiviti..jgn duduk sorang....
cari ramai2 kawan
doa minta pertolongan Allah.
Insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurnajihatulProfil   Hantar PM kepada nurnajihatul   Pergi ke nurnajihatul's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 16:54


salaaam..
huhu..gila nya topik..

camne nk lupakan kekasih lama..??
mana bleh..
mustahil gilaaa..!! [apsal suka ckp gila skg ]
dah la menyakitkan hati gila..[gila lagi..]
kalau ada kenangan..kalau bertahun2..aaa lagi la gila..

neway..ada org pnh bgtau sy..kalau takleh lupakan.."ignore"..!!!

jd silalah jalankan usaha2 utk men"ignore"..mmg berkesan..cubalah


aa..lg satu yg terjamin keberkesanan dia..cari lah pengganti !!..
[serius berkesan paling cepat ] pengganti?

paling terbaik..carilah cinta Allah..takkan kecewa..cinta manusia..kecewa jek memanjang.........

cubalah cinta seseorang atas kepentingan utk mendapat keredhaan Allah semata..camne nk tahu cintakan sapa lebih? aa,muhasabah diri balik..igt sapa lebih kerap..

wallahualam
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 17:11



cubalah saudara dekatkan diri pada Allah...
yakinlah dengan janjiNya setiap kita akan bertemu dengan orang yg sesuai dengan kita ..
jangan sekali-kali membenci keran benci adalah "benar2 cinta" so belajarlah hargai diri sendiri insyaAllah semua orang akan hargai kita ..
belajarlah sayang diri kita secara tak langsung orang lain pun akan sayang kita...
dan akhirnya rebutlah kasih sayang Allah nescaya Allah temukan kita dengan kekasih kekasihnya..

sahabat sesungguhnya kasih manusia sering berubah sayang manusia sering bermusim ,sayang Allah tiada tandingan dimarah dan diuji kita lalu diangkat kita ke tempat yg lbh mulia...
mungkin inilah cara tarbiyah Allah buat hamba2Nya yg mencari redhaNya...

rasa dan kecapilah kasihNya dalam suka duka kerana disitu ada kemanisan iman yg mahal harganya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-05 17:59


Quote:

On 2005-05-04 16:51, azzahrah wrote:
senang jer nak lupa...ANGGAP DAH MATI>>HUMBAN JAUH-JAUH DALAM LAUT....tapi boleh ker sebab dia masih hidup..berpisah hidup n berpisah mati jauh bezanya....




Mcm maner tu?? Susah nak luperkan seseorg ni. Kadang2 bile dah dpt lupa,tibe2 tersempak ke.. Mak aii, mula la kenangan lalu mengusik hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 04-05-05 18:34




Ingatkanlah pada KEKASIH AGUNG kita, juga pada YANG MAHA PENGASIH...


Atau, kalau nak yang jahat, ingatlah pada kekasih baru...

[ Posting ini telah di edit oleh: mohdnurhakimin pada 2005-05-04 18:35 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 21:42


assalamualaikum...

x tahu la nak ckp mcm mana sbb sy ni x pernah bercinta jd....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-05-05 09:58


Quote:


Ingatkanlah pada KEKASIH AGUNG kita, juga pada YANG MAHA PENGASIH...


Atau, kalau nak yang jahat, ingatlah pada kekasih baru...



EEmm,

sahabat tetap tahu peranannya sebagai seorang sahabat..
kekasih peranannya tetap kekasih... tetapi dihati walaupon terguris..
Sedara tetap peranan sedara...

senang didampingi, terlalu sukar dimiliki



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-05 10:01 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-05-05 10:33


kenapa nak lupakan? memori tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 12:04


hard to forget..but at least u try...ok..erm byk2 sabar..jgn paksa diri...dia akan lupa sendiri bile sampai waktu dan ketika nya........

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

fatin_tulip
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7654
Posting: 93
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 12:41


yakinlah bahawa Allah menggantikan yang lebih baik dari sebelumnya...mungkin kita rasa dia terbaik tapi bukan terbaik buat kita..sbb itulah tiada jodoh kita dengannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_tulipProfil   Hantar PM kepada fatin_tulip   Quote dan BalasQuote

xepiphyllumx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16294
Posting: 50
Dari: bumi mesia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-05-05 13:03


wat tataw jer..

beli je simkad baru.. bia je die msg kt no lame sorg2

ckp je kt die kiter da buang teddy yg die kasi.. tp taw pn marah..

hahah nk bwat cmner.. ilek je.. tp besh gak plok teddy tu tiap2 mlm.. huhuhu.. lg snang nk tdo aper..

Bookmark and Share

    


  Member Information For xepiphyllumxProfil   Hantar PM kepada xepiphyllumx   Pergi ke xepiphyllumx's Website   Quote dan BalasQuote

sue_uya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1698
Posting: 30
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 05-05-05 16:00


cubalah sesekali kita memikirkan masalah ummat kita dgn gejala sosialnya..penindasan orang kafir pd org islam..bla..bla..
daripada memikirkan perkara yang remeh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_uyaProfil   Hantar PM kepada sue_uya   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 17:20




sya x pernah alami perkara ni sebenarnya tp setakat nk bg pendapat insyaallah boleh, caranya jgn melayan fikiran sangat n penuhilah masa terluang kerana perasaan kita akn mncl tiba2 jika bersendirian, n yg paling mujarab berdoa n perbanyakkan bacaan al quran,

insyaallah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 05-05-05 23:28



sy ni xla byk experience sgt..tp,dgr dr kish kwn2 ade la gak...
cmni la...sy nasihatkn spy,..byk2la solat sunat..n mintak petunjuk Allah..sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yg kita rasa..w/pun kita dh critekn kat org lain..tp bkn 100%dorg faham ngn kita..
satu lg,klu leh elakkan drpd g tmpt2 yg pnh awk g ngn dia dulu...
tp kadang2 ssh gak kn especially bla t'bau perfume yg pnh dia pakai..n bile dgr lagu favourite ms dulu2,kn??sy pnh rase cmtu dulu..tp nk wat cmne...kite kne trime la ketentuan Allah...
sabar ye..sy caye setiap yg Allah kurniakn ada hikmah dsebaliknya..SABAR LA...
[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 06-05-05 00:26


igt apa yg dia buat kat kite....masa tu kite akan benci n meluat..itu akan buat kite lupe dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 06-05-05 01:08




..Bukan sonang kita nak lupa kat kekasih lama ni no...Tambah²la plak kito ni insan yang kerdil.Kalau tak kuat iman,susahla sket nak lupo.
Bagi Ana,bersahabat lebih dihargai daripada berkasih-kasihan sesama insan...Kasih kita hanya pada Rabbul Jalil.
My advice...sibukkan diri dgn kerja,lebihkan waktu untuk beribadah.
Jangan kita kejar dunia,kelak dunia akan kejar kita.
Kalau kejar akhirat,dunia akan datang pada kita.Tak gitu cik Hanan??

Allahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 19:49


betul cakap ashrafi itu....
sibuk kan diri kita dengan kerja yang berfaedah..
dan jangan asyik fikir dan kenangkan benda yang lepas..
yang lepas biarkan lepas cuma jadi kan ia iktibar dalam menempuh hari esok..
[ Telah diedit oleh: imansyazwani pada 19-07-05 19:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 19:52


maafkanlah si dia...insyaAllah Allah itu Maha Pengampun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 20:00


senang saja...cari balik kekasih lama

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 20:35


Assalamu'alaikum...
sibukkan diri anda..
INsyAllah..Allah akan membantu anda..
jangan terlalu memikirkan tentangnya kelak memakan diri..
saya nak nasihat lebih2 pun tak tahu sebab tak ada pengalaman...
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 20:48


Assalamu'alaikum...
Sekadar ingin mencelah...
Tips untuk lupakan kekasih :
1)Basahkan wajahmu dengan wuduk
2) Luahkan RINDU mu pada PENCIPTAmu...
3)Lafazkan kalimah CINTAmu pada DIRINYA...

Insyaallah... DIA akan memeluk erat jiwamu dengan pautan cinta yang suci lagi luhur...
CUBA lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:56


assalamualaikum...
pendapat saya tak ada lah lain sangat...sama saja dengan sahabat semua...apa yggg mereka cakap sumernya betul...tapi setiap orang ada caranya sendiri kan..
bagi saya nak lupakan dia,takkan. saya akan cuba cari sahabat baru.sekadar teman yggg boleh paham kita.even dia tak rasa apa yang kita hadapi, tapi bila dia mendengar dan cuba membantu kita...rasa kurang sikit beban itu.
kalau nak suruh lupakan, pada saya tak perlu.ingat tak apa.tapi bear in your mind yang semua hanya memori semalam.hari ni dia bukan untuk kita..
at least kita bertuah sebab ada juga memori yang kita boleh spend dengan dia dulu..walau dia bukan milik kita sekarang tapi dia pernah jadi milik kita suatu masa dulu kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 20-07-05 21:20


mmm memang tak dinafikan terlalu sukar untuk melupakan seseorang yang pernah bertakhta di hati kita ,seseorang yang pernah kita sayang...tapi hakikatnya itu sudah suratan,hidup mesti diteruskan dengan tenang dan sabar..

jangan sampai macam tu.. putus kasih bknlah bererti putus persahabatan.. sometimes you can be even closer without romantic attachment.. nak cerita mslh pun senang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-05 22:04


ada hikmah tersembunyi disebaliknya........
pasti kan kutemui insan yang lebih baik daripada DIA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 22:06


Insya-Allah boleh lupa bila dah gila elektron...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_syahadah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17426
Posting: 1
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 20-07-05 22:12


salam.
pendapat ana ianya pasti ada hikmah. sebab Allah lagi tahu mana yang dah best untuk kita. Yakin janji Allah orang baik akan btemu dengan orang yang baik. yang ptg jangan sampai cinta kita kepada makhluk lebih dari cinta pada Pencipta. kadang-kadang dengan btemu orang yang salah dahulu mmbuatkan kita menghargai orang yang slepas ini. Wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_syahadahProfil   Hantar PM kepada cahaya_syahadah   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 07:10


setiap permulaan mesti ada pengakhirannya,begitu juga kekasih..walaupun ana tak pernah mengalaminya...cara yang terbaik ialah ingat allah banyak-banyak,insyallah hati kita akan tenang malah setiap yang pergi mesti ada hikmahnya...janga fikir lagi perkara yang dah berlalu,maybe allah nak beri jodoh yang terbaik lepas ini...tu sebab rasulullah s.a.w menyuruh umatnya bercinta berpada-pada sesama manusia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

nasiruddin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5335
Posting: 23
Dari: Alam Ruh

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 08:21


kalau kita igat Allah, semua benda tidak akan menggangui kita. wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nasiruddinProfil   Hantar PM kepada nasiruddin   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 23-07-05 05:18


assalamualaikum
putus cinta ?? nak lupakan kekasih lama ?? hem.. sufti percaya,mesti menangis dan sedih sangat kan if itu yang terjadi ?? sufti ada cara tapi tak taulah berkesan ke tak. 1-masa tengah frust tu,memang nagis sgt2.. tido kul 1am,kul 3am tersedar,nangis lagi..tak tido dah (eh eh,contoh saja tau :-) ) lepas itu nangis lagi sampai bengkak2 mata,tak lalu makan.. apa ni.. ?? sedih sesangat ??

tanya diri dah berapa lama kenal si dia ?? kalau baru setahun 2 @ dah lama sekalipun, xlah selama mengenali ayah bonda sendiri kan ?? tanya diri,pernahkah aku menangis berhari2,dengan seteruknya,sedih sangat.. kerana mak ayah,family aku ?? yang lebih mengenaliku..yang banyak berkorban untukku.. tapi hanya sebab orang yang baru setahun jagung kukenal,aku sanggup mgnangis dan bersedih sampai macam tu sekali?? orang yang blm tntu untukku.. yang blm tntu sanggup berkorban untukku seperti mana familyku.. :-)

2- jadikan ia sebagai cabaran untuk perbaiki diri jadi yang lebih baik
3-ingat,ia adalah masa untuk kamu menguji siapa sahabat kamu yang sebenar,yang sanggup bersama kamu,mendengar rintihan hati kamu..memberi kamu semangat..
4-ingatkan diri " aku memilih dia untuk diriku,dan dia memilih aku untuk dirinya, tapi..Dia bukan pilihan Allah untukku dan aku bukan pilihan Allah untuknya..Allah akan beri yang lebih baik daripadanya kepadaku "
5-doakan kebahagiannya sebab nanti doa itu akan balik pada kita..
6-yang paling penting..redha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-07-05 07:45


Assalamualaikum,saya sokong pendapat sufti_ilham tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 07:51


buka niat nak lupakan dia......................insyaAllah boleh.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 07:55


bagaimana ye?? :-? ...

Hm....terima hakikat dia bukan untuk kita dan kita masih ada tanggungjawab yang menanti.....susah-susah sangat...cari kekasih baru :-P .....tak ada lah....gurau saja...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 08:32


assalamualaikum...
suka juga nak bagi pendapat saya berkenaan dengan topik ini..
em..memang ALLAH dah tetapkan jodoh dengan siapa..kita cuma merancang..tapi yang menentukan DIA..sebenarnye islam itu bersaudara...Kenapa disebabkan tersalah langkah nak memutuskan tali persaudaraan sesama kita?jangan lah disebabkan perkara kecil macam itu umat islam berpecah belah...

~alangkah indahnye kalau cinta yang dibina atas dasar keimanan dan mendapat keredhaanNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 16:15


assalamualaikum..

nak lupakan seseorang yang pernah bertahta di hati kita memang ada sukar bagi sesetengah seseorang. cuba kita menyibukkan diri dengan benda berfaedah contoh join persatuan ke.. buat benda2 yang berfaedah yang banyak mengunakan tenaga dan minda... insya allah kita akan dapat lupakannya... sedikit demi sedikit... itu yang shah buat dulu-dulu... ms tengah frust gila joint majlis perwakilan pelajar... he.. he..

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 01-08-05 18:55


Pada 22-07-05 08:21 , nasiruddin posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kita igat Allah, semua benda tidak akan menggangui kita. wallahu'alam


assalamualaikum..

ingat kat Allah selalu..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 12:47


assalamualaikum....
nak lupakan seseorang yang pernah bertahta dihati memang sukar nak lupakan.sukar juga nak memaafkannya kan...tapi apa lah salahnya kita bagi peluang untuk memaafkannya.anggap saja kita tak ada jodoh dan terimanya sebagai seorg kawan.mungkin berkawan lebih baik daripada bercinta ni.tak perlu lah permusuhan sesamanya.mungkin itu bukan salah dia.dan paling penting banyak kan ingat pada Allah insyaallah kenangan silap akan dapat kita lupakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-05 13:16


ingin melupakan satu kesukaran sebab kita dah terima dia separuh daripada hidup kita...melainkankan kita berusaha untuk melupakannya sendiri...setiap peristiwa yang berlaku meninggalkan kenangan pahit dan manis....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-08-05 13:49


>>>Gunting gambar2 dia biar hancusss...berkecai...Kalau simpan mesti sedihkan tengok dia sokmo..hehe..
>>>Buang semua kenangan dengan dia tu..
>>>Buang no telefon dia (Kalau aderla)
>>>Zikir banyak2...
>>> Sentiasa pohon keampunan Allah sebab pernah menyukai orang yang bukan jodoh kita...
>>>Jangan cuba bukak topik pasal dia...nanti bergenang air mata pula..perempuan sensitif lah.
>>>Study harder..nescaye boleh lupa...lepas itu otak bertambah geliga...jadi power..betul ana cakap..

But bukan senang nak lupakan smbdy yang pernah duk dalm hati kita kan...tapi always said...jangan hidup dalam kenangan...hidup mesti maju ke depan...

Kalau ana,benda ni mematangkan ana dan push diri ana jadi lebih hebat dari dia...hehe..ana puas hati dengan apa yang ana ada sekarang...

P/s :mujahidah nafsi bukan senaang andai tidak di taburi dengan kecekalan dan kesabaran...bukan bukan sekuntum ...kumbang bukan seekor dek...lebih senang andai kita tunggu saja jodoh yang telah Allah tetapkan...tak payah nak cari...

pengalaman mematangkan kita mengajar sebuah erti kehidupan...
tapi orang yang bertaqwa ialah orang yang saling maaf memaafkan kesalahan antara satu sama lain...


Wallahua'lam...


-----------------
biarlah kita di hina...Janganla kita pula yang menghina..Kerana yang dihina itu..adalah lebih baik pada pandangan Allah daripada yang menghina..


Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

ije
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11883
Posting: 39
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 14:08


lupekan 100% macam xlogik lah pula.. ambil pengajaran dari apa yang terjadi.. dan anggap ALLAH lebih sayangkan kat.. Dia nak kasi yang lebih baek kat kat.. :-)

yang pasti, we learn form our past..~ :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ijeProfil   Hantar PM kepada ije   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-08-05 14:14


assalamualaikum...
rasanya memang susah nak lupakan orang yang pernah anda sayang....tapi banyak-banyak berdoalah pada Allah semoga dapat lupakan dia...ada sahabat saya melakukan solat sunat supaya bayangan bekas kekasihnya tidak terus menghatui..dia kata agak lama juga dia lakukannya. semakin kerap dia lakukan solat sunat, semakin kuat dia ingat. tetapi, alhamdulillah, akhirnya dia berjaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

zaiturqin
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13657
Posting: 14

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 14:19


:-D
emm...memang susah nak lupakan seseorang yang pernah bertahta di hati..lebih lebih lagi..kalau banyak kenangan dan hadiah daripada e-kekasih..

nasihat ana, sebab ana ambik masa lama untuk lupakan seseorang..hampir sethaun lebih..lah
1. banyakkan tahajjud dan solat malam..memang manusia takkan paham dan mengerti apa yang kita tanggung..tapi bila mana dapat berbisik dengan Allah mengadu sepenuh hati inyaallah akan terlerai jua..
2.Banyakkan membaca al-quran
kalau boleh hafal surah lah-rum 21..ingat firman Allah, dan surah albaqarah 216
3. buang segala kenanga, macam hadiah, gambar surat, kalau bakar sehabis mungkin..
anda kena paham..kenangan lama takkan mampu menegmbalikan anda pada Dia..
maka hiduplah dibumi Allah ini dengan nyata..
masih banyak perkara yang perlu dilakukan dalam hidup ini

amiiin..
semoga mendapat ketengan yang dicamppk untuk orang-orang beriman

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaiturqinProfil   Hantar PM kepada zaiturqin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154823 saat. Lajunya....