Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 10 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: P'LAMAN PERTAMA MASUK TADIKA....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» P'LAMAN PERTAMA MASUK TADIKA....

Please Mendaftar To Post


Oleh P'LAMAN PERTAMA MASUK TADIKA....

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 13:41



saje nak tanya ...pengalaman sahabat ukhwah sekalian firstime masuk tadika..nursery, pra sekolah atau yg seangkatan denagannya

ana time tu umur 3 thun , kira tak layak lagi ...tp berkeras + ngada2 nak follow kakak ana pi tadika ...
duk rumah boring.. takde memberlaa
tadika ada taman permainan ...seronot betul...
kat rumah takde...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 14:09




sekolah tadika ketika 6 tahun.. masuk tadika cina, masa dulu tadika islam tak ada dikawasan situ.. hari - hari nyanyi lagu cina.. mak dengar pun pening.. apa la maksudnya ya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-05-05 17:53


...
firstime masuk tadika....erm, sehari suntuk mak tunggu kat luar kelas...mata lak tak lepas2 pandang mak..sampai mak beberapa kali tunjuk isyarat pandang cikgu kat depan ....

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 17:58


Quote:

On 2005-05-03 14:09, istisafa wrote:


sekolah tadika ketika 6 tahun.. masuk tadika cina, masa dulu tadika islam tak ada dikawasan situ.. hari - hari nyanyi lagu cina.. mak dengar pun pening.. apa la maksudnya ya..



ehehehe akak kite nie mesti paham bahse cine yer...

sy masuk tadika kat mesjid di kampung... masa tu umur 6 thn.. best jugak... yg tak bestnyer... tadika tu betul2 berjiran ngan kubur... semua tak berani duduk tepi dinding takut tangan keluar kat dinding.. ekekekekeke kalakau betul mase bebudak dulu-dulu...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 18:18


erm..ana masuk PASTI..masa umur 6 thn..ingat nak masuk masa umur 5thn..tp..2 org kawan rapat tak nak..so..kena la bersabar..sbb takde kawan nak tunggu van sama2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 20:09




bila imbaskan kembali zaman kanak2 nie...seronok juga ye...masa tadika..ana belajar kat PASTI..selalu dapat no 1 je periksa..pass tu mak antar sekolah kebangsaan lak masa darjah satu sebab dekat ngan rumah..terus dapat no berbelas-belas!!!
(mungkin keberkatan lebih kot di PASTI tu pada skolah kebangsaan)

P/S; kepada yg sudah menpunyai cahaya mata tu,elok kita antar anak kita ke tabika2 islam,PASTI berbanding ngan tadika kerajaan ni...didik dari kecil mengenai nilai dan syariat islam..

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-05-05 20:25


naruto-san dulu masuk tadika ABIM mase umur 5 tahun...patutnya takleh masuk lagi, tapi disbbkan ikut kawan tambah abah sendiri yg mendesak pihak pentadbiran tadika, so diorg pun benarkanlah.

hari pertama...macam biaselah...diam je, tapi lepas 2-3 hari, dah dpt kawan...yg best bile time waktu rehat, berebut2 makanan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 03-05-05 20:42



topik nostalgia nih... ana masuk tadika KEMAS...betul2 kat depan umah nenek ana rase2nye umur 6 tahun...tiap2 hari opah yg hantar pi tadika...kalau opah sibuk, atok pulak hantar...tapi, yg bestnye, atok hantar naik basikal..before hantar ana pi tadika, mesti singgah kedai dulu... cucu kesayangan atok la katekan... bila ingat2 semula...manis sangat...Buat Allahyarham Tok dan Opah yg disemadikan di Perak, moga ditempatkan dikalangan mereka yg beriman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 20:54


assalamualaiku...

hehehe...sy x de pengalaman sbb sy x masuk tadika sy terus masuk darjah dua

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 21:30


bila igt balik zaman bebudak dulu ,... alahai.. bestnye rr... .....sumer leh dpt,.. mmber usik skit je bgtau mak... pastu last2 kena marah blk dek mak sbb asyik dok ngadu je... .... byk lg rr citer..
plg best time sambut birthday sebulan skali kt tadika... org lain punye birthday, kita join tiup kek skali,.. sampai nangis mmber kita tu.. hehe...nakal sungguh.... ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 22:59




best gak topik ni, mengingatkan kita zaman2 tak cukup umur dulu saya masuk tadikan umur 6 tahun, masuk tadika kemas, masa tu mana la tau pasal pasti ni. cuma yg menarik tadika sbb sebab ada makan, tiap2 hari bila balik sekolah mesti mak tanya makan apa ari ni ada sehari tu saya tuang kelas pengajian tadika,tapi bukan tipu mak la, tapi pii merayap2 sampai dewan kemas, nampak lak dek cikgu tadika, last2 mereka ajak makan, malu aih

pst/ teringin nak beristerikan cikgu tadika, tapi tadika pasti atau islam la tanak tadika kemas sbb rasanya wanita yg jadi cikgu tadika ni tinggi naluri keibuan mereka sbb mrk suka budak2

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-05 23:13


ana msk nursery umo 5thn..
klakar rse'y ingt zmn ribena ne..ana naik transport..bus..1day tuh ana ttido dlm bus..sume bdk da trun..bygkn..tinggal ana dgn driver bus tu je..pas da hntr bdk2..driver tu trus blk umh..takdir Allah ana tesedar time die nga parking..driver pn tkjut beruk nmpk ana..so die kne p tadika blk hntr..hehe..ne de bdk tcicir dlm bus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 00:57


... ana tadika d melaka kat kem majidee..pergi naik trak askar..punyerler seronok.. pastu time rehat berkawad dgn kekawan sekeliling tadika..beli vitagen masa ia wat jualan kat tadika tue..pastue pindah kem terendak lak sambung tadika kat sana...

p/s: maner laa kekawanku semasa di tadika dulu.. johari bin razali.. safizan ezerin bin ariffin..dll..

.................................

mASa MenguBAh SegaLANya


Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 01:31


he.. hari petama dh membelasah budak lain, tp last┬▓ jd kawan baik, selalu mkan sama┬▓..

masa kecik kuarga kaze tinggal kat setinggan(kampung air - jln jazz blues, batu 2, Sandakan) jalan dari rumah ke rumah n k tadika (kemas) hanya guna jambatan... selalu buat 'jahat' time balik hehe, saje lompat┬▓ nk goyang┬▓ kan jambatan hehe.. takut sampai ada yg tekencing..

ada satu ari tu (tak igt tadika or drjah 1) time balik.. berlari kat jambatan, saje nak takutkan kawan, last-last kaki terpijak paku aduiii.... //skrg dah insaf, jd baik hehehehe

-itulah antara kenangan yg tak leh lupa...
tp paling tak leh lupa time darjah 3, time tu selepas magrib, berlaku kebakaran, nasib baik tak kene rumah, setahun pastu pindah ke tawau sampai skrang



-----------------
kaze tech

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2005-05-04 01:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 01:48


[QUOTE] he.. hari petama dh membelasah budak lain, tp last┬▓ jd kawan baik, selalu mkan sama┬▓..

masa kecik kuarga kaze tinggal kat setinggan(kampung air - jln jazz blues, batu 2, Sandakan) jalan dari rumah ke rumah n k tadika (kemas) hanya guna jambatan... selalu buat 'jahat' time balik hehe, saje lompat┬▓ nk goyang┬▓ kan jambatan hehe.. takut sampai ada yg tekencing..
-----------------------------------------------------------
ganasnya kaze!!kecik lagi kan...besar nampak baik lak..lembut je!!kena mandi bunga kot !!
mengimbau kenangan yg lalu kadang2 sedih..kadang gembira..itulah..manusia takkan boleh terpisah dan membenci sejarah dirinya!!

teringat masa tadika juga..

selalu ngaji lagu nadamurni...liriknya sedih je..

WAHAI IBUKU, WAHAI AYAHKU DIDIKLAH KAMI SEMUA,
AJARLAH KAMI MENGIKUT CARA SUNNAH NABI,
JGNLAH KAMI DI DIDIK SECARA YAHUDI, KAMI AKAN RUGI DI DUNIA DAN DI AKHIRAT....


-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 02:15


waaa... sama hobi la time kecik.. slalu dgr nasyid (nadamurni dll)

wahai ibuku wahai ayahku
didiklah kami semua
ajarlah kami asuhlah kami mengenal Tuhan yg esa
tuntunlah kami hidup akhirat yg lebih utama
sedarkanlah kami akan tipu daya dunia

didiklah kami asuhlah kami dgn penuh kasih sayang
segala apa kesalahan kami dibetulkan dgn bijaksana
perkataan maki hamun jgn digunakan
kerana ia menyalahi sunnah rasul mulia

tunjukkanlah kami dgn akhlak mulia
agar mudah kami mencontohinya
jgn macam ketam yg bjln bengkok
dia mengajar anaknya bjln lurus

wahai ibuku wahai ayaku kasihanilah kami
didiklah kami mengikut cara sunnah nabi
jgn lah kami dididik secara yahudi
kami akan rugi d dunia n d akhirat
kenalkanlah kami hidup dunia yg menipu
asuhlah kami cinta akhirat yg abadi
akhirat utama dr dunia yg fana
dunia menipu merosakkan manusia
itulah harapan kami kpd ayah n ibu
ayah ibu jgnlah kau bkecil hati
kami mmohon ribuan ampuan n maaf pd mu
disertakn doa kesejahteraan
kpdmu ayah n ibu

::selalu dgr masa kecik.. tp yg paling tak bleh lupa, the 1st nasyid yg kaze hafal n dgr...

nuruliman berdiri ditingkap memandang-mandang melihat..
ada awan di langit biru terapung-apung di atas bukit
tiada tiang tiada tali
namun jatuh tak sekali 2x...
//(tak igt dah he)

--------------
malam hitam yg tiada berbintang
siang hari yg panas membahang
biarlah berlalu usah dikenang
al quran selalu tetap dikenang.
begitulah hidup didunia ini
tiap masa menghampiri mati
apalah mautmu yg kau takuti
kecintaan Allah harus kau cari.
marilah bangun wahai perwira
siap sedia tiap ketika
berkorban harta masa dan jiwamu
walaupun dimana kau takkan jemu.
bunga berkembang mengharum hala
burung brkicau didada syurga
namamu terukir tak mungkin padam
syuhada d kenang sepanjang zaman......
//(lupa┬▓ igt la.. takut bcampur lirik lak hehe)



-----------------
kaze tech

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2005-05-04 02:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 05:32


comelnye topik ni...pengalaman kat tadika..

assalamualaikum..

hehe pengalaman kiter...sekolah tadika biasa2 jer..masuk umur 6 thn...

kita ni selalu report kat mak kite kalo ada org buli...pernah 1 hari kita kena buli..kita bawak mak kite pi tadika...mak kite jumpe org yg buli kite tu..

hehe ..balaci nyer..dulu2 laaa..hahaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:48


masa kat pasti..sebelum masuk kena baca doa dulu..pastu berebut-rebut lelaki pompuan nak masuk dulu..sbb bdk2 lelaki jahat..dia masuk and then susun sebaris(kami belajar tanpa kerusi meja..just atas lantai..bersila)..budak pompuan yg lambat kena langkah barisan dia..jika tak berjaya..pasti tersembam atas lantai..awal2 kelas..ada je yg nangis..

bab makan..duduk dlm satu soff..pastu pakat2 makan..kdg2..budak2 lelaki suka renjis air..dan suka curi makanan budak pompuan..yg paling tak suka..suka kacau..tarik2 tudung..pernah dia cabut tudung dan lempar tudung atas pokok..sbb geram sgt..amik batu baling kat dia..padan muka..
tp..skrg,jumpa kwn2 pasti..mesti lari..malu maaa

kalau nak balik..selalu nyanyi lagu doa wehdah..

kadang2 nyanyi lagu:
JAM TUJUH AKU MELANGKAH
MENUJU KE SEKOLAH
HATIKU RASA GEMBIRA
....apa ye..lupala..

and then satu lagu yg ingat sampai skrg

AKU SAYANG UMMI
UMMIKU SAYANG UMMI
SAYANG SAYANG UMMI
UMMIKU SAYANG

kalau nyanyi depan mak..mesti mak nangis..

[ Posting ini telah di edit oleh: RuMaishaaa pada 2005-05-04 13:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:25


hehehe...time ni paling best...masuk tadika umur 5thn,ni pun dah mengada2 nak pi tadika umur 4thn,mak kata mana bleh..
umur 5thn,kat tadika KEMAS,hari2 mak anto n jemput,tu kat padang besar,perlis.ingat lagi cikgu laila,cikgu pertama kiter...sekarang dia kat sarawak,ikut husband dia.
umur 6thn,kat tadika PERPADUAN taman seluang,kulim.kat tadika ni ada pengalaman plg best...tgk adegan hindustan real dpn mata...budak india gaduh ngn kawan dia belasah pakai kerusi sampai berdarah2 budak tu...cikgu nak masuk campur takut coz budak tu besar,last2 pi pgl mak dia.kira mcm kes GIANT n NOBITA la...
budak giant tu katanya dah baik dah...jadi pengawas kat srk tunku abd malik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 14:56


memule masuk tadika...nangis...mak letak dlm klass pas2 mak lari kuar...pasal mak ade meeting...hahahahah...tadika maria kajang.tadika 2 dari abg sy yg 3rd kalo x silap.saye anak ke 7 dr 9 and sampai anak buah saye skrg pon tadika 2 still beroperasi....guru besar yg same miss mary.
lagu tadika...
WE ARE IN MARIA
WE ARE IN MARIA
EVERY EARLY MORNING WE ARE IN MARIA
LERNING HOW 2 SHARE
LEARNING HOW 2 FRIENDS
EVERY EARLY MORNING HAPPY 2 BE HERE

tp bende yg paling xleh lupe...kene tumbuk ngan budak cine yg bdnnyer 2 kali gande drai bdn saye......


-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 17:07


cute nya topik..penah kerja dulu kat tadika ms cuti uni..rindunyaaa kat depaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-05-05 17:44


Bestnya bile teringat zaman tadika ni.. dulu masuk tadika Iban..then tukar ke tadika al-Arqam. mak aii jauhnnye dr umah.Pukul 5.30pg dah kuar smpai tadika dlm kul 7.30pg.


~ teringat zaman kenakalan....~




Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 18:43


khas utk RuMaishaaa , nnti nyanyi tu mak ek he

---
memancar sang suria
menyinar cahayanya
begitulah berseri
wajah ummi ku sayang

aku sayang ummi
ummi ku sayang ummi
sayang sayang ummi
ummi ku sayang

walaupun ummi letih
mengasuh kami ini
namun masih tersenyum
menyenjukkan hati

bila pulang sekolah
ummi sambut kami
sembahyang sama ummi
alhamdulillah...

ummi ku sayang
kaulah srikandi
berkorban selalu utk kami
ummi ku sayang
kau ibu mithali
semoga Allah kan berkati

--------
jam 7 aku melangkah
menuju ke sekolah
hatiku rasa bahagia
menambah ilmu di dada

aku suka membaca
kan ku baca semua kisah
yg baik jd teladan
yg buruk jd sempadan

aku suka menulis
kan ku tulis semua cerita
yg baik jd ikutan
yg xelok aku tinggalkan

aku suka melukis
kan ku lukis alam semesta
ku warna kan semua benda
sungguh indah ciptaan Allah..

aku suka mengira
kan ku kira berbilang angka
tak terhitung ciptaan Allah
tapi Allah tuhan yg esa


//tukar k tadika arqam? tbalik ngan kaze arqam ke kemas //

[ Posting ini telah di edit oleh: kaze pada 2005-05-04 23:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 04-05-05 18:51




ana masuk tadika umur 5 thn.. saja nak masuk awal sbb seronok nengok org pi sekolah.. tp selalu kena buli, sbb ana yg plg muda dlm kelas tu..

umur 6 thn pindah tadika KEMAS kat kg.. selalu kena buli gak, tp waktu tu ader bodyguard.. sbb sepupu ana sama2 kat situ, selalu gaduh ngan budak yg buli ana tu..

waktu kecik2 dulu mmg rapat.. dah besar la ni, jumpa pun dah malu2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 23:31


Quote:
waktu kecik2 dulu mmg rapat.. dah besar la ni, jumpa pun dah malu2..

..malu la pulak he..., //malu-malu mau kot hehe

--------------------

baru terigt, penah ikut peraduan melukis dpt no satu tu. Knpe taknya, abg tolong buatkn skit hehe

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 22:18


hmm.. kino masuk tadika KEMAS masa umo 6 tahun. 1st day tadika pakai baju kurung biasa sbb mak tak beli uniform tadika lagi. baru pindah kat tempat tu. berkat didikan mak, kino boleh baca masa umo 4 tahun. so, 1st day kat tadika, cikgu-cikgu dah sayang sebab pandai baca.heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 01:11


ni citer best nih..ummi masuk tadika umor 5tahun...kecik2 dulu,ummi suker makan donut..satu hari,cikgu tadika bagi ummi seketul donut jer... waktu tengah makan tu..cikgu tanyer semua budak..ok..sedap tak donut hari ni??? Sedap cikgu...cikgu tersengih jer... hehe...pastu cikgu tanyer...ok...cikgu nak pergi toilet jap..ader saper2 nak aper2??? dan dengan tak semene-mene ummi pun angkat tangan...cikgu..saya nak cakap sikit..."kawan-kawan...saper tak habis donut bagi kat saya tau..tak cukup satulah..."...kawan2 pun bagilah...saper yang tak abis..cikgu pulak terus ketawa.. wehehe...buruk yerk perangai ummi waktu kecik2 dulu...jangan ikut perangai ummi tau!!huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-05 14:05




..emm..tak penah belajar di tadika... umur dah 7 tahun trus masuk darjah satu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 18:56




macam tu yer yamzu ummi..
ana dolu-dolu mase tadika selalu ngelat untuk minum susu...ana selalu bila cikgu bagi susu dalam cawan ana akan curahkan kat luar tingkap ..lepas tu ana cakap kat cikgu yg ana dah minum...heheh cikgu percaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116637 saat. Lajunya....