Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: miss call...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» miss call...

Please Mendaftar To Post


Oleh miss call...

puterie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16135
Posting: 39

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:47


A 'Missed call' does not only mean an
unanswered call...it can have other tons of
meanings..they can b..

Message:
-how r u?..

-r u okay?..

-im thinking of u..

-im missing u..

-wat r u doing now?

-r u free now?

-i wonder if ur okay..?

-for fun..

-can u talk to me?

-a 'please'..

-reply of yes or no..

-i'm bored...

That is y..u must always miss call a person
when u think of him/her..so dat when u miss
call the person.. she/he will feel secure or know
dat ur caring about him/her.. but.. don misscall a
person without reason..especially a girl to a
boy..or a boy to a girl..as it can mean other
meanings..that is why..the girlfriend's always
get angry at their boyfriends when another
girl misscall thier boys for more than 2 times..so
girls out there ..don misscall any boys who
have girlfrens..n to boys out there..don
misscall girls without any reason..or reply other
girl's misscalls..you should know your girl
don like it..

As for me..i rather ppl to miss call me..dat
way i know they still remember me as their
friend..when u feel lonely or sad..the phone
beside u rings..or beeps..or vibrates..it might
b ur friend..who can cheer u up..who might
even lend u a helping hand..give u a shoulder to
cry on..

A friend 'miss call' me when they're bored...A
couple 'miss call' their lover to tell them tat they
miss them..a father 'miss calls' to his son which
means take good care..a teacher 'miss call'
his/her students to wish them luck in their
exams/tests..

A single 'miss call' can make one bright if
one knows the meaning of a 'miss call'..do u
know that?..until now..do u really know the
meaning of a miss call?..do u?..if u dont..ur a
dummy..

how about u guys???

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterieProfil   Hantar PM kepada puterie   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:52


kalo org tu miskol kiter maknenye dia ingat kitter ler tu....x pun rindu kiter...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:52


kalo org tu miskol kiter maknenye dia ingat kitter ler tu....x pun rindu kiter...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 10:57




tak pun dia nak kacau rumahtangga kiter... ehehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 11:10


bagi ana..ana mcl kawan ana untuk tunjukkan kiter masih ingat kat dier n dpt teruskan behubung tanpa walo pun jauh berpisah..dpt jimat siket krdt drpd duk msg sokmo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-04-05 11:23


Quote:
Meow


tak pun dia nak kacau rumahtangga kiter... ehehehehe



baguii ler meow.... i sependapat ngan u??? dah gatai sangat kut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 11:33


bahay jugak sms ni...ermmm...tp,ana mcl kwn2...diorg tak kawin agi..hihihi...so..tak ganggu umah tangga lagi kot..hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-04-05 11:48




Emm kalau Rindu lak tujuan Miss Call tu utk suruh org yg kena miss call tu call Rindu balik...so diorang dah tau dah kalau Rindu buat m/call tandanya Rindu suruh call balik...hehe...save skit duit...hehe...yg slalu jd mangsa familyla...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 12:19


rindu mmg mcm tu...... buli family je...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

saidatul_aneesa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15315
Posting: 54
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 13:02


takpon dier kata "saya benci awk"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidatul_aneesaProfil   Hantar PM kepada saidatul_aneesa   Pergi ke saidatul_aneesa's Website   Quote dan BalasQuote

puterie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16135
Posting: 39

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-05 13:33


kalo yg jenis kt miskol skali pastu dia bls bertubi2 tu maksud dier aper ek????

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterieProfil   Hantar PM kepada puterie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 13:36


Quote:

On 2005-04-30 13:33, puterie wrote:
kalo yg jenis kt miskol skali pastu dia bls bertubi2 tu maksud dier aper ek????



maksudnye... apehal ko miskol aku nie??? ape ingat aku takleh miskol ko balik??? ha.. amik nie mega miskol dari aku.....

heheh... gitule... agaknye..

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 30-04-05 15:10


.ana ne lak jenis malas nk uat miscol.klu rse de bnde nk btau ana bg msg je.klu rse nk bual trus col.klu col pn nk coverage yg sme..maxis..maxis..other than dat..kirim slm jela..hehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 17:06


mis call ni tandanya kawan kita ingat kat kite la..kite pun bleh mis cll org tanda ingatan kite dan sebagai tanda kita ni pandai jimat duit..ye tak..tapi kekadang tu bengang jugak.. baru nak bangun amik henfon dah letak..klau sepuluh org miscll sepuluh kali la bangun duduk...hehe..tapi ade yang sesaje mis cll kawan guna no baru...bagi dia perasan ek... betul tak ade yg wat camtu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

eezree
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13154
Posting: 14
Dari: k

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-05 17:27


yer ker tanda rindu..ader jugak yg m.cal ni sbb nk tunjuk dia ader kredit..takpun sajer sbb nk jaga ati .kan....tul tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eezreeProfil   Hantar PM kepada eezree   Quote dan BalasQuote

eezree
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13154
Posting: 14
Dari: k

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-04-05 17:27


yer ker tanda rindu..ader jugak yg m.cal ni sbb nk tunjuk dia ader kredit..takpun sajer sbb nk jaga ati .kan....tul tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eezreeProfil   Hantar PM kepada eezree   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 17:40


Quote:
Emm kalau Rindu lak tujuan Miss Call tu utk suruh org yg kena miss call tu call Rindu balik...so diorang dah tau dah kalau Rindu buat m/call tandanya Rindu suruh call balik...hehe...save skit duit...hehe

samala kita....
Quote:
yer ker tanda rindu..ader jugak yg m.cal ni sbb nk tunjuk dia ader kredit..takpun sajer sbb nk jaga ati .kan....tul tak...

ni bergantung pada niat orang tu nk MC kita kn,bukan kita tau niat dia nk MC kita,jadi kita just trima MC je selebihnya..pandai2lah...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 21:28


yang bengang kalo mcl org tu angkat..slalu terkejut..sbb tak leh wat three second...so krdt jatuh...kuakuakua

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_iman87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2004
Ahli No: 12486
Posting: 39
Dari: KeLaNTaN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 08:37




Ermmm...ana nie jenis suke miscal kwn2 sbg tanda ana nie ingt kt kwn ana... tp kekadang ana takut kwn ana tue plak x tau tujuan ana nie and rs serabut plak ngn miscal2 ana.... ade x dikalangan kiter nie yg mmg anti- miscal??

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_iman87Profil   Hantar PM kepada nurul_iman87   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-05 12:37


tapi kan, tak semestinye org miskol sbb rindu. kengkadang tu, saja nak main2kan org lain. takpun suruh org tepon balik sbb dia tkde kreadit ataupun nak save duit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

izam87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.04.2004
Ahli No: 8320
Posting: 21

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-05-05 12:56


tanda kedekut la tu sbb nak suruh org call balik...ingat org lain call x kene bayar kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izam87Profil   Hantar PM kepada izam87   Pergi ke izam87's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-05 13:34


tapi kan, camne kalau kite tak nal col dia balik. paan muka dia. last2 dia gak yg kene tepon, sbb dia yg ada hal kan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 01-05-05 13:55


kadang2 tu ble m.kol kejut subuh yetak
kalu alarm clock mesti liat nak bangn
tp ingtkan org kol misti bgn punya
tgk2 m.kol je ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 14:10


Quote:

On 2005-05-01 13:55, AsFaRiNa wrote:
kadang2 tu ble m.kol kejut subuh yetak
kalu alarm clock mesti liat nak bangn
tp ingtkan org kol misti bgn punya
tgk2 m.kol je ke



hmmm nie la yg dipanggil penggunaan teknologi mengikut syariat.. ehehehehe.. bagus kan kalau org mcall untuk kejut subuh...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 15:22


ha'ah...miss call untuk bangun tahajjud jugak.. then study pula..

ade lagi satu nak tambah.. kalau memalam misscall, means "good night"..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15922
Posting: 151
Dari: skpc(1)-sesma-ikip3-upm-cosmopoinkb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 16:40


bagi sy miss call nie sbb tanda kita ingat pd ssorg tue..nama pn panggilan rindu..kdg2 time boring takder wak aper2 suka sgt miskol org..sajer nk kaco..hehehe....

[ Posting ini telah di edit oleh: sahabat83 pada 2005-05-01 16:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat83Profil   Hantar PM kepada sahabat83   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-05 23:07


rupenye banyak gak manfaat ber miskol. tapi, nak ke semua miskol semata2 nak kejut solat subuh. rasenye org yg perlu dikejutkan solat subuh ni, org yg tak ambik berat dlm solat. ha! camne tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 00:11


assalamualaikum semua yg ana kasihi lillahi ta'ala..

perlu diigt..miscall juga satu cabang yg bleh membawa kita 'menghampiri zina'...apabila miscall itu adalah antara berlainan jantina..apa jua perkara yg membawa kepada zina itu di kira 'menghampiri zina'..secara tegasnya perlu dijauhi serta dielakkan..

cth; dgn miscall stp hari, pelbagai tafsiran miscall akan membuat sesorang berkata2 dlm hati..miscall itu bleh membawa pelbagai tafsiran.."caring, igtan, rindu dsb.." selepas itu syaitan akan hasut, galakkan utk bergaul bebas laki pompuan bukan mahram..dan selepas itu..na'uzubillah minzalik..

" Wahai orang-orang yang beriman,masuklah kamu ke dalam ISLAM dengan SEPENUHNYA dan JANGANLAH kamu menurut jejak langkah SYAITAN,sesungguhnya syaitan itu musuh kamu yang nyata" ( Al-Baqarah : 208 )

pemeliharaan kesucian hati juga sgt penting..

"Daripada Abu Abdullah Al-Nu'man bin Basyir (RA) : Sabda Rasulullah(SAW) ;

"Sesungguhnya yg HALAL tu jelas dan yg HARAM tu jelas, dan di antara keduanya hal yg SYUBHAH, tidak diketahui mengenainya oleh kebanyakan manusia.

sesiapa yg memelihara dirinya dr yg syubhah, sesungguhnya dia telah menyucikan AGAMANYA dan KEHORMATANNYA, sesiapa yg jatuh dalam perkara syubhah, maka dia mungkin jatuh dalam perkara haram,

sebagaimana pengembala yg mengembala di kawasan larangan, dikhuatiri akan terjatuh ke dlm nya, sesungguhnya bagi setiap penguasa ada kawasan larangan, sesungguhnya kawasan larangan bg ALLAH dalam perkara yg diharamkannya...

sesungguhnya bagi setiap jasad ada seketul daging, kalau baik ia, maka baik lah keseluruhannnya, kalau rosak ia, maka rosaklah seluruhnya, sesungguhnya itulah HATI.."

apape pun perlu kita semua igt, dan muhasabah diri balik..apape pun tujuannya..berniat baik atau sebaliknya.."jangan smpai matlamat tidak menghalalkan cara.."

afwan salah kata..
wallahualam
wassalam

ps - ana selalu juga main miscall2...dulu dgn dak laki pun ada..tanda igtn la kononnya..tanda kita kawan la kononnya...tp skg,cuba kurangkan dan insyaAllah hendak hapuskan terus tabiat tuh..miscall sesama dak pompuan,selalu juga bila igt..ukhwah terasa lg erat..lgpun jimat krdt..takyah send sms or call..


[ Posting ini telah di edit oleh: espiranza pada 2005-05-02 00:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

zula
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12629
Posting: 38
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-05-05 13:00


hati-hati dengan miss call ni...coz sometime ada niat yang tersendiri..apa pendapat antum kalau kita dapat misscal kita miss cal dia balik ataupun kita cal dia and tanya sape dia tak pun buat tak tahu aje..ana ada terima satu miss cal tak tahu daripada sapa bila ana tanya kenapa cal ana tadi(coz ana tak sempat nak angkat) dia cakap silap dail ok..lah tu..pastu dia buat lagi nampak sangat budak ni mengada-ngade..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulaProfil   Hantar PM kepada zula   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 22:28



sy ngan member2 mmg slalu main2 miss call ni..masing2 paham sbg tanda ingatan.tapi klu dh bertubi2 tu, mmg tanda nk kacau or nk lawan sapa terrer dlm m'habiskan krdt kengkawan
tapi, ari tu ada kengkawan yg miscall sy, ayah sy tny, x rasa m'ganggu ke? ntahler..maybe pndgn org dewasa b'beza dgn remaja kot...kan?

-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 23:42


Quote:

rasenye org yg perlu dikejutkan solat subuh ni, org yg tak ambik berat dlm solat. ha! camne tu?





em, tengok orang juga.. org yg perlu dikejutkan solat subuh ni kalau tak pentingkan solat, wat pe nak suruh orang lain tolong kejutkan? dia mintak orang lain tolong miss call and make sure dia bangun, kot2 dia tak terbangun..

maksud saya dalam kes ni, orang mintak agar kawan tolong miss call. org cam ni ambik berat pasal solat..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-05 00:19


emmmm... betul gak! tapi camne kalau kwn yg disuruh miskoltu tak bangun? abis la kesian kwn yg tertinggal solat tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 00:25


Quote:

On 2005-05-03 00:19, salimahbreepbreep wrote:
emmmm... betul gak! tapi camne kalau kwn yg disuruh miskoltu tak bangun? abis la kesian kwn yg tertinggal solat tu...



miskol le bebyk kali ..kalu nak kejutkan subuh... sure bangunnye..

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 00:29




kalau dah dua-dua tak bangun, subuh dinasour la jawabnye....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-05 00:54


fuyoo!!! subuh denoso tu. beso giler... apsal tak taruk subuh gozila. lagi boso..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 00:56




boso sangat le pulok godzila tu... bior ler berpado-pado besaunye....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 03-05-05 02:02


Quote:

On 2005-04-30 17:27, eezree wrote:
yer ker tanda rindu..ader jugak yg m.cal ni sbb nk tunjuk dia ader kredit..takpun sajer sbb nk jaga ati .kan....tul tak...


Salah! dia miscol sebnaunye dia tadak kredit.. dia suruh kite reload kredit dia sambil call balik sebab dia nak sembang dengan kita dengan alasan rindu (konon) disamping niatnya tanya kat kita bolehkah dia pinjam duit/barang nanti bagi balik le...lepas tu buat-buat lupa

ada udang disebalik batu tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

ufuktimur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12422
Posting: 31
Dari: Bumi DiBawah Bayu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 08:50




Sentiasalah tanam dalam hati kita sifat2 husnulDzon (berperasangka baik)..

-----------------
" Teman sejati bukan yang selalu dekat dimata, dekat bicaranya...tetapi dia yang setia dihati dan di ingati dalam setiap bisikan doanya..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For ufuktimurProfil   Hantar PM kepada ufuktimur   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-05-05 09:42


Quote:
maksudnye... apehal ko miskol aku nie??? ape ingat aku takleh miskol ko balik??? ha.. amik nie mega miskol dari aku.....

heheh... gitule... agaknye..



Maknenye..... lelaki tu mintak u garukan dier???



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 11:18


liya miscal kwn sbb nk tau dier free x......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 20:43


ntah laa.dulu kuat gak mcl..skang ni mls dh main mcl...wat abih bateri hs je...kalo silap langkah..krdt abih....cas hs bnyak kali...bil letrik naik..kalo silap ari bulan...org finah kiter tepon ngan anjabi(makwe/pakwe)....kalo silap kol...tak pasai kne org yg tak sepatutnya kol...banyak kalo2 ni sbb mcl...pk kanlah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 21:06


Quote:

On 2005-05-03 00:19, salimahbreepbreep wrote:
emmmm... betul gak! tapi camne kalau kwn yg disuruh miskoltu tak bangun? abis la kesian kwn yg tertinggal solat tu...



erm, beginilah... patutnya dua-dua orang tu, saper yg bangun dulu, dialah miss call kawan lagi sorang tu... so, ni kes bantu-membantu pulak..

hehe, macam2 kes.

kalau dua2 tak bangun, harap pada orang rumah la, jiran ke... roommate2 dan lain2.. takkan tido je semuanya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 18:12




ana slalu miscall hp mama atau abah..pastu, mama atau abah akan call ana balik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 21:39


Quote:

On 2005-05-01 15:22, syahidatul wrote:
ha'ah...miss call untuk bangun tahajjud jugak.. then study pula..

ade lagi satu nak tambah.. kalau memalam misscall, means "good night"



ehhehe..kino stuju ngan syahidatul nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

eireeniz
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2005
Ahli No: 16837
Posting: 18
Dari: johor bharu

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 23:34


:lol: :-D miskal...? tengok keadaan semasa ...kalau dari yang tersayang...rasa dia jujur dan ikhlas...asal memang nak cakap dengan kita tapi tak kesampaian... dan kita memahaminya...tapi kalau geng2 kita...paham paham saja...semuanyer macam nak cilok saja kat kita bior perabis duit kita asik call dia balik.....ini hantu punya miskall....tak boleh layan sangat....buat perabis beras saja.... :-o :-P


-----------------
sentiasa Allah di hati kita...kehidupan ini menjadi lebih bermakna....


Bookmark and Share

    


  Member Information For eireenizProfil   Hantar PM kepada eireeniz   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 09-07-05 01:40


misscall pada saya is nothing but annoying.saya pernah tegur seorang perempuan yang suka miscall saya.tapi aiseh,dia nangis pula sebab terasa.lepas itu saya rs guilty dan minta maaf.
hehe.tapi tulah,nak cakap apa-apa msg jela.kalau miscall mana kita tau.buat lagi tertanya2 adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-07-05 11:33


miskol???biasa nya kawan miskol sebab saya tak bls msg.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-07-05 11:51


setuju dengan puteriayahanda.. misscall tu? macam cakap "reply lah wei". ehehks

huhu.. hyunckel_asyraf.. aiseh, kalau dah selalu memang lah annoying. dah jadi membuang masa..

ps: dua sahabat yang akrab, tak perlu miss call..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sujaul_akra
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11901
Posting: 2
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-07-05 12:02


mscal 2 adalah tanda ingtan ...............kl orang mscal....biasanya saya mscal blk........

Bookmark and Share

    


  Member Information For sujaul_akraProfil   Hantar PM kepada sujaul_akra   Quote dan BalasQuote

budak_bisu
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2005
Ahli No: 19935
Posting: 1
Dari: kedah

blank  


posticon Posting pada: 18-10-05 17:33


miscall 2 tanda dia ingat sayang la kat kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_bisuProfil   Hantar PM kepada budak_bisu   Pergi ke budak_bisu's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-05 17:38


Miss call?bila balik rumah selalu dapat.Hhmm...misscall tu tandanye..orang ingat kat kita....tapi kkdg tu banyak kali dapat misscall daripada nombor yang tak dikenali...SERAM juga...^^

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-10-05 23:03


emm...lain orang,lain anggapannye...dok begitu???
best juga kalau ada yang misscall kita ni tapi....
kalau tgh2 malam bute...time orang beradu...melepaskan lelah stelah penat bekerja di siang hari...(skema ayat ni)...siapa tak bengang kak???
emm....misscall orang kena lah berpada-pada...kena time yang betul...
dok begitu??? :roll: 8-)
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 18-10-05 23:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-10-05 23:05


emm...lain orang,lain anggapannye...dok begitu???
best juga kalau ada yang misscall kita ni tapi....
kalau tgh2 malam bute...time orang beradu...melepaskan lelah stelah penat bekerja di siang hari...(skema ayat ni)...siapa tak bengang kak???
emm....misscall orang kena lah berpada-pada...kena time yang betul...
dok begitu??? :roll: 8-)
[ Telah diedit oleh: hudahasnan pada 18-10-05 23:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 07:39


miss call tak mengapa, tapi jangan miss Allah sudah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 08:17


takut pulak karan disalah ertikan...yelah disebalik perkataan misscall tu ada banyak maksud...ia boleh menjadi sebuah pangilan yang merindui...kepada siapa hanya yang membuat "misscall" sahaja yang mengetahui niat disebalik hati...ye tak???

tapi janganlah selalu dan jugak banyak...kasihan member tu baru charge h/p dah habis.....

tapi kadang-kadang best jugak berbunyi h/p ni.... :lol: :lol: :lol: :-P :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 08:29


miss call untuk kejut orang bangun bersahur....dapat pahala ooo....insyaallah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-10-05 09:50


hehe..banyak betul pendapat tentang miskal ini...
kekadang saya miskal nak panggil kawan-kawan...
kalau depa duk jauh..susah nak panggil..
miskal saja..kan senang..
time bosan2 dan rindu kat kawan-kawan tapi tak ada kedit..
miskal laa jalan terbaik dan terrjimat..ye dak .?? :) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 19-10-05 10:00


memang selalu buat mscl ni...
nak save budget sebenarnya...
di samping mengeratka silaturrahim

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

zuhaira
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13790
Posting: 49
Dari: selangor

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-10-05 10:19


memang betul tu.. kadang-kadang misscall untuk save kredit di samping itu juga ia boleh mengeratkan silaturrahim. ye la.. bila dah lama tak contact and tringat kat kawan tu misscall lah mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhairaProfil   Hantar PM kepada zuhaira   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 00:09


huhu.. saya dah lama tinggalkan budaya misscall-misscall ni... agaknya sebab dah tak ada orang yang nak dimiscallkan dah agaknya... huhuhu... dan tak ada orang yang memiscallkan saya...

kak simple_shida saja agaknya... rajin kejut2 saya solat malam dan sahur... begitu juga cik ismi atikah... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-08 00:16


assalamualaikum.
miscal u save krdt saja. nak mesej @ cal, takut krdt tak cukup.he9

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 00:42


wahh... cik syahidatul...
berabuk betul lemari yang ni ek....
ismi suka main miskol2 ni.... tapi time ada kredit sajalah...
nak2 main miskol pepagi...muahahahaaa.....

ninja85 : salah satu cara juga... :sopan:

p/s: ismi pun ikut cik syahidatul selongkar lemari lama ni... haaa.chhhuummmm.....terbesin pula.. banyak abuk ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 00:48


saya masih mengamalkan miskol orang..
untuk tujuan mengekalkan silaturahim..

dulu miskol rumah sebab nak rumah kol saya..
kalau berdering 2 kali sayalah tu dan serta=merta kena kol :welcome:
kadang-kadang rumah kol sedangkan bukan saya yang miskol :kelip:
huhu bukan rumah yang kol tapi sesiapa orang yang ada dalam rumah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 09-01-08 00:50


ummu pulak suka miskol rumah org..hehe...:kelip:

tapi tak mengamalkan miskol hp..tak best

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 09-01-08 05:49


Assalamualaikum...

ada juga org yang miskol sebab nak check sama ada org yang dia miskol masih guna atau tak number yang dia selalu guna, then bila dia dah sure number 2 aktif, dia hantar mesej..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166192 saat. Lajunya....