Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-01-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 45 hari yang lalu
Muslim1987: 52 hari yang lalu


Kelakar
Topik: LAWAK KE TAK???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» LAWAK KE TAK???

Please Mendaftar To Post


Oleh LAWAK KE TAK???

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 10:16


1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata dan membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu" Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Imam! saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat" Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah.... Macam mana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas selain terhibur anda fikirkanlah...


" Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya
20 yg betul-betul beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan
ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi sekarang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat orang kampung.. "

"Ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa
yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"


"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya
sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau
girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai.. tak cukup masa.."


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama


Lawak kan??? Kenapa gelak tu kan realiti.. tapi yg
paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

fishbonez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.11.2003
Ahli No: 5119
Posting: 30
Dari: UTM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 10:38


Semoga Allah s.w.t teguhkan iman seluruh umat Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishbonezProfil   Hantar PM kepada fishbonez   Pergi ke fishbonez's Website   Quote dan BalasQuote

HANAZIZ
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15419
Posting: 11
Dari: jitra kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 28-04-05 10:06


mudah-mudahan Islam kembali ke zaman kegemilangannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HANAZIZProfil   Hantar PM kepada HANAZIZ   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-04-05 10:10


alhamdulilla........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 16:31






Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 01-05-05 23:58


memang lawak yg menginsafkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 10:10


setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 06-05-05 14:42


nih la 1st time dengar lwk b'unsur agama.
tp cemner diorg nak solat jumaat coz ader 20 jer?

anyway nice try

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

anisruqayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15284
Posting: 10

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-05-05 15:01



saya pernah dapat email ni dulu..dan saya dah sampaiakn pada kawan-kawan yang lain..memang betul apa yang dikata..setuju sangat tu...sejauh manakah kita benar-benar seorang islam yang menjunjung syariat allah...sanggup berjuang untuk agama islam...dimanakah tahap keimanan kita pada allah..sama-sama kita fikirkan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For anisruqayyahProfil   Hantar PM kepada anisruqayyah   Quote dan BalasQuote

mujahid_timur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16443
Posting: 18
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-05 15:54


saya tabikkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_timurProfil   Hantar PM kepada mujahid_timur   Quote dan BalasQuote

walllessmeem
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9000
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-05 16:01


aik.nape 2org pakai baju itam bwk mesingan tadi pergi plak?hipokrit jugak rupenye

Bookmark and Share

    


  Member Information For walllessmeemProfil   Hantar PM kepada walllessmeem   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 10:31


mungkin seramai 980 orang yang lari tu pegi sembahyang jumaat kat masjid sebelah.sebab kat situ tak selamat.
dorang fikir kalau mati sekarang x cukup lagi ibadat kepada Allah. jadi ingin teruskan hidup lagi untuk beribadat dengan lebih baik...
mungkin jugak dorang pikir ttg tanggungjawab terhadap keluarga msg2. x nak menyusahkan orang lain.
mungkin juga yang berfikir mati di luar masjid daripada mengotorkan masjid tmpt beribadat dengan darah...
MUNGKIN...
MUNGKIN NANTI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:02


Pada 26-05-05 10:31 , tentera_berkuda posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin seramai 980 orang yang lari tu pergi sembahyang jumaat kat masjid sebelah.sebab kat situ tak selamat.


Hahaha, betul tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-04-06 16:06


Pada 18-04-06 16:02 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-05-05 10:31 , tentera_berkuda posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin seramai 980 orang yang lari tu pergi sembahyang jumaat kat masjid sebelah.sebab kat situ tak selamat.


Hahaha, betul tu...


saya kurang pasti apa yang terjadi selepas itu.....
ada sambungan tak cerita tu? :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

nIkzulkIflI_86
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2006
Ahli No: 23972
Posting: 1
Dari: Kelantan + Melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 18:04


ada betulnya apa yang diceritakn tu.....
sekarang pun ramai di kalangn kita ni islam celuk,bukan islam asli..
.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nIkzulkIflI_86Profil   Hantar PM kepada nIkzulkIflI_86   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 18-04-06 22:13


lawak yang menginsafkan....
sama2lah kita sembahyang berjemaah di masjid lepas ni(bagi lelaki)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106547 saat. Lajunya....