Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Mak...Ibu...Umi...Mama kesayangan kita


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mak...Ibu...Umi...Mama kesayangan kita

Please Mendaftar To Post


Oleh Mak...Ibu...Umi...Mama kesayangan kita

jendela_hatiku
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15556
Posting: 56
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 21:41




Entah kenapa sejak lepas Maghrib tadi saya asyik terfikirkan pasal mak...pengorbanan mak,kasih-sayang mak,senyuman mak,usapan tangan mak dan segala-galanya tentang mak. Mungkin sebab asyik terbaca majalah tentang hari ibu yang bakal menjelang.

Tika ni..hati saya terasa sebak...sukar nak diceritakan.

Mak...
itulah panggilan saya pada insan yang disayangi..

Saya terfikir apa hadiah yg patut saya bagi pd mak sebagai balasan pengorbanan mak selama 25 tahun ni...kalau nak dibalas dgn wang dan hadiah2 memang tak berbaloi..

Sebagai menghargai kasih-sayangnya, apa kata kita kongsi cerita kenangan manis bersama mak...umi...ibu atau mama..


mak...
panggilan istimewa untuk insan paling berharga dalam hidup saya..


KENANGAN MANIS DENGAN MAK...
sentuhan tangan dan ciuman yg diberi setiap pagi sebelum ke tempat kerja..

kata2 semangat dan ucapan tahniah yg diterima sepanjang zaman persekolahan...dari sekolah rendah sehingga ke universiti.

bingkisan nasihat sepanjang masa...kalau berada jauh dari mata mak..mesti pesan "jaga diri baik2"

Emm..cukup dulu setakat ni...kalau nak cerita memang banyak...semuanya manis2 belaka..

kalau td saya sedih sekarang rasa nak senyum jer..



[ Posting ini telah di edit oleh: jendela_hatiku pada 2005-04-23 21:42 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For jendela_hatikuProfil   Hantar PM kepada jendela_hatiku   Pergi ke jendela_hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-05 22:57


... MAMA..panggilanku kpd ummi tercinta... selalu makan hati atas karenah anak yg sorg nih drpd 5 org namum x pernah leka dgn senyuman... bersalam dan mencium pipi MAMA adalah satu perkara yg plg dinantikan.. kenangan bersama MAMA yg plg manis adalah banyak, antaranya ketika menjagaku semasaku di dalam kandungannya(emm..), semasaku membesar sehingga kini...adlh memori yg plg manis..........

Allahumma...ampuni dosaku dan dosa kedua ibubapaku dan peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku ketika aku kecil..AMIN..

Waaa....cam nak balik umah jer terus

p/s: dah trbalas ker jasa ibu??

...............................................

mASa MENgubAh sEgALanYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 23:06




Emak, itulah panggilan untuk wanita yang menjadi inspirasi kehidupanku.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 00:35


Mama..she's everything for me..who sacrifice a lot.. shares joys n pains wif me..teaches me about life and grateful for having her by my side whenever wherever...luv u forever MA!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-04-05 10:34


Ummi...

Andainya ummi dapat mendengar suara hati ini...

Wallahu'alam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 11:31


mama dah..mak pon dah...umi pon dah gak!!!


IBU...
along sayangkan ibu....
sayang...memang sukar utk diungkapkan dgn kata2...
hakikatnya....along hanya ade sorang IBU je di dunia ini...tak bleh ditukar ganti....
along tak bleh bayangkan...hidup tanpa kasih sayang IBU...
ibu...sayang ibu!!!!

~sedeiiii...sbab slalu menyusahkan hati ibu!!!~

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

srikandi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13757
Posting: 27
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 15:10


kiter panggil mak kiter 'mek'
syg sngt kt dia.
x de sorg pun cm dia dlm dunia ni.
w/pun dia suke mbebel,tp kiter th 2 u kebaikan kiter gak.

setiap kali nk tnggalkn dia,nk blk u mesti cium dia,cium tangan,cium pipi,cium pipi.cium pipi.
sedih ngat..takut nnti blk next time dh x leh wat cm 2 lg...
klu ada prob,mesti citer kt ye..
syg mek..syg chek gak..

ibu..ibu..
engkaulah ratu hatiku...
SAYANG MEK SOKMO...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_putihProfil   Hantar PM kepada srikandi_putih   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 10:39


semua org sayang pada mak....
mana ada org tak syg pada mak...
mak juga mana yg tak sayang pada anaknya yg dikandung selama sembilan bulan....
tapi kenapa diri ini kadang2 merasakan tidak disayangi mak sendiri????
bila berjauhan...asik merindu...
bila berdekatan....ada saja yg tak kena....
ku selalu disalahi...dimarahi...
apa salahku...???
sengaja ku sejukkan hatiku...mungkin memang aku bersalah...aku yg berdosa...
tapi aku juga mahu mersa apa yg org lain rasa..
berkongsi cerita bersama ibu...
dibelai ibu....
entahlah....
mungkin salahku...
ampunkan daku mak....
doakan kejyaan ku...
aku mengharapkan keredhaan mu mak...
sesungguhnya syurga di bawah tapak kaki mu mak...
Ya Allah...lembutkan hati ibuku utk menyayangi diri ini...ampunkan dosaku Ya Rabb...
ameeeennnn...Ya Rabbal Alamin.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 13:17


saya mmg sayangkan ibu saya.bila dgr lagu 'belaian ibu'(kalau tak silap)kump.hijjaz,rasa mcm nak balik time tu jugak jumpa mummy saya.tak tahan bila lirik 'rasa ingin ku berlari,memelukmu....'
sekarang rindu dah lepas sbb saya akan habiskan masa saya dgn mummy tercinta.
i luv u mummy....

p/s:segala pengorbanan ibu kita tak terbalas dgn wang ringgit,oleh itu selagi hayat ada,inginku terus berbakti kpd ibuku dan tak lupa bapaku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 15:44




MAMA-insan istimewa, tiada galang gantinya..you are my source of inspiration.

samalah jugak..ana bila dengar lagu belaian ibu, mesti rasa sebak..dah la lama tak balik kg..tak de cuti..terutama bila sampai kat lirik nie 'rasa ingin ku berlari,mendakapimu oh ibu...' rindunya kat mama..

segala pengorbanan mama tak mampu dibalas..hanya Allah yang mengetahui betapa besarnya pengorbanan mama..ku hanya mampu berdoa agar mama bahagia di dunia dan di akhirat..terima kasih mama..



Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 00:39




When somebody asked me, who is the greatest teacher of yours?

I will say, they are my beloved parents.


TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095182 saat. Lajunya....