Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 82
Ahli: 0
Jumlah: 82




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Sajak
Topik: *~*Kau bukan untukku*~*


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» *~*Kau bukan untukku*~*

Please Mendaftar To Post


Oleh *~*Kau bukan untukku*~*

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 16:29


Kau bukan untukku....
Itulah jawapan yg pasti...
Siapalah aku untuk memujamu....
Mengimpikan kehadiranmu...
Apatah lagi mengharapkan kasihmu...

Kau bukan untukku...
Memang silapku...
Terlalu mengharapkan cintamu...
Yang bagaikan tak pasti...
Kehadiran sebuah cinta itu untuk diriku...

Kau bukan untukku...
Dan aku tidak layak..
Untuk berdamping dengan..
Insan sehebat dirimu...
Yang cukup segalanya...

Kau bukan untukku...
Kan ku bawa diri ini...
Jauh darimu...
Kerna ku tahu...
Kau tak mungkin kan ku miliki......

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-04-05 16:46




Fuyooo Cik CT...touchingnyaa luahan hatimu...kat sapa la sajak ni ditujukan ya?HuHuHu...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 16:49


tak tuju kat sapa pun la...
saja ja tgh dok boring kat ofis ni...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:05



apalah upaya kita
andai ditakdirkan
dia bukan tercipta untuk kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:08


....dan aku telah memilihmu untuk diriku

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:14




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:16




....dan aku juga bukan untukmu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:32


errrrkkkkkkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:34




aik....jgnlaaa marah cik kasih_kekasih...nanti kene jual

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:36


walaupun kau bukan untukku tapi kau juga masih kuanggap seperti hubungan sesama manusia yang makin akrab....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:37




kasih_kekasih...ni sambungannya...

walau kita ditakdirkan tak bersama...
namun persahabatan kita kan kekal abadi....
ukhwah kekal mewangi...
ia kan termeteri di hati satu masa nanti...

tak gitu kan?...

[ Posting ini telah di edit oleh: ABg_IMaM pada 2005-04-19 17:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:56





kasih_kekasih...ni sambungannya...

"walau kita ditakdirkan tak bersama...
namun persahabatan kita kan kekal abadi....
ukhwah kekal mewangi...
ia kan termeteri di hati satu masa nanti...

tak gitu kan?..."

wahhhh benar ke ni Abg Imam ku ....


Adakah Benar ni.....................

-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:00




skdr sambungan sajak je zulman...tak de kene mengena dengan sesape sama ada yg hidup mahupun yg mati...

tak gitu kak ct?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:02




betul ke ni abg Imam........


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:05




betul laaaa zulman....

i swear
by the moon and the star in the sky
i swear.....

air suueee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:11


Tok Imam dah benti keja jd imam ekk...
Dah nk jd penyajak pulak....
Jgn la mcm tu...
Buang karan jer...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:12




tak per cik ct...

imam kontemporari ekkk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:16




segala salah silapku
harap kemaafanmu
kerana
bumi mana yang tak basah
langit mana yang tak hujan

ku doakan
dikau bahagia
bersama si dia
mudahan dpt zuriat zoleh-solehah
penyejuk mata

biarlah ku di sini
biarlah angin itu berlalu
biarkan kupulang
biar saja angin itu berlalu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:19



aiii sedih pulak abag imam ..dah latu jgn sedih ...
tapi tanya kenapa sedih ni....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:21




zulman...

tu skdr sambungan sajak je laaaaaaa....

mana ada sedih...siap gelak2 lagi....



p/s : cik ct mcm mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:24


Buat yg dah merasa diri tu tua...
Bawa2 la buat cara org tu...
Buang la perangai yg gatai tu...
Kot nanti anak2 pun ikut perangai mcm tu susah...
Kelam kelibut nak jaga....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:26




betoi laaa tu cik ct oiii.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:30




ehhh kenapa gaduh ni
abg imam ni dah kawin ke ...
abg imam tuju sajak pd kasih kekasih ke ???
betul ke ni......
abg imam

Ana :jgn gaduh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:33




taklaaa zulman...

saje-saje je kan cik ct....
abg imam tak tuju sajak pd sesape pun....
skdr nak menambah rencah sajak nie...

kan cik ct kan?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:34


Quote:

On 2005-04-19 18:30, zulman wrote:


ehhh kenapa gaduh ni
abg imam ni dah kawin ke ...
abg imam tuju sajak pd kasih kekasih ke ???
betul ke ni......
abg imam

Ana :jgn gaduh...



bukan gaduh la awk...
saja jer nak bagi nasihat kat 'org' tu...
sian isteri dia kat umah tu...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:36




mmmmm....

sape dia 'org' tu yer?...
yg pasti sajak tu menarik
jadi ana sambunglaa
nak jadi cerita idea datang pulak...
bertambah2lah panjang jadinya....

jgn worry...

kita semua berkawan kan....cik ct kan?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 18:39



dah latu ....
baru tau abg imam dah kawin
ingatkan bujang lagi....
bagus la nanti ana nak kawin boleh rujuk pada abg Imam mcm maner nak uruskan "masjid" ni

abg imam bole tak?

Ana : rujuk pada yg berpengalaman...

-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:41




boleh saja pak....

nak buat masjid lagi satu pun boleh...jom zulman kita sama2 tegakkan sunnah nabi pd akhir zaman nie....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:42




sajak tu tak de kene mengena dgn sesape pun...skdr hiburan je zulman...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 09:39


Quote:

On 2005-04-19 17:37, ABg_IMaM wrote:


kasih_kekasih...ni sambungannya...

walau kita ditakdirkan tak bersama...
namun persahabatan kita kan kekal abadi....
ukhwah kekal mewangi...
ia kan termeteri di hati satu masa nanti...

[ Posting ini telah di edit oleh: ABg_IMaM pada 2005-04-19 17:39 ]





betul tu ct....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

zuera_fadz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11933
Posting: 64
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-04-05 10:49




hai ....... "betul jer ker"... riyas..
hehehe

tak rasa ada yang kurang ker dlm sajak tu, kut2 la nak tambah hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuera_fadzProfil   Hantar PM kepada zuera_fadz   Pergi ke zuera_fadz's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 11:59


bunga bukan sekuntum....

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Adelin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15025
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:07


sedihnya......apa bole buat kalau dah ditakdirkan dia bukan milik kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdelinProfil   Hantar PM kepada Adelin   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 12:09



tapi kadang yg sekutm tu yg paling baikk...
paling quality..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-04-05 23:13


hmm....

seandainya bukan..
bawalah ia jauh..
sejauh-jauhnya...
hingga tak kulihat lagi....
walau dlm bygn... yg menghantui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 23:17




kadang2 kita kena terima falsafah ini

"Mencintai bukan bererti memiliki..."

demikian halnya Madam Van Mock dgn pencipta Beethoven yg terkenal di Rusia suatu masa dahulu.

dan dlm Islam pula 'Mencintai bukan bermakna memiliki' ialah apabila kamu sanggup mengorbankan apa yang kamu sukai utk agamu.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 23:18


dan dlm Islam pula 'Mencintai bukan bermakna memiliki' ialah apabila kamu sanggup mengorbankan apa yang kamu sukai utk agamamu.


-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 23:32



Bahaya lagu tu abang Imam....

Sumpah dgn bulan, bintang......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

saiful_Islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14418
Posting: 28
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 12:08


Hehe. bijak2 abg2 kita nih kan..
Nyanyi skit abg.
3.. 4! "Usik mengusik tiada salahnya..
asalkan baik niat dhatinya". ( N caranya)
- Lagu Senario

"HaNg kAtA HaNg TeRa!!"
- Dialog movie ali setan


Bookmark and Share

    


  Member Information For saiful_IslamProfil   Hantar PM kepada saiful_Islam   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 23-04-05 09:41


namun aku jua diciptakan bukan untuk insan sepertinya...

wassalam

senyum sokmo'

cari,cari, cari, cari la...
Pasangan hidup betul-betul,
oh kawan....
Agar hidup bahagia...
kekal harmoni.........


hidup sihat sepanjang hayat...

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-04-23 09:45 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 18:21




Nyanyi biar bertempat
supaya mengelak menjadi maksiat
Hidup sihat sepanjang hayat
Biar hidup membawa manafaat
nanti mati membawa berkat
supaya dihadapan Allah kita selamat


Ana : moga berjaya dunia akhirat...



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-05 18:24




zulman...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 18:03


jika kasih dia bukan utk kita...tapi kita masih ada DIA... smile...

cinta tak semestinya memiliki kan...
biarlah cinta itu tetap di hati..suatu hari ia pasti kan pergi jua...pergi kat sape? itu sudah ketentuanNYA...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 17:01


PandaiNya Ct buek sajak......

Kita selalu terlupa kekadang Tuhan mengetahui apa yang terbaik untuk kita, Tuhan memberi kesusahan untuk menguji kita. Sampai peringkat kita tak tahan diuji dan kita memohon agar Tuhan mengambil nyawa kita.
Kita selalu merasakan kita kehilangan cinta. Sedangkan itu semua ilusi kita ajer. Tapi kalau betul kita kehilangan cinta, sure ada alasan disebaliknya. Alasan yang sukar untuk dimengertikan, Tapi kita kena Percaya bahawa ketika Tuhan mengambil sesuatu dari kita, makanya Tuhan juga telah bersedia untuk menganugerahkan sesuatu yang lebih baik untuk kita.


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-04-05 14:08


Quote:
Nyanyi biar bertempat
supaya mengelak menjadi maksiat
Hidup sihat sepanjang hayat
Biar hidup membawa manafaat
nanti mati membawa berkat
supaya dihadapan Allah kita selamat


Ana : moga berjaya dunia akhirat...




masyaallah........ cakap, ikut sedap mulut nampak??? lantak pi no'......... tak kenai pon... bukan sedara pon

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 14:11


Quote:

On 2005-04-28 14:08, farhanna wrote:
[quote] Nyanyi biar bertempat
supaya mengelak menjadi maksiat
Hidup sihat sepanjang hayat
Biar hidup membawa manafaat
nanti mati membawa berkat
supaya dihadapan Allah kita selamat


Ana : moga berjaya dunia akhirat...




masyaallah........ cakap, ikut sedap mulut nampak??? lantak pi no'......... tak kenai pon... bukan sedara pon
[/quote]

sbr dik..jgn gduh...
dia gurau jer tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 14:01


ermm..mcm2 ade...zulman mmg pandai buat sajak.....sekadar tatapan umum je tuh....tak ditujukan utk sape2..kan zulman...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 10:03


biasalah amyra...
zulman tu diam2 ubi berisi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 11:12


Pada 28-04-05 14:08 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!






laaa teraser ke... zulman tak rasa pun nukilan kat atas tu nak condem sesiapa..iskkhhh sory lah..
Kenapa terase pula ye ... tak faham, musykil... :-? :-? :-? :roll:


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 13:55


kau bukan milik ku..
aku kini sendiri lagi..
biar bisa semlm
hilang
bersama ukhwah persahabatan

nyata kau bukan milik ku..
lembut bicara..hanya mainan kata..
walau tari kita seiring.
namun..pincang di sambar langkah
songsang..

kau bukan milik ku
telah termaktub sejak aZali..
usah kesal
usah runsing..
usah..bimbang..

walau kau bukan milik ku
namun..jalinan yang berkait
tetap tersimpul rapi
kerna kau sahabat ku yang sejati...



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 15:04


kau bukan untukku aku bukan untuk mu tapi aku untuk ALLAH dan kau pun untuk ALLAH dari ALLAH kita datang kepada ALLAH kita kembali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-07-05 16:03


sabarlah..tak semua perkara di akhiri kebahgiaan..mungkin dia bukan yang terbaik buat kita..walau apa pun life must go on....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 16:47


Pada 19-04-05 17:37 , ABg_IMaM posting:

!!! QUOTE !!!

ku doakan
kau bahagia
bersama si dia
mendapat zuriat soleh solehah
buat penyejuk mata
hik...
abang imam pun pandai bersajak juga,ek?
dah ada pengalaman lah ye ini??? :lol: :lol: :lol:

[ Telah diedit oleh: puteri_nailofar pada 14-07-05 16:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 21-07-05 18:31


pergilah..kau bukan untukku..
SEDIH WOOOOO!!!!!!!
hehehe..tak delah.. :-) :-P
suka :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 21:40


Pada 19-04-05 16:46 , Rindu_Rahayu posting:

!!! QUOTE !!!




dia tujukan pada insan yang di kasihi lah.. tapi cintanya tak kesampaian.... wakaka...

ca alip but.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 21:59


Assalamu'alaikum....
apalah zulman ni...
kami bukan terasa cuma...
mengatakan yang awak tu pandai berkata2...
bahasa yang digunakan berbunga2...
itu saja...
tak ada terasa apa-apa pun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.151191 saat. Lajunya....